! Doprava ZADARMO už od 20 € !

George Martin

autor

Rytier siedmich kráľovstiev


Formáty .epub a .mobi neobsahujú ilistrácie. Sto rokov pred Hrou o tróny sa po Západnej zemi túlali dvaja nezvyčajní hrdinovia. Rytier siedmich kráľovstiev, ser Dunkan, vyrastal ako bezprizorná sirota v Kráľovskom prístave, kým sa ho neujal potulný rytier Arlan z Mincostromu. Bol mu otcom i učiteľom, vštepil mu rytiersky kódex, zmysel pre česť a spravodlivosť i bojové umenie rytierov. Po jeho smrti Dunkan zdedil meč a tri kone, no najmä ctižiadosť presláviť sa ako najlepší z rytierov. George Martin umiestnil príbeh do dávnoveku, keď v Západnej zemi už dvesto rokov vládli potomkovia Aegona Dobyvateľa, ktorí zjednotili Sedem kráľovstiev a ukuli Železný trón. Aegon Piaty uznal právo na trón aj svojmu ľavobočkovi Daemonovi. Ten sa vzbúril proti svojmu nevlastnému bratovi. Jeho povstanie bolo potlačené na Červenom poli, no rozdelilo celú ríšu na dva tábory. Nepredvídateľný a napínavý príbeh mapuje storočie pred udalosťami v Hrách o tróny. Znovu sa stretávame s mocnými, nám už známymi rodmi, tentoraz však nezdieľame intrigy mocných, ale sledujeme dobrodružstvá potulných rytierov a ich panošov. Osobitý štýl autora, drobnokresba charakterov, intrigy a závisť či rytierske súboje nám nedovolia pustiť knihu z ruky.
Na stiahnutie
11,90 €

dostupné aj ako:

Oheň a krv


Vzrušujúce dejiny Targaryenovcov ožívajú v majstrovskom spracovaní z pera autora Piesne ľadu a ohňa, ságy, ktorá sa stala predlohou seriálu Hra o tróny z produkcie HBO. Toto je prvý zväzok úplných dvojzväzkových dejín rodu Targaryenovcov v Západnej zemi a prináša oheň i besnenie, aké fanúšikovia očakávajú od medzinárodne úspešného autora Georgea R.R. Martina. Stáročia pred udalosťami opísanými v Hre o tróny sa Targaryenovci, jediný rod dračích pánov, ktorý prežil Skazu Valýrie, usadili na Dračom kameni. Dejiny Ohňa a krvi sa začínajú príbehom legendárneho Aegona Dobyvateľa, ktorý dal zhotoviť kultový Železný trón, a pokračujú rozprávaním o nasledujúcich pokoleniach Targaryenovcov, ktoré sa snažili udržať si ho, až po občiansku vojnu, ktorá takmer rozoštvala ich dynastiu. Čo sa skutočne stalo počas Tanca drakov? Prečo bola cesta do Valýrie po Skaze smrteľne nebezpečná? Aké hrozné zločiny spáchal Maegor Krutý? Ako to vyzeralo v Západnej zemi, keď oblohe kraľovali draky? To je len zopár otázok, ktoré zodpovie táto vyčerpávajúca kronika, spísaná učeným majstrom z Citadely. Oheň a krv prináša strhujúcu hru o tróny v rozsahu a veľkoleposti Gibbonových Dejín úpadku a zániku Rímskej ríše a ponúka čitateľom nový pohľad na dynamickú, občas krvavú, no vždy fascinujúcu históriu Západnej zeme. Táto kniha je akýmsi dejepisom neuveriteľne živého fiktívneho sveta Georgea R.R. Martina s originálnymi ilustráciami.
Na stiahnutie
20,62 €

dostupné aj ako:

