! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Všeobecne o športe strana 2 z 2

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Cyklistika


Zdokonaľte svoj tréning a získajte ten najlepší výkon!V knihe Cyklistika rieši autor problém trénovania každej svalovej skupiny pre získanie toho najlepšieho výkonu pri jazde na bicykli. Jednotlivé cviky boli vybrané tak, aby spĺňali nároky cyklistov. Skúste ich začleniť do svojho tréningového programu a uvidíte, aké výsledky vo výkone vám tieto cvičenia prinesú.Celkovo nájdete 74 najúčinnejších cvičení pre jazdu na bicykli, každé s jasným, postupným popisom a farebnými anatomickými ilustráciami, ktoré zobrazujú svaly práve zapojené do určitého pohybu. Jednotlivé cviky sa aplikujú priamo na situáciu pri jazde a pri urputných bojoch počas súťaží. Zobrazené pracujúce svaly počas zatáčania, stúpania, klesania a šprintu ukazujú, ako jednotlivé cviky zásadne súvisia s cyklistickým výkonom. Naučíte sa tiež pozmeniť cvičenie tak, aby ste sa zamerali na určité svalové oblasti, znížili svalové napätie a minimalizovali tak vznik bežných cyklistických úrazov.
Na stiahnutie
14,00 €

Gareth Bale


Výnimočný príbeh najdrahšieho futbalistu na svete! Futbalista vyniká svojou rýchlosťou a vie skórovať z trestných kopov. A v súčasnosti nosí biely dres. Prečítajte si, ako sa k nemu Gareth Bale dopracoval, čo všetko mu stálo v ceste a čo musel prekonať. Uvidíte, že nemal ľahkú cestu, že nestačilo len kopať do lopty. Sledujte jeho kariéru od jeho prvého gólu až po ten prvý gól za Galácticos.
Na stiahnutie
7,00 €

Pohybová aktivita a tělesná kultura pohledem evoluční ontologie


Hlavním cílem monografie Vratislava Moudra je představit evoluční ontologii jako plodné teoretické východisko pro filosofii sportu. Autor zkoumá z této pozice tělesnou kulturu jako subsystém kultury, hledá její identitu, funkci a vztahy ke kultuře, přírodě a člověku. Zajímá se především o to, jakým způsobem tělesná kultura či kultura jako taková orientuje lidskou aktivitu včetně aktivity pohybové a tělocvičné. V souvislosti s apelem evoluční ontologie na proměnu vnitřního nastavení a vývoje kultury směrem ke kultuře „biofilní“ chce rovněž naznačit, jak by tyto aktivity orientovány být měly.
Na stiahnutie
6,80 €

Michael Schumacher


Sobota 29. decembra 2013 je deň ako každý iný. Michaelovi Schumacherovi sa však stane osudnou. Keď s priateľmi mieri na zjazdovku v lyžiarskej oblasti Les Trois Vallées vo francúzskych Alpách, zdravia ho žiarivé slnečné lúče. Nikto netuší, že už čoskoro sa stane tragická nehoda a Michaelovi navždy zmení život… Reakcia verejnosti na nešťastie je ohromujúca. Želania, aby sa uzdravil, prichádzajú z celého sveta: rodinní priatelia, hlavy štátov, prominentní herci a športovci – všetci naňho myslia. V deň Schumacherových štyridsiatych piatych narodenín, 3. januára 2014, sa klinika v Grenobli zmení doslova na pútnické miesto jeho najvernejších fanúšikov. Zatiaľ čo výnimočnú kariéru najúspešnejšieho jazdca v dejinách F1 mohol sledovať každý, súkromie si Schumacher vedome chránil. Striktne oddeľoval osobné od profesionálneho. Doma milujúci manžel a otec, na trati mal povesť „pretekárskeho robota“ – bol vyrovnaný, precízny, perfektný, nezraniteľný, všetko mal pod kontrolou. Karin Sturmová ako renomovaná novinárka, ktorá sa dlhodobo venuje motoristickému športu, je veľkou znalkyňou Michaela Schumachera. V tejto biografii dáva slovo nielen jeho kolegom a súperom z pretekárskych okruhov, ale vykresľuje ho aj ako obyčajného človeka. V manželke Corinne, s ktorou sa oženil v roku 1995, má Schumacher po svojom boku silnú partnerku, ktorá pri ňom neochvejne stojí aj teraz, v jeho najťažšej životnej situácii...
Na stiahnutie
8,30 €

dostupné aj ako:

