Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Detektívky, trilery, horory strana 294 z 297

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

V službách zla


Tretí prípad Cormorana Strikea a jeho sympatickej asistentky Robin prináša nielen diabolsky rafinovanú zápletku s neočakávanými zvratmi, ale tiež pútavý príbeh o vzťahu obľúbenej dvojice vyšetrovateľov na križovatke osobného a pracovného života. Predstavte si, že jedného dňa dostanete balíček s odseknutou nohou... Neohrozenú Robin Ellacottovú, asistentku súkromného detektíva Cormorana Strikea, tento záhadný balík na smrť vydesí. Jej šéf je síce zvyknutý na všeličo, ale túto výstrahu neberie na ľahkú váhu. Spomenie si na štyri osoby z minulosti, ktoré sa neštítia ani najhoršieho násilia a mohli by mať tento odporný zločin na svedomí. Polícia sa zamerala na jedného z podozrivých, ale Strike čoraz väčšmi pochybuje, že práve on je vinník. Spolu s Robin začnú pátrať na vlastnú päsť a ponoria sa do temného a zvráteného sveta ostatných troch podozrivých. Ďalšie hrozné zločiny však obom sťahujú slučku okolo krku...
Predaj skončil
11,20 €

Carrie


Sedemnásťročná Carrie je outsiderka v škole i v živote. Odmalička robí všetko pre to, aby sa vyrovnala ostatným, ale nedarí sa jej. Nepeknú, neobľúbenú, zakríknutú stredoškoláčku ešte aj doma priam terorizuje fanaticky nábožná matka. Carrie si však jedného dňa uvedomí svoje mimoriadne vrodené schopnosti, ktorých rozsah sama sotva tuší. Je telekinetička – silou vôle pohybuje predmetmi. A keď ju na školskom majálese opäť surovo ponížia, jej pomste nič nestojí v ceste. Autor do deja jedného zo svojich najznámejších trilerov vkladá spomienky či výstrižky z tlače a vytvára tak mozaikový obraz života aj vnútorného sveta nešťastnej Carrie. Podľa románu nakrútil režisér Brian De Palma roku 1976 rovnomenný film, ktorý dodnes mnohí pokladajú za najlepšiu kingovskú filmovú adaptáciu. V súčasnosti sa do kín dostáva nové moderné spracovanie tohto slávneho hororu s vynikajúcou americkou herečkou Julianne Moorovou v úlohe matky.
Predaj skončil
7,60 €

dostupné aj ako:

Vídeňské bratrstvo


Když je vyšetřovatel Fredrik Beier přivolán k masové vraždě na předměstí Osla, vypadá to, že jde o případ náboženské msty — oběti patří k podivné sektě Boží světlo, která se připravuje na soudný den. Fredrik a jeho nová kolegyně Kafa však mají své pochybnosti a podezřelé souvislosti je brzy dovedou k objevu hrůzných vědeckých experimentů, odkazujících až k dobám druhé světové války. Musejí se ponořit do temné minulosti členů sekty a to, co na začátku vypadalo jako tragický, ale jasný případ, se náhle mění v dramatický hon za brutálním zabijákem. Prvotina Ingara Johnsruda Vídeňské bratrstvo ohlašuje příchod smělého a nápaditého nového hlasu skandinávské krimi literatury. Johnsrud v důmyslně utkaném a akčním thrilleru předvedl své schopnosti mistrovského vypravěče.
Predaj skončil
9,79 €

dostupné aj ako:

Písky času


Kolem Gala Irvinga začnou jako supi kroužit lidé z Pentagonu, z ruských tajných služeb a dalších nepřátelských organizací, kteří chtějí využít jeho mimořádné schopnosti. To pro Gala není podstatné, je posedlý jedinou touhou – zjistit víc o svém otci. Právě někde v Austrálii hluboko v písku na něho čeká cosi zvláštního, co i pro něho bude těžké pochopit. Karel Cubeca, autor, který ve svém novém románu pro muže, nikoho nenechá na pochybách, že je mistrem slova. a že se zařadil mezi významné české spisovatele.
Predaj skončil
6,00 €

dostupné aj ako:

