Knižné kamarátstva

Daniel Quinn

autor

IZMAEL SZELLEMI ES LELKI KALAN


Vypredané
8,24 € 8,67 €

Izmael


A trilógia első kötete, az Izmael határozott tanítása, hogy "hogyan lettek ilyenek a dolgok", hogy milyen is a világ, és mi a helye benne az embernek, illetve az emberi civilizációnak. Villámcsapásszerűen változtatja meg az olvasó világszemléletét.
Vypredané
9,50 € 10,00 €

B története


Daniel Quinn írta meg az utóbbi idők két leginkább elbátortalanító és változtatásra késztető könyvét. Az első az Izmael volt; a másik a B története, egy izgalmas embermese, amely szétszed, átértelmez, megváltoztat és átrendez mindent, amit tanultun k és elfogadunk a nyugati civilizációról és a jövőnkről. Hosszú leírás: Daniel Quinn Izmaelje elnyerte a Turner Tomorrow Ösztöndíjat, amely a világ globális problémáira építő és határozott megoldást kínáló regénynek jár. A rendkívüli mű bestsellerr é és egy kibontakozó szellemi mozgalom testamentumává vált. Quinn a B történetében, az Izmael folytatásában, e figyelemre méltó és nyugtalanító, meglepő gondolatokkal teli új regényben továbbviszi az Izmael üzenetét. Az Izmael megmutatta nekünk: ho gyan lettek ilyenek a dolgok. A civilizációnkkal nem valami baj van, hanem alapjaiban, a lényegét tekintve hibás. A B története bebizonyítja, hogy a világot nem régi gondolkodásmódú emberek fogják megmenteni új programokkal ha a világ egyáltalán megmenekül , hanem új gondolkodásmódú emberek programok nélkül. Röviden: van egy jó meg egy rossz hír. A rossz az, hogy az emberiség ezen az úton haladva szükségszerűen elpusztul. A jó hír az, hogy az útról való letéréshez nem emberi természetünket kell megváltoztatni (ami lehetetlen), hanem csupán a kultúránkat, ami lehetséges. Nem egyszerű, nem garantált a siker a lehetőség azonban adott. Ha egyáltalán meg tud menekülni a világ, akkor az nem az egyes tüneteket csillapítani akaró egyes progr amok eredménye lesz, hanem egy globális szemléletváltozás eredménye. A globális szemléletváltozás pedig az egyes emberek szemléletváltozásával kezdodik.
U dodávateľa
11,69 € 12,31 €

Izmael


Keď sa v novinách objaví inzerát, že učiteľ hľadá žiakov, ktorí túžia zachrániť svet, náš hrdina neváha a prihlási sa. Na svoje prekvapenie zistí, že jeho učiteľom je gorila, ktorá mu s obrovským pochopením, súcitom a hlbokou múdrosťou ozrejmí vývoj ľudskej spoločnosti, vysvetlí rozdiel medzi životom Berúcich (ľudia) a Nechávajúcich (zvieratá) a dôsledky, ktoré z toho pre našu planétu vyplývajú. Izmael je jedným z najobľúbenejších a najpredávanejších duchovných románov moderných čias. Oceňujú ho čitatelia aj kritika. Spomedzi 2 500 prihlásených diel vyhral medzinárodnú literárnu súťaž Turner Tomorrow s dotáciou pol milióna dolárov. Z knihy sa predalo viac než milión výtlačkov, bola preložená do vyše 30 jazykov a používa sa ako doplnkové čítanie v školách a kurzoch zameraných na filozofiu, geografiu, ekológiu, archeológiu, históriu, biológiu, zoológiu, antropológiu, polititológiu a ekonomiku na celom svete.
Na sklade
9,49 € 9,99 €