% Zľavy na hry %

Dick Swaab

autor

Az agyunk mi vagyunk


Évtizedek óta elterjedt nézet, hogy a neveltetés határozza meg, milyen ember válik valakiből. A szülők, illetve a társadalom hibája, ha valahogy rosszra fordul a sorsa. Hogy a betegségek jó része az egészségtelen életmód következménye, tehát okozójuk maga a beteg. Dick Swaab hatalmas, összefoglaló munkájában tényeket és bizonyítékokat sorakoztat fel, hogy cáfolja ezeket a feltevéseket, és nem kevesebbet állít, minthogy minden már a születésünk előtt jelen van az agyunkban. A szerző 1966 óta foglalkozik agykutatással, ráadásul világosan és közérthetően tudja elmagyarázni a komplex problémákat. A magzati léttől kezdve az időskoron a halálig, sőt azon túl ismerteti az agy működését. Megtudhatjuk, hogyan alakulnak ki a nemi különbségek az embrió fejében, mi jár a kamaszok vagy épp a bűnözők eszében, hogyan fejlődik ki az erkölcsös viselkedés, mit lehet tudni a memória működéséről, és hogyan befolyásolja agyunk a párválasztást.
Vypredané
14,58 € 15,35 €

We Are Our Brains


Everything we think, do, and refrain from doing is determined by our brain. It shapes our potential, our limitations, and our characters. In other words, we don't just have brains;we are our brains.This forceful conclusion is at the heart of pre-eminent brain researcher DF Swaab's international bestseller. It reveals how nearly everything about us - from our sexual orientation to our religious proclivities - is present in our neuronal circuits before we are even born. In short, engaging chapters that combine fascinating and often bizarre case studies and historical examples, Swaab explains what is going on in our brains at every stage of life, from the womb to the radical changes that take place during adolescence to what happens when we fall in love or get Alzheimer's. Provocative, opinionated and utterly convincing, We Are Our Brains illuminates this complex organ's role in shaping every aspect of human existence.
Vypredané
21,38 € 22,50 €

We Are Our Brains


Everything we think, do and refrain from doing is determined by our brain. From religion to sexuality, it shapes our potential, our desires and our characters. Taking us through every stage in our lives, from the womb to falling in love to old age, Dick Swaab shows that we don't just have brains: we are our brains. "A blockbuster about the brain ...provocative, fascinating, remarkable." (Clive Cookson, Financial Times). "A giant in the field." (Zoe Williams, Guardian). "Engrossing, intriguing and enlightening." (Robin Ince). "Enchantingly written." (The Times Higher Education). "Wide-ranging, fun and informative ...as an ice-breaker at parties, it is unmatched." (Bryan Appleyard, Sunday Times).
Vypredané
11,88 € 12,50 €

A kreatív agy - Hogyan hat egymásra az ember és a világ


Dick Swaab Hollandia leghíresebb neurobiológusa. Előző könyvéből, a magyarul is olvasható Az agyunk mi vagyunkból Hollandiában 450 ezer példány kelt el, a művet tizenöt nyelvre fordították le.Agyunk fejlődése befolyásolja a pályaválasztásunkat, munkánk, hivatásunk pedig visszahat agyunk szerkezetére és működésére is. A kreatív agy című új könyvében Dick Swaab a legújabb tudományos eredményekre támaszkodva mutatja be számos izgalmas területét az agykutatásnak. Mitől lesz minden agy más és más? A születésünkkor kapott agyunk miként határozza meg a további életünket? Mi a kreativitás és hogyan tudjuk ösztönözni azt? A könyvből választ kapunk arra is, milyen terápiás hatással bír a zene és a képzőművészet, miként lehet elodázni az Alzheimer-kór kialakulását, és hogyan dönthetők meg az idegrendszeri betegségeket máig övező tabuk. Terítékre kerül az agykutatás számos társadalmi vonatkozása is a párválasztástól a filozófián át egészen a büntetőjogig.Dick Swaab A kreatív agy c. könyvével ismét bizonyítja, hogy kifejezetten nehéz témákról is lehetséges közérthetően, izgalmasan és érdekfeszítően írni.
Vypredané
16,96 € 17,85 €