! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Partnerstvo a rodičovstvo strana 4 z 12

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Ženské příběhy


Menstruace: křehké prožitky dívky kolem první menstruace, inspirující tradice oslav ženské plodnosti, mystický význam „moontime“, menstruace jako ženská cesta sebepoznání, alternativy k tamponům a hormonální antikoncepci, realita ženských zkušeností.  Záhada ženské sexuality. První zkušenosti, poznání svého těla, touha, milostné dopisy, zklamání, zneužití a hlubší poznání sama sebe. Okénko do nejniternějších ženských tajemství.  Široká paleta porodních příběhů. Od císařského řezu v porodnici přes celé spektrum prožitků až k neasistovanému domácímu porodu. Porody s dulou, s PA, s manželem, se sestrou i s maminkou. V ČR i v zahraničí; v Neratovicích, Vrchlabí, v bazénku, na posteli i na porodní koze. Porody, které dopadly podle vysněných představ anebo úplně jinak. Potraty a interrupce. Realita mateřství. Euforie a poporodní deprese. Sexualita po porodu. Strachy, naděje a skutečnost.  Proč život přechodem nekončí a jak kvetou zralé ženy. Kromě pravdivých příběhů zde také naleznete inspiraci a návody na rituály, které můžete provádět samy doma, nebo tipy na ženské byliny.
Na stiahnutie
7,11 €

Emberi lények nevelése


A ?szülők fontos és nehéz feladatokkal néznek szembe gyermekeik nevelése során. Meg kell tudniuk, ki is gyermekük valójában, miben jeleskedik, mit szeret, miben hisz, milyen személyiségjegyei vannak, mik a céljai, és bátorítani, segíteni kell ezek elérésében. Ám a szülői lét része gyermekeink terelgetése is; legyenek függetlenek, de legyen lehetőség a közbelépésre, ha rossz döntéseket hoznának. Egy szülő sem akar kemény és rideg lenni, de el akarja kerülni, hogy gyermeke engedetlen és tiszteletlen legyen. Jó kapcsolatot szeretnének ápolni gyermekükkel, de nem hagyhatják, hogy az bármit megtehessen. Nem akarnak üvölteni vele, de szeretnék, ha meghallgatnák a kéréseiket. A jó szülőség az egyensúlyról szól: megtalálni a közös nevezőt a gyermek személyiségének kibontakozása és a szülői beavatkozás igénye között. Dr. Ross W. Greene, Amerika vezető gyermekpszichológus szaktekintélye részletes és praktikus útmutatót kínál ahhoz, hogyan javítsuk kapcsolatunkat gyermekünkkel, hogyan kommunikáljunk és hogyan tanítsuk meg őt a nézeteltérések konfliktusmentes feloldására. A problémák együttműködésen alapuló megoldására koncentráló módszere révén a szülőknek nem lesz szükségük szidásra, dorgálásra és büntetésre, gyermekük hallathatja a hangját, és befolyással lehet életére. Legyen szó a házimunkáról, higiéniáról, avagy a képernyő előtt töltött időről, az Emberi lények nevelése megmutatja, hogyan nevelhetünk büntetés- és feszültségmentes módon, hogy gyermekünkből a lehető legjobb emberi lény legyen, és eközben mi is jobb emberré váljunk.
Na stiahnutie
10,56 €

Férfinak és apának lenni


Hatalmas lehetőség apává válni! Semmihez sem hasonlítható élmény végigkísérni gyermekünk fejlődését, szembesülni saját magunkkal szülőként. Az édesapák napjainkban egyre inkább felismerik a bensőséges, valódi apa-gyermek kapcsolat jelentőségét, s azt, hogy ez mennyi örömmel jár. Megértették azt is, hogy nemcsak az édesanyák árnyékában, az ő irányításukat követve boldogulhatnak, hanem férfiként, saját magukat adva kell jelen lenni a családjukban. Ezzel együtt változás figyelhető meg a hagyományos családmodellben, a férfiak apaként új utakat keresnek, nem akarják az előttük lévő generációk mintáját követni. Jesper Juul könyve megmutatja, hogyan lehet ezt a szerepet önazonos módon betölteni, s ezzel mindenki csak nyerhet: a gyerekek, az anyák, a társadalom és nem utolsó sorban a férfiak maguk.
Na stiahnutie
6,90 €

dostupné aj ako:

