! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Gábriel Őszy-Tóth

autor

Így főznek a hírességek


Édességek, desszertek. Sokunknak a legrégebbi és legmaradandóbb gasztronómiai élményei: édesanyák, nagymamák süteményei, fagyizók, cukrászdák régi finomságai. Kedvenceink repertoárja aztán a világ minden tájáról érkező új ízekkel bővül, sokszor utazások alkalmával átélt élményeinken keresztül. Vannak, akik a család vagy barátok nagy örömére el is készítik e finom csemegéket, folyton fejlesztve, kísérletezve vagy éppen eltökélten ragaszkodva a megszokott és szeretett ízekhez. Mások (én is közéjük tartozom) e munka gyümölcsének csupán boldog élvezői. És természetesen mi aranyozhatná be még jobban egy remek desszert elfogyasztásának élményét, mint egy pohár megfelelően kiválasztott bor... Mint ahogyan az édességek is ezerfélék, a borok kiválasztásánál is a lehetőségek tárháza nyílik meg: fehér-vörös, száraz-édes, csendes-pezsgő, fiatal vagy idős évjárat, minden lehetséges, ha elindulunk valami jól végiggondolt irányba. Bátran építhetünk az ízek különbözőségére ugyanúgy, mint az aromák hasonlóságára. A ropogós, omlós, krémes állagú finomságok meglelhetik a párjukat egy friss, üde borban vagy akár egy teltebb, testesebb italban. Egy könnyed, virágos illatú fehérbor megfűszerezhet egy gyümölccsel vagy karamellel készült édességet, egy vörösbor érett tanninjai szinte egyesülnek az olvadó csokoládé krémességével, egy nemes édes bor kifinomult citrusos aromái egy egyszerű piskótát is képesek feldíszíteni. Ne felejtsük, mi magyarok különösen szerencsések vagyunk, hiszen boraink nem csupán sokfélék, hanem sokoldalúak is, és a desszertjeink mellé is gazdag választékot nyújtanak. Gyakran száraz borairól ismert borvidékek vagy termelők rukkolnak elő káprázatos természetes édes borokkal. És persze itt van nekünk Tokaj, ami a késői szüretelésű nemes édes boraival, a szamorodnival és főleg a Tokaji Aszúval egyike a világ legnagyszerűbb és legkülönlegesebb desszertbor termőhelyeinek.
U dodávateľa
25,39 € 26,73 €

Így főznek a hírességek


"Örömünkre szolgál, hogy kezében tarthatja az "Így főznek” sorozatunk harmadik kötetét, amelyben hazánk hírességeit, másképpen fogalmazva kiválóságait, bajnokait szólaltatjuk meg az élet különböző területeiről. Úgy döntöttünk, tovább folytatjuk a magyar gasztronómia és a magyar borok népszerűsítését - ezúttal ismert és elismert személyiségekkel. A kiválóságok, bajnokok többsége remekül főz, és többen rég elfeledett recepteket elevenítenek fel e kötetben. Egy jó ételhez pedig dukál egy pohár szép bor, amelyről neves borászaink gondoskodnak. Reméljük, a hírességek névsora önmagáért beszél: Avar István, Balázs Fecó, Beck György, Benkó Sándor, Besenyei Péter, Bényi Ildikó, Béres Alexandra, Bíró Lajos, Bogányi Gergely, Borkai Zsolt, Buday Péter, Demjén Ferenc, D. Tóth Krisztina, Eperjes Károly, Erdei Zsolt, Farkas Bertalan, Freund Tamás, Für Anikó, Gianni Annoni, Görbicz Anita, Gundel Takács Gábor, Gyulay Zsolt, Hajas László, Horgas Eszter, Illényi Katica, Józsa Imre, Kaló Imre, Kiss Róbert Richard, Koncz Gábor, Koncz Zsuzsa, Kovács Antal, Kovács Katalin, Kovács Koko István, Kozma Imre, Lázár Vilmos és Lázár Zoltán, Léber Barbara, Litkey Farkas, Mága Zoltán, Mécs Károly, Miklósa Erika, Mikó István, Mocsai Lajos, Nagy Bandó András, Nagy Feró, Nádas György, Oszvald Marika, Palya Bea, Pataky Attila, Pálffy István, Pánczél Andrea, Rost Andrea, Rúzsa Magdi, St. Martin, Sugár András, Szabó Imre, Szalóki Ági, Szekeres Adrien, Talmácsi Gábor, Tokody Ilona, Tőkés László, Tunyogi Henriett, Vastag Csaba és Vastag Tamás, Vágó István, Vincze Ottó, Zoób Kati, Zsidró Tamás. Miközben lapozgatja e könyvet, azt reméljük, hogy sikerül valami értékeset hozzátennie az Ön életéhez a hírességeknek, a borászoknak és az egész lelkes csapatnak." (a Kiadó)
Vypredané
32,70 € 34,42 €

Így főznek a borászok (CD melléklettel)


