Zsófia Mautner

autor

Gyere velem főzni!


Különleges hozzávalókból izgalmasat főzni? Erre sokan képesek. De ahhoz Mautner Zsófia kell, hogy egészen hétköznapi hozzávalók lényegüljenek át mesterkonyhai fogásokká. Viszlát, homár - szervusz, karalábé! A Chili&Vanília blog szerzője könyvében vad onatúj receptek sokaságával hívja ízes és sikeres felfedezésekre olvasóit. Nyugodtan bízzák rá magukat! Ebből az új könyvből főzni olyan, mintha ott állna mellettünk egy segítőkész barátnő. Nem véletlen, hogy blogjának eddig több 3 millió látogatója volt: ő bizony tud valamit, amit senki más nem.
U dodávateľa
16,41 € 17,27 €

Főzőiskola - Alapfok


Melyik a bombabiztos palacsintarecept? Mitől nem lesz csomós a rántás? Hogyan lesz olyan a madártej, mint nagymamáink konyhájában? Mi a titka a legegyszerűbb sütőtökkrémlevesnek, vagy csokoládémoussenak? Többek között ezekre ad választ a Főzőiskiola. "Ez a kötet az előző szakácskönyveimmel ellentétben nem rólam szól, nem önkifejezési eszköz. Azért írtam, hogy - elsősorban kezdőknek - segítsek megtalálni vagy megszerezni azt a magabiztosságot a konyhában, amely megalapozza olvasóim későbbi rutinját és kreatívitását. Nem profi séfként teszem ezt, hiszen nem vagyok az - hanem mint egy legjobb barátnő, aki ott áll mellettünk a konyhában." Mautner Zsófi a Chili&Vanília blog és szakácskönyvek szerzője, az Ízes Élet televíziós főzőműsor háziasszonya, a hazai gasztronómia egyik legsikeresebb személyisége. Lassan tíz éve a gasztronómiának él, szenvedéllyel és fáradhatatlanul kutat, főz, mindent kipróbál, és szívesen megosztja tapasztalatait, olvasóival, nézőivel. Receptjeit sokezren főzik.
Vypredané
14,58 € 15,35 €

Főzőiskola -Középfok - DVD melléklettel


Hova léphetünk tovább, ha az alapfokú konyhai tudást már megszereztük? Fontos a kihívás, de az is fontos, hogy siker- és ne kudarcélményeink legyenek az összetettebb ételekkel. Mautner Zsófi középfokú Főzőiskolája többségében nyári recepteket tartalmaz: befőtteket, lekvárokat, fagyit, házi kenyereket, és aki az alapfokot már végigfőzte, annak nem okozhat gondot egy kerti vendégség, vagy egy grill party. "Nagy izgalommal vártam, hogyan fogadja majd a közönség a Főzőiskola - Alapfokot, mert tőlem a legtöbben a különlegesebb, egzotikusabb recepteket szokták meg leginkább az elmúlt évek során. Nagy örömömre a visszajelzések azt mutatták, hogy valóban szükség volt egy az alapműveleteket korszerűen bemutató kiadványra." Mautner Zsófi gasztronómiai szakújságíró, a Chili&Vanília blog és szakácskönyvek szerzője, az Ízes Élet televíziós főzőműsor háziasszonya, a hazai gasztronómia egyik legaktívabb és legsikeresebb személyisége. Lassan tíz éve a gasztronómiának él, szenvedéllyel és fáradhatatlanul kutat, főz, mindent kipróbál, és szívesen megosztja tapasztalatait, olvasóival, nézőivel. Receptjeit sokezren főzik.
U dodávateľa
14,58 € 15,35 €

Budapest Bites


"Lángos, rich overnight bean soup, crépes stuffed with chicken paprikash, tarragon mushroom goulas, stuffed cabbage with gooseberries, plum dumplings with roasted poppy seed, strudel with caramelized cabbage - in thsi book, I would like to introduce Hungarian contemporary home cooking as the outcome of a real multicultural food cavalcade which offers many surprises far and beyond a dish of goulash. Still, make no mistake - there is nothing but brilliance in a well-made stew - and Budapest Bites contains the best recipes for it." - Zsófia Mautner
Vypredané
22,05 € 23,21 €

