% Zľavy na hry %

Wolf Haas

autor

Jöjj, édes halál!


A harmadik Brenner-regényben az egykori rendőr megunja a bizonytalan magánnyomozói vándoréletet, és az író is unja a vidéki színtereket, így aztán főhősét az osztrák fővárosban telepíti le. És már nem is nyomozó, hanem sofőr a Keresztes Mentősöknél. Keresete kedvező, szolgálati lakása ideális, ám nem Brenner lenne, a nem futna bele morbid kalandokba...
Vypredané
7,75 € 8,16 €

Lacná kniha Brennerová (-70%)


Svérázný detektiv Simon Brenner v nejvtipnější detektivce posledních let.Věř tomu nebo ne. Napřed Brennera do bezvědomí zmlátí desetiletí ruští kluci. Pak ho přítelkyně dovleče k oltáři. Mají teď totiž vyloženě dobrý vztah. Je tu jen jeden problém: velmi dobrý vztah má i se svou další přítelkyní. Brenner má vlastně štěstí, že třetí žena, která mu vstoupila do života, náhle zmizela. Pravděpodobně ji unesli překupníci prostitutek. Pátrání po ní pomáhá detektivovi při řešení vlastních osobních problémů, rozuměj, utíká do práce. Protože nikdy není vhodnější doba přemýšlet o štěstí, které skýtá snubní prstýnek, než když se nejdrsnější vídeňský gangster rozhodne, že vám usekne obě ruce.
Na sklade 2Ks
3,79 € 12,64 €

dostupné aj ako:

Halottak feltámadása


Rejtelmes gyilkosság történik az osztrák Alpok kedvelt üdülőhelyén: egy idős amerikai házaspárt holtan találnak a sífelvonóban. Hogy ki lehet az elkövető? - hónapokon át homály fedi a titokzatos esetet. A nőbolond hírében álló egykori rendőrfelügyelő t, Brenner magánnyomozót nem hagyja nyugodni a rejtélyes eset, s buldogszerű kitartással kezdi kibogozni a szálakat. Mindeddig a történet talán "szokványos" kriminek tűnik, ám ha mindez Wolf Haas stílusában íródott, akkor az igazi irodalmi kalandot i s sejtet.Wolf Haas krimijei, noha tökéletesen megtartják a műfaj törvényeit, sokkal többek egyszerű bűnügyi történeteknél. Több tényező is messze az átlagos bűnügyi regények fölé emeli: egyrészt a rendkívül szellemes, szójátékokban tobzódó, olykor filozófiai mélységű nyelvhasználat és az ehhez kapcsolódó félelmetesen ravasz, sok kihagyással dolgozó, ám ugyanakkor roppant szórakoztató elbeszélői modor. A másik döntő mozzanat a kíméletlen társadalomrajz, a groteszk-szatirikus vagy egyenesen absz urd ízekkel megformált karakterek sora.
Vypredané
7,13 € 7,50 €

