Otília Jurgová

autor

Tekvica na našom stole


Tekvica je nádherný dekoračný prvok, ale má aj svoju výživovú hodnotu a kulinárske uplatnenie.

Táto kniha vám ponúka bližší pohľad na tento vzácny dar prírody. Druhé, doplnené vydanie prináša oveľa viac receptov od polievok, slaných jedál až po sladké jedlá či múčniky a zmrzlinu. Pri niektorých z nich nájdete aj dobré rady na vylepšenie alebo doplnenie jedál, ako aj návrh na prípravu jedla pri bezlepkovej diéte. Príprava jedál nie je časovo náročná. V knihe sú aj námety na skladovanie a konzervovanie tekvíc.

Na sklade
7,60 € 8,00 €

Mak na našom stole


Mak je jedna z najobľúbenejších potravín. Vôňa makových koláčov, buchiet, či štrúdlí pripomína maminu a babičkinu kuchyňu. Recepty sú napísané jednoducho a zrozumiteľne vrátane podrobného postupu, čo ocenia aj začínajúce gazdinky. Sladké a slané makové dobroty podľa tradičných rodinných receptov skúsených gazdiniek zozbierala vynikajúca pedagogička Otília Jurgová, ktorá dlhé roky viedla Hotelovú akadémiu Ľ. Wintera v Piešťanoch.
Prekvapte svojich najbližších zdravými makovými raňajkami ako makové smoothie, domáce müsli tyčinky či upečte nádherné a moderné torty podľa cukrárky a foodblogerky Kataríny Kaššovej. A keď je vás na Vianoce pri stole ako maku, vyskúšajte vypražiť kapra v makovom obale, makového lososa a nezabudnuteľné makové opekance.
Po vyskúšaní týchto makových receptov si pochutíte a navyše urobíte veľa pre svoje zdravie. Mak obsahuje dvanásťkrát viac vápnika ako kravské mlieko, dôležité minerály, vitamíny a nenasýtené mastné kyseliny a je súčasťou zdravej výživy.

Na sklade
8,46 € 8,90 €

Tekvica na našom stole


Tekvica je nádherný dekoračný prvok, ale má aj svoju výživovú hodnotu a kulinárske uplatnenie.

Naša kniha vám ponúka bližší pohľad na tento vzácny dar prírody.
Autorky sa zamerali na spracovanie tekvice.

Ponúkajú širokú škálu receptov od polievok, slaných jedál až po sladké jedlá či múčniky a zmrzlinu.

Pri niektorých z nich nájdete aj dobré rady na vylepšenie alebo doplnenie jedál, ako aj návrh na prípravu jedla pri bezlepkovej diéte.

Príprava jedál nie je časovo náročná. V knihe prinášame aj námety na skladovanie a konzervovanie tekvíc.

Veríme, že každý si nájde v publikácii niečo zaujímavé a rozšíri rady milovníkov tekvíc a tekvicových jedál.

Prajeme vám príjemnú zábavu pri príprave výživných a zdravých jedál.

Autorky už dlhé roky vyučujú odborné predmety na Hotelovej akadémii Ľudovíta Wintera v Piešťanoch.
U dodávateľa
7,32 € 7,70 €