! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Beh, bicyklovanie, plávanie strana 1 z 1

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Od antilopy po Zátopka


Bežecká encyklopédia od jedného z najlepších slovenských bežcov, aktívneho atléta, novinára a fotografa v jednej osobe a športového editora Denníka N Petra Kováča. Vo výbere jeho textov nájdete rady ako začať s behaním, ako sa vyhnúť zraneniam, ako sa stravovať, či ako sa pripraviť na maratón, no tiež aj príbehy svetových bežcov, ich bežecké stratégie a vplyv na politiku. Peter vychádza zo svojich skúseností úspešného športovca ale aj reportéra, ktorý len prednedávnom navštívil keňských bežcov, prečítal desiatky štúdií a urobil množstvo rozhovorov s výživovými poradcami, trénermi či psychológmi. Vie preto vysvetliť napríklad to, ako je možné, že človek uštve antilopu a aké poznanie si z toho môže zobrať rekreačný bežec, prečo je dobré strečovať a ako sa dá zvládnuť extrémne ťažký maratón. Ako súčasný beh ovplyvnili nové technológie a prečo sú v behu dobrí práve obyvatelia Kene? Môže byť vegán vrcholovým športovcom a čo je to laktát? Knihu dopĺňajú krásne fotografie z terénu, ktoré vyfotografoval Peter za asistencie svojho brata - dvojčaťa a rovnako úspešného bežca Michala.
Na stiahnutie
14,90 €

dostupné aj ako:

Neznášam behanie, pridáte sa?


Brendan Leonard neznáša beh. Neznáša ho tak oduševnene, že sa mu raz podarilo zabehnúť 52 maratónových behov za 52 týždňov. Teraz sa s vami podelí o všetko, čo o tomto športe vie, aby ste ho mohli neznášať spolu s ním. Knižka Neznášam behanie, pridáte sa? je plná múdrostí, humoru, osobitého štýlu, tipov, citátov a obsahuje tiež viac než šesťdesiat názorných diagramov. Mentor, v ktorom sa sčasti nájde každý, v nej čitateľovi odovzdá dôležité posolstvo o motivácii. Leonard pri opise búrlivého vzťahu, aký väčšina bežcov s týmto športom má, trafil klinec po hlavičke. Veľmi dobre vie, aké náročné je vyteperiť sa z gauča; učí nás, ako byť v pohode aj s nepohodlím, a odobrí vám i striedanie behu s chôdzou. Je ochotný sa podeliť o všetko, čo sa naučil. Opakuje si pri tom mantru: „Jednoducho, ľahko, elegantne a rýchlo,“ a nezabúda podotknúť, že každé bežiace telo je telo bežca. Leonard navyše ovláda i bežeckú prax – od tréningových metód až po rady pri nezdaroch alebo zraneniach. Prináša odpoveď dokonca i na veľkú otázku, ktorú si občas kladú mnohí: Prečo behám? Je to jednoduché. Beh nám pomáha porozumieť záväzku, vybudovať si trpezlivosť, objaviť sebadisciplínu, nájsť psychickú odolnosť a dokázať sebe samým, že zvládneme aj niečo náročné. V neposlednom rade tiež pomôže aj spáliť to schrúmané extra veľké balenie čipsov. Od prípravy na to najlepšie i najhoršie, cez vytrvanie v najťažších chvíľach behu, až po nájdenie zmyslu celého vášho behania... Brendan Leonard s čitateľom prejde (a prebehne) všetky aspekty začínania a udržiavania dobrého vzťahu s behom. Nájsť dôvod, prečo beháme/beháte - už to je úspechom „Keď mám pocit, že je toho na mňa v živote priveľa alebo som príliš zaneprázdnený, aby som išiel behať, idem aj tak, lebo viem, že sa vždy stanú dve veci: Po piatich až desiatich minútach behu nepríjemné pocity zmiznú. Pätnásť minút po dobehnutí budem vidieť vo svete viac nádeje ako päť minút pred začiatkom. Ak by som z behu mal len túto jedinú výhodu, stále by to stálo za to.“
Na stiahnutie
7,90 €

dostupné aj ako:

V kategórii "Beh, bicyklovanie, plávanie" nájdete široký výber kníh a príručiek určených pre všetkých, ktorí milujú tieto populárne formy pohybovej aktivity. Táto kategória je ideálna pre amatérskych aj profesionálnych bežcov, cyklistov a plavcov, ale aj pre trénerov a odborníkov, ktorí sa chcú dozvedieť viac o najnovších tréningových metódach, výžive športovcov, technikách a stratégiách v týchto disciplínach.

Naše knihy ponúkajú podrobné informácie o behu, bicyklovaní a plávaní, od tréningových plánov, cez správnu techniku, až po radu ako sa pripraviť na súťaž alebo maratón. Ponúkame tiež tituly zamerané na výživu a regeneráciu športovcov, prevenciu zranení a mnoho ďalšieho.