! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Všeobecne o športe strana 1 z 2

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Stvorení pre pohyb


Koľko hodín denne trávite sedením? Odpoveď je, bohužiaľ, u väčšiny z nás: "Viac, než je zdravé." Našťastie, táto kniha vám ukáže, že vďaka zdanlivo banálnym kompenzačným cvičeniam a každodenným rutinám môže byť aj váš sedavý život výrazne dlhší, vitálnejší a spokojnejší. Získate návod, ako aj bez náročných tréningov a drahého vybavenia pripraviť svoje telo na čokoľvek, čo ho postretne – pribúdajúce roky, zranenia alebo bolesti, stuhnutosť v dôsledku životného štýlu ovládaného stoličkami, technológiami a kofeínom. Odhalíte overený vzorec na udržanie základnej mobility skladajúci sa z 10 testov a 10 praktických cvičení, ktoré pomáhajú profesionálnym športovcom po celom svete, ale sú dostupné aj pre bežne pracujúcich smrteľníkov, nech sa už rozhodnú začať vo veku 20, 50 alebo 70 rokov. V knihe sa okrem iného dozviete: – Čo sa deje s vaším telom, ak sedíte viac ako 30 minút bez prestávky. – Ako si v práci aj doma vybudovať prostredie bohaté na pohyb, ktoré vás zbaví sedavých návykov. – Aké cviky robiť, aby ste sa (nielen) vo vyššom veku vyvarovali pádom a zraneniam. – Ako súvisí hlboký drep, sedenie na zemi alebo mobilita bedier s dĺžkou vášho života. – Prečo je jedným z kľúčových faktorov vitality "dokázať zatvoriť ústa" a dýchať nosom.
Na stiahnutie
15,95 €

dostupné aj ako:

Ruský doping


V roce 2015 Světová antidopingová agentura WADA v reakci na dopingový skandál v ruském sportu odebrala akreditaci ruskému antidopingovému centru, jehož ředitel Grigorij Rodčenkov následně rezignoval na svou funkci a za dramatických okolností odešel do USA. V emigraci poskytl svědectví o programu státem řízeného dopingu. Sám údajně na pokyn ministerstva sportu vytvořil obtížně detekovatelnou směs anabolických steroidů a podílel se na systému výměny vzorků moči, který významně přispíval k medailovým ziskům ruských sportovců na mezinárodní scéně – zejména na zimních olympijských hrách v Soči v roce 2014. Rodčenkov je v Rusku obviněn z několika trestných činů a skrývá se v USA, kde je zařazen do programu na ochranu svědků.Kniha vypráví otevřeně celý příběh o ruském dopingu, který byl zachycen i v oscarovém dokumentu Bryana Fogela Icarus a stále fascinuje a šokuje svět. Mapuje i dětství autora, vyrůstajícího za železnou oponou, jeho první setkání s dopingem jako dvaadvacetiletého studenta-sportovce na Moskevské státní univerzitě a jeho následnou kariéru v antidopingové laboratoři v Moskvě. Tato strhující publikace odhaluje podvodný systém plný amorálnosti a bezostyšné drzosti.
Na stiahnutie
12,29 €

Cvičení (skoro) pro každého


Chcete začít cvičit, nebo se již hýbete, ale nemáte momentálně možnost navštěvovat svoji oblíbenou tělocvičnu nebo posilovnu? Autor knihy vám předkládá návod, jak si vylepšit tělesnou schránku a posílit zdraví jednoduše doma. Dozvíte se základní pravidla racionální výživy i věci týkající se motivace a psychiky. Pro pokročilé je zde mnoho postřehů a rad z autorovy sportovní kariéry a seznam nejnovějších suplementů.
Na stiahnutie
5,90 €

