! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Virginia Woolfová

autor

Plavba


První román proslulé anglické spisovatelky vyšel v roce 1915 a Woolfová na něm pracovala v době, která pro ni byla neobvykle těžká, a kdy trpěla opakujícími se depresemi. Dílo si drží tradiční románovou podobu, ale již v sobě skrývá zárodky toho, co zdobí autorčinu vrcholnou tvorbu: inovativní vypravěčský styl, vhled do ženské psychiky, téma sexuality a smrti.V roce 1920 si Virginia Woolfová do deníku napsala: „Každý den od dvanácti do jedné si čtu Plavbu... je to taková směsice obrazů – místy jasně srozumitelných a vážných – místy hravých a povrchních – místy pravdivých jako slovo Boží – místy silných a plynoucích lehce a dokonale... Nad nedostatky se rdím studem, a pak věta, jasnozřivě vyjádřená představa mi tváře rozpálí úplně jiným pocitem. Vlastně musím tu mladou ženu obdivovat: jak odvážně se vrhá přes překážky – a psát tedy opravdu umí, to se jí musí nechat!
Na stiahnutie
19,59 €

dostupné aj ako:

K majáku


V románe K majáku z roku 1927 sa Virginia Woolfová, jedna z najinovatívnejších autoriek a najuznávanejších literárnych kritičiek dvadsiateho storočia, zameriava na rodinné vzťahy a napätie medzi mužmi a ženami. Prostredníctvom prúdu vedomia prezentuje vnútorný svet viacerých členov rodiny Ramsayovcov pri ich zápase so sklamaním a stratou. Príbeh rozdelený na tri časti sa odohráva pred prvou svetovou vojnou aj po nej, počas návštev v letnom sídle Ramsayovcov na ostrove Skye v Škótsku.
Na stiahnutie
12,60 €

Mrs Dalloway (EN)


London 1923. The First World War has been over for five years, but the effects are still being felt all round the metropolis. A ocialite and politician’s wife prepares for one of her famous parties while somewhere else in the city an old friend contemplates the pain of past and present love, a war veteran struggles with his inner demons, and other characters live out the uncertainties and dramas of post-war English society. All touch each other in some way with their actions, directly or obliquely.
Na stiahnutie
5,46 €

Pani Dallowayová


Audiokniha Pani Dallowayová, autorkou je Virginia Woolfová. Ikonické dielo modernizmu a najznámejšie dielo Virginie Woolfovej, v ktorom autorka naplno preskúmala a kreatívne využila možnosti rôznych, na svoju dobu inovatívnych, rozprávačských techník. Pre jej postavy je charakteristická rozorvanosť a psychické problémy (postava Septima, ktorý sa po návrate z bojísk prvej svetovej vojny zúfalo zmieta vo svojej post-traumatickej stresovej poruche), či úzkosť z „nesprávnych“ životných rozhodnutí, z plynutia času a zo starnutia (pani Dallowayová).
Na stiahnutie
12,00 €

Paní Dallowayová


Audiokniha Paní Dallowayová, kterou napsala Virginie Woolfová. Slavný román v podobě audioknihy vychází u příležitosti 140. výročí narození Virginie Woolfové Nejznámější dílo britské autorky Virginie Woolfové vznikalo v letech 1922 až 1924. Původně se mělo jmenovat Hodiny, protože údery zvonu Big Benu prostupují celou knihou jako uvědomění si neodvolatelně uplývajícího času, pomíjivost dění.
Na stiahnutie
9,12 €

Deníky


Audiokniha Deníky, kterou napsala Virginia Woolfová. Výběr z deníků významné anglické spisovatelky Virginie Woolfové z let 1918-1941. Virginia Woolfová patří k nejvýznamnějším modernistům 20. století, je považována za velkého inovátora v oblasti anglického jazyka a jeho užití v beletristickém díle. Ve svých dílech experimentovala s psychologickými motivy a různými možnostmi přerušovaného vyprávění a chronologie, soustředila se na emocionální stavy svých postav. Woolfová bývá právem označovaná za autorku netradiční, či protitradiční a feministickou.
Na stiahnutie
3,63 €

Flush


Audiokniha Flush, kterou napsala Virginia Woolfová. Očima kokršpaněla Flushe - a tedy nejen z nezvyklého úhlu pohledu, ale také s jemnou ironií - popisuje Virginia Woolfová zrod a vývoj velké, naplněné lásky dvou mimořádných osobností: básnířky Elisabeth Barrett-Browningové, autorky slavných Portugalských sonetů, a jejího pozdějšího manžela, rovněž básníka Roberta Browninga.
Predaj skončil
6,56 €