! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Geografia - ostatné strana 2 z 17

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Tma je jen další druh světla


Kniha, kterou právě držíte v ruce, přináší mozaiku příběhů, dohromady vytvářejících plastický obraz Islandu, jenž je v posledních letech oblíbenou turistickou destinací. Autorka tam už několik let žije v rybářské vesnici, pracuje, píše a je v úzkém, každodenním kontaktu s místními obyvateli. Není turistka, ale není ani jedna z nich. Její pohled se dokáže dostat pod povrch a vedle osobních prožitků ze života na islandském venkově odhaluje čtenářům také mentalitu běžných Islanďanů a popisuje nespočetné přírodní úkazy a scenerie tohoto tajuplného ostrova. Nabízí jedinečnou možnost zjistit, jaký je život v zemi na samé hranici polárního kruhu, kde část roku slunce vůbec nezapadne, část roku ani nevyjde a jindy zase nepronikne skrze sněhovou bouři.
Na stiahnutie
10,78 €

Turistika s deťmi


Láska k horám sa na deti prenáša! Máte radi hory, narodilo sa vám dieťa a rozmýšľate, na ako dlho budete bez turistiky? Máme pre vás dobrú správu. Na túru môžete ísť, len čo vám to sily dovolia. Bude to iné, zrejme sa pozriete na miesta, kam ste predtým nechodili, a budete musieť riešiť úplne iné problémy ako doposiaľ, no povinnú outdoorovú abstinenciu to neznamená. Naopak, ak chcete neskôr so staršími deťmi chodiť do hôr za outdoorovými športmi pravidelne, treba v prírode tráviť voľný čas odmalička. Deti si zvyknú na prostredie a bude to ich prirodzený biotop. Otázka nebude znieť, či sa cez víkend pôjde do hôr, ale kam a ako. Táto praktická príručka vás prevedie všetkým, čo treba vedieť a mať nachystané pred tým, ako vyrazíte s deťmi na hory. Čo zabaliť do batoha sebe a čo deťom? Ako plánovať? Čomu sa vyhnúť? Ako sa stravovať a ako sa obliecť? Do ktorej doliny sa dá ísť aj s kočíkom? Jej autormi sú skúsení turisti Soňa a Ľubomír Mäkkí, ktorí spolu so synmi Matejom a Jakubom prešli stovky kilometrov trás pešo, s nosičom, kočíkom, na bicykli, na lyžiach aj v kanoe. Súčasťou knihy je aj turistický zápisník - cancák -, ktorý vám pomôže uchovať nezabudnuteľné zážitky z každej túry. Je dokonalým spoločníkom každého turistu, cyklistu, horolezca či skialpinistu, ktorý chce mať prehľad o túrach, ktoré absolvoval.
Na stiahnutie
12,90 €

dostupné aj ako:

Pralesy a život v nich


Publikácia o pralesoch Slovenska a predovšetkým o živote, ktorý sa v nej odohráva. Slovensko je stále v európskom kontexte nadpriemerne lesnatou krajinou. Jestvujú v ňom dva typy lesov – kultúrne lesy, t. z. umelo pestované, hospodársky využívané a takmer neschopné prežiť bez vonkajších pestovateľských zásahov a prirodzené lesy s bohatou druhovou skladbou rastlín i drevín. Najkrajšie z nich sú pralesy, z ktorých mnohé sú chránené a niektoré patria aj do Zoznamu UNESCO.
Na stiahnutie
15,99 €

Stromy a ich príbehy


Kniha Stromy a ich príbehy vám predstaví najkrajšie stromy, ktoré sa nachádzali medzi finalistami v ankete Nadácie Ekopolis známej pod názvom Strom roka za posledných 16 rokov. Kniha zdôrazňuje prírodné hodnoty, ktoré v sebe ukrývajú lokality s chránenými i nechránenými stromami a dúfa, že prispeje k zlepšeniu povedomia v súvislosti s ich ochranou a regeneráciou. Slovensko je v európskom kontexte stále nadpriemerne lesnatou krajinou a kra¬jinou bohatou na množstvo stromov. Tie sú typickým znakom slovenskej krajiny a jednou z jej najvýznamnejších prírodných hodnôt. Ich početnosť a častý výskyt dodáva Sloven¬sku prirodzené čaro a pôvab. Vyberte sa preto spolu s nami na putovanie Slovenskom a navštívte jeho lokality s najkrajšími stromami. Dúfame, že vás s našim výberom stromov oslovíme a k tomu vám prajeme veľa príjemných chvíľ strávených v blízkosti našich prírodných velikánov.
Na stiahnutie
15,99 €