Komm Suesser Tod


Brenner hat genug vom Dasein als Privatdetektiv. Und weil die Gelegenheit günstig war, hat er den Job bei den Rettungsfahrern angenommen. Mit Dienstwohnung, Pensionsanspruch und allem. Aber einmal Detektiv, immer Detektiv. Dem kommst nicht aus. Und als ihn der Junior dann angeredet hat, er soll herausfinden, wieso die Rettungsbündler den Funk von den Kreuzrettern abhören können. Die haben nämlich in letzter Zeit immer öfter den Kreuzrettern die Transporte vor der Nase weggeschnappt. Aber wie der Brenner dann zum Forschen angefangen hat, sind ihm ganz andere Sachen untergekommen. Erstmal hat jemand den Bimbo, auch einen von den Fahrern, erwürgt. Ganz klar, der Lanz -- sagen alle, auch die Polizei. Und der Lanz auch, und hat dann plötzlich keine Schulden mehr. Ein Schnüffler lebt gefährlich. Drum wird der Brenner auch von den Rettungsbündlern zusammengeschlagen. Und erfährt so nebenbei etwas über die Geldquellen des Vereins. Und er merkt, dass alle anderen, die etwas wussten, mittlerweile tot sind.... Ganz schön makaber, diese Geschichte über zwei Rettungsvereine in Wien. Aber dabei durchaus nicht unrealistisch. Komm, süßer Tod ist für mich der beste Krimi aus der Reihe um Simon Brenner -- kohlrabenschwarz. Der Erzählstil ist wie gehabt, Wolf Haas schaut den Leuten aufs Maul. Und wenn man die Rosi, die am AKH eine Imbissbude betreibt, so reden hört: "gegege", genauso ist es! Die deftigen Scherze, Wortspielereien -- so grauslig sie auch sein mögen -- sie passen einfach. Wer gerne was österreichisches liest und sich dabei einfach nur unterhalten will: der ist hier richtig! --Daniela Ecker
Vypredané
11,88 € 12,50 €

Az örök élet


Immár hatodik részéhez érkezett az egykori osztrák rendőr, "a Brenner" történeteinek sorozata. Aki figyelemmel kísérték az eddigieket, jól tudja, hogy a könyvekben nemcsak arról volt szó, ki a gyilkos, hanem arról is, hogy egyáltalán ki a regények elbeszélője? Talán az egyik, háttérben álló, névtelen alak, aki éppen eleget - olykor meghökkentően sokat - tud az egykori rendőrről? Brenner ismerőse, rokona? Férfi? Nő? Az osztrák sajtóban is évekig tartott a sikertelen találgatás, míg Az örök élet a szó szoros értelmében csattanós választ adott a kínzó talányra. Annyit elárulhatunk, hogy a válasz a Brenner szülővárosában, Grazban, egész pontosan annak Puntigam nevű elővárosában rejlik. És a múltban, mi sem természetesebb. Mert a Brenner a könyv elején (és az év elején, mivel újév napja van), háromhetes kóma után az intenzív osztályon ébred, azaz újjászületik Puntigam Alsón, és ő egy idő után már maga sem tudja, hogy a fejéből kipreparált golyót öngyilkossági szándékkal valóban ő maga, vagy netán más röpítette a fejébe a régi nagyapai ház konyhájában. Megkezdődik a nyomozás, ez a démoni időutazás, vissza a múltba, egészen a rendőriskolai időkig, amikor is Aschenbrenner, a mostani grazi rendőrfőnök, Köck, a grazi Arnold Schwarzenegger Stadion jelenlegi házmestere, a Saarinen becenévre hallgató harmadik és "a Brenner" elindultak egy tréfásnak induló, de végzetesnek bizonyuló farsangi bevetésre. És a híres finn autóversenyző, Saarinen mellett találkozunk Pasolinivel, valamint Brenner kamaszkorának zenei bálványával, Jimi Hendrix-szel is. És végre lelepleződik az elbeszélő személye, aki jól végezvén dolgát, a regény legvégén... Na de ezt már tényleg nem árulhatjuk el.
Vypredané
8,95 € 9,42 €

Silentium!


A Halottak feltámadása, a Csontdaráló és a Jöjj, édes halál! után itt az újabb Wolf Haas-krimi!Bécs után a Brenner ismét egy nagyhírű osztrák városba kerül. Salzburgban járunk, a Marianumban, a híres katolikus fiúinternátusban, ahol küszöbön áll az itteni lelkiatya, a Monsignore Schorn püspöki kinevezése. Ám akad egy kis bibi, ugyanis egyik régi növendéke, a Gottlieb bejelenti, hogy a lelkiatya régen egy kissé izé, szóval úgymond megbibézte őt az internátus zuhanyozójában. Nagy botrány fenyeget tehát, és a Brennernek azt kellene kinyomoznia, hogy vajon mennyi az igazság a Gottlieb vádjában. De vele már nem tud beszélni, mert a régi növendék huszonhárom darabra vágva kerül elő egy csocsóasztalból. Egyre több a mészárszékre emlékeztető haláleset, és a pokolian morbid kavalkádban egyre-másra bukkannak fel a prominens személyek, többek közt az Ünnepi Játékok alelnöke, egy híres argentin tenorista, a Dr. Feelgood nevű rockbanda, valamint az egykori amerikai elnök, a John F. Kennedy is. Nyomasztó, ugyanakkor roppant szórakoztató bűnregény, ma különösen aktuális jelentéssel, erősen társadalombíráló, szatirikus hangvétellel megírva.
Vypredané
8,95 € 9,42 €

