Knižné kamarátstva

Attila Szőnyi

autor

Horvátország és varázslatos tengerpartja


Európa legszebb partvonalával rendelkező déli szomszédunk az egyik legnépszerűbb úti célja a magyar utazóknak. A tengerpart részletes ismertetésén túl, a szerző bemutatja Horvátország természeti kincseit, nemzeti parkjait, a partvidék hátországát és a szárazföldi területeket is. Jó szívvel ajánlható a könyv a felfedező kedvű utazóknak, hiszen a turistaáradat sodró vonalától távolabb eső, rejtett kincsek felkutatása során is hasznos társ lesz a kötet. Fő hangsúlyt a nyaralni vágyók igényei kapták de a könyv naprakész információkkal rendelkezik az elő- és utószezonban vagy akár a télen útnak indulók számára is. A saját gépjárművel rendelkezők mellett a könyv menetrendekkel is segíti a tömegközlekedéssel érkezők eligazodását. Szállásajánlatunkban egyaránt megtalálhatóak az olcsó kempingek, diákszállók és panziók, valamint a minden igényt kielégítő szállodák. A kötetet térképek és színes képek teszik teljessé.
U dodávateľa
18,23 € 19,19 €

Bulgária


Bulgária vendégszerető lakosaival, különleges és változatos tájaival, ízletes ételeivel, kedves falvaival és műemlékekkel teletűzdelt városaival, nem utolsó sorban homokos strandjaival és kedvező áraival egyre több turistát vonz. Elmúlt már az az idő is, amikor Bulgária neve a koszos mellékhelyiségekkel és leromlott infrastruktúrával volt azonos, hiszen a gyors és hatalmas fejlődésnek hála, ma már jobbnál jobb szálláshelyek között válogathatunk. Jelen kötet részletesen és pontosan bemutatja Bulg ária egész területét, a magashegységi vidékektől a Fekete-tenger partjáig. Megismerhetjük a városok műemlékeit, az érdekesebb piacokat, a jó kirándulóhelyeket és az eldugott kolostorokat, éppúgy, mint a legjobb strandokat. A kötet elegáns és olcsó sz álláshelyek ismertetésével segíti az utazót. A szépségek mellett szól az esetleg ránk váró csalódási lehetőségekről is, mert ami régi és értékes műemlék, nem biztos, hogy érdekes is. A személyes tapasztalatok alapján a magyar utazóközönség igényei sz erint íródott könyv hasznos társa lehet mind az autós, mind a hátizsákos turistáknak
U dodávateľa
16,26 € 17,12 €

A Román Riviéra és Bukarest


Románia kapcsán mindenkinek eszébe jut valami. Eszünkbe juthat a közös történelem békésebb és konfliktusokkal teli egy-egy fejezete, egy erdélyi rokon, a kolozsvári töltött káposzta, a Kárpátok bércei, a köményes pálinka, egy szász falu képe, a Dacia autók, a mindenre ráfestett nemzeti színek és még megannyi dolog, jó és rossz emlékek egyaránt.
Bukarest szinte sehogy nem kerül elő, az, hogy az országnak tengerpartja is van, csak egy régi földrajz röpdolgozat félpontos kérdéséből derenghet. Értelemszerűen sok magyar számára véget ér Románia Erdély keleti határánál, Erdélyen túl ritkán kalandozik az utazó. Kár, mert megéri: Románia számtalan csodát rejt a Kárpátokon túl is. Könyvünkben megpróbáljuk a magyar utazókhoz közelebb hozni a román fővárost és az ország tengerpartját. Indulás előtt segítünk az álmodozásban, a helyszínen az eligazodásban!
Könyvünk Bukarestre és a Riviérára, valamint annak hátországára koncentrál, nem szerepel benne Románia egésze. Az ország általános ismertetésénél (földrajz, történelem stb.) szintén erre a régióra koncentrálunk, más vidékek csak jelzésértékűen szerepelnek a könyvben.
U dodávateľa
18,09 € 19,04 €