! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Yotam Ottolenghi

autor

Hojnost


Yotam Ottolenghi sa po úspechu svojich reštaurácií a kníh radí k svetovým kulinárskym špičkám. Slávu mu prináša nielen písanie o jedle, ale aj osobitý prístup k vareniu zeleninových jedál. V knihe nájdete 120 jedinečných zeleninových receptov. Je možné, že obráti naruby aj váš pohľad na gastronómiu, v ktorej ste si doteraz nevedeli predstaviť jedlo bez mäsa. Yotamova fantázia a inšpirácia má korene v rodnom prostredí, Stredomorí, a je obohatená zážitkami zo svetových miest, kde žil alebo pracoval. U nás je autor známy mimo iného z programov Stredomorská kuchyňa s Yotamom Ottolenghim a Jeruzalem na tanieri, ktoré vysielala TV Paprika. Ponorte sa do fascinujúceho sveta zeleniny - naozajstným lahôdkam a hojnosti chutí vedie cesta iba cez skvelú kuchyňu Yotama Ottolenghiho.
Na sklade 2Ks
18,95 € 19,95 €

dostupné aj ako:

Ottolenghi - Kuchařka


"Varenie môže byť príjemné, jednoduché a naplňujúce, a pritom môže výsledok skvelo vyzerať aj chutiť. Varenie nesmie byť otravná práca alebo nuda, musí byť dostupné každému, jasné a poctivé. Varenie a jedlo pre nás nepredstavuje matný, vzdialený ideál, ale je súčasťou každodenného života, a tak to musí aj zostať." Dostali ste chuť uvariť niečo nové, dobré, nevšedné? Stačí si prelistovať druhé vydanie prvej kuchárky Yotama Ottolenghiho a Samiho Tamimiho a vybrať si. Kniha obsahuje asi 150 receptov na prípravu zaujímavých pokrmov, rozdelených do štyroch kapitol: Zelenina, strukoviny a obilniny; Mäso; Pečenie a sladkosti; Špajza. Nájdete v nej všetko od rôznych druhov mäsa cez parádne šaláty po chleby a torty - jedlá pripravované s veľkou predstavivosťou, nie však príliš zložité, vychádzajúce s mnohých kulinárskych tradícií od Blízkeho východu, cez severnú Afriku po Taliansko a Kaliforniu. Z každého receptu na vás dýchnu charakteristické črty Ottolenghiho varenia: veľkorysé gestá, vynaliezavé chuti, intenzívne farby a široká paleta zvláštnych surovín.
Na sklade 2Ks
18,95 € 19,95 €

dostupné aj ako:

Ještě více hojnosti


Zelenina ako hlavné jedlo, rôznorodé a lákavé obilniny – odvážna, svieža a nekonečná revolúcia v stravovaní. Tak sa dá charakterizovať táto nádherná kuchárka, ktorá je pútavá svojimi receptami, komentármi autora o surovinách a varení, fotografiami a grafikou.... Listujte, čítajte, vyberajte, varte a pochutnávajte si. Napríklad na šaláte zo surovej červenej repy s bylinkami; na ryži so šafranom, ďatľami a mandľami; rezancoch soba s marinovanými hríbmi; pikantnej polievke s cícerom a bulgurom; na kaši z quinoy s grilovanými paradajkami a cesnakom; na cestovinách na iránsky spôsob alebo na fenikli s kaparami a olivami. Možno vás oslovia jedlá s exotickými názvami ako kari laksa alebo cukinový baba ganuš. Dobrú chuť.
Na sklade 1Ks
18,95 € 19,95 €

dostupné aj ako:

