Ákos Szilágyi

autor

A szuverenitás fantomja


A szakmai igénnyel megírt, vallomásosan személyes hangú könyv középpontjában a szuverenitás kérdése áll, amelynek különös aktualitást ad a „szuverén demokrácia” magyar modelljének feltalálása.
U dodávateľa
10,17 € 10,70 €

Bábuk ura - Összes barguzini versek és magyarnóták


A kéziratok a legkülönfélébb szibériai és transzszibériai lelőhelyekről kerültek elő: részben Alekszandr Petyofi (magyarán: Posztpetőfi Sándor) kései burját, mordvin, cseremisz és szkíta leszármazottai őrizték meg kegyeletből ezeket az ő számukra tökéletesen érthetetlen, mindazonáltal szent családi ereklyeként tisztelt szövegeket, részben a cári Ohrana, a szovjet Cseka, az NKVD és a Katorga i Gulag nemrég megnyitott archívumaiban maradtak fenn - többnyire a feljelentésekhez csatolt hiteles másolatok formájában." Szerzőről: Szilágyi Ákos (1950): József Attila-díjas és Babérkoszorú-díjas költő, esztéta, szerkesztő, Pulitzer-emlékdíjas közíró, Oroszország-kutató, habilitált egyetemi docens
U dodávateľa
9,50 € 10,00 €

Stár Boris a stároviči


Jeden z najvýznamnejších stredoeurópskych rusistov Ákos Szilágyi sa vo svojej knihe venuje najnovším dejinám bývalej šestiny sveta - štruktúram moci v súčasnom Rusku, presúvaniu ťažiska z niekdajších nomenklatúrnych kádrov na nové mocenské centrá, vplyv a význam masovokomunikačných prostriedkov na chápanie boja o moc.
Vypredané
4,95 € 5,21 €

Kisbab és a negyven rabló (CD melléklettel)


A költő népszerűvé vált hősei, Kuszi-Muszi, Kakadu és a többiek új társakat kapnak vitéz Bab, Kutyagoló gyík és a Nincsen-nevű teve személyében. Vajon mi a sorsuk? A szerző persze bizakodik: Inkább nyelünk nyers rezet / vagy jó lesz e versezet.
Vypredané
6,27 € 6,60 €

Túlirányított demokrácia


A könyv a markánsan autokratikus jegyeket mutató orosz demokráciamodell kialakulásának logikáját, a ténylegesen leválthatatlan uralmi elit tíz év elteltével is kétharmados társadalmi elfogadottságának okait, főképpen pedig magát a működő rendszert kívánja bemutatni a magyar olvasónak.
Vypredané
9,88 € 10,40 €