A bankár


Jamaicán a rendőrségi terepjárók már dübörögnek, hogy kézre kerítsék a Magyarországról óriási vagyont „kimenekítő” és a távoli karibi szigeten bujkáló, korrupt pesti bankárt. Az Országos Jelzáloghitelbank elnökének privát gépén irtózatos erejű pokolgépet rejtettek el, és csupán percek kérdése, hogy Magyarország egyik legbefolyásosabb milliárdosát a feleségével együtt a levegőbe repítsék. André, a leszerelt légiós és szerelme, Adrienn e pillanatban fordul rá a genovai főutcára, de a rövid mézesheteknek egy orosz bérgyilkos vet véget, aki már a nyomukban liheg. André sorsdöntő válaszút elé kerül; cserbenhagyja Adriennt, amint korábbi élete megkísérti? Megtalálja a bankárt, akinek kapzsi mohósága Magyarországot végveszélybe sodorja? És mindezek után vajon visszatalál önmagához, vagy a dühödt bosszú olyan helyekre hajtja, ahonnan már nincs visszaút? Frei Tamás egykor sok millió nézőt kalauzolt műsoraival különleges helyszínekre, regényei pedig új műfajt honosítottak meg a magyar könyvpiacon. A konspirációs akcióthriller-sorozat valamennyi része hónapokon át vezette a hazai sikerlistákat, A Bankár története pedig azért is meghökkentő, mert évekkel a világválság előtt megkongatta a vészharangot. Miközben fordulatos érzelmi hullámvasúton repít minket az amerikai ultragazdagok csillogó villáitól az Everglades bűzös mocsaráig, a lélektelen emberrablók világvégi rejtekhelyétől a tőzsdecápák konspirációinak fehér abroszos asztaláig. Politika és bűnözés, bosszú és leszámolás, hatalmi és szerelmi játszmák - vajon végleg maga alá temeti Magyarországot a korrupció?
Predaj skončil
8,45 €

dostupné aj ako:

Kaméleon


Cameron Larkin őrmester, a cinikus detektív egyáltalán nem hőstípus. Johnny Walker és a Becherovka legjobb barátja, megcsömörlött mindentől és mindenkitől, s ráadásul a különösen ízléstelen nyakkendők bolondja. Egy végzetes baleset miatt elege lesz a nyugati parti metropoliszból, így sok év után hazatér álmos szülővárosába, Great Fallsba, hogy a nyugdíjig még hátralévő szolgálati idejét Montana varázslatos hegyvidékén húzza ki. Mit keres azonban egy gyilkossági nyomozó ott, ahol kimondottan rossz évnek számít, ha tizenkét hónap alatt két gyilkosság történik? Már az első nyomozásról nagyon hamar kiderül, hogy messze nem rutinügyről van szó. Vajon mi is történt a hegyi ranchon? Hogyan veszítette életét a családja mindennapjait pokollá tevő farmer? Miért vesz valaki egy meddő aranybányát? És ami a legfontosabb: mi lesz a kaméleon sorsa? Réti László krimije könnyed hangvételével és a rendőri munka szakértő bemutatásával lebilincselő olvasmány, remek kikapcsolódást nyújt az olvasónak, aki hosszú, éjszakába nyúló olvasásnak néz most elébe, mert letenni aligha tudja majd a regényt.
Predaj skončil
5,63 €