SIMPLE


Jednoduché jedlo môže pre vás znamenať super rýchle jedlo, také, ktoré je na stole za pár minút alebo na ktoré potrebujete iba pár surovín. Niekto ocení, že časť prípravy sa dá urobiť vopred a pri podávaní ide všetko hladko. Nie je na zahodenie, keď sú v recepte ingrediencie, čo máte doma a varíte zo zásob. Variť jednoducho sa dá, keď sa jedlo pripravuje viac-menej samo v hrnci alebo v rúre. Myšlienka, že každý má iný názor na to, čo je jednoduché, je podstatou tejto knihy. Autor Yotam Ottolenghi o nej povedal: "Kniha ma nadchla preto, lebo je plná receptov, ktoré sú nesporne ´Ottolenghi´, ale zároveň sú jednoduché jedným (a niekedy aj viac než jedným) spôsobom." SIMPLE varenie si môžete vyskúšať so zeleninou, s ryžou, obilninami, so strukovinami, s cestovinami, mäsom, rybami a aj so sladkou bodkou. Pustite sa s odvahou do toho!
Na sklade 1Ks
23,66 € 24,90 €

dostupné aj ako:

Sladké


Keď potrebujete zdvihnúť náladu a vytvoriť moment čistej radosti, nie je nad ľahký piškótový koláčik ochutený korením a citrusom či nad krehkú sušienku práve vytiahnutú z rúry. Kuchárka Sladké prináša originálne recepty na tie najchutnejšie koláčiky, aké si viete predstaviť. Dajte na autora Yotama Ottolenghiho a robte to ako on: „Varenie v štýle Ottolenghi je vždy spojené s hojnosťou, pospolitosťou a oslavou. Týmto spôsobom vždy varíme a týmto spôsobom aj pečieme. Týmto spôsobom aj jeme a žijeme.“
Na sklade 1Ks
18,95 € 19,95 €

Chuť


V knize vás čekají zcela nové, výjimečně chutné recepty od Yotama Ottolenghiho a Ixty Belfrageové na večeře ve všední dny, ohromující, ale snadno připravitelné pokrmy pro hosty i bombastická jídla pro uvolněné vaření – kuchařka představuje revoluční přístup k vaření zeleniny se zaměřením na chuť. Po zeleninových kuchařkách s názvem Hojnost a Ještě více hojnosti je třetím dílem vzdávajícím hold zelenině. Autor o knize řekl: „Zaměřuje se na pochopení, čím se zelenina odlišuje od jiných potravin, a v souvislosti s tím také na možnosti, jak její chuť a vůni zvýraznit a ozvláštnit. Ukazuje, jak vytvářet chuťové ‚bomby’, navržené speciálně pro zeleninu, a to pomocí procesu, párování a výběru potravin.“ Těšte se na celer pečený v celku na tři způsoby, mrkvovou kaši s kari kořením a hnědým máslem, chlazenou avokádovou polévku s olejem a křupavým česnekem, bezmasé ragú pečené na plechu, steaky ze žampionů portobello s fazolovou kaší nebo sorbet s vodním melounem a jahodami.
U dodávateľa
23,66 € 24,90 €

Jeruzalém


Autoři této knihy Yotam Ottolenghi a Sami Tamimi vyrůstali v 70. až 80. letech minulého století v Jeruzalémě, aniž by se znali. Yotam žil v židovské čtvrti na západě tohoto starobylého města, Sami v jeho arabské čtvrti na východě. Setkali se v Londýně roku 1999 a stali se z nich obchodní partneři ve firmě Ottolenghi, která mimo jiné provozuje restaurace a lahůdkářství. Jejich zážitky z dětství jim po čase posloužily jako inspirace při psaní této knihy. Tradiční recepty upravili tak, aby vyhovovaly životnímu stylu a chutím současných kuchařů a strávníků. Kniha je napsána jako pocta městu, kde se setkává mnoho kultur a také mnoho kuchyní z různých částí světa. Obsahuje 120 receptů na přípravu zajímavých pokrmů ze zeleniny, luštěnin i masa, ale i dezertů, vybraných autory na základě jejich preferencí chutí a zvyků při vaření a také vzpomínek na to, jak se vařilo v jejich širších rodinách. Nesnažili se podrobně dokumentovat židovskou ani arabskou kuchyni v uvedeném městě, šlo jim spíše o zachycení vlastních zkušeností a jejich využití v současném stylu vaření.
Na sklade 3Ks
23,66 € 24,90 €