Így főznek a borászok. Vagy úgy. Mindegyik egy kicsit másképpen, de végül is úgy, mint akármelyikünk, akik szeretnek, szeretünk főzni. Mert a borászok bizony szeretettel főznek, a szívükkel, a másik ember szívének. Amolyan szív küldi ez. is, boldogságtranszfer. Humánenergia-gazdálkodás. Testi és lelki gyógymasszázs, restauráció. Mitől lesz hát a borász főztje más, több, különb, vagy csak különböző a szívvel-lélekkel főző ember által készített ételtől? Attól bizony, hogy kivételes teljesítmény áll mögöttük saját szakmájuk területén. Ennélfogva méltán ismertek, híresek, egészséges kíváncsiság övezi őket, vagy még olykor ennél is több: a médiafigyelem középpontjában állnak, mintát adnak, példát mutatnak... És még hosszan sorolhatnám a nyilvánvaló okokat - mondhatnák: a közhelyeket. Csakhogy a közhely nem kizárólag egy negatív valami. Köztér, közfeladat, közjó és közszolgálat, közember, közkatona és közélet - köznyelvünk közkeletű kifejezései - is azt mutatják, hogy a közösségi dolgok közkincsek, közös értekek. A kedves Olvasó kezébe kerülő album erénye éppen az, hogy nem fél ezt a közkincset - jeles magyar borászaink kedvenc fogásait és lelkivilágát - felmutatni. Szerzője bátran teszi fel nekik a világ által teremtett és a sors (szeszélye) által kínált legfontosabb kérdéseket. A válaszokból pedig kiderül, hogy ez a sok (81) magyar borász méhen gondolkodik, a pince mélyéről a munka végeztével a felszínre érve is. Kiderül, hogy nemcsak príma sült karajjal állnak elő, hogy nemcsak unikális pácolt hússal örvendeztetik meg az éhes közönséget, hanem még egy jó zsíros kenyeret is bevállalnak, ha valaki úgy kívánja. Én úgy kívánom. S egyben kívánom, hogy egyenek finomat és igyanak egy pohár szép bort Őszy-Tóth Gábriel könyve mellé. És köszönjük meg szépen, hogy ezt kaptuk. - Pálffy István
Vypredané
27,37 € 28,81 €

Borkorcsolyák receptes könyv


"(...) Egy év telt el az "Így főznek a borászok" könyv megjelenése óta, s ez idáig a gourmet-k már kétszer is összekóstolhatták a könyvben szereplő ételeket a hozzájuk ajánlott borokkal. Sokan kérdezhetik, hogyan született a "Borkorcsolyák receptes könyv"? Akik a korábbi Kóstoló Fesztiválokon részt vettek, azok már tudják, hogy finom krémes falatokkal vártuk a vendégeket, amelyeket a borászok receptjei alapján készítettünk el. Az ötlet azóta sok borász fantáziáját megmozgatta, s miután több mint negyven kiváló recept született, közösen úgy döntöttünk, megmutatjuk a nagyközönségnek, milyen különleges krémekkel várhatják a hozzájuk érkező éhes vendégeket, miközben az ebéd, vagy vacsora elkészül. (...)" (részlet az Előszóból)
Vypredané
14,43 € 15,19 €

Így főznek az olimpikonok


Minden hétre egy olimpikon. Az "Így főznek..." sorozat kilencedik köteteként jelent meg Őszy-Tóth Gábriel szerzőtől. A kötetben 52 neves magyar olimpikon mesél hazai és külföldi gasztronómiai élményeiről, főzési tudományáról. A könyvben megtalálható az olimpikonok kedvenc receptje színes ételfotóval, az ízletes ételekhez pedig hazánk kitűnő borászai ajánlanak finom borokat palackfotókkal és borismertető leírásokkal. A kötetben szereplők névsora: Bátorfi Csilla, Benedek Tibor, Berki Krisztián, Borkai Zsolt, Csapó Gábor, Császár Gábor, Cseh László, Csősz Imre, Dani Gyöngyi, Dombi Rudolf, Drávucz Rita, Dunai Antal, Erdei Zsolt, Fazekas Sándor, Fazekas-Zur Krisztina, Fábián László, Gergely István, Görbicz Anita, Gyulay Zsolt, Dr. Hargitay András, Igaly Diána, Imre Géza, Kammerer Zoltán, Kiss Gergely, Komáromi Tibor, Kovács Antal, Kovács Ágnes, Kovács Koko István, Kovács katalin, Kökény Beatrix, Litkey Farkas, Magyar Zoltán, Martinek János, Mizsér Attila, Nagy László (labdarúgás), Nagy László (kézilabda), Nagy Tímea, Nébald György, Pars Krisztián, Pálinger Katalin, Regőczy Krisztina, Sallay András, Sors Tamás, Szabó Bence, Szabó Tünde, Szilágyi Áron, Tóth Krisztina, Ungvári Miklós, Varga Dániel, Vörös Zsuzsanna, Wichmann Tamás, Wossala György.
Vypredané
33,76 € 35,54 €

Így főznek a katonák


Az asztal körül kialakulhat a bajtársiasság, a sorsközösség élménye, az együtt elköltött étkezések során kezdődhetnek vagy mélyülhetnek el barátságok, szakmai kapcsolatok. Az evés, vagy maga az ételnek a megosztása már egy olyan közös tapasztalás, ami egységbe kovácsol, csapatot képez, márpedig kevés olyan, a honvédséghez hasonló hely van, ahol nagyobb szükségünk lenne arra, hogy embereink egységet alkotva, egymást támogatva és segítve védelmezzék határainkat, hazánkat, életünket és biztonságunkat. És mint tudjuk, nemritkán a férfi szívéhez a gyomrán át (is) vezet az út." Dr. Benkő Tibor vezérezredes Honvéd Vezérkar főnök
Vypredané
28,84 € 30,36 €