A bosszúálló


Egy eltűnt fiú. Egy elrabolt lány. Egyikük felbukkan. A másikuknak nincs nyoma. És valaki, aki régóta börtönben ül, mintha cinkos lenne az ügyben. Különös alak imbolyog a hóesésben a vasúti hídon. A mozdonyvezető az utolsó pillanatban veszi észre, csak hajszál híján sikerül elkerülni a tragédiát. A csontsovány, súlyos beteg fiatalemberről a kórházban kiderül, hogy hivatalosan már hét éve nincs is az élők sorában. A rendőrség szerint Jurek Walter végzett vele. Ám Walter, a szinte természetfeletti képességű sorozatgyilkos hosszú évek óta szigorú őrizet alatt él egy börtönkórházban. Kapcsolatot nem tarthat senkivel, még az orvosokkal, ápolókkal sem. A fiút pedig ez idő alatt fogva tartották. De kicsoda? Ha nem Jurek Walter jár ki-be az elmeosztály falain át, akkor bűntársa lehet odakint.Ahogy Joona Linna feleleveníti a régi esetet, szörnyű emlékeivel együtt életre kelnek a rémálmai is. A rendőrség réges-rég eltűnt áldozatok és egy Homokember nevű fantom után kutat. Nyomok nincsenek, csak a fogságból szabadult fiú lázas szavaiból kirajzolódó emlékfoszlányok. Ezek pedig arra utalnak, hogy a húga is ugyanott raboskodik, ahol őt tartották fogva, és az élete veszélyben van.Joona Linna mindent egy lapra tesz fel: egy különlegesen kiképzett nyomozót küld csalinak a börtönkórházba, Jurek Walter mellé, hogy megtudjon valamit az elrabolt lány hollétéről.Lars Kepler újabb regénye sem szokványos bűnügyi történet. Emberrablások, egy elmeosztály borzongató mindennapjai, a múlt lezáratlan epizódjai, az orosz titkosszolgálat váratlan fortélyai emelik A bosszúálló című regényt a legkiválóbb skandináv krimik sorába. Megjelenésének évében ez a kötet volt a legnagyobb példányszámban eladott bestseller Svédországban. Napjaink legsikeresebb svéd krimisorozata kezdetben jó ideig úgy állt az eladási listák élén, hogy szerzőjének kilétét homály fedte. Már az óriási sikert aratott első kötet, A hipnotizőr megjelenésekor tudni lehetett, hogy a Lars Kepler írói álnév. A szenzációra éhes újságírók nem nyugodtak, és végül egy napilap kiderítette, kit takar az álca: Alexander és Alexandra Coelho Ahndoril szerző- és házaspár kettősét. Közös írói vállalkozásba kezdtek, aminek eredménye az a kirobbanó sikerű bestsellersorozat lett, amelyben a makacs és rettenthetetlen stockholmi rendőrfelügyelő, Joona Linna elképesztő fordulatokkal teli nyomozásai követik egymást.A szerzőpáros neve kettős tiszteletadás Stieg Larsson - a Millennium-trilógia szerzője - és a reneszánsz német csillagász, Johannes Kepler előtt.
Predaj skončil
7,83 €

dostupné aj ako:

Eltörölve


Värmdö szigetéről, egy magányosan álló házból riasztás érkezik a távfelügyelet központjába. Amikor a kiküldött őr benyit, szörnyű látvány fogadja: egy ember felismerhetetlenné vált holtteste. A tetthely közelében egy súlyosan sérült fiatalembert is találnak, akit hamarosan őrizetbe vesznek mint a brutális gyilkosság gyanúsítottját. A fiatalember Emelie Janssont kéri fel védőügyvédnek, aki, bár valójában gazdasági jogász, neki is lát az ügy felgöngyölítésének. Hamarosan nagy szüksége lesz azonban segítője, a börtönviselt Teddy tapasztalataira. Az ügy ugyanis igencsak húzósnak bizonyul, és gyökerei mélyen a stockholmi alvilágba nyúlnak, ahol a múlt folyton kísért, a tétek átkozottul magasak, és ahol egy embernek bármikor nyoma veszhet…
Predaj skončil
5,02 €

dostupné aj ako:

Vérvonal


Március közepe Magyarország a parlamenti választások lázában ég. A kormányfő egész stábja éjt nappallá téve az újraválasztás sikerén dolgozik. Ám a miniszterelnök rosszul áll, ha nem történik valami, biztosan veszíteni fog. Eközben egy budapesti bankfiókban megismétlődik a móri tragédia. A rabló válogatás nélkül agyonlő mindenkit. A terrorelhárítás jelen lévő tisztje azonban végez a gyilkossal. A budapesti rendőrség nyomozni kezd az ügyben. Lovassy Márk, a nagy tapasztalatú, ám kiégett nyomozótiszt kapja a feladatot, hogy felderítse, ki és miért ölt a bankban. A rendőrség korlátozott kapacitását azonban újabb és újabb halálesetek teszik próbára. Két halott az Uzsoki utcai kórházban, egy újabb az Árpád hídon. Majd a bűnüldözők között is aratni kezd a halál. Lovassy egyre reménytelenebbül igyekszik tenni a dolgát, miközben a kormánypárti és az ellenzéki jelölt stábja egyaránt nyomást gyakorol rá. Főnökei hol támogatják, hol akadályokat gördítenek elé. Aztán egyszer csak összeáll a kép, s váratlan fordulatok vezetnek a döbbenetes végkifejlet felé.
Predaj skončil
5,35 €