Búrka mečov 1: Oceľ a sneh


Málokedy sa nájde taký pútavý príbeh, čo natoľko nadchne mysle a srdcia celej generácie ako epické fantasy Pieseň ľadu a ohňa od Georgea R. R. Martina. V Hre o tróny sa pre ctibažnosť nemilosrdných mužov a žien rozpadá starobylé kráľovstvo; v Súboji kráľov sa krajinou preženie vojna sprevádzaná čarami a besnením ako nenásytné dravé zviera. Teraz, keď ľúty boj vrcholí, musí zničené a rozdrobené kráľovstvo čeliť tomu najpríšernejšiemu nepriateľovi, ktorého vedú sily zo záhrobia. Z piatich nepriateľov súperiacich o moc je jeden mŕtvy, druhý v nemilosti a vojna zúri rovnako kruto ako predtým, vznikajú nové spojenectvá, rozpadajú sa staré. Joffrey Lannister sedí na Železnom tróne, no je to nanajvýš rozpačitý vládca Siedmich kráľovstiev. Jeho najmocnejší nepriateľ lord Stannis je porazený a skompromitovaný, stal sa obeťou žiarlivej čarodejnice, ktorá ho pevne drží vo svojej temnej moci. Ale mladý Robb Stark stále vládne severu z pevnosti v Riavokrute. Plánuje, ako poraziť nenávidených Lannisterovcov, aj keď držia jeho sestru ako rukojemníčku v Kráľovom prístave, kde stojí Železný trón. Medzitým putuje cez krvou zaliaty kontinent Daenerys, kráľovná vo vyhnanstve, pani jediných troch živých drakov na svete. Vo vzduchu cítiť smrť a rozklad z ničivej vojny dynastií, ale Daenerys zhromažďuje spojencov a bojovníkov, aby mohla prepadnúť Kráľov prístav v nádeji, že tak znovu získa korunu, o ktorej je presvedčená, že jej právom patrí. No kým sa nepriateľské vojská chystajú na rozhodujúci titanský súboj, pritiahne z najvzdialenejšieho kúta civilizácie vojsko barbarov a divochov, ktorí tiež chcú dobyť Kráľov prístav. V ich čele kráčajú bájni Iní – nadprirodzená armáda nemŕtvych, ktorých oživené telá sú nezastaviteľné. A zatiaľ čo budúcnosť krajiny visí na vlásku, nikto nepoľaví v honbe za víťazstvom, až kým sa v Siedmich kráľovstvách nestrhne skutočná búrka mečov a ani jeden kráľ si nemôže byť istý životom…
Na stiahnutie
14,90 €

dostupné aj ako:

Hostina pre vrany


Len málo knižných sérií si získalo takú lásku a chválu od čitateľov aj kritikov na celom svete ako Martinov monumentálny cyklus vysokého štýlu fantasy Pieseň ľadu a ohňa. Hostina pre vrany je štvrtou knihou Martinovej prelomovej ságy. V kráľovstve zničenom vojnou je mier konečne na spadnutie… no všetko sa desivo rúti k ďalšej príšernej pohrome. Vyzerá to pridobre na to, aby to bola pravda. Vojna piatich kráľov konečne ustala, hoci to bola neľahká cesta, a zdá sa, že ju vyhrali Lannisterovci so svojimi spojencami. No v krajine nie je ani zďaleka všetko v poriadku… Po smrti hrozného kráľa Joffreyho vládne Cersei v Kráľovom prístave ako kráľovná regentka. Smrť Robba Starka vzala severským rebelom vietor z plachiet a súrodenci mŕtveho kráľa severu sú roztrúsení po celej krajine ako semienka na vyprahnutej zemi. Zostalo už len málo legitímnych uchádzačov na zúfalo žiadaný Železný trón, a aj tí sú príliš vzdialení či slabí, aby sa dokázali presadiť. No ako po každom veľkom boji, netrvá dlho a už sa zbiehajú pozostalí, vyhnanci, odpadlíci a mrchožrúti, aby obrali kosti padlých a pobili sa o korisť tých, čo padnú vzápätí. V Západnej zemi sa schádzajú ľudské vrany na hostinu z popola, spriadajú sa intrigy a uzatvárajú nové spojenectvá, objavujú sa prekvapivé tváre – niektoré už známe, iné úplne nové –, vynárajú sa zo súmraku ukončených bojov a chaosu, aby prijali nastávajúce výzvy.
Na stiahnutie
19,90 €

dostupné aj ako:

Súboj kráľov


Pokračovanie príbehu je rovnako strhujúce ako prvý diel, je plné zvratov, s ktorými čitateľ nepočíta a tie dodávajú deju neobyčajné čaro. Čas sa zbláznil. Leto pokoja a hojnosti, ktoré trvalo desať rokov, sa pomaly chýli ku koncu a ostrá, mrazivá zima sa blíži ako zúrivé zviera. Dvaja veľkí vodcovia – lord Eddard Stark a Robert Baratheon – ktorí vládli v čase vynúteného mieru, sú mŕtvi, stali sa obeťami kráľovských intríg. V celom kraji, od starovekej pevnosti Dračí kameň po nepriateľské múry Zimovresu panuje chaos, keď sa uchádzači o Železný trón chystajú násilím uplatniť svoje nároky vo vojne. Na oblohe sa objavilo znamenie skazy – kométa červená ako krv a oheň – a o rozdelenú zem bojuje šesť vojsk. Eddardov syn Robb sa vyhlásil za Kráľa severu. Na juhu vládne Joffrey, právoplatný dedič, no len podľa mena, a sám je obeťou intrigánskych dvoranov, ktorých je Kráľov prístav plný. Robertovi dvaja bratia chcú získať kráľovstvo a odstrkovaný rod sa znova vydáva dobýjať. A na inom svetadiele kráľovná vo vyhnanstve, Matka drakov, riskuje všetko, aby previedla svoje vzácne mláďatá cez drsnú horúcu púšť a získala späť korunu, ktorá jej právom patrí. Na pozadí incestu a bratovraždy, alchýmie a zabíjania sa za slávu platí krvou. A víťazná korisť pripadne mužom a ženám, ktorí majú tú najchladnejšiu oceľ... a tie najchladnejšie srdcia. Pretože keď sa vládcovia pustia do súboja, otriasa sa celá zem. Súboj kráľov je smelý, nápaditý román nabitý jedinečnou predstavivosťou, ohromujúcou krásou a čarom – je to neskutočne vzrušujúci príbeh, na ktorý nikdy nezabudnete.
Na stiahnutie
19,90 €

dostupné aj ako:

Tanec s drakmi 1: Sny a Prach


George R.R. Martin, ktorého časopis Time nazval „americkým Tolkienom“, si získal medzinárodné uznanie svojím monumentálnym cyklom epickej fantasy. Teraz vám tento oceňovaný autor prináša piatu knihu svojej preslávenej ságy, v ktorej známe tváre aj nečakané mocnosti bojujú o svoje miesto v rozdrobenej ríši. Po obrovskej bitke visí budúcnosť Siedmich kráľovstiev na vážkach, krajinu sužujú stále nové hrozby, ktoré sa vynárajú z každej strany. Na východe vládne Daenerys, posledná z potomkov Targaryenovcov, so svojimi tromi drakmi ako kráľovná mestu, vystavanému z prachu a smrti. Ale aj ona má tisícky nepriateľov, čo sa ju vybrali hľadať. Kým sa dávajú dokopy, istý mládenec sa taktiež vydáva na cestu za kráľovnou, no vedú ho k tomu úplne iné pohnútky. Aj Tyrion Lannister, na úteku zo Západnej zeme, kde je na jeho hlavu vypísaná nemalá odmena, mieri ku kráľovnej Daenerys. No jeho najnovší spojenci na tejto ceste nie sú len banda trhanov, ako sa na prvý pohľad zdá, ba dokonca majú medzi sebou niekoho, kto by mohol skutočne pripraviť Dany o jej nárok na Západnú zem. Na severe sa stále tiahne gigantický Múr z ľadu a kameňa, ktorý je iba taký silný ako tí, čo na ňom držia hliadku. A tam musí Jon Snow, 998. najvyšší veliteľ Nočnej hliadky, čeliť najväčšej výzve. Nepriatelia naňho striehnu nielen v Hliadke, ale aj za Múrom, v zemi ľadových tvorov. Vo všetkých kútoch krajiny prepukajú prudké spory, páchajú sa zrady, a celá perepúť štvancov a kňazov, vojakov a prevteľovačov, urodzených aj otrokov musí prekonávať naoko nezdolateľné prekážky. Niektorí zlyhajú, iní zosilnejú mocou temnoty. Ale v časoch rastúceho nepokoja sa sily osudu a politiky spoja v nevyhnutnom tanci, najväčšom, aký videl svet.
Na stiahnutie
13,90 €

dostupné aj ako:

