Anetta Vaculíková
autor
Prvé príkrmy
Kedy je čas začať? Čím začať? Ako postupovať? Koľko je dosť? Čo keď to nejde?... Všetko, čo potrebujete vedieť o prvých príkrmoch, nájdete v tejto knihe.
Kniha Prvé príkrmy je určená pre všetkých rodičov, ktorým záleží na strave svojich detičiek. Výživa dieťaťa je totiž základným stavebným prvkom pre správny psychický a fyzický vývoj a jeho zdravie na celý život.
Autorky sa v knihe venujú základnej problematike úplne prvých príkrmov pre deti vo veku do 12 mesiacov, najčastejšie kladeným otázkam, s ktorými sa rodič môže stretnúť, a samozrejme, praktickým tipom a receptom na príkrmy, ktoré po jednoduchej úprave budú chutiť aj starším deťom a celej rodine.
Cieľom tejto knihy je motivovať vás, informovať a poskytnúť prehľad o najnovších trendoch v stravovaní našich najmenších, inšpirovaných prírodou a našou históriou. V knihe nájdete aj prehľadnú tabuľku s postupom zavádzania jednotlivých surovín, ktorá vám uľahčí rozhodnutie o správnom načasovaní.
Autorky knihy sa dlhodobo venujú projektom zdravého stravovania. Anetta Vaculíková je ambasádorkou Food Revolution Jamieho Olivera na Slovensku a spoluzakladateľkou vzdelávacích projektov Jem iné a Foodkut. Eva Blaho študovala zdravú výživu a fytoterapiu na populárnej univerzite komplementárnej medicíny ACNT v Austrálii, v rámci projektu Foodkut organizuje workshopy a kurzy zdravého varenia, okrem toho prednáša a píše odborné knihy. Katarína Ovečková Medveďová svoje viac ako 10-ročné skúsenosti v gastronómii zbierala v reštaurácii Jardu Žideka, pri spolupráci s nórskym šéfkuchárom p.Madsenom či pri filme Ako sa varili dejiny.
Kniha Prvé príkrmy je skvelá a inšpiratívna. Odporúčam ju ako výborného pomocníka pre všetky mamičky bábätiek do 1 roka života. V knihe nájdu širokú škálu chutných receptov a návodov, ako by mal vyzerať nutrične vyvážený zdravý detský tanier podľa súčasných medicínskych overených odporúčaní v jednotlivých vekových obdobiach. Zároveň je plná cenných rád, nápadov a návrhov, ako môžu rodičia naučiť svoje detičky láske k jedlu nielen z nutričného, ale aj zo spoločenského hľadiska. MUDr. Miroslava Palonder Sopková, pediatrička, neonatologička
Škriatok - Zdravý tanier
Škriatok Zdravý tanier, hlavný hrdina tohto jedlého pracovného zošita, vedie deti, ale častokrát aj ich rodičov k zdravému vzťahu k jedlu, oboznamuje ich s lokálnosťou surovín a motivuje ich k výberu plnohodnotných potravín. Chce, aby sa zaujímali o ich pôvod a aby k stolovaniu pristupovali aj ako k spoločenskej a zážitkovej udalosti. A najmä, aby z jedla mali radosť.
1 Pestrosť
Kapitola o tom, aká dôležitá je pestrosť v našom jedálničku a prečo by na našom tanieri mala byť dúha.
2 Zážitok
Jedlo by nemalo slúžiť len ako prostriedok na zasýtenie sa, ale aj ako zdroj zážitkov, príjemných chvíľ a socializácie.
3 Všetkými zmyslami
Jedlo, to je aj krása z objavovania nových chutí, vôní, tvarov. Kapitola, ktorá povzbudzuje vyskúšať vyskúšať nové suroviny.
4 Nič nie je len tak
O pôvode potravín, o tom, aby sme sa zaujímali o to, odkiaľ a aké potraviny si kupujeme.
5 Čítam etikety
Kapitola nadväzujúca na pôvod potravín. Bez čítania etikiet to nejde!
6 Zdravý tanier
Základné informácie o tom, ako jesť vyvážene.
7 Koľko je dosť
Rozloženie nášho celodenného jedálnička tak, aby sme z jedla mali dobrý pocit a aby nám nechýbala energia.
dostupné aj ako:
Lacná kniha Škriatok - Zdravý tanier (-25%)
Škriatok Zdravý tanier, hlavný hrdina tohto jedlého pracovného zošita, vedie deti, ale častokrát aj ich rodičov k zdravému vzťahu k jedlu, oboznamuje ich s lokálnosťou surovín a motivuje ich k výberu plnohodnotných potravín. Chce, aby sa zaujímali o ich pôvod a aby k stolovaniu pristupovali aj ako k spoločenskej a zážitkovej udalosti. A najmä, aby z jedla mali radosť.
1 Pestrosť
Kapitola o tom, aká dôležitá je pestrosť v našom jedálničku a prečo by na našom tanieri mala byť dúha.
2 Zážitok
Jedlo by nemalo slúžiť len ako prostriedok na zasýtenie sa, ale aj ako zdroj zážitkov, príjemných chvíľ a socializácie.
3 Všetkými zmyslami
Jedlo, to je aj krása z objavovania nových chutí, vôní, tvarov. Kapitola, ktorá povzbudzuje vyskúšať vyskúšať nové suroviny.
4 Nič nie je len tak
O pôvode potravín, o tom, aby sme sa zaujímali o to, odkiaľ a aké potraviny si kupujeme.
5 Čítam etikety
Kapitola nadväzujúca na pôvod potravín. Bez čítania etikiet to nejde!
6 Zdravý tanier
Základné informácie o tom, ako jesť vyvážene.
7 Koľko je dosť
Rozloženie nášho celodenného jedálnička tak, aby sme z jedla mali dobrý pocit a aby nám nechýbala energia.
Na sklade 1Ks
7,43 €
9,90 €
dostupné aj ako: