dr. Marianna, Arany-Tóth

autor

Domáce zákusky


Odporúčame túto knihu tým mladým gazdinkám, ktoré sa práve pokúšajú vniknúť do tajov pečenia a nemajú ani tušenia, kde začať. Ale je vhodná aj pre skúsenejšie cukrárky, ktoré tu nájdu i také recepty, ktoré ešte nepoznajú, prípadne objavia radu, ktorá im prípravu dávno známeho receptu uľahčí. K pečeniu zákuskov Vám želáme veľa úspechov!
Na sklade 2Ks
4,28 € 4,50 €

Domáca kuchyňa


Túto knihu odporúčame tým, ktorí si radi vyskúšajú niečo nové, prípadne chcú už známe jedlá ochutnať trošku ináč.
Vypredané
7,86 € 8,27 €

Házi ételek


Tavaly megjelent süteményeskönyvem nagy sikere után határoztam el, hogy szakácskönyvemet is megjelentetem. Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam levélben, telefonon és e-mailben: „Nagyon örültem, hogy olyan süteményeskönyvet vettem meg, amelyben a receptek részletesen, közérthetően vannak leírva. Olyan hasznos tanácsok vannak a könyvben, amelyek segítségével egy kezdő háziasszony is mindent el tud készíteni. A legfontosabb pedig, hogy minden hozzávalót könnyen be lehet szerezni." Ezek a mondatok, kedves szavak ösztönöztek arra, hogy hasonló stílusban megírjam ezt a könyvet. Első lépésként az évek során összegyűjtött rengeteg receptből kiválogattam azokat, amelyeket nagyon gyakran megfőzök, megsütök, hogy hasznos tanácsokat tudjak adni az elkészítésükhöz. Nagyon sokat főzök, szinte mindennap, mivel a négy gyerekem és a férjem otthon ebédelnek. Szeretnék nekik változatos ételeket készíteni, mindig újabb és újabb recepteket próbálok ki, amelyeket ők rögtön kontrollálnak. „Anya ez nagyon ízlett, ezt máskor is csinálhatod, vagy azt mondják ezen változtass, ezt meg ezt ne tegyél bele, vagy egyszerűen többet ne csináld, mert nem ízlik." Ezért állandóan kísérletezgetek, az ő tanácsukra sokféle változatot kipróbálok. A könyvbe azért nem csak újdonságokat, különleges ételeket válogattam össze, hanem nagyon sok hagyományos magyar ételt is. Ilyen például a pörkölt, amely az egyik legismertebb étel. Ennek ellenére találkoztam olyan emberekkel, akik nem igazán tudják hogyan kell elkészíteni, pedig a nevében van, „pörkölni" kell a húst saját levében és nem sok vízben főzni. Ehhez hasonló tanácsokkal szolgálok minden recepthez, hogy megkönnyítsem az ételek elkészítésének módját. Tóthné Pánya Marianna
Vypredané
4,75 € 5,00 €

Személyes adatok kezelése a munkaviszonyban


A szerző, dr. Arany-Tóth Mariann jogász a kiadvány rendszerezetten bemutatja a munkajogviszony teljesítése során a munkavállalók személyes adatai kezelésének főbb szabályait és azokhoz kapcsolódóan a gyakorlatban előforduló adatkezelések egy-egy eseteit. A munkahelyi adatvédelem területén felmerülő aktuális kérdéseket foglalja össze a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény szerint munkaviszonyban történő foglalkoztatás esetén. Ismerteti az Alaptörvény, az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény, az adatvédelmi irányelv és az ágazati jogszabályok irányadó rendelkezéseit. Figyelembe veszi az aktuális adatvédelmi hatósági gyakorlatban kibocsátott ajánlásokat, illetve határozatokat, a korábbi szabályozáshoz kapcsolódó adatvédelmi biztosi gyakorlatot és a bírói joggyakorlatot. Ezek alapulvételével részletezi a munkavállalók személyes adatai kezelésének egyes eseteit. A gyakorlatban előforduló adatkezelési műveletek közül áttekintést nyújt példálózóan a munkaügyi nyilvántartással kapcsolatos adatkezelés, a munkáltató ellenőrzési jogához kapcsolódó adatkezelés - elektronikus megfigyelés, internet-használat, elektronikus levelezés, telefonhasználat, átadott számítástechnikai eszköz ellenőrzése, földrajzi helyzet-meghatározás alkalmazása, munkahelyre bevihető tárgyak ellenőrzése stb. - esetén irányadó követelményekről, valamint a munkáltatói visszaélés-bejelentési rendszer működtetésének szabályairól. Az adatvédelmi követelmények érvényesüléséhez kapcsolódóan bemutatja továbbá a munkavállaló jogait az adatvédelmi szabályok alapján, az igényérvényesítés eszközeit jogellenes adatkezelés esetén, illetve a munkavállalók érdekképviseleti szerveinek jogait a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény szerint a munkahelyi adatvédelemmel összefüggésben.
Vypredané
9,62 € 10,13 €