Tanec s drakmi 2: Po hostine


Tento titul si u nás môžete objednať v kolekcii s titulom Tanec s drakmi 1: Sny a Prach alebo v kolekcii všetkých titulov zo série Pieseň ľadu a ohňa. Boj o tróny neustáva. Ani po hostine. Mnohí sa cítia povolaní, hoci sú si vedomí, že ich to môže stáť život. Avšak z tieňa vystupuje nová moc - Aegon Targaryen. Dedič starého kráľovského rodu, o ktorom si všetci mysleli, že je mŕtvy. Má jediný cieľ – zvrhnúť panujúcich Lannisterovcov a Tyrellovcov a získať trón pre právoplatného dediča z rodu Targaryenovcov. Daenerys, dračia kráľovná, sa musí rozhodnúť, kto bude stáť po jej boku, ochráni ju a zabezpečí mier. Spomedzi množstva nápadníkov si vyberie vznešeného Hizdahra. Z jej strany je to skôr politické rozhodnutie, pretože jej srdce patrí jednoduchému, ale bezvýznamnému žoldnierovi. Obklopená nepriateľmi a intrigami nevie, komu veriť. Zakrátko po jej svadbe vypukne v Meereene skutočný chaos a neľútostná biela kobyla úplavica kosí všetkých bez rozdielu. O osude západných zemí ale nerozhodujú intrigy najvyšších. Nebezpečie hrozí spoza Múra. Iní za Múrom sa pripravujú na rozhodujúcu bitku. V zúfalej situácii sa John Snow rozhodne otvoriť brány divochom, ktorí by mu mali pomôcť a posilniť jeho zdecimovanú posádku. Jeho rozhodnutie sa ale nestretne so súhlasom spolubratov. Nenapraviteľná intrigánka Cersei sa musí postaviť čelom k pravde a oľutovať svoje hriechy. Tyrion sa na svojej ceste dostane do otroctva a priblíži sa k svojmu cieľu – stretnúť sa s Daenerys.
Na stiahnutie
13,90 €

dostupné aj ako:

Hra o tróny


Hra o tróny je prvým dielom majstrovskej série najvýraznejšieho súčasného autora v žánri fantasy. Hrou o tróny začal George R.R. Martin ságu, v ktorej spája to najlepšie, čo tento žáner ponúka. Stránky tejto úžasnej ságy sú naplnené tajomstvom, intrigami, romantikou a dobrodružstvom, ktorých čítanie je pôžitkom pre všetkých fanúšikov fantasy. V dávno zabudnutých časoch rozvrátila podivná udalosť kolobeh ročných období. V krajine, kde leto trvá desaťročia a zima celý ľudský život, to pod povrchom vrie. Mráz sa vracia a na ľadových planinách na sever od Zimovresu sa za obranným Múrom kráľovstva začali zhromažďovať temné sily. Na juhu kráľova moc ochabuje – jeho najdôvernejší radca zomrel za záhadných okolností a jeho nepriatelia začínajú vystupovať z tieňa. V centre konfliktu stojí rod Starkovcov zo Zimovresu, ktorý je rázny a neústupný ako zamrznutá krajina, z ktorej pochádza. Kráľ povolá lorda Eddarda Starka, aby sa stal jeho pobočníkom, čo je úloha, ktorá neohrozuje len jeho rod, ale celé kráľovstvo. Hra o tróny rozpráva príbeh, ktorý prechádza z krutej krajiny ľadu do letného kráľovstva epikurejského bohatstva, kde sa rozpletajú osudy lordov a dám, vojakov a čarodejníkov, vrahov a zloduchov, stretávajúce sa v časoch zlovestných znamení. Záhadná skupina bojovníkov s mečmi z neznámeho kovu, kmeň divochov, privádzajúci ľudí do šialenstva, krutý dračí princ, ktorý vymení svoju sestru za trón, dieťa strácajúce sa v súmraku medzi životom a smrťou a odhodlaná žena, ktorá sa vydáva na zradnú cestu, aby ochránila všetko, čo je jej drahé. Uprostred celého tohto diania, príbehov plných tragédií aj zrady, spojencov aj nepriateľov visí osud rodu Starkovcov na vlásku. Z každej strany čelia útokom a snažia sa zvíťaziť v najkrutejšej z bitiek – v hre o tróny. Hra o tróny je jedinečným čitateľským zážitkom, knihou, ktorá vás pohltí hneď od prvých stránok. George R. R. Martin predal svoj prvý príbeh v roku 1971 a odvtedy sa venuje len písaniu. Píše knihy žánru fantasy, horory a science fiction a svoje hriechy si odpykal v Hollywoode, kde desať rokov strávil ako scenárista a producent seriálov The Twilight Zone, Kráska a zviera a mnohých ďalších filmov a televíznych seriálov, ktoré sa nikdy nedokončili. V polovici deväťdesiatych rokov sa vrátil k písaniu prózy a začal písať sériu fantasy románov Pieseň ľadu a ohňa. Odvtedy žije v Siedmich kráľovstvách. Kedykoľvek sa mu podarí odísť, vracia sa do Santa Fe v Novom Mexiku.
Na stiahnutie
19,90 €

dostupné aj ako:

Búrka mečov 2: Krv a zlato


Keď zomrel kráľ Robert Baratheon, vypukla krvavá občianska vojna. Mocné rody využili príležitosť, aby sa vysporiadali s úhlavnými nepriateľmi a rozšírili svoju moc. Celé armády sa stretávajú v krvavých bitkách, horia mestá a hrady, vojaci masakrujú nielen obyvateľstvo, ale aj seba navzájom. V tomto neľahkom období, keď na Múre zostala len hŕstka obrancov, sa pohnú aj národy za Múrom, najmä nezničiteľní Iní, budiaci hrôzu a rozsievajúci smrť. Zo všetkých bitiek ale vyšiel najvíťaznejšie rod Lannisterovcov, aj vďaka intrigám a úskokom vysokej politiky, ktorá je doménou starého Tywina. Táto politika zasiahne aj mladučké dcéry Eddarda Starka. Sansu odvádza Malíček k jej tete Lyse, ktorú si berie za právoplatnú manželku, a naivná Sansa ani len netuší, čo má v skutočnosti za lubom. Arya, po udalostiach na Krvavej svadbe, beznádejne blúdi spustošenou krajinou, ktorá pripomína peklo. V tejto časti ságy strhávajú na seba pozornosť Tyrion a Jaime. Tyrion, hoci vyhral bitku o Kráľovský prístav a zachránil tak trón a život svojej sestre, je naďalej nenávidený a všetci ním opovrhujú. Cersei sa nerozpakuje obviniť ho z kráľovraždy. Jaime sa stáva tragickou postavou a rany osudu naňho tvrdo dopadnú. A práve postava Jaimeho robí z Búrky mečov jeden z najlepších dielov ságy. Násilie potopí akékoľvek ilúzie, ambície mnohých hrdinov sa váľajú v prachu, ľudia prevracajú plášte a po celej zemi sa šíri chaos.
Na stiahnutie
11,90 €

dostupné aj ako:

Oheň a krev


Staletí před událostmi líčenými ve Hře o trůny se rod Targaryenů – ti jediní z dračích pánů, kteří unikli Zkáze Valyrie – usídlil na Dračím kameni. Příběh Ohně a krve začíná u legendárního Aegona Dobyvatele, stvořitele Železného trůnu, a pokračuje přes generace Targaryenů bojujících o tento neblaze proslulý symbol, až po občanskou válku, která jejich dynastii téměř zničila. Co se doopravdy dělo během Tance draků? Proč bylo tak smrtelně nebezpečné vypravit se do Valyrie po Zkáze? Odkud pocházejí dračí vejce, která dostala Daenerys? To je jen několik z mnoha otázek, na něž najdete odpověď v kronice psané učeným mistrem Citadely a doprovázené desítkami ilustrací Douga Wheatleyho. Do tohoto příběhu jsme mohli letmo nahlédnout už v knihách, jako byl Svět ledu a ohně, ale teprve nyní se před námi spletitá historie Targaryenů odhaluje do posledního detailu. Oheň a krev, úvodní svazek dvoudílných dějin rodu Targaryenů, představuje ty nejvyhrocenější podoby hry o trůny a nabízí zcela nový pohled na bouřlivou, často krvavou a vždy fascinující historii Západozemí.
Na stiahnutie
19,02 €