Ottolenghi Testovací kuchyně: Moje milovaná spíž


Poznávacím znakom novej série Ottolenghi Testovacej kuchyne (OTK) sú nápadité riešenia. Táto pestrofarebná kuchárka od osvedčeného tímu vynikajúcich spolupracovníkov Yotama Ottolenghiho túto edíciu začína: neodolateľné recepty pre domáce príležitosti, ktoré prečistia vašu špajzu, poličky, chladničku a mrazničku. Tím OTK venoval čas a energiu na odhalenie potrieb kuchárov v rôznych kuchyniach a podelil sa s vami o rady, ktoré varenie zjednodušia a urobia ho zaujímavejším. Kniha vám ukáže postupy vhodné pri spracovávaní bežných surovín, poradí, ako ich navzájom nahrádzať a nachádzať riešenie vyhovujúce stavu vašich zásob. Hrdinovia knihy sú napríklad plechovka s fazuľami, na ktorej sa usadil prach, či vrecko mrazenej kukurice ukryté hlboko v mrazničke. Máme pre vás recepty, ktoré vám budú chutiť, a navyše prevetrajú vašu domácnosť. Lákajú vás grilované cukety s teplým jogurtom a so šafranovým maslom, korenené trhané bravčové s pastou vindaloo alebo torta s praženým kokosom?
Na sklade 4Ks
23,66 € 24,90 €

Ottolenghi Testovací kuchyně: Extra dobré věci


Další kuchařka od Yotama Ottolenghiho a jeho supertýmu kuchařů odhaluje tajemství, jak lze dobré jídlo povýšit na vynikající. Najdete v ní syté i lehké pokrmy se zeleninou v hlavní roli, pokaždé s nějakým doplňkem, něčím „extra" - omáčkou, dresinkem, salsou, marinádou, křupavou posypkou… A vše můžete používat k mnoha dalším pokrmům. Na konci knihy nechybí ani základy pro dezerty. V knize Moje milovaná spíž jsme vás pobízeli, abyste podnikli nájezd na poličky ve spíži, zkoumali zásoby v chladničce a spotřebovali to, co máte doma. Doplňkem k ní je kniha Extra dobré věci, která s ní dokonale souzní: zaměřuje se na naplňování poliček a chladniček podle přání vašeho srdce. Doufáme, že při tom zároveň vzniknou samé extra dobré věci - pesto z jarních cibulek, petrželkový olej, marinovaný sýr feta, kokosové čatní, dresink s tahini a parmazánem, máslo kalbi, mrkvovo-zázvorový dresink, estragonová gremolata a mnoho dalšího.
Na sklade 3Ks
23,66 € 24,90 €

dostupné aj ako:

Ottolenghi Test Kitchen: Extra Good Things


Ottolenghify every meal. Flexible, flavour-packed dishes that all lend a little something 'extra' to your next meal. It's harissa butter on a roasted mushroom, then tossed with steamed veg or stuffed into a baked potato. It's tamarind dressing on turmeric fried eggs, then drizzled over a steak the next day. Rounded off with a chapter on the 'one basics' of desserts for you to perfect and then adapt with your favourite flavour combinations, such as a basic mousse transformed into coffee mousse with tahini fudge. This is cooking it forward, Ottolenghi style, filling your cupboards with adaptable homemade ingredients to add some oomph to every mealtime.
U dodávateľa
30,35 € 31,95 €

Ottolenghi Test Kitchen: A kamra kincsei


A nagy sikerű szerző és séfekből álló szupercsapata új könyvvel áll elő: íme, a klasszikus Ottolenghi, ellenállhatatlan receptekkel a rugalmas, hétköznapi otthoni főzésekhez, amelyek felszabadítják az éléskamra, a hűtő és a fagyasztó rejtett kincseit.
U dodávateľa
18,71 € 19,69 €

Lacná kniha Jeruzalém (-25%)