12 dolog, amit jó lett volna tudni, mielőtt tinédzser lett a gyerekem


Hogyan segítsünk gyermekünknek eligazodni a kamaszkor viharos éveiben, és érett felnőtté válni? A gyermekkorból a felnőttkorba való átmenet mindenki számára kihívást jelent. Az intenzív  külső és belső változások hullámhegyeken és -völgyeken vezetnek keresztül. De ne essünk kétségbe, nem kell tehetetlennek érezni magunkat! Gary Chapman, az öt szeretetnyelv specialistája saját tapasztalatból tudja, milyen érzés a tizenévesek hullámvasútján utazni. A szülő nehezen megszerzett bölcsességét a tanácsadó szakértelmével egyesíti, és közvetlen, személyes hangvételű könyvében összefoglalja, hogyan érdemes támogatni a kamasz önállósodási törekvéseit az élet különböző területein az öltözködéstől kezdve az indulatkezelésen és a tanuláson át a spiritualitásig.„Mivel a tizenéves agy befolyásolható, vagyis nagymértékben hat rá a környezete, a szülői szerep rendkívül fontossá válik ezekben az években. Ez nem a gyermekünk életéből való kiszállás ideje, hanem annak, hogy együtt menjünk vele végig a testi és lelki változások folyamatán.”
Na stiahnutie
7,89 €

Jemným dotykem


Když se malé děti necítí dobře, když křičí, trpí kolikou nebo záchvaty úzkosti, kraniosakrální terapie dokáže jejich potíže zmírnit nebo je zcela uzdravit. Tato kniha seznámí čtenáře se zásadami šetrné tělesné péče o kojence a malé děti a ukáže, jak může terapeut dítěti citlivě pomáhat při překonávání fyzických i psychických obtíží. Kraniosakrální terapie přispívá k budování pocitu důvěry a bezpečí a pomáhá vyrovnat se i s následky komplikovaného porodu. Harmonizuje centrální nervový systém dítěte, posiluje jeho organismus a umožňuje dítěti plně rozvinout vlastní životní energii.
Na stiahnutie
6,62 €

Ženské příběhy II


V historii se příběh žen nezapisoval moc často – zapisovaly se války a vítězové, počty koní a církevní majetek. Ale porodní polohy a byliny, ženské sexuální prožitky a zvyky kolem rodičovství a mateřství se zapisovaly jen málo… A o co se potom můžeme opřít, když nemáme přístup k moudrosti zkušeností našich babiček (kterým to zas zapomněly sdělit jejich babičky, protože už se to od svých babiček nedozvěděly)? O co se budou opírat naše dcery, aby nemusely dělat stejné chyby? Anebo i naši synové, ať nemusejí příliš dlouho hledat cestu k pochopení ženy?
Na stiahnutie
8,58 €

Hogyan meséljünk gyerekeknek?


Amikor egy gyerek azt kéri, hogy meséljünk neki, valójában a figyelmünkre vágyik: a mesemondás során sokkal fontosabb a beszélő és a hallgató, vagyis a szülő és a gyerek között lévő kapcsolat, mint maga a történet. Az intuitív mesemondás nemcsak a kötődést erősíti, de segít a gyerekeknek új készségeket elsajátítani, együttérzővé teszi őket, tompítja a problémás érzéseket és segít átlendülni az élet nehéz pillanatain. A könyv szerzői, akik szülőként és tanárként is gyakorlott mesemondók, bevezetnek a mesemondás mesterségébe, a gyakorlatok és a mintául szolgáló történetek pedig segítenek életre kelteni ezt a módszert. A könyv végére érve magabiztosabb mesemondónak fogjuk érezni magunkat, hiszen a mesemondás olyasmi, amiben már eleve jók vagyunk – csak esetleg még nem tudunk róla. „Boldog vagyok, hogy ez a könyv elérhetővé vált magyarul. Meleg szívvel ajánlom minden felnőttnek, aki valaha azt állította, ő képtelen fejből mesélni. A mesemondás, ahogy ez a csodás kis kötet megmutatja, elsősorban kapcsolódás. Mindannyiunk lételeme.” DR. ZALKA CSENGE VIRÁG, mesemondó és író „A történetmesélés kétségkívül a legjobb módszer arra, hogy információkat és gondolatokat ültessünk a hallgatóság fejébe. Ez a könyv kulcsfontosságú oktatási eszközként segít népszerűsíteni a mesélést.” Dr. JANE GOODALL, a Jane Goodall Intézet alapítója és az ENSZ békenagykövete „A mesemondás a leghétköznapibb varázslat a világon. Titokzatos erő, amit mindannyian birtoklunk, akkor is, ha nem hiszünk magunkban. Ez a könyv szórakoztató módon rombolja le a meséléssel kapcsolatos tévhiteket, miközben használható tanácsokkal segít felszabadítani a bennünk élő mesemondót. Receptre írnám fel minden szülőnek, aki nem bánja az olyan mellékhatásokat, mint az azonnal kialakuló mesefüggőség vagy a fékezhetetlen nevetés.” TROGMAYER ÉVA, a Labi, az erdő pékje és a Medvemese című könyvek írója „Azok mondják a legjobb meséket, akik igazán ismernek minket. Ha valaki nem érzi magát elég magabiztosnak a meséléshez, ez a könyv neki is megfelelő segítséget nyújt majd.” STEVE BIDDULPH pszichológus, számos New York Times-bestseller, köztük a Hogyan neveljünk boldog gyermekeket?, a Hogyan neveljük a fiúkat? és a Hogyan neveljük a lányokat? szerzője
Na stiahnutie
8,87 €

dostupné aj ako:

UNI in&out 2022 Nyár


A kiadványunkkal a gyakorlatorientáltságra, a vizsgákra való készülésre, a pénzügyi stabilitásra, a lakhatási körülmények megteremtésére koncentrálunk. Természetesen mindezt a ti, azaz az egyetemisták és az egyetemre készülők szemszögéből.
Na stiahnutie
5,04 €

Terítéken a lélek


Gasztropszichológia ?testnek és léleknek Miért idéz fel ennyi emléket egy-egy íz? Mit árul el a főzési stílusunk és a konyhánk rólunk és a családunkról? Mit együnk, hogy csökkentsük a depresszió esélyét? Létezik-e hatékony fogyókúra? Czecz Fruzsina tanácsadó szakpszichológus, gasztropszichológiával foglalkozó ételrajongó szerző tudományos eredményekkel, esetbemutatásokkal és számos érdekességgel illusztrálva mutatja be a gasztronómia és a mentális egészségünk közötti összefüggéseket. Megtudhatjuk, milyen üzenetet hordozhatnak az ételek, mit jeleznek a gyerekek, amikor nem hajlandók enni, vagy hogy miért kérdezik folyton a nagymamák, ízlik-e a főztjük. A szellemes és úttörő kötetből az is kiderül, milyen hozadéka lehet az ételintoleranciának, és miként válhat a konyha meditációs térré. A számos gyakorlat segítségével pedig a pszichológia és a gasztronómia iránt érdeklődők részesei lehetnek egy jóízű önismereti utazásnak is.
Na stiahnutie
9,61 €

Szemünk fényei


Nagyanyáink ?úgy tartották, hogy egy nő két dologért hajlandó bármit megtenni: azért, hogy legyen gyermeke, és azért, hogy ne. Az elmúlt fél év században a tudomány számos megoldást fejlesztett mindkét „problémára”, amelyeket felmenőinknek nem biztosított a természet. De amikor azt gondoljuk, hogy a tudomány „fejlődése” csak előre visz, és a biológiaiakkal együtt megoldja a társadalmi problémákat is, akkor nem veszünk tudomást arról, hogy az iparivá váló megoldások újabb és újabb, gyakran még nagyobb problémákat idéznek elő, kiváltképp, ha a morális, etikai vagy akár a biológiai szempontok háttérbe szorulnak.    A Szemünk fényei egy olyan aspektust emel ki, amely eddig szinte egyáltalán nem kapott figyelmet: a gyermekek érintettségét „a felnőttek ügyeiben”.Globális szintű szemléletváltásra van szükség, amely lehetővé teszi, hogy a felnőttek önző, énközpontú megközelítése helyett a gyermekek szempontjai érvényesüljenek, legyen szó a válás miatt felbomló családokról, az azonos nemű párok gyermekvállalásáról, a mesterséges megtermékenyítés különféle formáiról vagy a béranyaság és az örökbefogadás egyre inkább iparszerűvé váló mechanizmusairól. A szerzők szerint a házasság intézménye képes a leginkább arra, hogy megvédje a gyermekeket az anya vagy apa nélküli gyermekkortól és az életre szóló sérülésektől. A felnőtt társadalom tagjainak magánemberként és döntéshozóként is felelősségük, hogy a felnövekvő generációk részesüljenek abban a védelemben és biztonságban, amelyet kizárólag a teljes család képes nyújtani számukra.
Na stiahnutie
8,77 €

Ako hovoriť s mužmi


Máte pocit, že vám partner nerozumie? Je to pravdepodobne preto, že muži a ženy hovoria rôznymi jazykmi. Odborníčka na vzťahy, Nicole Stange, už viac ako 15 rokov skúma, ako môžu ženy hovoriť s mužmi tak, aby bol ich odkaz nezameniteľný. Nejde iba o presný, jasný a priamy spôsob vyjadrovania slov, ale aj o láske, úcte a všímavosti, ktoré podporujú vnútorný postoj. To zahŕňa pokoj, štipku humoru, zvedavosť a – na počudovanie – tiež dostatočnú sebaúctu a starostlivosť o seba.
Na stiahnutie
9,90 €

dostupné aj ako:

Vztahy aneb 7+1 osudových omylů


Proč se nám nedaří ve vztazích? Proč opakujeme stále stejné chyby? S jakými předsudky se potýkáme a které jsou největší omyly v mezilidských a partnerských vztazích? Další kniha známé advokátky a expertky na rodinné vztahy popisuje na příkladech a každodenních situacích, jak omylům předcházet a jak ve svých vztazích nacházet radost a štěstí. Jednotlivé kapitoly (například Nejsme si rovni, Kdo může za naše štěstí nebo Jak rozpůlit dítě) doplňuje osobní pohled autorky, doporučení a cvičení, schémata, tabulky, filmy a odkazy na další, podrobnější zdroje. Není vám dobře ve vztahu? Možná je to tím, že nedokážete nastavit partnerovi hranice nebo vnést do svého života radost. Chcete své vztahy zlepšit? Inspirujte se praktickou příručkou – osmnáctou knihou Daniely Kovářové.
Na stiahnutie
10,29 €

Rodičovština


Co je to „rodičovština“? Zdánlivě nevinné fráze, které rodiče používají v komunikaci s malými dětmi. Věděli jste, že pochvalou „To se ti moc povedlo!“ můžete dítěti ve skutečnosti ublížit nebo že když potomka nutíte, aby hezky poděkoval, jde o nejhorší možný způsob, jak ho naučit slušnému chování? Lehrová opírá svůj dynamický text o výzkumy psychologů, pedagogů a organizací specializujících se na rozvoj dětí a představuje vědomý přístup k rodičovství založený na lásce a respektování dítěte jako individuality. Jennifer Lehrová je chytrá, vtipná a nebojácná autorka, která převrátí vzhůru nohama všechny vaše zažité představy o rodičovství.
Na stiahnutie
13,68 €