Rytíř Sedmi království


Než začala Hra o trůny... toulal se krajem ser Duncan Vysoký. Ale možná že to byl jen Dunk, co vypil truňk, z Blešího Zadku. To se teprve ukáže ve třech na sebe navazujících novelách odehrávajících se asi 80 let před Písní ledu a ohně a G. R. R. Martin zde na poměrně malé ploše dokazuje, jak skvělým spisovatelem je. Rytíř Sedmi království obsahuje celkem tři příběhy Duncana Vysokého, který namísto jemných fines dvořanů používá daleko raději selský rozum a meč. Společníkem je mu panoš Egg, který je někým trochu jiným, než by se na první pohled mohlo zdát. G. R. R. Martin psal tyto novely pro různé antologie v průběhu řady let a dokládá na nich, jak detailně propracovaný je celý jeho svět. Děj je zasazen do období po Temnožárově vzpouře. Kdo je Temnožár? Levoboček Targaryena Aegona IV. Hanebného, jenž zdědil po otci meč, který jej podle mnohých opravňoval vládnout. Daeron II., právoplatný dědic, tak musel čelit vzpouře půlky Západozemí… A právě v dobách po vzpouře, ale dávno před svržením Targaryenů, se odehrávají naše tři příběhy. Ač se v nich vypráví o potulném rytíři velmi nízkého původu, dostávají se hlavní hrdinové ve všech novelách daleko blíže temným intrikám, ne by jim bylo milé. G. R. R. Martin pomalu, ale nekompromisně odhaluje, oč šlo během vzpoury, a naivnímu mladému rytíři dává pořádně zabrat. Kdepak rytířské ctnosti! A pravda? Která z nich je ta pravá? S Rytířem Sedmi království se nebudete nudit ani chvíli. První z uvedených novel už přitom česky bez většího povšimnutí (a v jiném překladu) vyšla… Ale to je již celá řada let a z G. R. R. Martina se mezitím stala spisovatelská hvězda první velikosti. Také díky seriálu Hra o trůny se dá očekávat, že tentokrát Dunk a jeho panoš Egg osloví podstatně větší okruh čtenářů.
Na stiahnutie
9,71 €

Kniha magie


V nové antologii navazující na úspěšnou Knihu mečů přichází slavný editor Gardner Dozois s příběhy plnými magie, protože za každého Froda je tu Gandalf… a spolu s ním i Saruman. Za každou Dorotku je tu Glinda… a vedle ní také Zlá čarodějka ze Západu. A kdo by byl Harry Potter bez Albuse Brumbála… či Severuse Snapea? Kouzelníci a čarodějové jsou plní moudrosti, nadaní takřka božskými silami, přesto stále zůstávají pouhými lidmi, a tak mohou dojít nejen slávy, ale i prokletí a zkázy. Kniha magie představuje dosud nikdy nevydané příběhy hvězdné sestavy moderních mistrů žánru, z nichž mnozí se vracejí do svých nejoblíbenějších světů. Čekají na vás příběhy od George R. R. Martina, K. J. Parkerové, Scotta Lynche, Gartha Nixe, Elizabeth Bearové, Tima Powerse, Megan Lindholmové, Johna Crowleyho a dalších. V příbězích plných čar a kouzel navštívíme světy, v nichž vládne magie, světy nepředstavitelně vzdálené… ale i ty, které jsou blíž, než si myslíme.
Na stiahnutie
24,41 €

Ledový drak


Ledový drak byl stvoření opředené legendami a vzbuzující strach. Žádný člověk totiž ledového draka nikdy nezkrotil. Když přeletěl přes oblohu, zůstala po něm jen strašlivá zima a zmrzlá země. Ale Adara se ho nebála. Adara totiž byla zimní dítě, narodila se za nejkrutějšího mrazu, jaký kdo pamatoval. Už si nevzpomínala, kdy ledového draka spatřila poprvé. Připadalo jí, že byl součástí jejího života odjakživa, že ji zdálky pozoroval, jak si hraje na studeném sněhu, když už ostatní děti dávno utekly do tepla. Když jí byly čtyři roky, poprvé se ho dotkla, a v pěti letech se poprvé proletěla na jeho širokém, chladivém hřbetě. Později, když jí bylo sedm, jednoho klidného letního dne přiletěli ze severu ohniví draci a napadli poklidnou farmu, jež byla Adařiným domovem. A jedině zimní dítě – a ledový drak, který Adaru miloval – dokázali zachránit svět před úplným zničením. Na příběhy Ledového draka, které mu vyprávěla chůva, vzpomíná i Jon Sníh při hlídce na Zdi v Písni ledu a ohně. Ledový drak George R. R. Martina, jednoho z nejrespektovanějších autorů fantasy literatury, doplněný ilustracemi Luise Royo, je nezapomenutelným příběhem o odvaze, lásce a oběti.
Na stiahnutie
6,76 €