Csontdaráló


"Hát most már megint történt valami. Pedig gyönyörű a tavasz és a kora nyár, és mégis - akár hiszed, akár nem - a következő pillanatban már térdig gázolsz a vérben. Mármint Klöchben, ebben a stájerországi turistaparadicsomban, ahol az öreg Löschenkoh l Bécsig híres grillcsirkézőjében nemrég emberi maradványokat talált az élelmiszer-rendőrség. És akkor 'a jugó', a Milovanovic, a helyi focicsapat kapusa - akinek az étterem csontdarálóját kellene kezelnie - hirtelen szőrén-szálán eltűnik, ráadásul a z öreg vendéglős menye meg a környékbeli avantgárd szobrász, a Gottfried Horvath is felszívódik. Ellenben előkerül egy emberi fej, mégpedig egy másik jugó focistáé... Ugyan ki más lenne alkalmasabb arra, hogy gázlót találjon ebben a vérpatakban, hogy hágót leljen ebben az idilli csonthegyben, mint a Brenner, a szoknyapecér, az osztrák exrendőr. Noha a végén majdnem ő maga is a csirkecsontok közé keveredik. Nem teljesen önerőből..." Wolf Haas Brenner-sorozatának második darabja talán még az elsőn él (Halottak feltámadása) is morbidabb és szellemesebb szórakozást kínál.
Vypredané
7,13 € 7,50 €

Das Grosse Brenner-Buch


So etwas hat die deutsche Literatur überhaupt noch nicht gesehen. (Frankfurter Allgemeine Zeitung) Mordfälle in Wien, Mordfälle in der Provinz. Das ist nicht schön, und schön ist auch nicht, dass der Brenner sie lösen muss. Denn dabei wird er meistens schlimm durch die Mangel gedreht. Aber er kann es nicht lassen. Denn man darf eines nicht vergessen: Ein Detektiv bleibt ein Detektiv.
Vypredané
13,21 € 13,91 €

Das Weter vor 15 Jahren


Der österreichische Autor Wolf Haas schreibt Krimis. Gute Krimis, um genau zu sein. Die mal schnoddrigen, mal launigen, immer aber vor allem auch sprachwitzigen Bücher rund um seine Hauptgestalt, den Privatdetektiv Brenner, sind zu Recht berühmt. Jetzt ha
Vypredané
11,31 € 11,91 €

Brennerová


Svérázný detektiv Simon Brenner v nejvtipnější detektivce posledních let.Věř tomu nebo ne. Napřed Brennera do bezvědomí zmlátí desetiletí ruští kluci. Pak ho přítelkyně dovleče k oltáři. Mají teď totiž vyloženě dobrý vztah. Je tu jen jeden problém: velmi dobrý vztah má i se svou další přítelkyní. Brenner má vlastně štěstí, že třetí žena, která mu vstoupila do života, náhle zmizela. Pravděpodobně ji unesli překupníci prostitutek. Pátrání po ní pomáhá detektivovi při řešení vlastních osobních problémů, rozuměj, utíká do práce. Protože nikdy není vhodnější doba přemýšlet o štěstí, které skýtá snubní prstýnek, než když se nejdrsnější vídeňský gangster rozhodne, že vám usekne obě ruce.
Vypredané
12,01 € 12,64 €

dostupné aj ako: