Zsolt Szántai

autor

A kőcsónak démona - Mesék a mindeféle ördögökről, félelmetes szörnyekről


A kötetben olvasható mesék: -A vadász, aki semmitől sem félt (dakota mese) -Három kisfiú, meg a démon (japán mese) -A démonmacska (japán mese) -A rém (japán mese) -A kőcsónak démona (japán mese) -A két ördög (tibeti mese) -Brúgó, az ördög (sajóvölgyi mese) -Az ördög kilenc kérdése (székely mese) -Az asszony meg az ördög (székely mese) -Megölő Istéfán (székely mese) -A Víz Gyermeke (apacs mese)
Vypredané
1,36 € 1,43 €

Lacná kniha Jacko 1958-2009 (-70%)


Hol volt, hol nem, volt a messzi Amerikában öt testvér, akik gondoltak egy nagyot, és Jackson 5 néven zenekart alapítottak. Énekesnek a pöttöm Michaelt állították, aki olyan átéléssel, lendülettel és szenvedéllyel adta elő a dalokat, hogy még azokat is magával ragadta, akik sosem szerették az ilyen funkos-groove-os muzsikát. A sosemvolt gyermekkor így gyorsan tovatűnt, az ifjú szólókarrierbe kezdett, és albumaival, a Thrillerrel, a Baddel és a Dangerousszel sorra döntögette az addig érvényes rekordokat. Mindenkinél több ideig szerepelt neve a slágerlistákon, mindenkinél több lemezt sikerült eladnia, tánclépés-arzenáljával mániákus rajongók tömegeit vonzotta, igényes videoklipjeivel elkápráztatta a világot: a Pop Királyává vált. Divatot teremtett, új zenei nyelvet és előadásmódot, a hang-mozgás-látvány színpadát, melyet fékeveszett erővel és spontaneitással uralt és szolgált, minden porcikájával és tehetségével. Olyan világot nyújtott, mint előtte soha más, miközben az alkotó erő a visszanyerni kívánt gyermeki ártatlansággal és vágyakozással keveredett. Álomvilágot épített, porondon, klipen és a valóságban, magávalragadót, lenyűgözőt. A különc művész, a szépészeti műtétek sorozatára vállalkozó zseni, a naiv és törékeny lelkű énekes, zeneszerző és táncos-koreográfus, az eleven bálvány megjárta a dicsőség édenkertjét. Majd megjárta a rosszindulat és megaláztatás poklát is... sötét rágalmak, vádak, botrányok erdején vitt át az útja, végül a rejtélyes kérdés nyitva maradt: milyen színű az igazság? A botránysorozatok után megpróbált felkapaszkodni a mélyből, meg akarta mutatni magát újra a világnak, de erre már nem kerülhetett sor. Még nem volt ötvenegy éves, amikor elment közülünk. Elment, de itt hagyta nekünk azt a mesés pillanatot, amikor elhittük: „We are the world, we are the children.” Mi vagyunk a világ, mi vagyunk a gyerekek.Fejezetek: 1. Jackson 5 és The Jacksons 2. Thriller 3. Bad 4. Dangerous 5. HIStory 6. Oxford 7. Invincible 8. Michael mondta... 9. Diszkográfia, videográfia
Na sklade 1Ks
1,72 € 5,73 €

101 dolog, amit jó lett volna tudni a költözésről


Szülői ház / lakás, hirdetések, bútorszállítók, albérlet, hirdetések, ingatlanközvetítő, bútorszállítók, saját lakás... Aki ezt az utat életében legalább egyszer már bejárta, azt hiszi, hogy mindent tud a költözködésről. Ez azonban csalfa ábránd, a tények tudomásul nem vétele... Ki gondolta volna, hogy sok múlhat a lakáscsere időzítésén, a hitelpiac aktuális helyzetén, vagy éppen azon, hogy milyen csinos az építőmunkás? Jan Asher könyve olyan hasznos gondolatok gyűjteménye, melyek a témában még kezdőknek és a már tapasztaltabbaknak egyaránt újat mondhatnak.
Vypredané
3,62 € 3,81 €

Pártusok kincse


A fiatal magyar történész Londonba utazik, hogy előadást tartson a szkíta-magyar rokonságról. A nem túl sikeres fellépést követően egy titokzatos műgyűjtő különös feladattal bízza meg: a rendelkezésre álló dokumentumok és információk alapján próbálja megtalálni az érméket, amelyeket az egyik kis-ázsiai nép mesterei készítettek az égből a földre érkezett ezüstből. Dr. Pusztai kutakodni kezd, s eközben tudomást szerez egy titkos, magyar társaság létéről, amelynek az ezüst megszerzése és hazajuttatása a célja.A szakáktól a görög Ankhiszészhez, tőle a fiához, Aineiaszhoz került az ezüst. Aineiasz elvitte Karthágóba, onnan az egyik római császár, majd Seuso birtokába került... Ám ez csupán a fele annak, ami az égből érkezett.Miközben megismeri az ezüstérmék három és fél ezer éves történetét, Pusztainak szembesülnie kell azzal, hogy nem minden az, aminek látszik. Azoknak, akik felfogadták, nem a szaktudására volt szükségük: egyszerű csaliként használták. Ekkor már nem csupán az a tét, hogy a kincs visszakerül-e jogos örököseihez, Magyarország népéhez - ekkor már annak a fiatal nőnek az élete is veszélybe kerül, aki képes lehet rá, hogy megszüntesse a kincset sújtó, ősi átkot, és elvezesse a műgyűjtőt az ezüst többi részéhez: Attila király sírjához...
Vypredané
10,95 € 11,53 €