Gasztrocsajok


A kiadvány tartalma: - Nők a gasztronómiában - Yes Cef! Egy szombat este Palágyi Eszterrel - Szerelmes vagyok ebbe a szakmába! - Tischler Petra - Konyha, művészet - Dominique Crenn - Didem Senol, Isztambul legjobb szakácsnője - Recept - Fetás, zöldfűszeres cukkinitócsni - Alice, és a csodakemence - Hová menjünk enni Isztambulban? - Egészséges Amazonok - A zöld az új fekete - könyvajánló - Komfortzóna: Berlin, a szabadság városa - Recept - Színes rizssaláta - Hová menjünk enni Berlinben? - Felelősség, közösség, nyitottság - Kavita Meelu - Nemcsak az étel törékeny - Az újrakezdő: Csillik Nóra - Mindenki saját cukrászdáról álmodik - Desszertművészek - A termelői piacok megváltoztatják a világot - Shir Halpern - Recept - Sóágyon sült édesburgonya tahinivel - Hová menjünk enni Tel Avivban? - Kert-ésszel - A gasztronómiában nincsenek előítéletek - Társadalmi felelősségvállalás étellel - Kamarás Adrienn - Ismeretlen ismerősök: nők a sikeres séfek mellett - Szabó T. Anna: Költői recept - Média, főzés - Koktélguru - Koroknai Klári - A kávék királynője - Juhász Edit - Multikulti - vietnami ,japán, görög, francia négyes - Holland is vagyok, meg marokkói is - Nadia Zerouali - Recept - Gőzölt kuszkusz édesburgonyás, fűszeres húsgolyós raguval - Hová menjünk enni Amszterdamban? - Világ körüli gasztrotúra - virtuális barátnőkkel - Az új generáció: Erdei Blanka élete első interjúja - Varsói kifőzdéből a koppenhágai Noma-ba Marysia Przybyszewska - A hedonizmus művészete - Aga Kozak - Recept - Hideg, lengyel céklaleves (chlodnik) - Hová menjünk enni Varsóban? - Jó business? - a gasztronómia menedzserei - Hidden Kitchen, egy titkos hely Bécsben - Recpet - Almás morzsasüti ropogós müzlivel - Hová menjünk enni Bécsben? - Tíz kedvenc borom - Herczeg Ágnes - 43 éve a szakmában - Nemesné Barbara, Villány - Történetek, érzelmek, ételek - KissBende - A Bestia - Wossala Rozina - Receptek - Így főznek ők - a gasztrobloggerek,
Vypredané
5,05 € 5,32 €

Karácsonyi színező


Mautner Zsófi, gasztronómiai újságíró, blogger, szakácskönyvszerző már számos módon osztotta meg velünk a kalandos ízek, fűszerek, alapanyagok iránti rajongását. Chili&Vanília című blogja mai napig az egyik legkedveltebb, írt számtalan cikket, könyvet, vezetett televíziós főzőműsort. Ezúttal egy karácsonyi hangulatú, de természetesen gasztronómiai témájú színezővel üzeni, hogy a színezés, akárcsak a közös főzés, boldogságot ad, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Az izgalmas rajzok mellé pedig természetesen legtitkosabb karácsonyi receptjeiből is megoszt tizenötöt, hogy akinek a színezés meghozta a kedvét a főzéshez, az se maradjon tippek nélkül.
Na sklade 2Ks
10,15 € 10,68 €