Premeny Bratislavy


Fotografia ako médium zobrazujúce realitu v určitom okamihu môže v dlhšom časovom úseku priniesť unikátne svedectvo o premenách miest a Bratislava za posledných sto rokov je toho úžasným príkladom. Ako veľmi sa zmenila, kde zostala nedotknutá a z akých dôvodov sa tak stalo, ukazuje kniha fotografov Antona Šmotláka a Ľubomíra Deáka ako aj spisovateľa Jána Laciku. Ponúka porovnanie historických fotografií so súčasnými fotografiami tých istých lokalít a prináša zamyslenie nad vynútenými či nevynútenými zmenami daných miest. Súbor 80 historických a 80 súčasných záberov spolu s textami ponúka možnosť zastaviť sa a pouvažovať o bratislavskom genius loci.
Na stiahnutie
15,99 €

Kostoly a ich pohnuté osudy


Kniha je súčasťou trilógie Stratené Slovensko (Zabudnuté hrady, Kostoly a ich pohnuté osudy a Zaniknuté kúpele) Kniha je putovaním po miestach kde kedysi stáli nielen stredoveké, ale aj novoveké stavby kostolov či kaplniek, ktoré dnes už nenájdeme. Pritom ponúkali neopakovateľnú atmosféru, závan starých čias, kedy sa človek díval na svet úplne inými očami ako dnes. Dlhé stáročia dominovali osadám a dedinám a dnes už ani mnohí z ich obyvateľov nevedia kde stáli
Na stiahnutie
15,99 €

Zabudnuté hrady


Kniha je súčasťou trilógie Stratené Slovensko (Zabudnuté hrady, Kostoly a ich pohnuté osudy a Zaniknuté kúpele). Slovensko možno nazvať aj ako krajinu hradov. Z takmer 300 hradov zostalo však dodnes ani nie sto zrúcanín či malých ruín. Kniha učiteľa dejepisu Tomáša Grančaya predstavuje takmer 40 hradných lokalít východného Slovenska, kde nájdeme už len torzá kedysi významných stavieb našej histórie. Vo výbere sú niektoré známe lokality, ale aj také, o ktorých verejnosť takmer nič nevie.
Na stiahnutie
15,99 €

Filmové miesta 2


Kniha obsahuje vybrané filmové diela a osobnosti filmu vo vzťahu k miestam ich nakrúcania. Čitateľ v nej nájde aj množstvo lokalít, ktoré sa pomocou filmu podarilo zviditeľniť a na svojom putovaní objaví veľa filmových zaujímavostí.
Na stiahnutie
15,99 €

Zaniknuté kúpele


Kniha je súčasťou trilógie Stratené Slovensko (Zabudnuté hrady, Kostoly a ich pohnuté osudy a Zaniknuté kúpele) Na území Slovenska sa v minulosti nachádzalo vyše 120 kúpeľných miest. Boli samozrejme rôzneho významu, veľkosti a zamerania, ale takmer všetky disponovali vhodným prírodným liečivým zdrojom a plnili svoj liečebný účel. Mnohé z nich mali iba lokálny význam a ich klientelu tvorili najmä obyvatelia blízkeho okolia. Líšili sa tiež vybavenosťou kúpeľných zariadení, kvalitou poskytovaných služieb a možnosťami rozptýlenia hostí po absolvovaní príslušných procedúr.
Na stiahnutie
15,99 €

Príbehy zvierat


Slovensko je bohaté na množstvo druhov voľne žijúcich zvierat vďaka rozmanitosti našej prírody. Každá krajinná oblasť - od vysokohorských skalných kopcov, cez pásmo lesov až po nížinné roviny - má svojich typických zvieracích obyvateľov, ktorí dotvárajú jej charakter a vnášajú do nej život - pod zemou, na zemi, vo vode či vo vzduchu. Kniha Príbehy zvierat je putovaním po slovenskej prírodnej krajine so zameraním na život vybraných druhov zvierat. Autor knihy Ivan Kňaze už niekoľko desaťročí pozoruje ich život a v knihe približuje typické prvky ich správania a hier. Najväčší priestor v ňom venuje „ľúbostným hrám“ zvierat a „romantike“ v ich správaní.
Na stiahnutie
15,99 €

