! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Romantická beletria strana 13 z 461

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Čudné manželstvo


Štyridsaťročný Kálmán Mikszáth (1847–1910) už bol uznávaný prozaik a obľúbený profesionálny publicista, parlamentný spravodajca, keď zaujal miesto liberálneho poslanca v Uhorskom parlamente (1887–1910). Pravda, vtedy na svojom konte ešte nemal tzv. veľký román. V čase neúprosných parlamentných polemík (zákon o civilnom sobáši, 1892–94) mu žičlivý kolega poslanec Dezső Bernáth vnukol tému z lásky uzavretého a potom nevydareného manželstva veľmi bohatého zemplínskeho grófa Jánoša Buttlera (1793–1845). Životný príbeh grófa zaujal nášho autora. Napísal fiktívny román, ktorého dej posunul do prvej tretiny 19. storočia a zaľudnil ho živými a vymyslenými postavami Zemplínčanov. Vytvoril veľmi príťažlivé čítanie o prebúdzanej láske, ale aj nenávisti, ako aj o závisti a túžbe po majetku a spoločenskom postavení. „Nepísal som dejiny, to nie je moja úloha, ale jednako som opísal dobu.“ V pozadí románovej kompozície zachytil večný konflikt liberálneho myslenia s mocenským cirkevným konzervativizmom a právnej pravdy s morálnou pravdou. Od prvého maďarského vydania (1910) do roku 1960, keď vyšlo dvojdielne kritické vydanie, dielo vyšlo takmer pravidelne každé štyri roky (čiže 15 vydaní) a zaradilo sa medzi najčítanejšie beletristické knihy Kálmána Mikszátha.
Na stiahnutie
13,90 €

dostupné aj ako:

Sedem bývalých


Sedem bývalých, sedem zmarených šancí. Skrýva sa medzi nimi ten pravý? Esther má takmer tridsať rokov, skvelú prácu a býva so svojimi najlepšími kamarátkami. V živote jej však predsa len čosi chýba. Už ju unavuje byť nezadanou a nebaví ju chodiť na jedno príšerné rande za druhým. V starom čísle ženského časopisu však nájde odpoveď na svoje trápenie v láske. V rubrike o partnerstvách sa dočíta, že kým žena nájde pravú lásku, vystrieda niekoľko typov mužov. Najskôr ju to pobaví, no vzápätí pochopí, že na vlastnej koži zakúsila všetkých sedem zmieňovaných vzťahov: prvú lásku, pracovný omyl, náplasť, kamarátstvo s výhodami, premárnenú príležitosť, sviňu aj vážny vzťah. Nie je teda ťažké presvedčiť ju, že zrejme čosi prehliadla a jeden z nich bude ten pravý. Vezme teda situáciu do vlastných rúk a so všetkými sa skontaktuje. Lenže spriaznená duša sa hľadá oveľa ťažšie, ako si predstavovala. Esther sa statočne brodí niekdajším ľúbostným životom a čelí chybám z minulosti. Jej citovú misiu pritom sprevádzajú slzy, smiech aj zmätok v duši. Nielenže ju to naučí veľa o sebe, ale možno napokon dovedie k vytúženej životnej láske.
Na stiahnutie
10,40 €

dostupné aj ako:

Sesterstvo sobotňajšieho sauvignonu


Je čas naliať si čistého vína! Otázka nie je, či Claire potrebuje pohárik. Otázka je, či pre ňu existuje dosť veľký pohár. Manžel jej zahol s najlepšou kamarátkou. Deti na ňu volajú sociálku, vždy keď ich chce nakŕmiť brokolicou. Našťastie však má kamarátky, ktoré spája náklonnosť k tekutej terapii. Spoločne sa im hádam podarí presvedčiť Claire o tom, že život zreje ako kvalitné červené víno. Alebo aspoň o tom, že ponúka niečo lepšie než len žehlenie, varenie a večné upratovanie po lenivých a prefíkaných potomkoch.
Na stiahnutie
13,30 €