Ti, kteří utíkají pěšky


Cestopis, který čtenáře zavede do mexických Měděných kaňonů, kronika jednoho běžeckého závodu nebo odhalení pravdy o zázračných běžcích kmene Tarahumara, které proslavila kniha Zrozeni k běhu? Knížka Milana Daňka Ti, kteří utíkají pěšky je vším dohromady. Seznámí čtenáře s historií a tradicí dálkových běhů, odkryje tajemný háv, do něhož jsou „nejlepší běžci planety“, indiáni kmene Tarahumara, zahaleni, a přiblíží krásy mexické krajiny, která turisty kvůli vleklým drogovým válkám příliš neláká. Společně s autorem v ní čtenář zakusí, jaké je uběhnout osmdesát kilometrů nahoru a dolů rozpálenými kaňony, a setká se s neobyčejným Caballem Blankem i nejlepšími tarahumarskými běžci. České pokračování příběhu z knihy Zrozeni k běhu vypráví o jedinečném setkání s Tarahumary, o výjimečném muži jménem Caballo Blanco i o běžeckém závodě s indiány obutými do sandálů z gumy starých pneumatik. Kniha je uvedena předmluvou českého ultramaratonce Dana Orálka.
Na stiahnutie
5,80 €

dostupné aj ako:

Športový gén


Objavte tajomstvo výnimočných športovcov! Sú hviezdy ako Usain Bolt, Michael Phelps či Serena Williamsová genetickí mutanti okupujúci svet, alebo sú to normálni ľudia, ktorí prekonali svoje biologické obmedzenia odhodlaním a urputným tréningom? Odpoveď je oveľa komplikovanejšia a zaujímavejšia, než sme si donedávna mysleli. V knihe s povesťou najprevratnejšej športovej publikácie posledných rokov David Epstein spochybňuje populárne pravidlo 10-tisíc hodín, podľa ktorého po určitom čase získame dosta¬točnú zručnosť prakticky v čomkoľvek. Určite to však neplatí v športe, kde do hry vstupuje množstvo iných faktorov – napríklad aj dĺžka vašich rúk či nadmorská výška miesta, kde trénujete. Zvolená téma zákonite prináša aj otváranie citlivých tém, akými sú pohlavie či rasa. Epstein sa zaoberá kontroverznými otázkami, ako napríklad: Sú čierni športovci geneticky predurčení na to, aby vynikali v šprinte aj vytrvalostnom behu, a ako ovplyvnila ich výkony geografia Afriky? Existujé genetické dôvody, aby sme naďalej v športe oddeľovali mužov od žien? Mali by sme testovať gény malých detí, aby sme určili, v ktorých športoch ich čaká úspech? Dokáže genetické testovanie určiť, komu hrozí zranenie, poškodenie mozgu alebo dokonca smrť na športovisku? Autor putuje od rovníka až k polárnemu kruhu, v jeho knihe prehovárajú poprední vedci aj športovci. Recenzie vrelo prijatej knihy sa zhodli na jednom: na svet športu sa po jej prečítaní budete pozerať úplne inými očami.
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Dejiny behania


Človek nie je ani zďaleka najrýchlejším tvorom planéty, ale je taký vytrvalý, že na dlhé vzdialenosti dokáže iné druhy uštvať. Behanie bolo v minulosti našou evolučnou výhodou a dodnes je pre mnohých záľubou. Ako ukazuje autor knihy, dejiny behania sú plné fascinujúcich príbehov, ale aj mýtov. Napríklad v skutočnosti neexistuje žiaden presvedčivý dôkaz, že by grécky vojak Feidippides po dobehnutí z Maratónu do Atén od vyčerpania zomrel. Bol to profesionál, akých bolo v minulosti mnoho, behali dokonca aj starovekí králi a faraóni. Zatiaľ čo v starom Grécku muži aj ženy behávali nahí, v dvadsiatom storočí ženy museli bojovať ešte aj za to, aby mohli behávať maratóny. Rozprávanie knihy sa klenie od pradávnych čias až po súčasné masové behanie. Hovorí o mezopotámskom kráľovi žijúcom pred štyrmi tisícmi rokov, ktorý dokázal prebehnúť stovky kilometrov, Vikingoch pretekajúcich sa so zvieratami, behajúcich nudistoch, mníchoch, bežcoch behajúcich pospiatky, inkských profesionálnych bežcoch, ale trebárs aj o Emilovi Zátopkovi a podivnostiach behania v komunistickom bloku. Najviac zachovaných prameňov máme z posledných dvoch storočí, ktoré tvoria najväčšiu časť knihy. Autor napríklad vysvetľuje, prečo boli pred vyše polstoročím Švédi „Keňanmi” svojej doby a skúma hranice ľudských výkonov, ktoré sa výrazne posunuli najmä v minulom storočí. V tom našom zrejme uvídíme oveľa menej rekordov, ale o to viac bežcov.
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Malá červená kniha o behaní


Čo je najväčší bežecký vynález? Je niečo krásne na behaní v daždi? Čo sa môžeme naučiť od Keňanov? To je len niekoľko otázok, ktoré si položil Scott Douglas v knihe s prekvapivo širokým záberom. Ponúka rady, ktoré získal po troch desaťročiach behania a dvoch desaťročiach práce športového novinára, ktorý sa stretol s najvýznamnejšími bežcami a trénermi z celého sveta. Autor knihy sa v 250 kapitolách venuje témam, ktoré zaujmú každého bežca – ako zvýšiť denné, týždenné aj ročné bežecké objemy, ako zvýšiť rýchlosť a ako si užiť behanie bez zranení. Vychádza z vlastnej skúsenosti, že aj človek s priemerným bežeckým talentom môže dosiahnuť nadpriemerné výkony. Zaujímavé odpovede nájde v knihe ten, kto s behaním len začína, ale aj atlét rozmýšľajúci o presedlaní na behanie či skúsený bežec, ktorý by chcel zlepšiť svoj čas na najbližšom maratóne.
Na stiahnutie
6,90 €

dostupné aj ako:

Tělesná výchova na 1. stupni základní školy


Škola je dnes konfrontována s novými, naléhavými úkoly vyplývajícími především z vývojové dynamiky soudobé společnosti a potýká se s novými názory a zjištěními v oblasti pedagogiky, oborových didaktik, psychologie efektivního učení a vzdělávání. Výrazně je ovlivněna proměnou edukační reality, vyvolanou rozvojem ve sféře informačních a komunikačních technologií. S novými základními dokumenty dochází k posunům v cílech, pojetí oborů i k požadavkům na změny obsahu, forem i metod. I za čtvrtstoletí platnosti programu nejsou mnohá očekávání naplněna ani v práci učitelů ani v jejich přípravě. Vzdělávání učitelů pro 1. stupeň je multioborové, a tedy široké a různorodé, proto vyučování oboru tělesná výchova může být pro mnohé z těchto učitelů problematické. Cílem této publikace je formulovat praktické možnosti vyučování oboru tělesná výchova na 1. stupni základní školy v současných souvislostech.
Predaj skončil
9,00 €

V kategórii "Všeobecne o športe" nájdete široký výber kníh a príručiek určených pre všetkých športových nadšencov, trénerov, športovcov, ale aj tých, ktorí sa chcú dozvedieť viac o histórii, pravidlách a zákulisí rôznych športových disciplín. Táto kategória je ideálna pre všetkých, ktorí majú záujem o šport a chcú rozšíriť svoje vedomosti v tejto oblasti.

Naše knihy poskytujú podrobné informácie o rôznych športoch, od futbalu, cez atletiku, až po špecifické disciplíny. Nájdete tu aj knihy zamerané na tréningové metódy, výživu športovcov, správne dýchanie alebo prevenciu športových zranení.