Sándor Reményik

autor

Rianás


Az 1945 utáni évtizedekben szinte csak a házsongárdi temető öreg fái és az erdélyi magyarok őrizték a költő, REMÉNYIK SÁNDOR emlékét. A rendszerváltás után azonban gazdag életművének nagy része ismertté vált Magyarországon is. A Rianás című kötet igazi kuriózumokat tartogat: több mint harminc verssel gyarapítja az eddigi kötetben megjelent költemények sorát. Ezenkívül valódi irodalmi ínyencséget kínál: két, újonnan felfedezett művel kiegészítve széles körben hozzáférhetővé teszi a Látomások gyűjtőnéven emlegetett, modern formavilágú és lüktetésű, lírai hangvételű prózaverseket. Néhány jellegzetes, a korabeli erdélyi sajtóban megjelent cikk segítségével pedig közelebb hozza az olvasóhoz a különleges érzékenységű, kisebbségi sorsát vállaló költő mélyen humánus magatartását. Reményik Sándor művészete valóban "öröktűzként" ég és világít, erkölcsi példát és utat mutatva a mai kor emberének is.
U dodávateľa
10,70 € 11,26 €

Reményik Sándor összes verse I-II.


Az 1943-ban megjelent "Összes versek" kötet versei mellett e kiadás magában foglalja a 2002-ben "Hátrahagyott versek" címmel megjelent, a fenti kötetből kimaradt mintegy 200 költeményt. A(z) Reményik Sándor összes verse I-II. (Könyv) szerzője Reményik Sándor.
Vypredané
16,81 € 17,69 €

Havasi feszület


Erdély költői közül egy sem hódított meg annyi szívet, mint Reményik Sándor. Vívódó, magányos költő, a magyar impresszionizmus lírájának, a transzszilván szellemnek kiemelkedő képviselője volt. A kisebbségi lét súlyos feltételei között is az erdélyi hagyományokhoz: nyelvhez, kultúrához, történelemhez "tíz körömmel" való ragaszkodásra tanított. Ebben a kötetben Reményik természeti líráját ismerheti meg az olvasó. A költő a természetben is a maga lelkének tükröződését látja, a természet egyszerűen hangra kelti a benne élő érzelmeket. A természet fenségének, erejének, hatalmának és a költő lelke nyugalmának magával ragadó egyszerűsége a lírai költészetnek olyan új szépségét alkotja meg, amely Reményik nevét magában is maradandó irodalomtörténeti értékké teszi.
Vypredané
6,75 € 7,11 €

Reményik Sándor Összes verse I.-II.


A két kötet tartalmazza az 1943-ban megjelent Összes versek anyagát, mely kiegészül a 2000-ben, Dávid Gyula gondozásában megjelent Hátrahagyott versek című kötet több mint kétszáz, a korábbi gyűjteményekből hiányzó versével. A tartalomjegyzék mellett betűrendes címmutató is segíti a tájékozódást.... A két kötet tartalmazza az 1943-ban megjelent Összes versek anyagát, mely kiegészül a 2000-ben, Dávid Gyula gondozásában megjelent Hátrahagyott versek című kötet több mint kétszáz, a korábbi gyűjteményekből hiányzó versével. A tartalomjegyzék mellett betűrendes címmutató is segíti a tájékozódást. A Luther Kiadó és a Kálvin Kiadó közös kiadása.
Vypredané
16,81 € 17,69 €