Výlety po Slovensku - S deťmi i bez nich


Dumáte, kam vyraziť na výlet, aby bol zaujímavý pre vás aj pre vaše deti? Hľadáte inšpiráciu a praktického radcu? V tejto knihe nájdete výber tých najlepších slovenských lokalít, ktoré stoja za návštevu, či už cestujete s deťmi, alebo bez nich. Hrady, múzeá, aquaparky, zoologické aj botanické záhrady – vyberie si každý. Publikáciu dopĺňajú stovky fotografií a ilustrácií, prehľadná mapa i kontakty, informácie, ktoré vám pomôžu naplánovať si výlet presne na mieru.
Na stiahnutie
12,60 €

Znovuobjevené krásy Čech


Mezi středními Čechami a Krušnými horami leží nedoceněná a opomíjená část naší země, region plný historických památek a překrásné přírody. Tajemný kraj, na němž se bezprecedentně podepsala radikální rozhodnutí 20. století, kraj, který v poslední době zásluhou stovek aktivních lidí znovu získává ztracenou tvář. Tato kniha není běžným průvodcem – je poučeným vzdáním holdu naší minulosti a přírodě. Je to oslava putování mimo známé turistické trasy, kterou doprovází více než dvě stovky autorských snímků.
Na stiahnutie
13,19 €

Atlantída


Príbeh je svojim obsahom a posolstvom určený pre široký okruh ľudí, pretože zánik vyspelej civilizácie sa týka každého človeka. Žánrovo tiež spadá do väčšinovej literatúry, keďže sa jedná o dobrodružnú literatúru. V príbehu sa prelína dobrodružstvo s láskou, takže na svoje si prídu muži aj ženy. Príbeh Atlantídy bol historikmi na základe Platónových spisov, umiestnený na viacero miest na zemi. Jedným z tých miest je aj súostrovie Bahamy. V tomto pre čitateľa atraktívnom prostredí sa odohráva aj dej tohto príbehu. Hlavný hrdina, novinár Mike Montano, sa zhodou okolností stáva súčasťou vyšetrovania zmiznutých lodí pri pobreží Floridy. Na jednej z lodí sa nachádza aj jeho milovaná neter Lilly, čím sa pátranie pre neho stáva veľmi osobným. Do vyšetrovania vstupuje armáda a prípad sa stáva ešte záhadnejší. Armáda zjavne niečo tají a Mike nevie komu môže dôverovať. Pri vyšetrovaní sa zoznámi so Susan a preskočí medzi nimi iskra. Postupne sa im darí záhadu odhaľovať. Ale napriek tomu, že je pre neho prípad zaujímavý, prioritou sa pre neho stáva záchrana Lilly. Nakoniec aj na základe jeho dedukcie Lilly zachránia. Ale príbeh končí veľkým otáznikom a núti čitateľa k zamysleniu sa nad odkazom legendy o Atlantíde.
Na stiahnutie
6,90 €

Japonský občasník


Japonsko je jako země z jiného koutu vesmíru. Kombinace dlouhé izolace a geografické vzdálenosti od ostatních kultur z něj vytvořila svět, nad nímž zůstává rozum stát. Jaké to je, vyrůst v srdci Evropy a poté strávit dva roky v zemi vycházejícího slunce? Vyměnit české hlavní město za to japonské, nikdy nekončící Tokio? Jak se žije na Kjúšú a proč je Okinawa ostrov mezi nebem a peklem? Nejen o tom pojednává Japonský občasník – původně e-mailové pozdravy z Japonska, které si mezi adresáty získaly takovou oblibu, že se přesunuly z monitoru počítače na papír.
Na stiahnutie
13,19 €

Alpský přelet


Ujet bezmála tisíc kilometrů na kole v plné polní, že se zdá nemožné? Bláznivé? Dobrodružné? Pro nás to byla zkrátka výzva s velkým V. Cestopis vypráví o cestě dvanácti přátel, kteří se rozhodli pokořit Alpy na kole. Začátek jejich cesty byl v italských Benátkách a konec symbolicky v Benátkách nad Jizerou. Kniha je doplněna autentickými mapami a fotkami z cesty, turistickými informacemi o Benátkách a Salcburku.
Na stiahnutie
9,75 €

