Edward Bono

autor

Laterális gondolkodás


Mit tehetünk, ha a bevált módon nem találunk megoldást egy problémára? A kreatív gondolkodás szaktekintélye bestseller könyvében bemutatja a laterális gondolkodás alapjait. Kiderül, miként sajátíthatjuk el ezt a készséget, amelynek segítségével újszerű látásmóddal, egyszerűen és hatékonyan oldhatunk meg problémákat, valamint könnyedén gyárhatunk új ötleteket. Edward de Bono az Oxfordi, a Cambridge-i és a Harvard Egyetemen is tart előadásokat. Nobel-díjas kiválóságok és a világ vezető egyaránt szívesen fordulnak hozzá tanácsért. Számos sikerkönyv - köztük A csodálatos elme, A kreatív elme, A hat értékmedál - szerzője.
Na sklade 1Ks
10,86 € 11,43 €

dostupné aj ako:

Laterális gondolkodás


Mit tehetünk, ha a bevált módon nem találunk megoldást egy problémára? A kreatív gondolkodás szaktekintélye legsikeresebb könyvében bemutatja a laterális gondolkodás alapjait. Kiderül, miként sajátíthatjuk el ezt a készséget, amelynek segítségével újszerű látásmóddal, egyszerűen és hatékonyan oldhatunk meg problémákat, valamint könnyedén gyárthatunk új ötleteket. Edward de Bono az Oxfordi, a Cambridge-i Egyetemen és a Harvardon is tart előadásokat, Nobel-díjas kiválóságok és a világ vezetői egyaránt szívesen fordulnak hozzá tanácsért. Számos sikerkönyv ? köztük A csodálatos elme, A kreatív elme, A hat értékmedál ? szerzője.
Na stiahnutie
8,11 €

dostupné aj ako:

Šest klobouků aneb Jak myslet


Audiokniha Šest klobouků aneb Jak myslet, autorem je Edward de Bono. Dokážete zvýšit efektivnost vašeho myšlení? Naučte se efektivně myslet a používat metodu laterárního myšlení. Audiokniha Šest klobouků načtená Janem Faltýnkem vám představí stejnojmennou metodu světově uznávaného Edwarda de Bona. Teorie šesti klobouků je využívána v podnikání, ve světových vzdělávacích systémech i v managementu.
Na stiahnutie
10,95 €

A csodálatos elme


Használja ki a kreatív gondolkodás erejét, és tegye vonzóvá gondolkodásmódját! Ebben siet segítségünkre Edward de Bono pszichológus, kommunikációs guru és sokoldalú gondolkodó, aki tudásának legjavát ebben a könyvben foglalta össze. A szellemi vonzer ő nem igényel egetverő IQ-t, hatalmas tudás sem kell hozzá, sem ritka nagyszerű személyiség. Csak képzelőerőre, beleélőképességre, némi kurázsira, egy kis kreativitásra van szükség - és egy sor olyan gyakorlati megoldásra, amit mindenki képes megtanu lni. Szeretne ellenállhatatlan, sziporkázó és változatos lenni vagy éppen könnyebben felismerni problémás helyzetek kulcsát? Kövesse Bono tanácsait: el sem hiszi, mennyire egyszerű és hatásos módszert kap kézhez!
Vypredané
11,69 € 12,31 €

Tanítsd meg önmagad gondolkodni!


A gondolkodás életünk legfontosabb mindennapi tevékenysége. Ha a gondolkodás természetes és könnyű volna, valamennyien zsenik lennénk. Ahhoz képest, hogy milyen fontos szerepe van a problémamegoldásban, a döntéshozatalban, a tervezésben és a helyzetf elismerésben, viszonylag kevés figyelmet szentelünk a fejlesztésére. Pedig ebben is készséget kell szerezni, akárcsak a síelésben vagy az ácsmesterségben. Kerékpározni kezdetben fáradtságos és kényelmetlen, de ha már tudjuk, hogyan kell, könnyű és ha sznos. Az emberi agy kiváló emlékezőberendezés, de ugyanúgy, mint a számítógéphez, szoftver kell ahhoz, hogy ezt "gondolkodóberendezéssé" tegyük. A gondolkodás legfontosabb eleme az irányított figyelem. Edward de Bono e könyvében a gondolkodás igen e gyszerű, ötlépcsős működését mutatja be, ami éppen ezt segíti elő. Minden egyes szakaszban olyan segédeszközök vannak, amelyek megkönnyítik az átlépést a következő gondolkodási fázisba.
Vypredané
11,69 € 12,31 €

Simplicity


Az élet manapság túl van bonyolítva. A szükségtelen rendszerek, folyamatok, törvények és bürokrácia útvesztőjében, az emberben nőttön-nő a bizonytalanság. E könyv szerzője a laterális gondolkodás szülőatyja megmutatja, hogyan hozható egy kis üdítő egyszerűség komplex életünkbe.
Vypredané
9,47 € 9,97 €