Na březích Dněpru


Román vyšel poprvé v roce 1932 a je inspirován dobou autorova dětství a raného jinošství v židovském městečku na dnešní Ukrajině, jež tehdy patřila k carské říši. Chlapec Penek pochází z jidiš hovořící rodiny velkoobchodníka s obilím a dřívím. Je v ní nejmladším, avšak nemilovaným dítětem. Postupně se vzdaluje náboženskému i společenskému životu svých příbuzných a stále častěji utíká z velkého bohatého domu na předměstí štetlu, kde vládne nepředstavitelná bída. Jeho sympatie patří stále více světu chudiny a drobných řemeslníků, jejichž synové, ačkoli je pro ně původně „zatracený panský synek“, ho na konci příběhu přijmou za svého.
Na stiahnutie
21,96 €

Molloy, Malone umírá, Nepojmenovatelný


Trilogie Molloy, Malone umírá a Nepojmenovatelný má v Beckettově prozaickém díle stejně zásadní postavení jako Čekání na Godota či Konec hry v jeho díle určeném pro divadelní scénu. Radikální "antirománová" forma, spojená s rozpadem vypravěčského vědomí a stále vyhrocenější anonymitou, se jedinečným způsobem pojí se skeptickým a černým humorem. Beckett zde naplňuje své autorské krédo, že úkolem umělce je selhávat lépe než kdokoli jiný, a vytváří jeden z mála modernistických textů, který lze bez rozpaků stavět vedle díla Franze Kafky. Individuální hrdina se zřetelnými obrysy mizí, ohniskem vyprávění se místo něj stává nejistota a kupící se vědomí nicoty lidské existence. Prózy původně psané francouzsky a poté autorem převedené do angličtiny mistrovsky přeložil Tomáš Hrách.
Na stiahnutie
23,43 €

Vysnívaná zem


Spojil ich osud, ale rozdeliť ich môžu sny Dvadsaťpäťročný Colby kedysi sníval o kariére muzikanta, jeho sen však zmarila tragédia. Aby si na chvíľu oddýchol od farmárskych povinností, rozhodne sa prijať pozvánku na vystúpenie v plážovom bare na Floride. Tam ho opantá nádejná speváčka Morgan. Colby si však uvedomuje, čo všetko ich rozdeľuje – Morgan pochádza z Chicaga, má bohatých rodičov, práve skončila vysokú školu a čaká ju závratná kariéra. A čo jej okrem nečakane hlbokej lásky môže ponúknuť on? Prácu na rodinnej farme, ktorá nikdy nie je hotová a pre mestských ľudí jednotvárny, ubíjajúci život. Navyše ho kvári tajomstvo, ktoré sa bojí Morgan prezradiť. Medzitým sa Beverly so svojím šesťročným synčekom snaží začať odznova v malom mestečku. Nedostatok peňazí a strach z despotického manžela ju vedú k rozhodnutiu, ktoré natrvalo ovplyvní jej budúcnosť. Osudy mladých ľudí sú navzájom prepojené a túžba po lepšom živote ich núti čeliť minulosti zoči-voči.
Na stiahnutie
11,10 €

dostupné aj ako:

Slovník ztracených slov


Malá Esme vyrůstá ve světě plném slov. Zvědavá holčička bez maminky tráví dětství ve skriptoriu – zahradní kůlně doktora Murrayho, kde její otec spolu s dalšími muži pracují na monumentálním projektu, Oxfordském slovníku angličtiny. Esme má svoje místečko pod stolem, kde o ní nikdo ani neví. A jednoho dne tam k ní spadne papírek s definicí slova. To slovo označuje ženu, jejímž údělem je celoživotní služba, a do Oxfordského slovníku se nedostalo, ale Esme ho zachrání, a zahájí tak sbírku, která obsahuje slova a významy, jež muži-vzdělanci tehdejší doby nepovažují za dostatečně důležitá či „vhodná“. Jak Esme roste a poznává svět, uvědomuje si, že jde často o výrazy, jež popisují svět žen a chudých lidí. V době, kdy sílí hnutí za volební právo žen a na obzoru se stahují mračna první světové války, tak Slovník ztracených slov vypráví příběhy lidí, kteří se do „velkých dějin“ nevešli. Pip Williamsová, inspirována skutečnými událostmi, se ponořila do archivů a výsledkem je úžasný, vtipný i poučný historický román o síle slov a tvrdohlavosti vedoucí k pokroku.
Na stiahnutie
17,06 €

Spomienky


Ben, černošský učiteľ v škôlke, a Mike, japonsko-americký kuchár, tvoria pár, no ani jeden z nich už veľmi neverí, že sa ešte milujú. Z Japonska prichádza za Mikeom matka, no ten sa zbalí a odcestuje do Osaky za smrteľne chorým otcom, ktorého nevidel celé roky. Ben ostáva v byte sám s cudzou ženou, postupne však jeden cez druhého nanovo spoznávajú Mikea a jeho neprítomnosť ich spája. Ben konečne zisťuje, čo od života chce, aj ako to získať. Potom sa však Mike vráti...
Na stiahnutie
12,60 €

Memento


Legendární román o narkomanech. Michal Otava je student gymnázia. Co mu na drogách připadalo tak zajímavé? Proč si tak dlouho myslel, že právě on může s drogami kdykoli přestat, že je k životu nepotřebuje? Proč to tolikrát nezvládl? A proč je jeho příběh tolik podobný příběhu jiných toxikomanů? Román s reportážními prvky je do značné míry založen na skutečných událostech. Je sondou do života pražských narkomanů v 80. letech 20. století, reálnou výpovědí o samotě, strachu, krutosti a lidských hranicích.
Na stiahnutie
9,19 €

dostupné aj ako:

Pán hor I.


Na pozadí bouřlivých událostí Francie 18. století se odehrává dramatický příběh osudové lásky mladé Christiny a divokého Edmonda – černé ovce rodiny de Braie. Pro dívčina otce je Edmond ztělesněním všeho zla a je ochoten udělat cokoli, aby před ním svou dceru ochránil. Netuší však, s jak odhodlaným protivníkem bojuje. Edmonda nezastaví ani cesty zasypané sněhem, které odříznou jeho hrad od okolního světa, ani klášterní zdi nebo najatí zabijáci. Spletité rodinné vztahy zkomplikuje i politická situace. Po pádu Bastily je starý svět v troskách a všichni se musí buď přizpůsobit, nebo utéct…
Na stiahnutie
9,95 €

dostupné aj ako:

Co by udělala Wednesday?


Wednesday Addamsová je neúnavná feministická ikona s typickými copy a bílým límečkem, která se nikdy nestydí za to, kým je a nosí svou pochmurnou osobitost s patřičnou hrdostí. A když se to někomu nelíbí, tak ať! Do této knihy se můžete nořit pokaždé, když si budete potřebovat odpočinout od chaosu každodenního života. Takže si uvařte černé espreso, najděte si klidný kout, kde vás nebude nikdo rušit, a vstupte do úžasně ponurého světa Wednesday Addamsové.
Na stiahnutie
8,77 €

Pěticípá totalita


V květnu 1921 byla založena KSČ. Stoleté výročí vybízí k tomu, abychom si položili otázky vztahující se k minulosti, současnosti i budoucnosti. Nakolik byli čeští komunisté závislí na Moskvě? Jaký typ lidí přitahovala komunistická strana? A proč i přes zákon o protiprávnosti komunistického režimu nedošlo k jejímu zákazu? Odpovídají Jaromír Štětina, Pavel Žáček, Jan Rychlík, Daniel Kroupa, Michal Stehlík a další publicisté i historici.
Na stiahnutie
14,66 €