Egy év a konyhámban


Ahogy változnak az évszakok és velük együtt a rendelkezésre álló alapanyagok, úgy változik a kulináris hangulatunk, és az is, hogy milyen ételeket kívánunk. Vannak azonban receptek, melyeket körforgás-szerűen, évről évre, nagyjából ugyanabban az időszakban előveszünk a konyhában, a belőlük készített ételek pedig visszatérő kedvenceink az ebédlőasztalon. Megannyi blogbejegyzés, újságcikk és szakácskönyv után Mautner Zsófi ezúttal az életre szóló, kedvenc házi receptjeit rendezte kötetbe. Sok száz étele közül ezek alapján főz a leggyakrabban magának, családjának és barátainak, mostantól pedig Ön is megismerheti ezeket a személyesen kipróbált és bevált recepteket. Zsófi közel tizenöt éve foglalkozik hivatásszerűen gasztronómiával, de az a szívből jövő lelkesedés, amit egy jó recept kidolgozásánál és megosztásánál érez, a mai napig nem vesztett a csillogásából. Ezzel a könyvvel azokhoz szól, akik hozzá hasonlóan ezernyi örömöt és szépséget lelnek a főzésben, akiket boldoggá tesz, ha szeretteiket házikoszttal kényeztethetik, és akik hisznek abban, hogy egy tányér szívvel, lélekkel elkészített étel gyakran többet ér, mint ezer szó.
Vypredané
18,35 € 19,32 €

Főzőiskola - Alapreceptek A-tól Z-ig


Mautner Zsófi a hazai gasztronómia egyik legismertebb, legaktívabb szereplője, receptjeit sok ezren főzik. Több mint tíz könyve jelent meg, számtalan nemzetközi főzőbemutatót tartott a világ különböző tájain, televíziós főzőműsorokban háziasszonykodott, Chili & Vanília blogja pedig 2005 óta töretlen sikernek örvend. Mautner Zsófi 2013-ban debütáló Főzőiskola című könyvsorozatának célja, hogy összegyűjtse és korszerű módon mutassa be azokat az alaprecepteket, amelyekre bármely háztartás stabilan építkezhet, legyen szó a konyhai műveletekkel még csak barátkozó kezdőkről vagy a már rutinosabb haladókról. Az Alapfok, Középfok és Felsőfok kötetekkel teljessé váló sorozat most egy kötetben, új receptekkel kiegészített, átdolgozott kiadásban jelenik meg, hogy hivatkozási pontként, alapszakácskönyvként szolgálhassa az olvasókat.
U dodávateľa
15,32 € 16,13 €

Főzőiskola - Felsőfok (DVD melléklettel)


Zserbó- vagy bejglireceptje mindenkinek van. Olyan azonban, amely hibátlanul mindig beválik, keveseknek. A Főzőiskola - Felsőfok elsősorban ünnepi, különleges alkalmakra szánt, hagyományos és modern fogások gyűjteménye. Mautner Zsófi ezúttal is a tőle megszokott közvetlen stílusban ... Folytatás ›› osztja meg bombabiztos receptjeit. Halászlé és francia hagymaleves, pulykasült és garnéla, flódni és créme brulée, birsalmasajt és narancslekvár - mind megférnek egy mai főzőrepertoárban. Ezzel a harmadik kötettel válik a Főzőiskola-sorozat teljessé. A könyvekben szereplő ételekkel megteremthetjük az "otthon ízét", hiszen minden hétköznapi és ünnepi pillanatra találunk jól bevált recepteket. Mautner Zsófi gasztronómiai szakújságíró, a Chili & Vanília blog és szakácskönyvek szerzője, az Ízes Élet televíziós főzőműsor háziasszonya, a hazai gasztronómia egyik legaktívabb és legsikeresebb személyisége. Lassan tíz éve a gasztronómiának él, szenvedéllyel és fáradhatatlanul kutat, főz, mindent kipróbál, és szívesen megosztja tapasztalatait olvasóival, nézőivel. Receptjeit sok ezren főzik. A(z) Főzőiskola - Felsőfok (DVD melléklettel) (Könyv) szerzője Mautner Zsófi.
U dodávateľa
13,54 € 14,25 €