21 návratů do olympijské historie


Kniha Vítězství Zátopkova stínu je ve znamení čísla 21. Vychází v jednadvacátém roce 21. století a v jednadvaceti návratech do dějin novodobých olympijských her připomíná některé z bezpočtu příběhů, které se při nich a v souvislosti s nimi odehrály. Vypráví se v nich mimo jiné o tom, jak první český diskobolos získal v Paříži v posledním roce 19. století stříbrnou medaili. Jak v Antverpách o dvacet let později dopadli při své olympijské i reprezentační premiéře českoslovenští fotbalisté. Jak sedm našich sportovců, pro jejichž účast na hrách musely být uspořádány finanční sbírky, přivezlo z her v Los Angeles 1932 čtyři medaile. Proč jeden náš olympionik kvůli svému kádrovému škraloupu málem neodcestoval do Helsinek 1952 a kdo se za něj postavil. Nebo díky čemu a za jakých okolností byla nejúspěšnější účastnicí her v Melbourne 1956 šestatřicetiletá maďarská gymnastka. Všichni hrdinové těchto a dalších vyprávění měli jedno společné. Každý považoval svou účast na letních olympijských hrách za vrchol svého sportovního snažení. Za příležitost změřit síly s nejsilnějšími soupeři, touhu vybojovat nejcennější medaile. Současně to však jsou také příběhy o lidské sounáležitosti, přátelství a vzájemné toleranci. V lichém roce, tak jako tomu bude letos, se novodobé olympijské hry dosud nikdy nekonaly. V důsledku celosvětové koronavirové pandemie byly posunuty o dvanáct měsíců. Z hlediska olympijské historie je to sice bezprecedentní, ale i symbolické. Více než jedno tisíciletí dlouhá antická tradice byla v Aténách, hlavním městě země, kde kdysi vznikly, obnovena právě před 125 lety.
Na stiahnutie
10,29 €

Boccia


Snom každého športovca je stáť jedného dna na stupni víťazov. Tomu však predchádza zvládnutie náročného procesu športovej prípravy. Treba sa naučiť prekonávať prekážky a využívať ich vo svoj prospech. Zo svojich možností a schopností vedieť vyťažiť maximum. Tréner by mal byt akceptovaným vzorom, oporou, dobrým motivátorom a odborníkom v oblasti, v ktorej pôsobí. Svojim zverencom by mal odovzdať informácie, skúsenosti a zručnosti, vďaka ktorým budú môcť športovci budovať a rozvíjať svoju športovú kariéru. V oboch prípadoch je to proces, počas ktorého musia všetci odviesť kus poctivej práce. Kniha Boccia – základy športovej prípravy by mala pomôcť tak športovcom, ako i trénerom v ich práci. Sú v nej informácie z oblasti tréningovej prípravy, metód tréningu, z oblasti trénerského pôsobenia, športovej psychológie, rehabilitácie a z oblasti športovej výživy. Kniha nie je návodom na víťazstvo. Je cestou, ako sa priblížiť k úspechu vďaka komplexným informáciám, ktoré v knihe nájdete. To najdôležitejšie – ZÁUJEM, PRESVEDČENIE, ODHODLANIE a BOJOVNOSŤ musí nájsť každý hlavne sám v sebe…
Na stiahnutie
10,90 €

E.V.Č.A.... - anglická verze


Are you in pain? Do you feel tired? Are you overstrained? Try my solution: on your sofa, at work or when traveling. “A very interesting piece of exercise, after which you are able to get into mental and physical wellbeing in a short period of time. I use this exercise regularly as a relaxation and compensatory exercise.”Dalibor “Dála” Kupka – coach of Olympic champions in athletics“E.V.Č.A .... helps me with my backache and provides me with fantastic relaxation.”MUDr. Martina Kordová – BerounNINJA – even though it is for me personally the most demanding position, calmed down my golf swing and taught me to concentrate more on important goals.” Adam Křikava – GOLF.cz, PIVNÍMOZAIKA.cz
Na stiahnutie
6,72 €

E.V.Č.A....


Efektivní Využití Času A .... pohybu. Máte bolesti? Vnímáte únavu? Cítíte přetížení? Zkuste mé řešení: na gauči, v práci, při cestách.   „Velmi zajímavá skladba cvičení, po kterém jste schopni se v krátké době dostat do psychické i fyzické pohody. Jako trenér vrcholových atletů ji zařazuji do přípravy jako relaxaci a kompenzaci.“ Dalibor „Dála“ Kupka – trenér olympijských vítězů v atletice   „E.V.Č.A .... mi pomáhá od bolesti zad a zároveň se při ní krásně relaxuje.“ MUDr. Martina Kordová – Beroun   NINJA je pozice, která, zklidnila mě i můj golfový švih a naučila mě více se soustředit na vytyčený cíl.“ Adam Křikava – GOLF.cz,
Na stiahnutie
6,72 €