Dopisy z Asie


Kniha krátkých dopisů z let 2014 až 2019 strávených v jižní a jihovýchodní Asii. Autorka během nich pracovala pro agenturu UN Women v Kambodži a žila v Hongkongu a Bangladéši, kde dělala terénní výzkum s ilegálními migrantkami. Ve svých dopisech nesentimentální formou popisuje politické změny v regionu, zkušenosti s různými meditačními technikami, ale i konkrétní příběhy lidí, kteří ji inspirovali.
Na stiahnutie
12,21 €

Na kole po Evropě


Dobrodružné povídání amatérského cestovatele na kole po Evropě, který se vydal objevovat známá, ale i neznámá zákoutí starého kontinentu. Vyprávění z několika cest cyklisty, který se vydal poznat kouty známých i neznámých míst Evropy. Při svých cyklo putováních, jak sám své cesty nazývá, zažívá spoustu neopakovatelných příjemných chvil, ale i překvapení a úskalí. Příkladem budiž neplánovaná návštěva policejní stanice na srbsko-rumunské hranici. Společně s autorem zavítáte na místa, kde jste možná ještě nebyli. Tak neváhejte a začtěte se.
Na stiahnutie
8,28 €

Nevšední zápisky ze Šanghaje


Společně s manželkou a dvěma malými dětmi strávil Lukáš Mohelský tři nezapomenutelné roky na pracovním pobytu v Šanghaji. V jeho průběhu se navíc rozrostli o pátého člena, u jehož porodu byl osobně přítomen. Bohužel jen do chvíle, než vyděšen postupem místních porodníků omdlel a tvrdě dopadl na nehostinnou nemocniční podlahu. Celá rodina měla díky výjezdu do Číny unikátní možnost rozšířit si obzory. Když ovšem viděl syna trpět již potřetí rotavirovou nákazou, případně když dcera bezmocně ležela na šanghajském betonu přejeta a zavalena tuk-tukem, začal váhat, zda s tím rozšiřováním obzorů nezašli příliš daleko.
Na stiahnutie
10,25 €

Mexikopedie 2


Ve 27 kapitolách druhého dílu Mexikopedie: abecedáře mexické kultury navštívíme nejpodivnější městečko Mexika San Juan Chamula, kde mayští šamani diktují, jak se modlit v katolickém kostele. Vydáme se na osmihodinovou cestu serpentinami až do horské oblasti Huasteca Potosina, v jejímž nitru se ukrývá surrealistická betonová zahrada propletená liánami mlžného lesa. Zadrnkáme na strunu hudebníků mariachis a prozradíme si, jak tenhle echtovně mexický fenomén přišel ke svým českým kořenům. Vypravíme se do městečka Chignahuapan, kde žijí Vánocemi po celý rok. Uslyšíme zpěv migrujících plejtváků keporkaků při tichomořském pobřeží. Ochutnáme ta nejpálivější chilli a poradím vám i to, co dobrého z nich uvařit. A dokonce i pár facek od zápasníka „mexického wrestlingu“ lucha libre padne, a že vážně sedly! „Nikdy jsem o Mexiku jako destinaci nepřemýšlela. Po přečtení Mexikopedie však na něj naopak nemůžu přestat myslet.“ – Johana M. „Tak tahle jízda Mexikem je vážně parádní! Krásné fotografie i ilustrace, nepřeberné množství informací a moc pěkné zpracování knihy. Mexikopedie vás zkrátka přesvědčí, že tuto zemi musíte nutně navštívit.“ – Chiara L. „Úžasná kniha, která voní exotikou a přibližuje Mexiko s respektem.“ – Tereza
Na stiahnutie
19,51 €

Ak máte záujem o poznanie sveta, jeho rôznorodosti, prírodných zázrakov, kultúrnych rozdielov a geografických javov, táto kategória je určená pre vás. Nájdete tu široký výber kníh, ktoré vám ponúkajú prehľad o geografii, mapách, zemepisných údajoch a štúdiu svetových regiónov.

Kategória Geografia vám otvorí bránu do sveta poznania a objavovania. Nájdete tu knihy, ktoré vám poskytnú široký prehľad o zemepise, jeho základných princípoch, geografických procesoch a vplyve na náš svet. S týmito knihami sa budete môcť ponoriť do štúdia regiónov, kontinentov, krajín a miest a získať lepšiu predstavu o ich charakteristikách a významnosti.

Narazíte na knihy, ktoré vám ponúkajú prehľadné mapy, geografické údaje a štatistiky. Zistíte viac o prírodných zázrakoch, riečnych systémoch, vrchovinách, púštiach, oceánoch, populáciách, kultúrach a ďalších geografických javoch.