Robert Fulghum

autor

Slova, která jsem si přál napsat


S pokorou sobě vlastní autor ukazuje literární svět, jejž si nosí uvnitř, a předává ho tímto dál.
Vypredané
8,17 € 8,60 €

Opravdová láska


Krátké milostné příběhy, které populární autor vybral z příspěvků svých věrných čtenářů.
Vypredané
7,10 € 7,47 €

Tretie želanie: Svedok


Jedna žena a dvaja muži: svetobežná Američanka Alica - ako tajomná femme fatale s bielymi vlasmi, Američan Max-Pol Millay, ktorý sa ocitol na križovatke života ako autor Krétskej kroniky, rodený Grék s anglickým pasom i domovom Alex Evans so šašovským nosom - to sú traja protagonisti netradičného románu, ktorý sa odohráva na mýtami opradenej Kréte a aj vo vlakoch a na železničných staniciach, kde dochádza nielen k priesečníku tratí, ale aj ľudských osudov, pretože ak ľudia vyrazia na cesty, udalosti sa dávajú do pohybu - cesta je najbežnejšou metaforou ľudského života. Aby ste nemuseli hádať, Robert Fulgham sa najväčšmi stotožňuje s postavou Alice.
Vypredané
10,67 € 11,23 €

Od začátku do konce naše životní rituály


Výklad tradičních rituálů, které mají základní význam v lidském životě, doplněný o příběhy odpozorované z praxe.
Vypredané
8,56 € 9,01 €

All I Really Need To Know I Learned in Kindergarten


When asked what he does, Robert Fulghum usually replies that he is a philosopher, and explains that what he likes to do is to think about everyday things and then to express what he thinks by writing, speaking or painting. This is a collection of his favourite observations, written over the years, that reveal simple truths about small lives with big meanings.
Vypredané
9,98 € 10,50 €

It Was On Fire When I Lay Down On It


In his first phenomenal best-seller, EVERYTHING I NEED TO KNOW I LEARNED IN KINDERGARTEN, Robert Fulghum reminded readers everywhere of some plain and still-true truths. Now, picking up where he left off, Fulghum turns our eyes to show-and-tell, weddings, his own ten commandments, and more insightful and unique observations on what our world is and was....
Vypredané
8,27 € 8,70 €

O-ó!


Ez a könyv az élet soha-nem-tökéletes voltát dicséri, miközben nagy-nagy jóságok helyett olykor valami apró, mulatságos komiszságot vesz górcső alá. Az illusztrációul szolgáló esetek oly egyedülállóak, amilyenekkel legfeljebb egy lelkész találkozik hivatásának gyakorlása során - ami korántsem meglepő, hisz' az író, Robert Fulghum, valóban több évtizeden át volt unitárius lelkész Amerikában. Ám ettől ezek a történetek még mindig úgyszólván hihetetlenek... Jó, jó, némelyik talán megesett már egy ismerősünkkel - sőt lehet, hogy mi magunk voltunk az az ismerős... Csetlünk-botlunk, esünk-kelünk mindannyian. A helyszín jobbára az Egyesült Államok - az utca, az élelmiszer-áruház, a könyvtár, az autópálya-éttermek, építkezések és persze a templom, a temető. Ezenkívül Japán, Thaiföld szentélyei; a róluk szóló fejezetek az utazó Robert Fulghum beszámolói, elmélkedései. Ez az a könyv, amelyben a színes cukorkáról szóló fejtegetés is felemel és megvidámít! Ha olvasása során nem kapálózunk a valószínűleg bekövetkező hatás ellen, különb ember lehet belőlünk. Persze csak egy egészen kicsivel különb - de ki az, akire ne férne rá némi javulás?
Vypredané
8,77 € 9,23 €

Mi a csuda?


A szerző esszékötetével -aki 70. születésnapját éppen Budapesten ünnepelte- ismét könnyed-komoly hangon győzi meg olvasóját: az élet éppen annak köszönhetően élhető, hogy olyan esetleges; az ember pontosan attól érdekes, hogy úgy csetlik-botlik, vagy, mondjuk ki: hogy olyan szeretetreméltóan gyarló. A legfontosabb tanulságok néha a legmindennapibb, máskor a legvarázslatosabb, megint máskor a legmulatságosabb történésekben rejtőznek. Fulghum mindezt jól tudja, de efféle tudásukat kevesen tudják ilyen meggyőző erővel közvetíteni. A humor és az egyetemes igazságok mindazonáltal jól megférnek egymással, aminthogy Fulghumban is remekül megfér egymással a buddhista bölcs, az anekdotázgató szobrász-festő-teológus, a mély emberismerettel rendelkező lelkész, a környezet iránt felelős amerikai, a görögországi remete, az életet élvező férfiú, a különleges látásmódú író-esszéíró... Mindebből ismét elénk tárnak valamennyit a Mi a csuda? hol hihetetlen-nevettető, hol nagyon is hihető-megható írásai.
Vypredané
9,14 € 9,62 €

From Beginning to End: The Rituals of Our Lives


A spiritual study of the rituals that are part of the human experience describes the importance of ritualistic observation at times of transition, citing the benefits of personal and shared reflections.
Vypredané
13,97 € 14,70 €

Maybe / Maybe Not


A collection of down-to-earth essays includes reflections on life, love, and growing old.
Vypredané
8,23 € 8,66 €

Uh-Oh: Some Observations from Both Sides of the Refrigerator Door


Presents an inspirational, upbeat look at subjects ranging from meatloaf to the Salvation Army band.
Vypredané
12,92 € 13,60 €

Opravdová láska


Krátké milostné příběhy, které populární autor vybral z příspěvků svých věrných čtenářů.
Vypredané
7,10 € 7,47 €

Slova, která jsem si přál napsat sám


S pokorou sobě vlastní autor ukazuje literární svět, jejž si nosí uvnitř, a předává ho tímto dál.
Vypredané
8,44 € 8,88 €

Už hořela, když jsem do ní lehal


Laskavá zamyšlení, drobné příběhy a filozofické postřehy amerického autora. Vyprávění je zcela prodchnuto radostí ze života, průzračným způsobem oslovuje v člověku jeho lepší já a dává smysl i těm nejobyčejnějším věcem na světě.
Vypredané
8,44 € 8,88 €

Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce


Nové vydání knihy drobných příběhů, úvah, zamyšlení a filozofických postřehů známého a oblíbeného autora.
Vypredané
8,84 € 9,31 €

Slova, která jsem si přál napsat sám


S pokorou sobě vlastní autor ukazuje literární svět, jejž si nosí uvnitř, a předává ho tímto dál.
Vypredané
8,44 € 8,88 €