Všestrannosť


David Epstein, autor prevratnej knihy Športový gén, skúmal pri písaní svojej novej knihy najúspešnejších svetových športovcov, umelcov, hudobníkov, vynálezcov a vedcov. Zistil, že vo väčšine odvetví – obzvlášť v tých komplexných a nepredvídateľných – vynikajú všestranní jedinci, nie špecialisti. Svoju cestu si síce často vyberú neskoro a preskakujú z jednej činnosti na druhú, namiesto toho, aby sa sústredili na jednu, ale zároveň sú tvorivejší, svižnejší a dokážu vytvoriť prepojenia, ktoré ich špecializovanejší kolegovia nevidia. Epstein prichádza k záveru, že nezvládnutie skúšky je najlepší spôsob učenia sa. Tí, čo často menia prácu, majú nakoniec kariéru, ktorá ich najviac napĺňa. Vynálezcovia s najväčším vplyvom prechádzajú z jednej oblasti do druhej namiesto toho, aby prehlbovali svoje vedomosti v jedinom odbore. V čase, keď sa odborníci čoraz viac izolujú, a počítače získavajú schopnosti kedysi vyhradené úzko špecializovaným ľuďom, sa bude stále viac dariť tým, čo dokážu myslieť širokospektrálne a využiť rozmanité skúsenosti.
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Tyrkysová hora


Čo Oju je šestá nejvyšší hora světa a v překladu znamená Tyrkysová bohyně. Čtyři roky po jejím prvním zdolání se o její pokoření pokusila i první ženská expedice. Skončila tragicky. „S pocitem smutku jsem si tenkrát uvědomila svou příslušnost ke slabší polovině lidstva, jednoznačně předem vyloučené z himálajského dobrodružství, ale moji touhu vylézt na vysokou horu nic nezmenšilo.“ Dině Štěrbové se podařilo jako první ženě na světě na horu vystoupit roku 1984.
Na stiahnutie
9,00 €

Sportovní genomika: genetické determinanty pohybové činnosti


Tato monografie se zabývá problematikou sportovní genomiky a potenciálu využití tohoto progresivního oboru k poznávání genetické podmíněnosti sportovní výkonnosti. Jedná se o první ucelené pojednání o aktigenetice a sportovní genetice v českém jazyce. Čtenáři jsou seznámeni jak se základy genetiky a metodologií moderního výzkumu multifaktoriálních znaků souvisejících se znaky relevantními pro oblast sportu, tak se statistickými aspekty asociačních studií a problematikou interpretace výsledků. V hlavní části monografie pak autor podává detailní přehled aktuálních výsledků sportovní genetiky ve vztahu k polymorfismům více než 40 genů rozdělených do funkčních skupin.
Na stiahnutie
5,00 €

dostupné aj ako:

Trénink mládeže v bězích na střední a dlouhé tratě


Navzdory vzrůstající popularitě běhu je literatury věnované běžeckému tréninku mládeže stále nedostatek. Stejně tak málo pozornosti je věnováno běhu na výkonnostní, a nikoli rekreační úrovni. Petr Bahenský vychází ze své dlouholeté praxe atletického trenéra a přináší shrnutí tréninkových prostředků vhodných pro běžce v žákovském a dorosteneckém věku, spolu s tím se zabývá problematikou předčasné specializace a představuje metody použitelné pro analýzu absolvovaného tréninku. Následně se na základě vyhodnocení tréninku svých svěřenců věnuje vlivu specifických a nespecifických tréninkových prostředků, latentnosti efektu absolvovaného tréninkového zatížení a vlivu úrovně síly dolních končetin na techniku běhu. Čtenářům se tak dostává do rukou užitečný průvodce na cestě mladých běžců k dosažení vrcholové výkonnosti v dospělosti.
Na stiahnutie
5,00 €

Zátěžová diagnostika v tělovýchovné a sportovní praxi


Předložený učební text poskytuje komplexní přehled nejčastěji využívaných testů s cílem objektivního posouzení trénovanosti (výkonnosti) testované osoby a také zjištění reakce organismu (fyziologické i patologické) na zátěž. Učební text je svým komplexním pojetím užitečný pro studenty tělovýchovných fakult, samotné sportovce, trenéry a také specialisty ve všech sportovních disciplínách.
Na stiahnutie
10,82 €

