O'Farrell Maggie

autor

Kéz, amely először fogta az enyémet


Lexie Sinclair nem bírja kivárni, hogy történjen valami az életével. Londonba szökik, és elszegődik egy képes újsághoz, amelynek szerkesztője, Innes Kent a háború előtti Soho művészei és írói között forgolódik. Később a mai Londonban vagyunk, ahol egy Elina nevű festőművész szédelegve navigál anyasága első heteiben, míg barátja, Ted elveszett emlékezetében keresgél, amelybe sehogyan sem tudja beilleszteni családjának történeteit. És mire Ted választ kap kérdéseire, kiderül, hogy a két nőt összeköti valami - valami szívszorító és gyönyörű, amelyre senki sem számított. Lenyűgöző történet szerelemről és anyaságról, amelyben rendkívüli képet kapunk arról, miként köthet össze bennünket a legvéletlenebb örökség is.
U dodávateľa
9,10 € 9,58 €

Vagyok, vagyok, vagyok


Egy csupa halálközeli élményből összeállított, rendkívüli memoár Nagy-Britannia egyik bestsellerszerzőjétől. Maggie O’Farrell meghökkentő memoárja, a Vagyok, vagyok, vagyok az írónő életét szakaszokra tagoló és meghatározó halálközeli élményeket veszi sorra. Gyerekkori betegségét, amely egy egész évre ágyhoz kötötte, és amelyből senki sem hitte, hogy felépülhet. Kamaszkori menekülésvágyát, amely kis híján tragédiában végződött. Találkozását valami beteg lelkű személlyel egy elhagyatott ösvényen. És mindegyik közül a legriasztóbb: mindennapos küzdelmét azért, hogy megóvja lánya életét – aki számára a könyvet is írta – attól a betegségtől, amely hihetetlenül sebezhetővé teszi az élet számtalan veszélyével szemben. A tizenhét különálló találkozás Maggie-t különböző életkorokban és különféle helyszíneken ábrázolja, életét éles, spontán pillanatfelvételek sorozataként mutatva be. Feszes prózája vibrál az energiától, a visszafogott érzelmektől. O’Farrell felkavaróan adja vissza azt az érzést, hogy a veszély mindig a közelünkben ólálkodik, emellett azonban rávilágít az élet értékére, szépségére és rejtélyeire is.
U dodávateľa
10,70 € 11,26 €

dostupné aj ako:

Hamnet


Az 1580-as évek Angliájában, a pestisjárvány idején egy ifjú latintanár beleszeret egy rendkívüli, különc fiatal lányba, Agnesbe. A titokzatos nő kesztyűben, sólyommal járja családja földjét, jobban érti a növényeket és a bájitalokat, mint az embereket, rendszeresen fordulnak hozzá gyógyfüvei miatt. Miután összeházasodnak, Agnes központi szerepet tölt be a londoni színpadon felfelé ívelő karriert befutó fiatal férfi életében. Három gyermekük születik: Susanna, és az ikrek, Hamnet és Judith. Hamnet 1596-ban, tizenegy évesen váratlanul meghal egy hirtelen fellépő láztól. Apja négy évvel később megírja a Hamlet című darabot. A díjnyertes írónő, Maggie O'Farrell könyve ennek a házasságnak a ragyogó portréja, egy gyásztól és veszteségtől sújtott család és egy csodálatosan erős nő megrázó története. Közben gyengéden megidéz egy fiút, akinek az életét mára ugyan elfeledték, de nevét a világirodalom egyik legünnepeltebb darabja őrzi.
U dodávateľa
14,10 € 14,84 €

dostupné aj ako:

Manželský portrét


Lukrécia, tretia dcéra Cosima de’ Medici a jeho španielskej manželky Eleonory, vládcov Florencie, bola ešte dieťa, keď ju vydali za Alfonsa d’Este, vojvodu z Ferrary. V politicky motivovanom sobáši, ktorý mal spojiť dva mocné rody, totiž nahradila pôvodnú vojvodovu snúbenicu, svoju staršiu sestru Máriu, ktorá zomrela krátko pred svadbou. Keď Lukrécia dovŕši pätnásť rokov, pošlú ju za manželom do Ferrary k nepriateľsky naladenému dvoru, ktorému Alfonso vládne pevnou rukou. Nie všetkých jej príchod poteší. Je totiž drobná a chorľavá a vôbec nepôsobí ako bohyňa plodnosti, ktorá zabezpečí vojvodovi dediča. A skutočne, bezdetná do roka umiera. Oficiálne na tuberkulózu, no podľa klebiet ju dal otráviť vlastný manžel. Tu sa končí história a začína sa bohatý, mnohovrstevný dej O’Farrellovej románu, v ktorom autorka svojím nezameniteľným štýlom vdychuje život historickým postavám a dobe. Ako v úspešnom a oceňovanom Hamnetovi, aj v tomto románe siahla po látke zo 16. storočia. Lukréciu stvárnila ako zvláštne, vnímavé dievča s umeleckým nadaním, ktoré húževnato bojuje o život. Cez jej postavu zachytila aj postavenie dieťaťa v rodine vysokej šľachty a ženy v renesančnej spoločnosti.
Na stiahnutie
20,95 €

A fiú, aki a szívében hordozta a csodát


Amikor Jem és családja vidékre költözik, Jem kicsit sem kedveli az új otthonát. Ráadásul az iskolában is nehézségekkel küzd, nem egyszerű odafigyelni az órán, nem hintázni a székkel, és mintha a betűk is folyton összecserélődnének... A domboldalban fekvő, régi házikóban, furcsa dolgok történnek: a cipők megtelnek gesztenyével, a lépcsők gyapjúlabirintussá változnak. Jem kishúga, Verity biztos benne, hogy mindez egy pajti műve, aki mélyen a dombban élő, ősi teremtmény. Jem azonban megingathatatlan abban, hogy ilyen lény nincs. Azonban ez mások szívére és elméjére oly' érzékenyen hangolódó apró, mitikus teremtmény valóban létezik! Mi több, a csodatévő eszköztárában lapuló tréfa, huncutság és csintalanság segítségül hívásával elhatározza, hogy segít Jemnek felébreszteni a gyermek szívében kihunyt varázslatot. A könyv nemcsak a gyerekekhez, hanem a gyermeklelkű felnőttekhez is szól, mindazokhoz, akik még hisznek a csodákban, varázslatban. Mindannyian esélyt kapunk arra, hogy visszatérjünk a saját gyerekkorunkba, amikor a valóság és fantázia határai még oly könnyen átjárhatóak voltak. Mert a csoda bennünk, a szívünkben lakik! Ebből a varázslatos meséből, mely tökéletes ajándék gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, mindannyian erőt meríthetünk. Maggie O'Farrell, az Ahol a Hóangyalok laknak többszörösen díjnyertes írójának új gyermekkönyve ismét Kádár Annamária csodálatos fordításában, és Daniela Terrazzini lenyűgöző illusztrációival jelenik meg.
U dodávateľa
13,36 € 14,06 €

The Marriage Portrait


Winter, 1561. Lucrezia, Duchess of Ferrara, is taken on an unexpected visit to a country villa by her husband, Alfonso. As they sit down to dinner it occurs to Lucrezia that Alfonso has a sinister purpose in bringing her here. He intends to kill her. Lucrezia is sixteen years old, and has led a sheltered life locked away inside Florence's grandest palazzo. Here, in this remote villa, she is entirely at the mercy of her increasingly erratic husband. What is Lucrezia to do with this sudden knowledge? What chance does she have against Alfonso, ruler of a province, and a trained soldier? How can she ensure her survival. The Marriage Portrait is an unforgettable reimagining of the life of a young woman whose proximity to power places her in mortal danger.
U dodávateľa
13,25 € 13,95 €