Agrárbárók


Pedig André már azt hitte, hogy maga mögött hagyhatja a zaklatott múltat. Tévedett - mert az oroszok nem felejtenek... André Calvi megint célponttá válik, öngyilkos merénylő támad rá és imádott kislányára, Fruzsikára. Egyetlen másodperc véres drámája a nizzai utcán, amitől minden megváltozik. Szétrobban az élete, hogy aztán számára ismeretlen erők tőrbe csalják és keresztülrángassák a kelet-ukrajnai polgárháború mocskán. Közben a magyar agrárbárók, akik csak a saját pénztárcájukat nézik, Moszkvában árusítják ki az országot. A szövevényes nemzetközi játszmában, Amerika és Oroszország közé szorulva, a magyarok számára nagy a tét: a paksi atomerőmű éppúgy, mint az Adriai-tenger mélyéről felhozott Anjou-kincsek, de a gátlástalan milliárdosok miatt hazánk NATO-tagsága is veszélybe kerül. A magyar mezőgazdaságot kézben, a politikai elitet pedig sakkban tartó földesurak először még csak egy zalai vadászkastélyban konspirálnak, később viszont már orosz oligarchákkal Azerbajdzsánban. A kérdés mindvégig úgy szól, hogy eltaktikázza-e magát a miniszterelnök? Az Agrárbárók Frei Tamás negyedik akcióregénye. A főhős ezúttal is André, a korábbi három kötetből már jól ismert magyar származású francia titkos ügynök, akit ezúttal nehéz lesz felismerni...
Predaj skončil
8,45 €

dostupné aj ako:

Mio blues


Hová tűnt Mio, a sorozatgyilkosnak tartott Sara Texas négyéves kisfia? – ennek kiderítése továbbra is égetően fontos Martin Benner számára, hiszen a saját gyermeke biztonsága függ a sikertől. Ám az ambiciózus ügyvédnek egyéb gondja is akad: valaki a nyakába akar varrni egy gyilkosságot, amit persze nem követett el. A férfit napról napra jobban hatalmába keríti az üldözési mánia. Ki lehet az, aki közvetlen közelről figyeli minden lépését, miközben ő maga láthatatlan marad? Martin már mindentől és mindenkitől tart, fogalma sincs, kiben bízhat. A dolgok rettentően rossz irányba haladnak, s neki fel kell tennie a kérdést: vajon képes lesz Miót is, és a saját bőrét is megmenteni, vagy választania kell a kettő között…
Predaj skončil
5,02 €

dostupné aj ako:

A legsötétebb szoba


„Itt a szigeten a holtak mindenhol a szomszédaink. Ehhez kénytelenek vagyunk hozzászokni.” A tél kellős közepén járunk Öland szigetén, amikor a stockholmi Westin család – Katrine, Joakim és a két gyerek – beköltözik egy régóta lakatlan udvarházba. Ám az idilli békesség, amire olyannyira vágytak a nagyváros után, hamarosan darabjaira törik, amikor Katrinét vízbe fúlva találják a közeli világítótoronynál. Joakim mindent elkövet, hogy ép ésszel élje túl a tragédiát, amit igencsak megnehezít, hogy az öreg ház körülötte furcsán kezd „viselkedni”. Suttogó hangok hallatszanak, a kislánya éjnek évadján szólongat valakit, a pajtaajtót pedig újra és újra nyitva találják. A férfi, bár sosem volt babonás, nem tud szabadulni a gondolattól, hogy felesége még mindig vele van. Katrine halálát először balesetnek vélik, ám Tilda Davidsson felügyelő, aki nemrég érkezett a körzetbe, erről nincs meggyőződve. S a nyomozás különös dolgokat fed fel a környék múltjáról…
Predaj skončil
5,02 €

dostupné aj ako:

Az özvegy


Egy gyanútlan asszony… Egy titokzatos férj… Egy eltűnt gyerek… Vajon mi játszódik le egy asszony fejében, ha azzal szembesül, hogy imádott férje – életében az egyetlen férfi – talán mégsem olyan tökéletes, amilyennek hitte? Vajon mi játszódik le az asszony fejében, amikor azzal szembesül, hogy férje több időt tölt a számítógépével bezárkózva, mint vele? Vajon mi játszódik le benne, amikor megtudja, hogy a férjét egy kínos ügy miatt elbocsátották a munkahelyéről… Amikor megjelenik a küszöbön a rendőrség… És amikor a férfi az újságok címoldalára kerül gyermekrablás és gyilkosság vádjával… Lehet, hogy sokkal nagyobb a baj, mint hitte? Lehet, hogy az idillinek látszó házasság csak kulissza, és mögötte iszonyú titok lappang? És vajon mi történik, ha már nem lehet tovább odázni a szembenézést az iszonyattal? ?Fiona Barton a Daily Mail és a Daily Telegraph díjnyertes riportere. Első regénye máris nemzetközi bestseller, melyet eddig 26 nyelvre fordítottak le.
Predaj skončil
7,01 €

dostupné aj ako:

Téged nem lehet elfelejteni


A The New York Times No.1 bestsellerében egy manhattani baleseti sebészt a kisfia szeme láttára ölnek meg egy játszótéren. Öt év elteltével a gyilkos még mindig szabadlábon van… Amikor Laurie Moran férjét brutálisan meggyilkolták, csak a hároméves Timmy látta az édesapja gyilkosának arcát. Az átható kék szempár még öt évvel később is kísérti álmában Timmyt. Laurie-t még nagyobb félelem nyomasztja – a gyilkos fenyegetése, amelyet odakiáltott a fiának, miközben elmenekült a helyszínről: „Mondd meg anyádnak, ő lesz a következő, utána pedig te jössz…” És az asszonynak most ismét gyilkossággal van dolga, ezúttal egy megtörtént, de megoldatlan bűnügyekkel foglalkozó tévésorozat producereként. A sorozat első részében egy nő húsz évvel korábbi, felderítetlenül maradt meggyilkolása a téma. Az élénk társasági életet élő asszonyt a friss diplomás lánya tiszteletére rendezett gála után megfojtva találták az ágyában. A nagy port kavaró gyilkosság országszerte szerepelt a hírekben, így Laurie biztos benne, hogy az ügy – a maga pazar környezetében és az akkori éjszaka vendégeinek közreműködésével – sikerre viszi majd a műsort. Ám amikor megkezdik a forgatást Betsy azóta elhidegült barátaival, világossá válik, hogy valamennyiüknek titkai vannak – kinek kisebbek, kinek nagyobbak. És közben rájövünk, hogy az átható kék szempár még mindig figyel… „Bízzunk Mary Higgins Clarkban: tudja, hogyan kell halálra rémiszteni bennünket.” THE NEW YORK TIMES
Predaj skončil
7,01 €

dostupné aj ako:

Az Einstein-prófécia


1944-ben még javában dúl a második világháború, amikor az amerikai hadsereg ifjú hadnagya, Lucas Athan egy egyiptomi sírboltból származó szarkofágot talál az elzász-lotaringiai hadszíntéren. A Princeton Egyetemre szállított kőláda rejtélyeit csak Lucas tudja megfejteni a tehetséges ifjú régésznő, Simone Rashid segítségével. Ezek a rejtélyek magának Albert Einsteinnek a sötét jóslatait cáfolhatják vagy erősíthetik meg. Lucas és Simone a szarkofág különös tartalmának vizsgálata közben akaratukon kívül a világra szabadítják a jó és a gonosz erőit. A világ sorsa innentől fogva nemcsak Einstein professzor titkos kutatómunkájától függ, hanem attól is, hogy Lucas képes-e legyőzni egy minden eddiginél elképzelhetetlenebb erejű, démoni ellenséget. Robert Masello az Egyesült Államok egyik legsikeresebb történelmi és misztikus krimi írója, regényeit 15 nyelvre fordították le. A díjnyertes újságíró elméjéből olyan izgalmas, letehetetlen kalandregény pattant ki, amelyben a modern tudomány csap össze az ősi természetfeletti erőkkel.
Predaj skončil
7,01 €