Rodiče a sport dětí


Problematika rodiny a jejích výchovných funkcí je publikací aktualizována významem úlohy rodičovských výchovných stylů na oblast sportovně pohybových aktivit. Motivace k pravidelnému sportování na půdě organizovaného sportu dětí a mládeže je modelována i nově se formujícími sociálně a kulturně podmíněnými vztahy sportující dítě – rodiče – trenér, kdy vznikají možné střety motivací, prožitků a směřování různých aktérů tohoto trojúhelníku. Přitom vliv rodičů na motivaci k pravidelnému pohybu je zcela zásadní a nezastupitelný a nabývá na síle v případech, kdy rodiče působí na dítě společným pravidelným sportováním. Práce je tak určena nejen rodičům, ale i pedagogům, trenérům a širší odborné sportovní veřejnosti.
Na stiahnutie
10,82 €

Motivace dětí a mládeže ve sportu


Publikace je určena zejména pro trenéry a rodiče mladých sportovců. Využít ji však může i kdokoliv jiný, kdo se zajímá o problematiku sportovního talentu, či pedagogiky. Zajímavé informace v ní tedy může nalézt také učitel hudební výchovy, který se odhodlal co nejlépe působit na své žáky.
Na stiahnutie
11,20 €

dostupné aj ako:

Dokonalá nedokonalosť


„Plynúť s prúdom je vznešená a príjemná skúsenosť, ak dovolíte veciam napredovať podľa ich prirodzenosti. Všetci dobre vieme, aký je to pocit, keď sa naše telo, dych a energia pri cvičení zjednotia, aby sme na seba mohli preberať fyzické podoby ásan. Ale taktiež viete, že cvičenie jogy je dokonale nedokonalé, preto sa môže stať, že hneď ďalší deň uviaznete na plytčine a váš progres sa spomalí, či dokonca celkom zastaví. Plynúť s prúdom znamená, že vás podobné chvíle nerozhodia. Aj vtedy budete cítiť plynutie prúdu (hoci sa stenčí na pramienok) a budete vedieť, že znovu zosilnie. Skôr či neskôr vás spoľahlivo ponesie až k cieľu. Už len samotný fakt, že prijímate veci také, aké sú, je znakom, že plyniete s prúdom. Niekedy spomalíte len na chvíľu, inokedy to potrvá dlhšie. Vy však v každom prípade vytrváte, lebo chápete, že to patrí k prirodzenému vývoju – ako pri cvičení, tak aj v živote. Ak plyniete s prúdom, budete vedieť aj na prípadné spomalenie reagovať s rozvahou a vo výsledku tento čas zúročíte produktívne… Cieľom tejto knihy je podporiť vás vo vašom vlastnom pátraní, pretože transformačnú silu vedomostí objavíme až vtedy, keď si ich zvnútorníme prostredníctvom osobnej skúsenosti. Nech vám teda základné poznatky z tejto knihy osvietia cestu, vlejú nové sily, inšpirujú ďalšie možnosti rozvíjať sa a naplnia váš život milosťou a dôverou, ktorú hľadáte.“
Na stiahnutie
7,69 €

dostupné aj ako:

Moderný nordic walking


Ak sa chcete udržať zdraví a v dobrej kondícii, začnite chodiť! Zabudnite na treking alebo na nekoordinovanú chôdzu s paličkami, naučte sa nordic walking. Je to bezpečná, jednoduchá, efektívna a zábavná cesta k zdokonaleniu kondície bez ohľadu na vek, pohlavie alebo telesnú zdatnosť. Jednoducho a zrozumiteľne napísaná praktická príručka predstavuje ideálny návod pre úplných začiatočníkov, ale aj skvelú pomôcku pre pokročilých walkerov či inštruktorov. Detailne opisuje správnu techniku a cvičenia, približuje zdravotné benefity, ponúka množstvo rád i skúseností z praxe aj individuálne tréningové návody. Kniha je bohato ilustrovaná farebnými fotografiami.Tento titul nájdete v našej ponuke aj s podpisom autora.Komu sa kniha môže páčiť: Ľuďom, ktorí milujú pohyb v prírode a chcú spraviť niečo pre svoje zdravie.
Na stiahnutie
8,99 €

dostupné aj ako:

Moderní nordic walking


Pokud si chcete udržet dobré zdraví i skvělou kondici, začněte chodit! Zapomeňte na treking nebo na nekoordinovanou chůzi s holemi a naučte se nordic walking. Je to bezpečná, jednoduchá, efektivní a zábavná cesta k zdokonalení kondice bez ohledu na věk, pohlaví nebo tělesnou zdatnost. Srozumitelně napsaná praktická příručka plná názorných fotografií představuje ideální návod pro začátečníky, ale i výbornou pomůcku pro pokročilé nebo instruktory. Detailně popisuje správnou techniku a cvičení, přibližuje zdravotní benefity, nabízí množství rad i zkušeností z praxe a také individuální tréninkové postupy.
Na stiahnutie
9,99 €

dostupné aj ako:

Strečing


Strečing nie sú len cviky vykonávané pred „skutočným“ cvičením, ale nevyhnutný predpoklad pre získanie zdravého, pružného tela. Vďaka tejto knihe úplne pochopíte, ako fungujú vaše svaly, pretože nazriete doslova pod ľudskú kožu. Okrem popisu jednotlivých fáz cvikov uvidíte, ktoré svaly sú aktívne a dozviete sa tipy a odporúčania, ako cviky vykonávať. Autor vás prevedie strečingovou zostavou zameranou na všetky hlavné svalové skupiny od hlavy až po päty. Nájdete tu tiež rýchly strečingový program, ideálny pre tých, ktorí sa chcú cítiť a vyzerať výborne, ale nemajú vždy čas stihnúť celú zostavu. Kniha obsahuje aj kapitoly venované cvikom pre tehotné, cvičeniu s partnerom alebo cvikom do kancelárie – cvičiť možno v rôznych situáciách. Novinkou je cvičenie na penovom valci, ktoré umožňuje tzv. myofasciálnu masáž na odstránenie stuhnutosti a bolesti svalov. Každý cvik je jasne popísaný krok za krokom a doplnený farebnými fotografiami a podrobnými anatomickými ilustráciami znázorňujúcimi cieľové svalové skupiny. Spolu s knihou dostanete aj farebný plagát s jednotlivými cvikmi rýchleho strečingového programu. Ak budete dodržiavať starostlivo zostavený režim, môžete si prostredníctvom cvikov predĺžiť svaly, zlepšiť svalovú koordináciu, zvýšiť pružnosť svojho tela, zvýšiť kardiorespiračnú vytrvalosť, zbaviť sa bolesti dolnej časti chrbtice, zvýšiť spaľovanie kalórií, zmierniť účinky starnutia, pozdvihnúť svojuenergiu či znížiť stres. Strečing – anatómia proste nabáda k „dobitiu bateriek“ v tele i v mysli.
Na stiahnutie
11,60 €

Cyklistika


Zdokonaľte svoj tréning a získajte ten najlepší výkon!V knihe Cyklistika rieši autor problém trénovania každej svalovej skupiny pre získanie toho najlepšieho výkonu pri jazde na bicykli. Jednotlivé cviky boli vybrané tak, aby spĺňali nároky cyklistov. Skúste ich začleniť do svojho tréningového programu a uvidíte, aké výsledky vo výkone vám tieto cvičenia prinesú.Celkovo nájdete 74 najúčinnejších cvičení pre jazdu na bicykli, každé s jasným, postupným popisom a farebnými anatomickými ilustráciami, ktoré zobrazujú svaly práve zapojené do určitého pohybu. Jednotlivé cviky sa aplikujú priamo na situáciu pri jazde a pri urputných bojoch počas súťaží. Zobrazené pracujúce svaly počas zatáčania, stúpania, klesania a šprintu ukazujú, ako jednotlivé cviky zásadne súvisia s cyklistickým výkonom. Naučíte sa tiež pozmeniť cvičenie tak, aby ste sa zamerali na určité svalové oblasti, znížili svalové napätie a minimalizovali tak vznik bežných cyklistických úrazov.
Na stiahnutie
14,00 €

V kategórii "Všeobecne o športe" nájdete široký výber kníh a príručiek určených pre všetkých športových nadšencov, trénerov, športovcov, ale aj tých, ktorí sa chcú dozvedieť viac o histórii, pravidlách a zákulisí rôznych športových disciplín. Táto kategória je ideálna pre všetkých, ktorí majú záujem o šport a chcú rozšíriť svoje vedomosti v tejto oblasti.

Naše knihy poskytujú podrobné informácie o rôznych športoch, od futbalu, cez atletiku, až po špecifické disciplíny. Nájdete tu aj knihy zamerané na tréningové metódy, výživu športovcov, správne dýchanie alebo prevenciu športových zranení.