Knižné kamarátstva

Mihály Szegedy-Maszák

autor

Az újraolvasás kényszere


A Szegedy-Maszák Mihály válogatott munkái sorozat ötödik kötete a szerző magyar és összehasonlító világirodalmi tanulmányait tartalmazza – mindvégig azt az elvet követve, hogy az újraolvasás egyben újraértelmezést jelent. Korábbi ízlés- és értékítéleteink felülvizsgálatát, az öröklött hagyomány átrendezését és megőrzését.
U dodávateľa
12,35 € 13,00 €

A mű átváltozásai


Az életműsorozatának hatodik kötete abból az alapfeltevésből indul ki, hogy egy műalkotás önmagában aligha vizsgálható: létezési módjától elválaszthatatlan, hogy mindig új összefüggésrendszerbe kerül s ezáltal megváltozik.
U dodávateľa
10,74 € 11,30 €

Kosztolányi Dezső


Vypredané
14,06 € 14,80 €

Szó, kép, zene


Szegedy-Maszák Mihály Válogatott Műveinek sorozata az 1960-as évek végétől írt tanulmányai közül a legjelentősebbeket tartalmazza. A Szó, kép, zene című első kötet olyan újabb tanulmányokat ad közre, amelyek vagy egyáltalán nem, vagy folyóiratban, illetve gyűjteményes kiadványokban ... Folytatás ›› jelentek meg. A kötetben szó esik többek között a művészetek tudományközi viszonyáról, kutatásáról, a mű azonosságáról, önazonosságáról, változó megítéléséről, a nemzeti kultúra és a világszínvonal viszonyáról, hatástörténetről és értékelésről. A tervek szerint a sorozat további, a szerző írásait összegyűjtő kötetei is napvilágot látnak majd. A(z) Szó, kép, zene Könyv szerzője Szegedy-Maszák Mihály.
Vypredané
11,35 € 11,95 €