Simplicity - Sila jednoduchosti


V dnešním světě se všechno dělá stále složitěji. Přístroje mají čím dál víc funkcí, formuláře stran a úřady úředníků. V záplavě dodatků, příloh a tlačítek se často ztratí smysl, proč se s tím nebo oním vůbec začalo. Jednoduchá rada zní: dělejte to jednoduše. A Edward de Bono nám ve své knížce ukazuje, jak na to.
Vypredané
15,57 € 16,39 €

Nem minden fekete vagy fehér A kreatív gondolkodás


"Nekem igazam van - te tévedsz." Megszoktuk már, hogy viták során csak akkor győzhetünk, ha kétséget kizáróan állítjuk a magunk igazát, és határozottan elvetjük mások állítását. Nem véletlen, hogy nyelvünkbe is beépültek az ellentétpárok és érvelésko r előszeretettel használjuk, fekete-fehér, jó-rossz, barát-ellenség, boldog-boldogtalan, hogy az ellentmondás logikáját még kifejezőbbé tegyük. Szinte belénk rögzült, hogy soha nem lehet mindkét oldalnak igaza, ahogy téves sem lehet mindkettő. Edwar d de Bono azonban feje tetejére állítja az évszázadok óta megszilárdult, ellentmondásokat élező, fekete vagy fehér gondolkodásmódunkat. Szerinte ennek a kritikai logikának sokat köszönhet az emberiség, de mára elérte a saját korlátait, sőt egyre vesz élyesebb az erre épülő agresszív magatartás, konfliktuskezelés és vitázás. Eljött az idő, hogy bizonyos helyzetekben sziklakő logikánk helyett inkább az észleléseinkre épülő, az ellentmondások feloldására törekvő vízlogikákat alkalmazzuk. Bármilyen h ihetetlen, ezt a humorban már régen felfedezték: "A humor az észlelésről üzen valami fontosat, elménknek arról a működési formájáról, amelyet gondolkodásmódunkban mindig háttérbe szorított a logika."
Vypredané
12,79 € 13,46 €

Gondolkozz! ...mielőtt túl késő


Edward de Bono a "még gondolkodó emberek" egyre fogyatkozó rétege által hosszú ideje aggodalommal figyelt problémára hívja fel a figyelmet: rohanó világunkban az eredeti és gyakorlatias problémamegoldó gondolkodás veszélyesen elsatnyult. A szerző sze rint azért nem tudunk megoldást találni a globális problémákra, mert a gondolkodás maga is a megoldandó globális problémák közé tartozik. Sőt mi több: a globális problémák gyökere eltompult elménkben keresendő. A mai ember úgy gondolkodik -érvel de B ono egy hasonlattal- mintha az autóját vezetve a mozgásba lendíthető négy kerék közül csupán egyetlenegyet használna. Ez az egy "agykerék" a hagyományos, konvencionális gondolkodás motorja. Ez bőven elég a napi rutintevékenységek elvégzéséhez, vagy a kár a Google-on való kereséshez, de nem elegendő a valódi problémamegoldáshoz. De Bono professzor ezzel a könyvével is gyakorlati segítséget kíván nyújtani a konstruktív és újító jellegű gyakorlatias gondolkodás elsajátításában, amiről itt is ugyanaz t vallja, mint eddigi műveiben: ötletalkotó gondolkodásunk jó technikákkal edzésben tartva éppúgy kondícióba hozható, mint bármelyik izmunk.
Vypredané
12,79 € 13,46 €

A hat értékmedál


Edward de Bono szaktekintély a kreatív gondolkodás, valamint a gondolkodás, mint képesség fejlesztésének területén. Több ezren írnak számítógép-programokat, Edward de Bono azonban az emberi elme számára ír programokat. Az emberi elme, mint önszerveződő információs rendszer működésének megértéséből létrehozta a laterális gondolkodás módszeres, kreatív eszközeit. Ő alkotta meg a "párhuzamos gondolkodás" gyakorlatát és írta a Six Thinking Hats (A gondolkodás hat kalapja) című könyvet. Az észlelésen alapuló (perceptuális) gondolkodásban alkalmazott eszközeit (CoRT, DATT) az oktatásban és az üzleti életben széles körűen alkalmazzák. Edward de Bono gondolkodás-iskola módszereit vezető világcégek alkalmazták, többek között az IBM, a Microsoft, a Prudential, a British Telecom (Egyesült Királyság), az NTT (Japán), a Nokia (Finnország) és a Siemens (Németország). Az ausztrál krikett válogatott is a segítségét kérte, hogy minden idők legsikeresebb krikett csapata lehessen. Dél-Afrikai tudósok egy csoportja Dr. De Bono-t beválasztotta a közé a 250 ember közé, akik a történelem folyamán a legnagyobb hatással voltak az emberiségre. Egy vezető ausztrál üzleti lap a legnagyobb kortárs látnokok közé sorolta. Az Accenture, egyik igen jelentős tanácsadócég az 50 legbefolyásosabb üzleti gondolkodó egyikének tekinti. Edward de Bono módszerei egyszerűek, de hatásosak. Egyik módszerének alkalmazása egy acélgyártó cégnek egyetlen délután alatt 21000 ötletet eredményezett. Tanított gondolkodást Nobel-díjasoknak és Down-kóros gyerekeknek. Edward de Bono orvosi (Málta), bölcsész (Oxford), filozófiai doktori (Oxford), bölcsészdoktori (Cambridge) és teológiai doktori (RMIT) diplomát szerzett. Konzultációs órákat tart az oxfordi, cambridge-i, londoni egyetemen, valamint a Harvardon. Oxfordban Rhodes ösztöndíjas volt. 67 könyvet írt, melyeket 37 nyelvre fordítottak le.
Vypredané
10,59 € 11,15 €