Télikrumpligombóc


Franz Eberhofert, a testestül-lelkestül bajor rendőrt fegyelmi okokból helyezték át a nyüzsgő nagyvárosból csendes kis szülőfalujába, az ugyancsak jellegzetesen bajor Niederkaltenkirchenbe. Élete itt néha túlságosan is nyugodt mederben folydogál, esti járőrözései általában Wolfi kocsmájának pultjánál érnek véget, napközben pedig kedvenc tartózkodási helye süket nagymamájának konyhája, ahol ínycsiklandó ételeket ehet reggeltől estig. Apja, a kiöregedett 68-as lázadó közben vadkendert termeszt a hátsó kertben és folyamatosan Beatlest hallgat, amivel kishíján az őrületbe kergeti a kemény rockot előnyben részesítő fiát. A békés hétköznapokba azonban időnként zavaró események tolakodnak be. Itt van mindjárt a Neuhofer család, amelynek tagjai a legkülönösebb módokat választják az elhalálozásra. Annyira különös módokat, hogy Franz nyomozói szimata feléled és elhatározza, hogy utánanéz egy kicsit a morbid haláleseteknek. Ahogy egyre több gyanús körülményt fedez fel, az ügy is egyre érdekesebbé, ugyanakkor hátborzongatóbbá is válik… A jó krimik, a jó ételek és a jó humor kedvelőinek – Nagyi hamisítatlan bajor receptjeivel.
Predaj skončil
9,83 €

dostupné aj ako:

A nyolcadik főbűn


Nora, miután csodával határos módon felépül csaknem végzetes ifjúkori balesetéből, sikeres életmód-tanácsadó lesz. Könyveket ír, előadásokat tart, sütkérezik a népszerűségben. Élvezi a munkáját, boldog házasságban él, két szép gyermek édesanyja, futni jár, hogy formában tartsa magát, és az ő kerti partijai a legjobbak az Édenkert lakónegyedben.
Predaj skončil
6,03 €

dostupné aj ako:

Célpont Párizsban


Victor Jacquard párizsi üzletembernek megszaporodtak a teendői. Biztonsági cége jelentős megrendelést kap, amely megszilárdíthatja pozícióját az üzleti életben. Magánéleti gondok is terhelik: házassága válságban van, feleségével egyre gyakoribbak a veszekedések, és feltűnik ifjúkori szerelme, Chantal is, aki a segítségét kéri. Victor minden energiájával az új feladatra koncentrál, amikor is egy emberrablási ügy kellős közepén találja magát, amelyben senki sem az, akinek látszik. A francia titkosszolgálatot élénken foglalkoztatja bizonyos mozlim közösségek tevékenysége, mert tudomásukra jutott, hogy arab terroristák akcióra készülnek. Erre utalnak a dél-franciaországi tengerparton elkövetett gyilkosságok. Sentenacnak, a tapasztalt elhárítótisztnek azonban nemcsak az idővel kell versenyt futnia, hanem a Párizsban tevékenykedő izraeli ügynökökkel is, akik szintén a potenciális merénylőkre vadásznak. Réti László izgalmakban bővelkedő, akciódús regényének hitelességét garantálja, hogy a szerző, aktív rendőrtisztként, belülről ismeri a nyomozók és terrorelhárítók munkáját.
Predaj skončil
5,35 €

Az elnök


A vietnami dzsungel poklában egy katonának óriási ötlete támad - ez lesz élete nagy üzlete. Ám ezzel két kontinensen is események láncolatát indítja el. A következő harminc évben a világ legkülönbözőbb pontjain úgy ölnek meg embereket, hogy senki sem érti, ki és miért végzett velük. Mindeközben a brit védelmi minisztérium eltűnt vegyi fegyverek után kutat Skócia lankás dombjai között, és tűvé teszik az óceánt egy nukleáris hulladékot szállító hajó után. A nyolcvanas években egy borgőzös párizsi éjszakán olyasmi történik bulizó egyetemisták egy csoportjával, ami megváltoztatja az életüket. Miként függnek össze ezek az események? Vajon mi kapcsolja össze a finn régészt, az amerikai kémelhárítót, a brit tengerészt és a Magyarország köztársasági elnöki székére aspiráló politikust? A szálak Budapestre vezetnek.
Predaj skončil
5,35 €

Ste milovníkom detektívnych príbehov, alebo vás láka napätie trilerov? Máte radi hororové prípehy, ktoré vio vás vzbudzujú napätie i strach? Táto kategória kníh je potom presne pre vás. Vydajte sa po stopách vrahov s najlepšími detektívmi. Riešte záhady, objavujte stopy a nechajte sa vtiahnuť do najnapínavejších príbehov. Prinášame vám populárne severské detektívky, ale aj tie slovenské, české, či svetové. Prečítajte si klasické príbehy od autorov ako Agatha Christie alebo Arthur Conan Doyle, alebo spoznajte nové príbehy od Roberta Bryndzu, Petra Šlosera, Dominika Dána, Jo Nesbo,či Larsa Keplera.