Autori knihy Yotam Ottolenghi a Sami Tamimi vyrastali v 70. a 80. rokoch minulého storočia v Jeruzaleme, bez toho aby sa poznali. Yotam žil v židovskej štvrti na západe mesta a Sami v jeho arabskej štvrti na východe. Stretli sa v Londýne v roku 1999 a stali sa z nich obchodní partneri vo firme Ottolenghi, ktorá mimo iného prevádzkuje reštaurácie a lahôdky. Ich zážitky z detstva im po čase poslúžili ako inšpirácia pri písaní tejto knihy. Tradičné recepty upravili tak, aby vyhovovali životnému štýlu a chutiam súčasných kuchárov a zákazníkov. Kniha je napísaná ako pocta mestu, kde sa stretáva mnoho kultúr a tiež mnoho kuchýň z rôznych častí sveta. Obsahuje 120 receptov na prípravu zaujímavých pokrmov zo zeleniny, strukovín a z mäsa, ale aj dezertov vybraných autormi podľa ich chutí a zvykov pri varení a tiež spomienok na to, ako sa varilo v ich rodinách. Nesnažia sa podrobne dokumentovať židovskú a arabskú kuchyňu v meste, ide im skôr o zachytenie vlastných skúseností a ich prenesenie do súčasného štýlu varenia.
Na sklade 1Ks
18,68 € 24,90 €

dostupné aj ako:

Plenty


With his fabulous restaurants and bestselling Ottolenghi Cookbook, Yotam Ottolenghi has established himself as one of the most exciting new talents in the world of cookery and food writing. This exclusive collection of vegetarian recipes is drawn fro m his column 'The New Vegetarian' for the Guardian's Weekend magazine, and features both brand-new recipes and dishes first devised for that column. Yotam's food inspiration comes from his strong Mediterranean background and his unapologetic love of ingredients. Not a vegetarian himself, his approach to vegetable dishes is wholly original and innovative, based on strong flavours and stunning, fresh combinations. With sections devoted to cooking greens, aubergines, brassicas, rice and cereals, pa sta and couscous, pulses, roots, squashes, onions, fruit, mushrooms and tomatoes, the breadth of colours, tastes and textures is extraordinary. Featuring vibrant, evocative food photography from acclaimed photographer Jonathan Lovekin, and with Yotam 's voice and personality shining through, Plenty is a must-have for meat-eaters and vegetarians alike.
Vypredané
37,00 € 38,95 €

Plenty More


Yotam Ottolenghi's Plenty changed the way people cook and eat. Its focus on vegetable dishes, with the emphasis on flavour, original spicing and freshness of ingredients, caused a revolution not just in this country, but the world over. Plenty More picks up where Plenty left off, with 120 more dazzling vegetable-based dishes, this time organised by cooking method. Grilled, baked, simmered, cracked, braised or raw, the range of recipe ideas is stunning. With recipes including Alfonso mango and curried chickpea salad, Membrillo and stilton quiche, Buttermilk-crusted okra, Candy beetroot with lentils, Seaweed, ginger and carrot salad, and even desserts such as Roasted rhubarb with sweet labneh and Quince poached in pomegranate juice, this is the cookbook that everyone has been waiting for.
Vypredané
24,65 € 25,95 €

NOPI Cookbook


Nopi: The Cookbook includes over 120 of the most popular dishes from Yotam's innovative Soho-based restaurant Nopi. It's written with long-time collaborator and Nopi head chef Ramael Scully, who brings his distinctive Asian twist to the Ottolenghi kitchen. Whether you're a regular at the Nopi restaurant and want to know the secret to your favourite dish or are an Ottolenghi fan who wants to try out restaurant-style cooking, this is a collection of recipes which will inspire, challenge and delight. All recipes have been adapted and made possible for the home cook to recreate at home. They range in their degree of complexity so there is something for all cooks. There are dishes that long-time Ottolenghi fans will be familiar with - a starter of aubergine with black garlic, for example, or the roasted squash with sweet tomatoes - as well as many dishes which will stretch the home cook as they produce some of the restaurant's signature dishes at home, such as Beef brisket croquettes or Persian love rice. With chapters for starters & sides, fish, meat & vegetable mains, puddings, brunch, condiments and cocktails, a menu can easily be devised for any occasion and purpose.
Vypredané
39,85 € 41,95 €