Jonathan Franzen

autor

Svoboda


Berglundovi jsou liberální středostavovská rodina z amerického Středozápadu. Patty je bývalá univerzitní basketbalová hvězda a profesionální matka v domácnosti, Walter přívětivý právník se zaníceným zájmem o ochranu životního prostředí. Společně vychovávají nezávislého a podnikavého syna Joeyho a chytrou a nadanou dceru Jessicu. Jak Berglundovi obstojí tváří tvář vlastním frustracím, ambicím a touhám? Jak se vyrovnají s plíživým nebezpečím vnitřní prázdnoty a nespokojenosti? Jak naloží s břemenem vlastní svobody?
U dodávateľa
20,01 € 21,06 €

Javítások


Nemzeti könyvdíj (2001) James Tait Black-emlékdíj (2002) Pulitzer-díj - jelölés (2002) Nemzeti Könyvkritikusok Körének Díja - jelölés (2001) PEN/Faulkner-díj - jelölés (2002) Dublini Nemzetközi Irodalmi Díj - jelölés (2003) Time Magazin: A 100 legjobb angol nyelvű regény 1923 óta (2005) The Millions: A legjobb regény 2000 óta (2009) Oprah Könyvklubja (2001) Entertainment Weekly: A 2000-es évek legjobb regényeinek egyike Enid Lambert kis híján ötven éve feleség és anya - most már itt lenne az ideje, hogy jól érezze magát egy kicsit. Sajnos a férje, Alfred Parkinson-kóros, ami egyre inkább kihat a memóriájára. A gyerekek rég kirepültek a fészekből, és saját katasztrofális magánéletük köti le figyelmüket. Legidősebb fiuk, Gary tagadja, hogy bármi gond lenne vele, noha egyértelműen depressziós. Chipet, a középső gyereket kirúgták stabilnak tűnő egyetemi állásából, új karrierje pedig látványos kudarcot tartogat. Denise lányuk épp csak megmenekült borzasztó házasságából, hogy most családos emberrel kezdjen viszonyba. Enid attól tart, Denise eltékozolja az ifjúságát és szépségét. A terv nem tűnik kivihetetlennek, Enid mégis akadályok sorába ütközik: fejébe veszi, hogy még egyszer, utoljára mindenki jöjjön haza karácsonyra. Vajon sikerül?
U dodávateľa
18,35 € 19,32 €

dostupné aj ako:

Keresztutak I. és II. kötet


Dupla kötetes kiadás A chicagói Hildebrandt család keresztúthoz érkezett. A családapa, Russ - aki mellesleg lelkipásztor - kész rá, hogy kitörjön a házasságából, amelyet örömtelennek érez - hacsak nem előzi meg a kitörésben leleményes és labilis felesége, Marion. 1971-ben járunk, egy nappal szenteste előtt. Legidősebb fiuk, Clem hazajön az egyetemről - feltüzelte idealizmusa, és olyan döntést hozott, amelynek hallatán apja összeroppan. Húga, Becky régóta az egyik legnépszerűbb lány volt a gimnáziumban, de most az ellenkultúra kerítette hatalmába. Perry öccsüknek elege lett abból, hogy füvet kell árulnia ahhoz, hogy füvezhessen, és megfogadja: megjavul. A család minden egyes tagja szabadulni próbál valamitől, de ehhez a többieknek is lesz egy-két szava. Jonathan Franzen korunk egyik legkiválóbb regényírója - mindig családregények szerzőjeként jellemzik, de valójában ez a könyve, a Keresztutak az első, amelyben tényleg mindvégig egy család története áll a középpontban. A Keresztutak egy trilógia első könyve. A Minden mitológia kulcsa címet viselő regényfolyam három nemzedék életének foglalata, és egészen napjainkig eljutva jeleníti meg társadalmunkat, kultúránkat. A trilógia első kötete önmagában is kerek egész, amely a Hildebrandt család életén keresztül mutatja be elmúlt ötven évünk politikai, szellemi és társadalmi mozgásait, és azok előzményeit. Franzen könyvének karakterei egyszerre életteliek és mélyek - amit kezünkben tartunk, egy szédítően precíz és átfogó tabló. „Franzen fontos értékeket tesz könyvei témájává, ebben az esetben a család, az önmagunk, az Isten és a haza iránt érzett felelősség kérdéskörét, miközben sikerül szereplői érzelmi világának mélyére hatolnia, és úgy mutatja be vágyaikat, kétségeiket, hogy az nyomban beszippantja az olvasót.
U dodávateľa
18,35 € 19,32 €

dostupné aj ako:

Tisztaság I-II. kötet


Pip Tyler fiatal, és egyelőre nincs pontosan tisztában vele, hogy ki is ő. Annyit tud, hogy a keresztneve valójában Purity, hogy előbb-utóbb vissza kell fizetnie 130.000 dollárnyi diákkölcsönt, hogy anarchistákkal lakik egy oaklandi foglalt házban, és hogy egyetlen rokonával, az édesanyjával viszontagságos kapcsolatban áll. Viszont fogalma sincs, ki az apja, miért él az anyja elszigetelten, álnév alatt, és neki, Pipnek egyáltalán mikor lesz már normális élete. Miután futólag találkozik egy német aktivistával, Pip jelentkezik gyakornoknak a Napvilág Projekthez, és Bolíviába utazik. A projekt kitalálója, Andreas Wolf, úgy tűnik, a világ minden titkához képes hozzáférni – talán még ahhoz a titokhoz is, hogy kicsoda Pip édesapja. Andreas és Pip érthetetlen módon vonzódni kezdenek egymáshoz. A Tisztaság főhajtás Dickens Szép remények című regénye előtt, többek között megmutatva, mi mindenben változott a világ bő százötven év alatt – de arra is felhívva a figyelmet, hogy mi az, ami nem változott.
U dodávateľa
18,35 € 19,32 €

dostupné aj ako:

Križovatky


Je 23. december 1971 a predpoveď počasia v Chicagu hlási snehové zrážky. Russ Hildebrandt, pastor prvej reformovanej cirkvi, stojí na pokraji konca manželstva, ktoré sa preňho stalo bremenom, až kým mu manželka Marion nezasadí dobre mierený úder vlastnými tajomstvami. Ich najstarší syn Clem sa vracia z vysokej školy a od svojej osudovej lásky. Niekdajší pacifizmus uňho nahradil morálny absolutizmus po tom, ako sa otec stal v jeho očiach slabochom. Clemova sestra Becky, kapitánka roztlieskavačiek, sa snaží vymaniť z obrazu kráľovnej strednej školy a prechádza duchovnou obrodou, kým ich mladší brat Perry, ktorý užíva aj predáva drogy, sa rozhodne stať lepším človekom. Každý člen rodiny Hildebrandtovcov sa vlastným spôsobom vyrovnáva s vierou v Boha a snaží sa nájsť svoju životnú cestu, čo si vzájomne nesmierne komplikujú. Romány Jonathana Franzena oceňujú čitatelia aj kritici, pretože sú mnohovrstevné, no pútavé a plné živých postáv, ku ktorým si rýchlo vytvoríte vzťah. Franzen má mimoriadny pozorovací talent a schopnosť spájať malé príbehy bežných amerických rodín s veľkými historickými a spoločenskými udalosťami. Podobne ako jeho predošlé romány, aj Križovatky sú rodinnou ságou a príbehom dvoch generácií Američanov strednej triedy, ktorí sa snažia nájsť si svoje miesto na pozadí morálnych kríz v prudko sa meniacom 20. storočí.
Na sklade 3Ks
19,93 € 21,90 €

dostupné aj ako:

Križovatky


Je 23. december 1971 a predpoveď počasia v Chicagu hlási snehové zrážky. Russ Hildebrandt, pastor prvej reformovanej cirkvi, stojí na pokraji konca manželstva, ktoré sa preňho stalo bremenom, až kým mu manželka Marion nezasadí dobre mierený úder vlastnými tajomstvami. Ich najstarší syn Clem sa vracia z vysokej školy a od svojej osudovej lásky. Niekdajší pacifizmus uňho nahradil morálny absolutizmus po tom, ako sa otec stal v jeho očiach slabochom. Clemova sestra Becky, kapitánka roztlieskavačiek, sa snaží vymaniť z obrazu kráľovnej strednej školy a prechádza duchovnou obrodou, kým ich mladší brat Perry, ktorý užíva aj predáva drogy, sa rozhodne stať lepším človekom. Každý člen rodiny Hildebrandtovcov sa vlastným spôsobom vyrovnáva s vierou v Boha a snaží s a nájsť svoju životnú cestu, čo si vzájomne nesmierne komplikujú. Romány Jonathana Franzena oceňujú čitatelia aj kritici, pretože sú mnohovrstevné, no pútavé a plné živých postáv, ku ktorým si rýchlo vytvoríte vzťah. Franzen má mimoriadny pozorovací talent a schopnosť spájať malé príbehy bežných amerických rodín s veľkými historickými a spoločenskými udalosťami. Podobne ako jeho predošlé romány, aj Križovatky sú rodinnou ságou a príbehom dvoch generácií Američanov strednej triedy, ktorí sa snažia nájsť si svoje miesto na pozadí morálnych kríz v prudko sa meniacom 20. storočí.
Na stiahnutie
16,90 €

dostupné aj ako:

A világ végének vége


"... (az esszéírót) afféle tűzoltónak kezdtem tekinteni, akinek az a dolga, hogy miközben mindenki futva menekül a szégyen lángjai elől, ő egyenesen belevesse magát a tűztengerbe." - nyilatkozik szerepvállalásáról Jonathan Franzen, aki világhírű regények szerzőjeként sem szűnt meg másodállásban esszéíróként keresni a kockázatot. Most, amikor a modern technika támogatásával folytatódnak az ősi gyűlölködések, és bolygónk természetellenes viszontagságok elé néz, Franzen új esszégyűjteményével arra hívja fel a figyelmet, hogy emberhez méltóbb módon is létezhetnénk a világon. Franzen esszéi a tárgyuktól függetlenül szkeptikusak a sztereotip véleményekkel szemben, írásmódját mélyen áthatja az irónia, miközben a szerző szókimondóan felvállalja saját fogyatékosságait. A világ végének vége higgadt, mégis csípős nyelven íródott, Franzen érvei alaposak, gondolkodásmódja leleményes, és segít abban, hogy az ember reménnyel, de józanul tekintsen a jelenre és a jövőre. Jonathan Franzen öt regény sokszorosan díjazott szerzője. Javítások című művével 2001-ben elnyerte az amerikai Nemzeti Könyvdíjat. A 21. Század Kiadó az új esszékötet után sorra újra megjelenteti Franzen regényeit, amelyek az ezredforduló legfontosabb könyvei közé tartoznak.
Na stiahnutie
5,78 €

Szabadság


#1 Bestseller Eposzi léptékű mű a modern világról, szerelemről és házasságról.  A Szabadság lapjain tragédia és komédia keveredik – Franzen könnyeden és bölcsen mutatja meg, milyen kísértésekkel és milyen terhekkel jár a szabadság.  Walter és Patty Berglund egy tanulási folyamat megszemélyesítői: Hogyan éljünk az egyre bonyolultabb világban, miközben hibákat követünk el és igyekszünk minden lehetséges örömöt besöpörni?  Franzen panorámaképe örökre velünk marad.  Jonathan Franzen az egyik legnagyobb élő amerikai regényíró. 1959-ben született az illinois-i Western Springsben. Öt regénye jelent meg, melyekkel számtalan díjat nyert el. Jelenleg Kaliforniában él.  A 21. Század Kiadó szerzői sorozatban publikálja nagyregényeit, amelyek megjelenésük után azonnal klasszikussá váltak. A sorozat első kötete Franzen negyedik regénye, a Szabadság, amely az USA-ban éppen tíz éve, 2010-ben jelent meg. „Mestermű” ?– New York Times Book Review  „A nagybetűs Amerikai Regény” – Esquire  John Gardner prózadíj (2011)  Nemzeti könyvkritikusok díja – jelölés (2010)  Los Angeles Times könyvdíj – jelölés (2010)  Oprah könyvklub
Na stiahnutie
7,54 €

Keresztutak I-II.


A chicagói Hildebrandt család keresztúthoz érkezett. A családapa, Russ - aki mellesleg lelkipásztor - kész rá, hogy kitörjön a házasságából, amelyet örömtelennek érez - hacsak nem előzi meg a kitörésben leleményes és labilis felesége, Marion. 1971-ben járunk, egy nappal szenteste előtt. Legidősebb fiuk, Clem hazajön az egyetemről - feltüzelte idealizmusa, és olyan döntést hozott, amelynek hallatán apja összeroppan. Húga, Becky régóta az egyik legnépszerűbb lány volt a gimnáziumban, de most az ellenkultúra kerítette hatalmába. Perry öccsüknek elege lett abból, hogy füvet kell árulnia ahhoz, hogy füvezhessen, és megfogadja: megjavul. A család minden egyes tagja szabadulni próbál valamitől, de ehhez a többieknek is lesz egy-két szava.
Na stiahnutie
7,54 €

dostupné aj ako:

Javítások


Nemzeti könyvdíj (2001)James Tait Black-emlékdíj (2002)Pulitzer-díj - jelölés (2002)Nemzeti Könyvkritikusok Körének Díja - jelölés (2001)PEN/Faulkner-díj - jelölés (2002)Dublini Nemzetközi Irodalmi Díj - jelölés (2003)Time Magazin: A 100 legjobb angol nyelvű regény 1923 óta (2005)The Millions: A legjobb regény 2000 óta (2009)Oprah Könyvklubja (2001)Entertainment Weekly: A 2000-es évek legjobb regényeinek egyike Enid Lambert kis híján ötven éve feleség és anya - most már itt lenne az ideje, hogy jól érezze magát egy kicsit. Sajnos a férje, Alfred Parkinson-kóros, ami egyre inkább kihat a memóriájára. A gyerekek rég kirepültek a fészekből, és saját katasztrofális magánéletük köti le figyelmüket. Legidősebb fiuk, Gary tagadja, hogy bármi gond lenne vele, noha egyértelműen depressziós. Chipet, a középső gyereket kirúgták stabilnak tűnő egyetemi állásából, új karrierje pedig látványos kudarcot tartogat. Denise lányuk épp csak megmenekült borzasztó házasságából, hogy most családos emberrel kezdjen viszonyba. Enid attól tart, Denise eltékozolja az ifjúságát és szépségét. A terv nem tűnik kivihetetlennek, Enid mégis akadályok sorába ütközik: fejébe veszi, hogy még egyszer, utoljára mindenki jöjjön haza karácsonyra. Vajon sikerül? „Nevetsz, fintorogsz, jajgatsz, sírsz, felpattansz az asztaltól, talán az országot is elhagyod, és fogadkozol, hogy soha többé nem mégy haza. Ez a könyv eszedbe juttatja, miért is olvas az ember első osztályú szépirodalmat.” - New York Review of Books „Frenetikus... Megvan benne mindaz, amit egy regénytől várunk. Kivéve egy dolgot: bárcsak soha ne érne véget.” - New York Times Book Review „Jonathan Franzen óriási regénnyé változtatta a házasságról és a családról alkotott, nyughatatlan fogalmainkat - ez a könyv felöleli az egész kultúránkat.” - Don DeLillo „Itt az élő példa, hogy a merész történetmesélés mi mindent elmondhat mai életünkről. Franzen nekirugaszkodik, hogy átvigye a lécet, és méterekkel fölötte halad el.” - San Francisco Chronicle „Erre a regényre vártunk... a diszfunkciós család káprázatos anatómiája... ez a könyv holtbiztos, hogy időtálló marad.” - Esquire „Komplex, emberséges és alapos, de nyomokban sem szentimentális. A globális események és a családi drámák finom árnyalait is megragadja. Hatalmas teljesítmény.” - Michael Cunningham „Ijesztően, szikrázóan egyedülálló
Na stiahnutie
7,54 €

dostupné aj ako:

Tisztaság I-II.


„Vicces, bölcs, és kivételesen intelligens.” (Chicago Tribune) NEW YORK TIMES BESTSELLER Pip Tyler fiatal, és egyelőre nincs pontosan tisztában vele, hogy ki is ő. Annyit tud, hogy a keresztneve valójában Purity, hogy előbb-utóbb vissza kell fizetnie 130.000 dollárnyi diákkölcsönt, hogy anarchistákkal lakik egy oaklandi foglalt házban, és hogy egyetlen rokonával, az édesanyjával viszontagságos kapcsolatban áll. Viszont fogalma sincs, ki az apja, miért él az anyja elszigetelten, álnév alatt, és neki, Pipnek egyáltalán mikor lesz már normális élete. Miután futólag találkozik egy német aktivistával, Pip jelentkezik gyakornoknak a Napvilág Projekthez, és Bolíviába utazik. A projekt kitalálója, Andreas Wolf, úgy tűnik, a világ minden titkához képes hozzáférni – talán még ahhoz a titokhoz is, hogy kicsoda Pip édesapja. Andreas és Pip érthetetlen módon vonzódni kezdenek egymáshoz. A Tisztaság főhajtás Dickens Szép remények című regénye előtt, többek között megmutatva, mi mindenben változott a világ bő százötven év alatt – de arra is felhívva a figyelmet, hogy mi az, ami nem változott. A 21. Század Kiadó szerzői sorozatban publikálja Jonathan Franzen nagyregényeit, amelyek megjelenésük után azonnal klasszikussá váltak. A sorozat harmadik kötete Franzen ötödik regénye, a Tisztaság, amely az USA-ban 2015-ben jelent meg.
Na stiahnutie
8,81 €

dostupné aj ako:

Crossroads


It's 23 December 1971, and the Hildebrandts are at a crossroads. Fifteen-year-old Perry has resolved to be a better person and quit dealing drugs to seventh graders. His sister Becky, the once straight-laced high school social queen, has veered into counterculture, while at college, Clem is wrestling with a decision that might tear his family apart. As their parents - Russ, a suburban pastor, and Marion, his restless wife - tug against the bonds of a joyless marriage, Crossroads finds a family, and a nation, struggling to do the right thing.
U dodávateľa
12,30 € 12,95 €

Rozhřešení


Společenské romány
Vypredané
12,92 € 13,60 €

Corrections


From the author of 'Freedom', a richly realistic and darkly hilarious masterpiece about a family breakdown in an age of easy fixes.
Vypredané
14,20 € 14,95 €

Freedom


The acclaimed new novel from the author of The Corrections. Patty and Walter Berglund were the new pioneers of old St. Paul - the gentrifiers, the hands-on parents, the avant-garde of the Whole Foods generation. Patty was the ideal sort of neighbour who could tell you where to recycle your batteries and how to get the local cops to actually do their job. She was an enviably perfect mother and the wife of Walter's dreams. Together with Walter - environmental lawyer, commuter cyclist, family man - she was doing her small part to build a better world. But now, in the new millennium, the Berglunds have become a mystery. Why has their teenage son moved in with the aggressively Republican family next door? Why has Walter taken a job working with Big Coal? What exactly is Richard Katz - outre rocker and Walter's old college friend and rival - still doing in the picture? Most of all, what has happened to poor Patty? Why has the bright star of Barrier Street become "a very different kind of neighbour," an implacable Fury coming unhinged before the street's attentive eyes? In his first novel since The Corrections, Jonathan Franzen has given us an epic of contemporary love and marriage. Freedom comically and tragically captures the temptations and burdens of too much liberty: the thrills of teenage lust, the shaken compromises of middle age, the wages of suburban sprawl, the heavy weight of empire. In charting the mistakes and joys of Freedom's intensely realized characters, as they struggle to learn how to live in an ever more confusing world, Franzen has produced an indelible and deeply moving portrait of our time.
Vypredané
12,30 € 12,95 €

Farther Away


The new book of essays from Jonathan Franzen, author of Freedom. Jonathan Franzen,s 'Freedom, was the runaway most-discussed novel of 2010, an ambitious and searching engagement with life in America in the 21st century. Now, a new collection of Franzen,s non-fiction brings fresh demonstrations of his vivid, moral intelligence, confirming his status not only as a great American novelist but also as a master noticer, social critic, and self-investigator. In Farther Away, which gathers together essays and speeches written mostly in the past five years, the writer returns with renewed vigor to the themes, both human and literary, that have long preoccupied him. Whether recounting his violent encounter with bird poachers in Cyprus, examining his mixed feelings about the suicide of his friend and rival David Foster Wallace, or offering a moving and witty take on the ways that technology has changed how people express their love, these pieces deliver on Franzen,s implicit promise to conceal nothing from the reader. Taken together, these essays trace the progress of unique and mature mind wrestling with itself, with literature, and with some of the most important issues of our day. 'Farther Away, is remarkable, provocative, and necessary.
Vypredané
14,24 € 14,99 €