! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Norbert Haklik

autor

Egy Duna-regény anatómiája


Az eddig jobbadán prózaíróként ismert Haklik Norbert tanulmánykötete az első olyan, monográfia jellegű összeállítás, amely kísérletet tesz arra, hogy a Danubius Danubia felszíne alá bukva feltérképezze annak mélyrétegeit. Haklik tanulmányai a legkülönfélébb szempontokból közelítenek a regényhez -szó esik többek között a kabdebói mű történelemszemléletéről, a trilógia istenképéről, filozófiai rétegéről és Duna-koncepciójáról is-, nagy alapossággal, logikus okfejtéssel, a környező népek irodalmát, sőt a társtudományokat is szem előtt tartva. Haklik tanulmánykötete nem csupán régi adósságot törleszt azzal, hogy megadja az őt megillető figyelmet kortárs prózánk egyik csúcsteljesítményének, Kabdebó Tamás Danubius Danubiájának, hanem egyúttal arra is bizonyítékként szolgál, hogy egy irodalomtudományos mű is lehet izgalmas olvasmány.
U dodávateľa
5,84 € 6,15 €

Mona Lisa elrablása


Brünn, a sör városa. A furcsaságok városa. A véletlenek városa. A mesék városa. Brünn, ahol egy szép napon találkozik két régi barát, hogy megvitassák önmagukat, a barátságukat; megvitassák a magyar és cseh történelmet. Az írók - mert ki más lehetne, mint két író, aki történetekre és szépségre vadászik a kocsmáktól hangos éjszakában - egy harmadik társat is magukkal cipelnek: Mona Lisát, a sisakos kaméleont. Emlékek és elméletek, zene és abszint folyik át tetemes mennyiségben a testükön, mikor kiderül, hogy a pórázon tartott törpesárkány nincs sehol. Ki lopta el Mona Lisát? A két barát a titok nyomába ered, hogy történetről történetre haladva végül megtapasztalja, milyen is kétfelé nézni. Közben még az is lehet, hogy főhősünk a kacskaringós mellékutcákon véletlen rátalál saját ösvényére.
Na sklade 1Ks
12,23 € 12,87 €

A Mennybemeneteli Iroda


Hihetetlen, ?elképesztő esetek. Hihetetlen, elképesztő alakok. Olyanok, amilyenek nincsenek is, hiszen lehetetlen, hogy ilyenek létezzenek, aztán mégis rájuk ismerünk, kiderül, hogy mégis csak léteznek, hiszen bárhol éljünk is, itt vannak, jönnek-mennek, csoszognak-botladoznak, köhécselnek, ordibálnak, dünnyögnek és köpködnek körülöttünk. Csodabogarakkal történő csodás esetek csodálatosan megírva. Olyan olvasmányosan és olyan derűvel, mégis bölcsen, hogy azt hihetnénk, a szerző Mikszáth és Jókai mostanáig lappangó kortársa. Pedig nem.Szemtelenül fiatal, szemtelenül tehetséges: a kortársunk. Haklik Norbert hét éve él Brnóban, ahol egy világcég nagy kreativitást igénylő, középvezetői posztját tölti be. Munkájához a hétköznapokban öt-hat nyelvet használ, de szerencsére magyarul sem felejt, és szerencsére ír. Töltsék le és olvassák történeteit Köldöknyakú Mikoláj szentszőlőiről, a radlavenici könnyező Máriáról, a Sárkánypusziról, az orlovi kanördögről, a pródwhradai zokogó fűzfáról, Kajlaszemű Matildról, Tyvitko Vlitobárról, Natalia Tvrskoról, akinek a méhe megnyílt és tizenkét órán keresztül nehéz köveket ontott magából, melyek feketék voltak, mint a halál, és forróak, mint a vörös hajú nők ajkainak ízes csókja. És persze a Mennybemeneteli irodáról, ahol holttestek hevernek, arcukon a mérgezettek szomorkás, megbocsájtó mosolyával.
Na stiahnutie
3,76 €