! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Géza Gyóni

autor

Gyóni Géza összes költeménye


Memento Kit megálmodtál egyszer magadnak, Hajad selymével kösd le a párod! Források mentén nimfák kacagnak - Hinár karokkal rája tapadnak? S ha soká késel, majd nem találod. Tárd ki karod, míg hófehér, hamvas, Bontsd le hajad, míg hullámos ében. Irígy vénekre csak sose hallgass! Majd jön a bánat, a rút, unalmas, Majd jön a bánat még idejében. A szerelemben nincsenek évek, A szerelemben csak csókok vannak. A szerelemben jaj a fösvénynek! A szerelemben csak azok élnek, Kik szerelembol mindent odadnak.
Na stiahnutie
0,96 €

Cézár, én nem megyek.


A Re-Vízió soroztat első kötete, a szerkesztő Földváry Györgyi munkája nyomán ciklikus rendbe állítja ezt a különböző irányokban egyformán kiteljesedő költészetet. Új hangok, új borzongások a halálos súly és a katonás helytállás terhei alatt ezzel jellemezhetnénk a már-már egy évszázados csöndre ítélt verseket.
Vypredané
6,96 € 7,33 €

Gyóni Géza összes versei


"Hol, mikor itt jártam, a porhanyó földben Fürge lépteimnek mindig nyoma maradt, Főlehajtva járok búsan, törődötten, Zúzmarás faágak zörögnek fölöttem, Csikorog a fagyos föld égő talpam alatt. Oda tartok most is a szőlőlugasba. Dús gerezdek helyén kopár vesszők állnak, Száraz kötelékük zord szél lobogtatja, Koszorúja lehullt, csak emlékszalagja S jeltelen fejfája áll a termő nyárnak..." - (Gyóni Géza: A puszta kertben)
Vypredané
9,74 € 10,25 €