Francúzske bozky v New Yorku


Margot neprestajne myslí na Zacha, mladého Američana, s ktorým sa zoznámila jedného letného večera pod Eiffelovou vežou. Magickú noc strávenú v uliciach Paríža zavŕšia bozkom a prísľubom, že sa o rok stretnú na vopred určenom mieste. Ak sú pre seba stvorení, osud to zariadi. O rok prichádza čerstvá absolventka strednej školy Margot do New Yorku, aby si našla prácu v uznávanej reštaurácii, oslávila blížiacu sa otcovu svadbu a konečne sa stretla so Zachom. Za rok sa však môže mnohé zmeniť a sľuby pošepnuté v tieni Eiffelovej veže nadobúdajú v žiare neónov vo Veľkom jablku celkom inú podobu. Margot zúfalo pátra po Zachovi a o pomoc požiada aj Bena, sympatického kolegu. Je presvedčená, že v Zachovi stretla pred rokom spriaznenú dušu… Lenže čo ak má osud iné plány? V New Yorku je možné všetko. Najmä l’amour v americkom štýle.
Na stiahnutie
10,40 €

dostupné aj ako:

Nezlomné


Strhujúci príbeh troch silných žien 2019: Pod pláštikom tmy ujde Kate pred násilníckym partnerom do spustnutého domčeka Weyward Cottage, ktorý zdedila po pratete. Na tú sa takmer vôbec nepamätá. V Kate postupne rastie podozrenie, že jej prateta čosi tajila. To tajomstvo striehne v dome už od sedemnásteho storočia, keď prebiehali neslávne známe honby na čarodejnice. 1619: Altha čaká na súdny proces pre vraždu miestneho farmára, ktorého na smrť ušliapalo stádo kráv. Matka ju v detstve naučila kúzla, tie však nespočívajú v čarovaní, ale v hlbokom poznaní prírody. Odlišné ženy sa však vždy považovali za nebezpečné, a keď proti nej predložia dôkazy o čarodejníctve, Altha si uvedomí, že bude potrebovať všetku svoju silu, aby sa udržala na slobode. 1942: Vo svete zúri druhá svetová vojna a Violet je uväznená v pôsobivom, ale rozpadajúcom sa rodinnom sídle. Zviazaná spoločenskými konvenciami túži po poriadnom vzdelaní, aké sa dostáva jej bratovi, ale aj po dávno zosnulej matke, ktorá sa pred smrťou údajne zbláznila. Violet po nej našla iba dve stopy – medailón s iniciálou W a slovo „Weyward“ vyškriabané do obkladu v spálni. Román Nezlomné, v ktorom Emilia Hart prepletá príbehy troch výnimočných žien naprieč piatimi storočiami, ponúka strhujúci príbeh, svedčiaci o odolnosti žien a o schopnosti prírodného sveta meniť život ľudí.
Na stiahnutie
11,10 €

dostupné aj ako:

Priateľky a neznáme


Priateľky a neznáme je román o komplikovanom priateľstve dvoch žien, ktoré sa nachádzajú v dvoch veľmi odlišných životných etapách. Elisabeth, úspešná spisovateľka a čerstvá matka, sa po takmer dvadsiatich rokoch strávených v New Yorku snaží prispôsobiť životu v malom meste. Celý deň je sama v dome s malým synom (a väčšinu nocí s ním nespí) a cíti sa nesvoja. Zanedbáva svoju prácu, nekonečné hodiny trávi na facebookovej skupine Brooklynských mamičiek a na instagramovom profile svojej sestry influencerky. Vymieňa si textové správy s najlepšou kamarátkou, s ktorou sa už nestretáva. Do hry vstupuje Sam, študentka posledného ročníka miestnej univerzity, ktorú si Elisabeth najme na opatrovanie. Sam sa ťažko rozhoduje medzi cestou, ktorú si vždy plánovala, a milostným vzplanutím, ktoré ohrozuje jej ambície. Trápia ju dlhy zo študentských pôžičiek a to, čo ju čaká v budúcnosti. V krátkom čase sa zblížia. Keď však Sam nájde nepravdepodobnú spriaznenú dušu v Elisabethinom svokrovi, skutočné rozdiely medzi životmi žien sa kruto odhalia a zrada má ničivé následky. Majstrovské skúmanie materstva, dynamiky moci a privilégií v mnohých podobách, román Priateľky a neznáme odhaľuje, ako môže jediný rok zmeniť beh života.
Na stiahnutie
14,90 €

dostupné aj ako:

Diamantová dohoda


Byla to nejlepší osobní asistentka, jakou kdy Ezios měl. Tedy až do chvíle, než mu Tilda řekla, že je sobec s chováním řeznického psa, že nemá schopnost vcítit se do problémů jakéhokoliv jiného člověka a že ona s ním už nikdy nechce mít nic společného… Tak jí navrhl, aby se za něj provdala! Měl to být sňatek z rozumu na pouhých šest měsíců, ale pak Ezios zjistil, že Tilda líbá jako zhýralý anděl… A že se od ní už nikdy nedokáže odloučit!
Na stiahnutie
3,38 €

Její skandální klient


Políbila prince, a místo aby se proměnil v žabáka, zůstal princem… Pro Beatrici byl úkol „napravit mediální pověst“ prince Juliuse, následníka trůnu středomořského ostrovního království Bellanisiá, prací snů. Netušila ovšem, jak brzy zatouží po tom, aby si princ ještě chvíli pověst kazil… ale s ní! A po ničem jiném netoužil ani Julius! Volné pokračování příběhu Jeho největší pokušení z července minulého roku!
Na stiahnutie
3,38 €

Len trochu v poriadku


Debutová zbierka poviedok Jany Varcholovej Len trochu v poriadku ukazuje komunitný život prevažne mladšej strednej generácie, ktorá sa tlačí na kope, a predsa sa cíti osamelo. Postavy v nej sa pozorujú, porovnávajú, scvrkávajú, vyvreskujú po sebe, občas požívajú nadmerné množstvá alkoholu či jedla na vyrovnanie sa so stiesňujúcim životom veľkomesta alebo vlastnými, nie vždy úplne štandardnými vzťahmi. Autorka na ich zobrazenie využíva realistickú optiku, miestami drsnú a sarkastickú, ironicky odstupovú, so špecifickým nenásilným humorom. Ďalšou polohou je nenápadný prerod textu vychádzajúceho z realisticky pôsobiacej situácie do absurdity, často až kamsi k surreálnu, kde byť čudný je tou najnormálnejšou vecou na svete.
Na stiahnutie
7,00 €

dostupné aj ako:

Bílá hraběnka / Dáma v černém


Dvě e-knihy za cenu jedné!... Florence Warden (1857 – 1929) byla populární anglická spisovatelka a herečka, která napsala mnoho románů pod tímto uměleckým jménem... ´Bílá hraběnka´ je tajemný román zasazený do šlechtického prostředí. V poutavém románu nechybí téma lásky, intrik, zrady a následků minulých činů... ´Dáma v černém´ je napínavý román taktéž plný záhad, lásky a intrik, který čtenáře udrží v napětí až do samého konce stejně jako ´Bílá hraběnka´. Příběh se točí kolem tajemné ženy, která se vždy obléká do černého. Přijíždí do malého města a usadí se v domku na jeho okraji. Obyvatelé městečka jsou na ni zvědaví a snaží se zjistit více o její minulosti...
Na stiahnutie
5,99 €

Milujete zamilované príbehy plné vášnivého iskrenia? Vybrali sme také, kde sa miesia osudové vyznania i sklamanie. Nechajte sa uniesť vo víroch vášne a tá pravá láska dozrie v pravý čas. Veď čarovný princ niekedy potrebuje len osudové stretnutie.