Zoltán Szászi

autor

Belenéz


Az ötvenéves költő új verseskötete egy meditatív szemléletet tükröz, a költő számot vet múltjával, jelenével és a jövő vízióját is felvázolja.
U dodávateľa
1,90 € 2,00 €

A szokott helyen hatkor


- Figyelj csak haver! Te azt hiszed, mindenre, ami az elmúlt évtizedekben történt, pontosan emlékszel? Minden csajra, sörözésre, a kapott és osztott arcosokra? Mi? - Á, kizárt! Miért, emlékezni kéne szerinted mindenre? Elmúlt, kész, oda van. Hagyjál engem ilyenekkel békén, inkább kérj egy rumot a sörhöz. Az jobban üt! - Ne légy lusta! Buta se akarj lenni! Már az se érdekel, ki vagy? Vagy esetleg ki lehetnél, ha mégis? Öcsi, ébredj fel, gyorsan! Nem így mennek ám a dolgok... ...ha tudni akarod, hogy mennek, hogy mentek a dolgok akkor vágj bele, mert ez itt arról szól, hogy az emlékezés minden ember életének nagyon a része tud ám lenni, s hogy ami elmúlt, az menyire élő, eleven mégis, még ma is, a rendszerváltás után bő negyedszázaddal, amikor eszedbe jut egy másik beszélgetőtárs, egy kitalált vagy tán igazi barát, akinek kitalált vagy tán igazi meséidet mondod ma is, igaz emberséggel, de persze kiszínezve, hozzátéve, hogy mindig te légy a hős...
Na sklade 1Ks
9,16 € 9,64 €

Séta Gömörben


Milyen szépek lehetnek a valóságban azok a helyek, amelyeket itt mutat be Szászi Zoltán? Hiszen a könyvben is nagyon szépek – akkor bizony a valóságban még szebbeknek kell lenniük. S ez is ennek a színes albumnak az egyik célja: rávenni az embert arra, hogy sétálja be keresztül-kasul a szép Gömörországot. Aki már járt ott, akár csak átutazóban, tudja, nemcsak a kirándulóhelyek és nevezetes emlékművek, csodálatos erdők és ligetek helyszíne ez, hanem ráadásul kedélyes, vendégszerető emberek lakják. Akinek most épp nincs ideje kirándulni, az viszont lapozgassa e díszes könyvet és képzeletben járja végig az ajánlott túravonalakat. Lenyűgöző világ ez. És még mennyi-mennyi olyan kincse van, melyek bele sem fértek ebbe a kiadványba! Egy részüket sikerült megőrizni, egy másik részét most próbálják megmenteni a kései utókornak, és sajnos egy részük már csak torzó: nyoma valaminek, ami hajdan pompásan és büszkén emelkedett ki környezetéből s emelte környezete hírét-rangját. Gazdag múlt, értékes kultúra a messziről itt megtelepedőkkel oly gyakran keveredő gömörieké. Nincs párja sehol a világon. Amiként ennek a könyvnek sem, mely nagy összefogással, szakértelemmel és lelkesedéssel készült. Az olvasó kedvét keresve, az ő örömére.
Vypredané
13,30 € 14,00 €