! Doprava ZADARMO už od 20 € !

László Passuth

autor

Megszólal a sírvilág


Passuth László talán legérdekesebb, legizgalmasabb regényét tartja kezében az olvasó. A szerző egy archeológiai élményét foglalja regényes kertbe. Főhőse Imre, a bojtárgyerek, akinek természetes életét megzavarja egy filmes stáb érkezése. A rendező f elkarolja a tehetséges fiút, magával viszi a nagyvilágba, taníttatja. Imre belekóstol a filmezésbe, de a távol-keleti háború elragadja gyámapjától, és a véletlen Mexikóba sodorja. A bojtárfiúból archeológus lesz, s a szerző az ő életpályája révén cso dálatos, a múlt ködébe veszett világokat tár fel előttünk. Ebben a regényében Passuth László a maya, hettita, etruszk és az avar sírvilágot szólaltatja meg izgalmasan és szépen: Imre tudományos karrierjén keresztül ismeretlen világrészek és kultúrák történetével ismerkedik meg az olvasó. A könyv hiteles tudományos anyagát a szerző izgalmas cselekményekkel forrósítja át és észrevétlenül ismertet meg azokkal az archeológiai eredményekkel, amelyek segítségével megszólal az ezeréves sírvilág.
U dodávateľa
12,79 € 13,46 €

A mantuai herceg muzsikusa


U dodávateľa
12,79 € 13,46 €

Édenkert az óceánban


U dodávateľa
10,95 € 11,53 €

Felhő és oázis


Négy ?ember menekül ebben az izgalmas szép regényben Európán keresztül, menekülnek talán a szerelem elől, talán önmaguk elől, talán önmaguk felé. Eszter egy francia művész mellett él, itt jön tudatára annak, hogy a férfi mellett elvesztette egész egyéni életét, gondolatait, érzéseit. Ezzel a függéssel akar leszámolni, amikor otthagyja Párizst, és amikor Európa szélére, Sztambulba menekül. Valami hasonló hajtja ide a magyar írót is, aki az Amszterdamból Pestre jött Edit elől menekül, hogy a márványtengeri szigeteken megint önmaga lehessen. És a regény merészen szimmetrikus kristályos kompozíciója ide vezeti a másik két embert is, hogy egy izgalmas éjjel beszélhessenek egymással, mind a négyen és próbálják magyarázni, megfogalmazni négy oldalról ugyanazt. Ezek mögött a magas színvonalú, finomságokban izgalmas dialógusok mögött vonultatja fel az író gyöngyfényű képekben egész Európát, Spanyolországtól Törökországig, Ázsia homoksivatagját, pálmáit és márványpalotáit, a béke boldog világát olyan utazó szemével és olyan író kezével, aki a városokról mindent tud, akinek a táj mindenét odaadja, aki az emberi szívek rejtelmeit jól ismeri.
Na stiahnutie
2,50 €

A bíborbanszületett


A Bíborbanszületett nagy távlatokat átfogó történelmi tabló, mely a bizánci császárság hanyatlását, bekerítettségét, szükségszerű széthullását s a 12. század történelmének izgalmas "színjátékát", az Európában és Ázsiában szerveződő "bar- bár" hatalmak megerősödését, friss lendületű küzdelmeit és hódításait mutatja be. 1943-ban, a kötet első megjelenésekor Szerb Antal írta, hogy Passuth a sokrétű ismeretanyagot kormegelevenítő fantáziával lelkesítette át, szerencsésen egyesítette a tudást és a képzeletet, a szorgalmat és az ihletet.
Vypredané
12,75 € 13,42 €

A lombard kastély


A művészettörténet ragyogó tehetségű, nagyon is ifjú professzora egy napon visszautasíthatatlan ajánlatot kap: szakvéleményével és tudományos tanulmányával kell hitelesítenie néhány lenyűgöző képet, melyek - látszólag - egy addig kevéssé ismert reneszánsz alkotó újonnan ... Folytatás ›› felfedezett munkái. A fiatal tudóst nemcsak a ravaszul kiagyalt "körítés" ejti önnön csapdájába, de a túlfűtött becsvágya, a ragyogó karrier lehetősége is. Lassanként feltörő kétségek és hosszas vívódások során jut el a képek rejtélyének megoldásáig. A hatalom, a pénz, az eleganciába burkolt kíméletlen törtetés és manipuláció világáról szól ez a regény, s talán éppen ez teszi ma is oly aktuálissá... A(z) A lombard kastély (Könyv) szerzője Passuth László.
Vypredané
14,58 € 15,35 €

Medúzafej


A fiú, aki az ötven-hatvan mérföldnyire fekvő lombard kisvárosból, Caravaggióból érkezett ide a metropolisba, úgy érezte, soha nem fogja kiismerni magát az utcák, terek, sikátorok szövevényes nagyvárosi rendjében. A Ticinese, ahová rokon jogán egy kétemeletes, szennyes bérkaszárnya ... Folytatás ›› egyik odvába került, félelemmel töltötte el, amikor felfedezőútjára elindult. Még nem hagyta maga mögött a tizenkét évet, amikor sorsa úgy hozta magával, hogy Michelangelo Merisi, néhai Firmo Fia négy vagy öt esztendőre, a szerződésben lefektetett oktatópénz ellenében, festőinasnak Simone Petrezano mester műhelyébe kerüljön. Egy héttel Ambrus püspök városünnepe előtt egy caravaggiói szekeresgazda hozta el hazulról, felpakolta a nagyobb útiládát, s elindult a környék urának, az őrgrófnak jóváhagyásával a néhány éve elhunyt uradalmi építőmesternek félárvája világit látni, a milánói rengetegbe. A(z) Medúzafej (Könyv) szerzője Passuth László.
Vypredané
14,58 € 15,35 €

A harmadik udvarmester


Diego Velázquez, a regény csendes hõse látszólag alig lép az események elõterébe, ám négy évtizedet tölt a XVII. század elsõ felének leghatalmasabb udvarában, a madridi Alcázarban. Itt félelmes megfigyelõ- képességével, mûvészetének géniuszával rögzíti le a spanyol világhatalom szétbomlásának oly válságos és változatos korszakát.
Vypredané
5,32 €