Szilvavirág hercegnő - Égig érő mesék


A kötetben olvasható mesék: -Szilvavirág hercegnő (japán mese) -Az aranyhajú hercegkisasszony (Arany L.) -A néma hercegnő (arab mese) -Hófehérke (Grimm fivérek)
Vypredané
1,69 € 1,78 €

A csudakard


A kiadványban olvasható mesék: -A tűzmadár -A zöld királyfi -Az elrabolt királykisasszony -Az aranymadár -A kincses bojtár -Kökény Matyi -A csudakard -A vitéz szabólegény -A világszép úrfi -A papucsszaggató királykisasszonyok
Vypredané
1,70 € 1,79 €

Rózsa királyfi


A kiadványban olvasható mesék: -Rózsa királyfi (magyar mese) -Amer Ali története (arab mese) -Nyolcvanegy testvér (japán mese) -Az öregasszony és a herceg (japán mese) -A vashal és a faló (tibeti mese) -A deszkavári királyfi (magyar mese)
Vypredané
1,70 € 1,79 €

Szélmadár


A kiadványban olvasható mesék: -A fülemüle (Andersen) -A rút kiskacsa (Andersen) -A holló és a vadász (tibeti mese) -A kakas (tibeti mese) -A teknősbéka és a páva (tibeti mese) -Az okos tyúk (tibeti mese) -Miért fekete a varjú? (ausztrál mese) -A kóró és a kismadár (Arany L.) -A galamb (albán mese) -A kakaska és a jércike (Arany L.) -Szélmadár (indián mese) -A bagoly és a holló (japán mese) -A fehér kakas (tibeti mese)
Vypredané
1,70 € 1,79 €

A világlátó herceg


A kiadványban olvasható mesék: -A világlátó herceg (japán mese) -Ahmed herceg és a tündér (arab mese) -A Jófiú (sajóvölgyi mese)
Vypredané
1,70 € 1,79 €

Életmódváltás mesterfokon


Az ideális testsúly, a jó egészség és a magas energiaszint elérésének és megtartásának 5 aranylépése.Ha Te is azok közé tartozol, akik szeretnének jobb egészséget, magasabb energiaszintet és ideálisabb testsúlyt, akkor ez a könyv neked szól. Az írás segítségével és a benne lévő gyakorlatok elvégzésével mindezt úgy érheted el, hogy közben egyensúlyt és harmóniát teremtesz életedben. Ez a könyv egy alap, amire rá építheted az életedet. Hiszen ahhoz, hogy sikeres, boldog és teljes életet élj, energia, egészség és vonzó megjelenés kell. Ahhoz viszont, hogy ezt elérd és meg is tudd tartani, bizony nem elég a felszínt kapargatni. Komplex életmódváltásra van szükséged, személyre szabottan, a gondolkodásmód, a táplálkozás és a testedzés területeit lefedve, mesterfokon.
Vypredané
9,84 € 10,36 €

Bolond Jankó


"Mesesorozatunk különböző kötetei a magyar- és világirodalom legszebb és legérdekesebb gyöngyszemeiből készült kis válogatásokat tartalmaz a címben és alcímekben megadott témák szerint: sárkányos mesék, királyfiak, királylányok meséi, eszes emberkék furfangjai, állatmesék, barátságról szóló mesék, táltosok, tengeri lények regéi… A kis kötetek gyermekkézbe valók, akár az ágyban fekve is olvashatóak, hiszen kis formátumúak, könnyűek és nagyméretű betűvel nyomottak. Főként az alsó osztályosok figyelmébe ajánljuk
Vypredané
1,36 € 1,43 €

A Tudorok - Anglia leghírhedtebb királyi dinasztiájának története


1485-ben az ifjú Tudor Henrik - akinek trónra való igénye oly gyenge volt, hogy szinte nevetségesnek tűnt - elindult Franciaországból, és egy szedett-vedett kis sereg élén, a Csatornán átkelve elragadta a koronát az Angliát közel négyszáz esztendeje uraló családtól. Fél évszázaddal később a fia, VIII. Henrik kétségbeesetten próbált megszabadulni első feleségétől, hogy nőül vehesse a másodikat, és eközben irgalmatlan eszközök bevetésével megpróbált olyan hatalomra szert tenni, amilyenről korábban még egyetlen király sem álmodott. Ténykedésének következtében az országa többnemzedéknyi időre a megosztottság és a káosz színterévé vált; a vér és az árulás olyan örökségét sikerült megteremtenie, amely megrontotta gyermekei életét és megmételyezte a királyság sorsát. VI. Eduárd, a gyermekkirály, aki lelkesen hitt az angol egyház megreformálásában, már azelőtt meghalt, hogy láthatta volna álma valóra válását. I. Mária, Aragóniai Katalin kegyvesztetté vált leánya megpróbálta visszaállítani a katolikus egyház uralmát, de ezzel éppúgy kudarcot vallott, mint azzal a szándékával, hogy örököst hagyjon maga után. Őt I. Erzsébet követte a trónon, aki látszólag arra áldozta az életét, hogy megteremtse önmaga, a Szűz Királynő dicsőséges, már-már mesebeli képét, ám a tündéri maszk mögött egy igencsak célratörő asszony rejtőzött, egy olyan személy, aki feláldozta a személyes boldogsága valamennyi esélyét annak érdekében, hogy életben és trónon maradhasson. A Tudorok bemutatja valamennyi bűnös és szent sorsát, a tragédiákat és a diadalokat, a nagy álmokat és a sötét bűnöket, és fellebbenti a fátylat a Tudor-korról, ámulatba ejtő és borzongást keltő igazságairól, s teszi ezt oly hozzáértő és lebilincselő módon, amelyet nem csupán a történelmi írások, de a regények rajongói is szeretni fognak.
Vypredané
18,38 € 19,35 €