Renée Hollerová

autor

Pátrání na Nilu


Tři sourozenci Sobek, Hesire a Fatuma se obávají o život svého otce, vysokého úředníka pokladnice. Velké množství indicií vede k obvinění jejich nevlastní matky z přípravy vraždy. Jak to tak bývá, vše se nakonec ukáže ve zcela jiné světle…. Děti samy se dokonce ocitnou v ohrožení života, když se pokouší zmařit vyloupení pokladnice faraona Tutanchamona.
U dodávateľa
9,74 € 10,25 €

Zachraňte faraona


Thuja, hlavní hrdinka knihy, společně s kamarádem Hapuem usiluje o záchranu života svého otce a bratra. Ti totiž byli neprávem označeni za vykradače hrobů a odsouzeni k trestu smrti. V ohrožení je však i faraon, a tím i celý Egypt. Zloduši totiž chtějí z hrobky ukrást kouzelnou knihu boha Thovta. A ta se nesmí dostat do nesprávných rukou! Děti nebojují jenom s vykradači hrobů, ale také s nedůvěřivými úředníky.A tak jim nezbývá nic jiného, než vše vzít pevně do svých rukou a tajně proniknout do hrobky…
Vypredané
9,74 € 10,25 €

Co víme o rytířích


Bohatě ilustrovaná kniha přináší pět příběhů ze středověku, příběhů plných dobrodružství. Čtenáři mají možnost poznat zvyky rytířů, průběh rytířských turnajů a křížových výprav ,zkrátka život ve středověku s jeho světlými i stinnými stránkami.
Vypredané
7,95 € 8,37 €

Mentsük meg a fáraót


Amikor Thuja apját és testvérét letartóztatják sírrablás vádjával, a kislány rögtön sejti, hogy csak egy óriási tévedésről lehet szó. A helyszín Egyiptom, és i. e. 1250 körül járunk: sírrablásért halálbüntetés jár, a szerencsésebbeknek csak az orrát és fülét vágják le... Thuja azonnal az igazság nyomába ered, ám ez nem is olyan egyszerű: a szálak Thébába vezetnek, de Thujának és barátjának, Hapunak igencsak jeleskedniük kell rejtvényfejtésben és nyomolvasásban, mire eljutnak odáig. A lebilincselően izgalmas nyomozás tétje pedig nem is csak Thuja rokonainak tisztázása: meg kell menteniük az egész birodalmat és a fáraót. A Naphegy Kiadó legújabb ifjúsági krimisorozata, a Történelmi tetthelyek lapjain új értelmet nyernek a történelemkönyvek száraz adatai. A fordulatos cselekmény és a fejezetek végén található rejtvények elsősorban szórakoztatják az ifjú nyomozókat, a függelékben található mellékletek pedig segítik rendszerezni a játszva megszerzett tudást.
Vypredané
8,45 € 8,89 €

Nyomozás a Nílus partján


Szitanum a kedvenc macskáját siratja. A torkos kis állat egy elcsent hal miatt pusztult el, melyet a ház urának készítettek. a kislány és két bátyja nyomozásba kezd, azt feltételezve, hogy a méregkeverő édesapjuk életére tört. Gyanújuk először a mostohaanyjukra terelődik. Fáradhatatlan kutatásuk egy bűnbanda nyomára vezeti őket, mely a királyi kincstár kifosztására szövetkezett. A főisten ünnepének napjára időzített bűntett Egyiptom békés rendjének megzavarására is alkalmas lenne. A gyerekek úgy döntenek, a gaztettet mindenáron megakadályozzák, de nem sejtik, hogy hamarosan az életük is veszélbe kerül...
Vypredané
8,45 € 8,89 €

Az Akropolisz árnyékában


Krisztus előtt 431., Athén és Spárta közt háború dúl. Athénból egymás után tűnnek el a gyerekek. Kephalosz és unokatestvére, Philón felfigyel az eltűnésekre, amit a felnőttek sokáig tagadnak. A fiúk a szomszéd rabszolgalány segítségével üldözőbe veszik a tettest, és egy bosszúállás szülte ördögi tervet fednek fel. A veszélyes nyomozás közben azonban maguk is a gátlástalan rablók kezére jutnak... A Naphegy Kiadó ifjúsági krimisorozata, a Történelmi tetthelyek lapjain új értelmet nyernek a történelemkönyvek száraz adatai. A fordulatos cselekmények és a fejezetek végén található rejtvények elsősorban szórakoztatják az ifjú nyomozókat, a függelékben fellelhető mellékletek pedig segítik rendszerezni a játszva megszerzett tudát.
Vypredané
8,45 € 8,89 €

Druidovo tajemství


V roce 450 př. n. l. byl ukraden magický kámen Solného dolu. Může být oběťmi utišen hněv ducha podzemní jeskyně? Damona a Elico, děti knížete Sinorixe, tomu ale nevěří a vydají se na vlastní pěst pátrat po pachateli. Při objevování přijdou na neuvěřitelný nález a nedopatřením se dostanou do nebezpečné léčky…
Vypredané
9,74 € 10,25 €

Veszély a Santa Marián


1492. Palosban már hetek óta másról sem beszélnek az emberek, csak Cristóbal Colónról, vagyis Kolumbusz Kristófról és az ő hajmeresztő tervéről, hogy nyugat felől közelíti meg Indiát, ahelyett, hogy az ismert keleti irányba indulna. A máskor oly csöndes kikötőben teljes gőzzel folyik a munka, de Juant és barátját, Pedrót nemcsak ez tartja izgalomban: szökött fegyencek elrabolták Juan húgát, Elenát, ők pedig a keresésére indulnak. Vajon megtalálják-e a lányt, mielőtt elindul a Santa Maria? A rejtvényes krimi élénk képet fest a korszakról, a történetbe rejtett tényeket Kolumbusz életrajza és kronológia egészíti ki.
Vypredané
8,45 € 8,89 €