Tuf utazásai


Jóval azelőtt, hogy a Trónok harca nemzetközi sikerré vált, George R. R. Martin a kozmoszt mutatta be hű olvasóinak. A Tuf utazásai a bohókás és megnyerő Haviland Tuf, az akaratlan hős története, aki bolygóról bolygóra járva igyekszik helyesen cselekedni.Haviland Tuf egy tisztes űrkalmár, ráadásul nagy macskarajongó. Hogyan történhetett meg, hogy a világegyetem legalantasabb gonosztevőit megelőzve büszke tulajdonosává vált a Föld legendás Ökomérnöki Alakulata legutolsó maghajójának? Tulajdonképpen nem is fontos, az viszont annál inkább, hogy jó kezekbe került az emberi űr legveszélyesebb fegyvere. Olyan kezekbe, melyek immár ezernyi leírhatatlan lény sejtanyaga felett uralkodnak.Tuf ezen egyedi felszereléssel lát neki, hogy megoldja a távoli világokat kolonizáló emberek miatt támadt problémákat: ellenséges szörnyek megszállását, párosodásfüggő népességet, egy diktátort, aki kórságok terjesztésével érvényesíti az akaratát… E martalócokkal teli univerzumban a gyarmatosítókat minden esetben csupán Tuf leleményessége és híres becsülete választja el a katasztrófától.A kötet tartalmazza Janet Aulisio nyolc eredeti és huszonnyolc vadonatúj illusztrációját is.
Na stiahnutie
8,28 €

dostupné aj ako:

A Sárkány felemelkedése


Pompás, közel kétszáz vadonatúj illusztrációt tartalmazó képeskönyv, amely az HBO Trónok harca című sagája előzménysorozatának középpontjában álló ikonikus családot, a Targaryen-házat mutatja be. A Targaryenek évszázadokon át ültek Westeros Vastrónján, miközben az egeket a sárkányaik uralták. A Valyria Végzetét túlélő egyetlen Sárkányúr-család történetét ármányos politika, szövetségek és árulások, nemes és alávaló tettek sora jellemzi. A Sárkány felemelkedése a Targaryenek létrejöttének és hatalomra jutásának legendáját beszéli el, lefedve azt a szakaszt, amelyet először George R. R. Martin epikus, Tűz & Vér című, Aegon Targaryen westerosi hódításának, valamint a hírhedt Sárkányok Táncának - a Targaryenek uralmát kis híján megszüntető polgárháborúnak - történetét elbeszélő krónikájából ismerhettünk meg. A vadonatúj képekkel teli, csodálatos referenciakönyvként is használható kötet szinte életre kelti a Targaryen-család tagjait és sárkányaikat. Tökéletes a westerosi legendáriumot jól ismerő és azt kutató rajongók számára, de azoknak is, akik az HBO Sárkányok háza című sorozatán keresztül találkoznak először a Targaryenekkel. A kötet az információk kincsestára a legnagyobb hatalommal bíró westerosi család históriája iránt érdeklődők számára.
U dodávateľa
40,14 € 42,25 €

Királyok csatája


George R. R. Martin lebilincselő fantasy eposzának, A tűz és jég dalának második könyve, a Királyok csatája az uralkodóját vesztett Westeros birodalmában veszi fel a történet fonalát. Hat királyi ház száll síkra a trónért folyó küzdelemben. Az utódlásért vívott harc vérfertőzés és apagyilkosság, alkímia és merénylet díszletei között zajlik egy olyan földön, ahol a dicsőség árát vérben mérik. Martin a fantasy mestere. Kimeríthetetlen képzelőerővel megírt históriái középkori mintákból merítenek ihletet, és a láthatóság határát súroló plasztikussággal jelenítik meg fiktív világukat. A sodró, szofisztikált történetvezetés, az árnyalt karakterábrázolás és a szexualitásnak a fantasy műfajában szokatlanul nyílt kezelése is fontos szerepet játszik abban, hogy Martin sikert sikerre halmozó újítóként vonulhat be a műfaj történetébe. A tűz és jég dala az elmúlt évtized egyik legjelentősebb fantasy sorozata, minden kötete letehetetlen olvasmány.
Na stiahnutie
7,57 €

dostupné aj ako: