János Zolcer

autor

Gorbacsov titkai 2. kiadás


Zolczer János tévéproducer 2003-ban elhatározta, hogy Mihail Gorbacsov -a Szovjetúnió utolsó vezetője - közreműködésével bemutatja az 1980-as évek legfontosabb politikusait. Ezzel egyedűlálló újságírói produkciót hajtott véghez: több napra egy asztalhoz ültette a kor meghatározó politikusait. Együtt élt velük és közösen látogatták meg életük fontos helyszíneit. Gorbacsovval együtt heteket töltött George Busch elnöknél,Helmut Kohl kancellárnál, Simon Peresz államfőnél, Hans-Dietrich Genscher külügyminiszternél.....Így módjában volt az egyes történelmi eseményekről -hármasban!-kideríteni az "ojektív igazságot,,. Ilyen formában ez másnak még nem sikerült. A filmforgatás során közvetlen, személyes kapcsolat alakult ki a szerző és gorbacsov között,amely már húsz éve tart. Zolczer János 36 történetben meséli el a Szovjetúnió és a világ nagyhatalmainak,,szigoruan titkos" dolgait, azok működési mechanizmusát, a kommunizmus szörnyűségeit. A volt szovjet elnökkel közösen leplezik le a 80-as évek világpolitikáját.
U dodávateľa
21,42 € 22,55 €

Gorbačovove tajomstvá


„Máme jadrové zbrane, ale nemáme dámsku bielizeň a toaletný papier. Prečo je to tak?" kladie si v istej chvíli otázku Michail Gorbačov, v rokoch 1985 - 1990 čelný predstaviteľ Sovietskeho zväzu. Televízny producent János Zolcer nám na základe svojho vyše 20-ročného pracovného a priateľského vzťahu s týmto významným politikom ponúka jedinečnú príležitosť nazrieť do mýtmi opradeného a často temného zákulisia sovietskej i medzinárodnej politiky počas desaťročí studenej vojny. Autor v knihe prostredníctvom informácií z prvej ruky interpretovaných samotným Gorbačovom odhaľuje štruktúru mocenských vzťahov v Sovietskom zväze a prináša nový vzrušujúci pohľad na obdobie súperenia dvoch jadrových superveľmocí. V knihe sa okrem množstva fotografií nachádzajú aj QR kódy umožňujúce online prístup k doplňujúcim informáciám, obrazovému materiálu a videám. Použite svoj smartfón a otvorí sa vám jedinečný svet Michaila Gorbačova a jeho manželky Raisy.
Na sklade > 5Ks
17,05 € 17,95 €

dostupné aj ako:

Gorbačovove tajomstvá


„Máme jadrové zbrane, ale nemáme dámsku bielizeň a toaletný papier. Prečo je to tak?" kladie si v istej chvíli otázku Michail Gorbačov, v rokoch 1985 - 1990 čelný predstaviteľ Sovietskeho zväzu. Televízny producent János Zolcer nám na základe svojho vyše 20-ročného pracovného a priateľského vzťahu s týmto významným politikom ponúka jedinečnú príležitosť nazrieť do mýtmi opradeného a často temného zákulisia sovietskej i medzinárodnej politiky počas desaťročí studenej vojny. Autor v knihe prostredníctvom informácií z prvej ruky interpretovaných samotným Gorbačovom odhaľuje štruktúru mocenských vzťahov v Sovietskom zväze a prináša nový vzrušujúci pohľad na obdobie súperenia dvoch jadrových superveľmocí. V knihe sa okrem množstva fotografií nachádzajú aj QR kódy umožňujúce online prístup k doplňujúcim informáciám, obrazovému materiálu a videám. Použite svoj smartfón a otvorí sa pred vami jedinečný svet Michaila Gorbačova a jeho manželky Raisy.
Na stiahnutie
12,59 €

dostupné aj ako:

Gorbacsov titkai - Az ember, aki megváltoztatta a világot


"Ajánlom a könyvben leírt igaz történeteket azoknak, akiknek vannak álmaik, akik hisznek abban, hogy mások példájából is erőt tudnak meríteni az önmegvalósításhoz. Ajánlom továbbá azoknak, akik kíváncsiak a hatalom működésének kulisszatitkaira; az emberre, aki történelmi eseményeket idézett elő és történelmi fontosságú döntéseket hozott: miért és hogyan tette meg ezeket?A történeteket személyesen Gorbacsovtól hallottam, és ötvöztem őket saját korábbi élményeimmel. Így megszületett egy kicsit szokatlan műfaj, a dokumentumriport-interjú-írói fantázia könnyed, olvasmányos formában előadott változata: a dokumentum-mese!Remélem, hogy ebben az egyedi formában sikerül majd a legkülönbözőbb korosztályú és érdeklődési körű emberekkel is megismertetni korunk egyik legnagyobb politikusának tetteit, gondolatait. Néhány apró részletében bemutatni a kort, amelyben Gorbacsov felnőtt és élt, amelyet elkezdett megreformálni. Ítélje meg az olvasó, hogy ez mennyire sikerült neki, mennyiben befolyásolta vagy változtatta meg ez a reform mindannyiunk életét, sorsunk alakulását.Sok könyv született Gorbacsovról: mind ő maga, mind kutatók, történészek, írók is részletesen leírták életét és munkásságát. Amit Gorbacsov írt, az érthetően egy szubjektív monológ önmagáról. Amit mások írtak róla, azok többnyire tudományos munkák, értekezések, amelyeknek írói legtöbbször egyáltalán nem, vagy csak egy interjú erejéig találkoztak Gorbacsovval.Nekem szerencsém volt: kapcsolatunk immár húszéves! Ez alatt személyiségének sok oldalát megismertem. Írásom egy barát objektív szemszögéből mutatja be őt, nagyon közvetlen, személyes élmények alapján. És ezért lett más ez a könyv, mert módom volt Gorbacsovot elkísérni élete minden fontos helyszínére, sok-sok beszélgetést folytatni vele - és mindezt ötvözve származásom, múltam, személyes élményeim, munkám és kapcsolataim idevágó élményeivel... Ilyen egyveleg még nem született róla!A sors ugyan nem volt hozzá mindig kegyes, de ez számára lényegtelen. Hiszen az életében volt idő, amikor ő irányíthatta a sorsot! Ez bizony csak nagyon keveseknek adatik meg! Mihail Szergejevics Gorbacsov azonban ezen kevesek egyike!"
Vypredané
12,23 € 12,87 €