Pozitív hit


A legtöbb vallás a negatív dolgokat hangsúlyozza, és előírja, mit nem szabad tennünk. A pozitív hit (H+) nem az elkerülendő bűnökre koncentrál, hanem az emberségre, a boldogságra, a humorra, a segítőkészségre, a reményre és az egészségre. Ezek a pozitív hit, a H+ alapelvei, amelyek összeegyeztethetők bármely más hitrendszerrel, vallással társadalmi helyzettől függetlenül. A H+ lényege: -Negatív szemlélet helyett pozitív hozzáállás és gondolkodás; -Személyes megtisztulás helyett pozitív cselekvés és együttműködés; -Dicsőítés helyett apró építő és segítő tettek; -Ismétlődő sikerélmények által erősödő önbecsülés; -Mások segítésével önmagunk segítése. „A H+ elsősorban életmódvallás - mondhatnánk azt is: életmódhit.” Edward de Bono
Vypredané
6,94 € 7,31 €

Six Thinking Hats


Meetings are a crucial part of all our lives, but too often they go nowhere and waste valuable time. In Six Thinking Hats, Edward de Bono shows how meetings can be transformed to produce quick, decisive results every time. The Six Hats method is a devastatingly simple technique based on the brain's different modes of thinking. The intelligence, experience and information of everyone is harnessed to reach the right conclusions quickly. These principles fundamentally change the way you work and interact. They have been adopted by businesses and governments around the world to end conflict and confusion in favour of harmony and productivity.
Vypredané
11,88 € 12,50 €

I am Right-You are Wrong


"I Am Right, You Are Wrong" is the classic work about choice in business and in life from world-renowned writer and philosopher Edward de Bono. Most of our everyday decision-making tends to be confrontational. Whether in large meetings, one-to-one or even in our own heads, opposite view points are pitted against each other. Ultimately, there must be a winner and a loser. In "I Am Right,You Are Wrong", lateral-thinking guru Edward de Bono challenges this 'rock logic' of rigid categories and point-scoring arguments which is both destructive and exhausting. Instead he reveals how we can all be winners. Clearer perception is the key to constructive thinking and more open-minded creativity. In overturning conventional wisdom, Edward de Bono will help you to become a better thinker and decision maker. "An inspiring man with brilliant ideas. De Bono never ceases to amaze with his clarity of thought". (Sir Richard Branson). Edward de Bono invented the concept of lateral thinking. A world-renowned writer and philosopher, he is the leading authority in the field of creative thinking and the direct teaching of thinking as a skill. Dr de Bono has written more than 60 books, in 40 languages, with people now teaching his methods worldwide. He has chaired a special summit of Nobel Prize laureates, and been hailed as one of the 250 people who have contributed most to mankind. Dr de Bono's titles include classic bestsellers such as "Six Thinking Hats", "Lateral Thinking", "I Am Right You Are Wrong", "Teach Yourself How To Think", "Teach Your Child How To Think", and "Simplicity".
Vypredané
10,40 € 10,95 €

Lateral Thinking


The classic work about improving creativity from world-renowned writer and philosopher Edward de Bono. In schools we are taught to meet problems head-on: what Edward de Bono calls 'vertical thinking'. This works well in simple situations - but we are at a loss when this approach fails. What then? Lateral thinking is all about freeing up your imagination. Through a series of special techniques, in groups or working alone, Edward de Bono shows how to stimulate the mind in new and exciting ways. Soon you will be looking at problems from a variety of angles and offering up solutions that are as ingenious as they are effective. You will become much more productive and a formidable thinker in your own right. "If more bankers and traders had read "Lateral Thinking" and applied the ideas of Edward de Bono to their own narrow definitions of risk, reward and human expectations, I suspect we would be in much better shape than we are". (Sir Richard Branson). Edward de Bono invented the concept of lateral thinking. A world-renowned writer and philosopher, he is the leading authority in the field of creative thinking and the direct teaching of thinking as a skill. Dr de Bono has written more than 60 books, in 40 languages, with people now teaching his methods worldwide. He has chaired a special summit of Nobel Prize laureates, and been hailed as one of the 250 people who have contributed most to mankind. Dr de Bono's titles include classic bestsellers such as "Six Thinking Hats", "Lateral Thinking", "I Am Right You Are Wrong", "Teach Yourself How To Think", "Teach Your Child How To Think", and "Simplicity" - all now re-issued by Penguin.
Vypredané
10,40 € 10,95 €