Lajos Pósa

autor

A világszép nádszál kisasszony


Pósa Lajos, Gárdonyi Géza, Benedek Elek és Sebők Zsigmond mellett a legkiválóbb mesemondók sorába tartozik. Rengeteg verses mesét, történetet alkotott gyermekek számára, ahogy ezt a most megjelenő "Világszép nádszálkisasszony" című meséje is mutatja. Ezzel igazi rangra emelte az ifjúsági irodalmat. Meséiből kiderül, hogy "öreg korára is kisgyermek maradt, de ő volt a legokosabb és legkedvesebb kisgyermek Magyarországon".
U dodávateľa
4,45 € 4,68 €

Mariska mesél


Pósa Lajos, akár csak Benedek Elek a magyar mesemondók jeles alakjai közül való. Pósa bácsi meséin, versein, történetein nemzedékek nőttek fel. Még korunkban is örömmel forgatják kicsik és nagyok egyaránt. A Mariska mesél című könyv a magyar közönség számára íródott, nem csak a hazafias, hanem a tréfás, verses mondókák is elkápráztatják az Olvasót és a nyelv szépségeit villogtatják meg a tollforgató művészete által.
U dodávateľa
5,05 € 5,32 €

Mese a kis kanászról és más történetek


A kötetben az alábbi meséket olvashatjuk: - Mese a kis kanászról - Az egyszeri királyfi - Tömérdek barika - Csutak Matyi sípja - A költözködő egerek - Csali mese - A kis kakas meg a török császár - Mese... mese - Kutya-macska hivatal - A kacagtató hegedű
U dodávateľa
2,74 € 2,88 €

Tülökvár


Vypredané
2,18 € 2,29 €

Én Istenem, jó Istenem...


Színes, verses képeskönyv lapozó a legkisebbeknek, Gábor Emese rajzaival
Vypredané
2,52 € 2,65 €

Arany ABC


Az illusztrált kötet a jól ismert mondókás könyv hasonmás kiadása.
Vypredané
8,41 € 8,85 €

Ezüst mesekönyv - A világ legszebb meséiből


Pósa Lajos halálának 100. évfordulójára készült el ez a "Jubileumi", felújított kötet. A könyvben verses mesék, balladaszerű történetek kaptak helyet, melyek megismerése, szinte kitörölhetetlen nyomot hagy gyermekeink lelkében. A magyar népmesék tanításai olyan erkölcsi tartást adnak nekik, hogy értékes felnőtté válva , legyenek erős gyökereik, amelyekre később támaszkodhatnak.
Vypredané
9,18 € 9,66 €

Pósa bácsi: Imádságok és köszöntők gyermekeknek


"Pósa Lajos gyermekimái fenségesek: tudja, hogy amit a gyermek nem ért meg eszével, felfogja azt a kis szíve. Pósa imáiban a vallásos elemeit tevő érzelmeket ébreszti fel; az eszméket kerüli, mert igen bölcsen tudja, hogy a gyermek lelke az eszmék magaslatára emelkedni nem képes." (Láng Mihály)
Vypredané
7,24 € 7,62 €