Egy házassági portré


A nagy sikerű Hamnet című regény szerzője ezúttal a reneszánsz Itália sokszínű világát kelti életre. Lucrezia de' Medici portréján keresztül megismerhetjük a Medici család és a firenzei udvar mindennapjait, különleges szokásait. Lucrezia, Cosimo de' Medici nagyherceg legkisebb lánya mellőzötten és meglehetősen szabadon éli életét apja firenzei palazzójában: bejárása van a palota legrejtettebb zugaiba, megfigyeli az udvar titkos működését, és képzeletét a művészet iránti rajongás tölti ki. Azonban legidősebb nővére, Maria, Ferrara hercegének jegyese váratlanul meghal, és Lucreziának akarata ellenére a helyébe kell lépnie: Alfonz herceg őt veszi el feleségül, és viszi magával udvarába. A fiatal lány egy teljesen ismeretlen közegbe kerül, amelyben nehezen igazodik el, ráadásul érkezését nem mindenki fogadja örömmel. A legkiszámíthatatlanabb maga a férje, aki időnként kedves, személyre szabott ajándékokkal halmozza el ifjú feleségét, majd a legváratlanabb pillanatokban előtör belőle a kegyetlen politikus, akitől még saját családtagjai is rettegnek. Miközben Lucrezia modellt ül a portréjához, amelynek munkálatait maga Alfonz felügyeli, világossá válik számára: ha nem sikerül minél előbb örököst szülnie, az akár még az életébe is kerülhet.
U dodávateľa
17,39 € 18,31 €

A köztünk lévő távolság


Egy hideg londoni délutánon Stella összetalálkozik egy férfival, akit évek óta nem látott, de az arcára azonnal ráismer - vagy legalábbis úgy gondolja. Pontosan ebben a pillanatban, Hongkongban Jake rádöbben, hogy a körülötte tolongó, a kínai újévet ünneplő tömeg veszedelmessé kezd válni. Semmit nem tudnak egymás létezéséről, de mindketten menekülnek az életükből: Jake egy olyan távoli helyet keres, amely egyetlen térképen sem található. Stella úti célja meg Skócia, amelynek jelentőségét csupán Nina, a nővére érti. "A köztünk lévő távolság" a párhuzamos életekről, félrecsúszott azonosságokról, és két lánytestvér közötti kötelékről szóló regény. Legfőképpen azonban két ember szerelmi története, akik még sohasem találkoztak egymással.
Vypredané
9,10 € 9,58 €

Instructions for a Heatwave


The stunning new novel from Costa-Novel-Award-winning novelist Maggie O'Farrell: a portrait of an Irish family in crisis in the legendary heatwave of 1976. It's July 1976. In London, it hasn't rained for months, gardens are filled with aphids, water comes from a standpipe, and Robert Riordan tells his wife Gretta that he's going round the corner to buy a newspaper. He doesn't come back. The search for Robert brings Gretta's children - two estranged sisters and a brother on the brink of divorce - back home, each wih different ideas as to where their father might have gone. None of them suspects that their mother might have an explanation that even now she cannot share.
Vypredané
13,25 € 13,95 €

I Am, I Am, I Am


I AM, I AM, I AM is Sunday Times bestseller and Costa Novel-Award winner Maggie O'Farrell's electric and shocking memoir of the near death experiences that have punctuated her life; it will appeal to readers of Cheryl Strayed's WILD or Joan Didion's THE YEAR OF MAGICAL THINKING.A childhood illness she was not expected to survive. A teenage yearning to escape that nearly ended in disaster. A terrifying encounter on a remote path. A mismanaged labour in an understaffed hospital.This is a memoir with a difference: seventeen encounters with Maggie at different ages, in different locations, reveal to us a whole life in a series of tense, visceral snapshots. It is a book to make you question yourself: what would you do if your life was in danger? How would you react? And what would you stand to lose? I AM, I AM, I AM is a book you will finish newly conscious of your own vulnerability, and determined to make every heartbeat count.
Vypredané
17,58 € 18,50 €

I Am, I Am, I Am


AS SELECTED FOR THE ZOE BALL BOOKCLUB, A BOOK OF THE YEAR IN THE SUNDAY TIMES, THE TIMES, GUARDIAN, IRISH TIMES, OBSERVER, RED and THE TELEGRAPH. *SHORTLISTED FOR THE PEN ACKERLEY PRIZE FOR MEMOIR AND AUTOBIOGRAPHY 2018* I AM, I AM, I AM is a memoir with a difference - the unputdownable story of an extraordinary woman's life in near-death experiences. Insightful, inspirational, gorgeously written, it is a book to be read at a sitting, a story you finish newly conscious of life's fragility, determined to make every heartbeat count. A childhood illness she was not expected to survive. A teenage yearning to escape that nearly ended in disaster. A terrifying encounter on a remote path. A mismanaged labour in an understaffed hospital. Shocking, electric, unforgettable, this is the extraordinary memoir from Costa Novel-Award winner and Sunday Timesbestselling author Maggie O'Farrell. It is a book to make you question yourself. What would you do if your life was in danger, and what would you stand to lose? I AM, I AM, I AM will speak to readers who loved Cheryl Strayed's WILD or Max Porter's GRIEF IS THE THING WITH FEATHERS.
Vypredané
10,93 € 11,50 €

The hand that first held mine


Winner of the 2010 Costa Novel Award, THE HAND THAT FIRST HELD MINE is a gorgeously written story of love and motherhood, a tour de force from one of our best loved novelists. When the sophisticated Innes Kent turns up on her doorstep, Lexie Sinclair realises she cannot wait any longer for her life to begin, and leaves for London. There, at the heart of the 1950s Soho art scene, she carves out a new life. In the present day, Elina and Ted are reeling from the difficult birth of their first child. Elina struggles to reconcile the demands of motherhood with sense of herself as an artist, and Ted is disturbed by memories of his own childhood that don't tally with his parents' version of events. As Ted begins to search for answers, an extraordinary portrait of two women is revealed, separated by fifty years, but connected in ways that neither could ever have expected.
Vypredané
9,49 € 9,99 €

Hamnet


THE SUNDAY TIMES BESTSELLER 'Immersive, at times shockingly intimate... ought to win prizes' Guardian 'A thing of shimmering wonder' David Mitchell TWO EXTRAORDINARY PEOPLE. A LOVE THAT DRAWS THEM TOGETHER. A LOSS THAT THREATENS TO TEAR THEM APART. On a summer's day in 1596, a young girl in Stratford-upon-Avon takes to her bed with a fever. Her twin brother, Hamnet, searches everywhere for help. Why is nobody at home? Their mother, Agnes, is over a mile away, in the garden where she grows medicinal herbs. Their father is working in London. Neither parent knows that one of the children will not survive the week. Hamnet is a novel inspired by the son of a famous playwright. It is a story of the bond between twins, and of a marriage pushed to the brink by grief. It is also the story of a kestrel and its mistress; flea that boards a ship in Alexandria; and a glovemaker's son who flouts convention in pursuit of the woman he loves. Above all, it is a tender and unforgettable reimagining of a boy whose life has been all but forgotten, but whose name was given to one of the most celebrated plays ever written.
Vypredané
18,00 € 18,95 €

Hamnet


TWO EXTRAORDINARY PEOPLE. A LOVE THAT DRAWS THEM TOGETHER. A LOSS THAT THREATENS TO TEAR THEM APART. On a summer's day in 1596, a young girl in Stratford-upon-Avon takes to her bed with a sudden fever. Her twin brother, Hamnet, searches everywhere for help. Why is nobody at home? Their mother, Agnes, is over a mile away, in the garden where she grows medicinal herbs. Their father is working in London. Neither parent knows that Hamnet will not survive the week. Hamnet is a novel inspired by the son of a famous playwright: a boy whose life has been all but forgotten, but whose name was given to one of the most celebrated plays ever written.
Vypredané
13,25 € 13,95 €

Ahol a Hóangyalok laknak


Tudtad, hogy ha egyszer készítettél egy Hóangyalt, ő örökre veled marad? Soha nem tűnik el. Vigyáz rád, és mindig visszatér hozzád, amikor szükséged van rá. A könyv nemcsak a gyerekekhez, hanem a gyermeklelkű felnőttekhez is szól, mindazokhoz, akik még hisznek a csodákban, varázslatban. Mindannyian esélyt kapunk arra, hogy visszatérjünk a saját gyerekkorunkba, amikor a valóság és fantázia határai még oly könnyen átjárhatóak voltak. Mert a Hóangyalok bennünk, a szívünkben laknak! Ebben a mesében a hit ereje ugyanolyan fényesen ragyog, mint azok a kis hópelyhek, amelyek a könyv minden szegletét díszítik. Maggie O’Farrell lenyűgöző írását Dr. Kádár Annamária ültette át magyarra és írt hozzá előszót, a gyönyörű kékes ezüsttel átszőtt illusztrációk Daniela Jaglenka Terrazzini munkáját dicsérik. Ez a varázslatos, szívet melengető mese tökéletes ajándék gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. 5 éves kortól 99 éves korig ajánljuk.
Vypredané
12,23 € 12,87 €