! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Tracey Graves

autor

Péntek a szigeten


Szerelem ?és szex a tanárnővel – a sokat vitatott, milliós példányszámban eladott nemzetközi bestseller   A tizenhat éves T.J. Callahannek semmi kedve bárhova is elutazni. Rákbetegsége visszafejlődőben, és nem vágyik másra, mint visszakapni a régi életét. De a szülei ragaszkodnak hozzá, hogy nyáron behozza az iskolai lemaradását, és megtanulja mindazt, amit a betegsége miatt mulasztott.   A harmincéves angoltanárnő, Anna Emerson, akit felmorzsoltak a hideg chicagói telek és egy céltalan kapcsolat, kapva kap az alkalmon, hogy megtörje a mindennapok egyhangúságát. Elvállalja, hogy a nyarat egy trópusi szigeten töltse és T.J.-t tanítsa.   Anna és T.J. felszállnak egy magánrepülőgépre, és elindulnak a Callahan család nyaralójába, de amikor a Maldív-szigetcsoport ezerkétszáz szigete fölött repülnek, bekövetkezik az elképzelhetetlen: lezuhannak a cápáktól nyüzsgő vízbe. Sikerül kivergődniük a partra, de hamarosan rádöbbennek, hogy egy lakatlan szigeten ragadtak.   Eleinte csak egyre gondolnak: a túlélésre. De ahogy a napokból hetek lesznek, aztán hónapok, születésnapok jönnek és múlnak el, a hajótörötteknek meg kell küzdeniük a trópusi viharokkal, a tengerben ólálkodó számtalan veszéllyel és a legnagyobb fenyegetéssel, annak a lehetőségével, hogy T.J. rákja kiújul. Csak egymás szeretetében bízhatnak és egymásra támaszkodhatnak, így ennek a két elveszett léleknek bele kell törődnie a helyzetébe, és azokban a pillanatokban, amikor a legnagyobb szükségük van rá, egymás társaságából kell vigaszt meríteniük.   Tracey Garvis Graves regénye pillanatok alatt óriási viharokat kavart, és lett igazi kultuszkönyv, milliós példányszámú bestseller.
Na stiahnutie
8,81 €

Kötelék


Amikor a harmincéves tanárnőnek, Anna Emersonnak nyári munkát ajánl a Callahan család, hogy tanítsa a fiukat a Maldív-szigeteken bérelt nyaralójukban, gondolkodás nélkül rábólint a trópusi munkanyaralásra. T.J. Callahannek viszont semmi kedve elutazni. Már majdnem tizenhét éves, és ha a súlyos betegsége nem lett volna elég, az első tünetmentes nyarát a szüleivel és rengeteg tanulnivalóval kell töltenie. Anna és T.J. egy hidroplánon közelítenek az úti céljuk felé, hogy csatlakozzanak a szülőkhöz, amikor a pilóta végzetes szívrohamot kap, ők pedig az Indiai-óceánba zuhannak. Szerencséjükre, kisodródnak egy sziget partjára. De bármennyire is idillikusnak tűnik a hely, gyorsan kiderül, hogy lakatlan, nincs ivóvíz és élelem, sem menedék. Csupán egyetlen céljuk lehet, hogy életben maradjanak, amíg megmentik őket. A napokból azonban hónapok, sőt évek lesznek, s miközben megtanulják, hogyan gondoskodjanak magukról, Anna rájön, bármilyen veszélyek leselkednek is rájuk a szigeten, az a legnagyobb, hogy T.J. időközben kamaszból férfivá érett.
Vypredané
10,93 € 11,50 €

Na ostrove


Tridsaťročnej šarmantnej učiteľke angličtiny Anne Emmersonovej ponúknu prácu na leto. Má doučovať TíDžeja Callahana v prenajatom domčeku na Maldivách, kde ho už čakajú rodičia. Ponuku bez zaváhania prijme, pretože si bude užívať more a zároveň pracovať. Šestnásťročnému TíDžejovi sa, naopak, z Chicaga nechce, no nikto sa ho na to nepýta. Práve zvíťazil nad onkologickým ochorením a rád by strávil prázdniny s kamarátmi, no namiesto toho musí dobiehať zameškané učivo. Na Maldivách Annu a TíDžeja čaká posledný úsek cesty – dvojhodinový let hydroplánom ponad Indický oceán. Pilot však náhle dostane infarkt a lietadlo sa zrúti do vody. Dvom cestujúcim zachránia život záchranné vesty a do rána doplávajú na neobývaný ostrov. Anna s Tídžejom sú odhodlaní stoj čo stoj prežiť, no dennodenne čelia mnohým ťažkostiam. Hoci veľa užitočných vecí sa ako zázrakom zachránilo z trosiek lietadla, nemajú pitnú vodu, jedlo, oheň, obydlie. Čaká ich prírodná katastrofa, tropické búrky, nebezpečenstvo na nich striehne aj z mora. Dni sa menia na týždne, z týždňov sa stávajú mesiace. Hrozí možnosť, že TíDžejovi sa vráti rakovina. Počas oslavy narodenín na ostrove si Anna uvedomí, že sa vynára ďalší problém: dokáže na ostrove žiť s chlapcom, ktorý sa postupne mení na muža?
Vypredané
10,36 € 10,90 €

Na ostrově


Na Maledivy se většinou jezdí na dovolenou. Třicetiletá učitelka Anna však bude na jednom z jejich ostrovů trávit léto neobvyklým způsobem. Má pomoci šestnáctiletému Týdžejovi dohnat školu, kterou zameškal kvůli boji se zákeřnou chorobou. Ani Týdžej si nepředstavoval, že bude trávit prázdniny s rodiči někde daleko od Chicaga a kamarádů. A ještě k tomu ležením v učebnicích. Jenže letadlo s Týdžejem a Annou za mladíkovou rodinou nikdy nedorazí. Po ztroskotání hydroplánu skončí na opuštěném ostrově, odkázáni jeden na druhého. Debutový román mladé americké autorky, který se okamžitě po vydání stal bestsellerem.
Vypredané
12,45 € 13,11 €