Tajomstvo spokojnosti „lenivej mamy“


Vydavateľstvo IKAR prináša už štvrtú knihu z bestsellerovej edície Lenivá mama. Autorka Anna Bykovová je pedagogička a psychologička s mnohoročnými skúsenosťami nadobudnutými v ambulancii detského poradenstva a rodinnej terapie, ale aj pri výchove vlastných detí. Práve preto jej cenné rady ponúkajú konkrétnu, mnohonásobne overenú a preverenú praktickú pomoc. Výklad ilustrujú príklady z tých najbežnejších situácií, ktoré dobre pozná každá rodina s deťmi – situácie podfarbené nedostatkom času, nedostatkom spánku, fyzických i duševných síl. Ako z tohto kruhu von, bez ujmy na zdraví dieťaťa či rodiča? Kniha Tajomstvo spokojnosti „lenivej mamy“ by mohla mať aj podtitul S humorom o vážnych veciach. Smelo sa začítajte a vďaka vtipnému nadhľadu zistíte, že riešenie rodinných ťažkostí a rébusov nemusí byť v nedohľadne. Zistíte, že vy sami ste oveľa lepší rodičia, ako si o sebe myslíte, a že vy sami sa dokážete postarať o to, aby bola u vás doma pokojnejšia, láskyplnejšia a tvorivejšia atmosféra.
Na stiahnutie
8,30 €

dostupné aj ako:

Máma na cestách


Cestovatelský život s příchodem dětí rozhodně nekončí, teprve začíná... Cestuj, dokud můžeš, s dítětem už se nikam nepodíváš. Proč to dítě někam taháte? Vždyť z toho nic nemá… Tyto a další předsudky vám vyvrátí blogerka Veronika Zelendová alias Máma na cestách, která vám ukáže, že i s dětmi není při poznávání světa nic nemožné. Kromě úžasných osobních zážitků doplněných o fotografie, vám představí i tipy a rady, jak cestovat s vašimi ratolestmi i jak s nimi na cestách ušetřit nějakou tu korunu. Tak proč nezačít krátkými výlety po okolí a neskončit nakonec na cestě kolem světa?
Na stiahnutie
8,28 €

Máma na třetí


Mateřstvím vede mnoho cest a tohle je ta naše! Autorčina velmi otevřená zpověď o její cestě trojitým mateřstvím, od plánování těhotenství až po nástup dětí do školky, která se s každou z jejích tří dcer až neuvěřitelně liší. I potřetí to může být jako poprvé, a ne vždy jde všechno hladce. Žádná cesta mateřstvím není špatná, a navíc jich existuje neuvěřitelné množství. Stačí si jen vybrat, po které se vydáte, anebo zkuste jednu, a pokud to nevyjde, přejdete na další. Hlavní je, aby ta zvolená cesta vyhovovala vašemu dítěti a především vám samotným!
Na stiahnutie
10,25 €

Narodili ste sa, aby ste žili naplno


Každý človek má iné túžby. Zatiaľ čo niektorých napĺňa predstava harmonického manželstva v dome plnom detí, iným k šťastiu stačí samota a napĺňa ich kariéra a vzdelanie. Podobne to je aj s nárokmi na životných partnerov a intímny život. Prečo však niektoré ženy uprednostňujú potreby svojho partnera a svojich detí pred svojimi? Prečo sa ľudia pripútajú k nevhodnému partnerovi? Prečo mnohí z nich žijú bez sebaúcty v problematických vzťahoch? Prečo sú frustrovaní, nespokojní a nešťastní? Na podobné otázky nájdete v tejto knihe jednoduché a zároveň fascinujúce odpovede. Autorka Rut Nievesová ako skúsená terapeutka a lektorka duchovného a osobného rozvoja radí, že najprv treba začať od seba. Treba sa naučiť pochopiť seba samých a spoznať, ako sa dá žiť bez komplexov či obáv. Život môžete uchopiť do vlastných rúk a naplno si vychutnať zdravý vzťah, vzájomnú lásku a tešiť sa z nich. Niekedy je to náročnejšia cesta, no ak po nej vykročíte, môžete sa oslobodiť od predsudkov, konzervatívnych obmedzení a naučených vzorcov správania, aby ste si tak mohli užívať zdravší, plnší a oveľa krajší intímny i emocionálny život. Stačí otočiť prvú stránku. Rut Nievesová je najznámejšou španielskou lektorkou a trénerkou, autorkou bestsellerovej self-help literatúry na tému osobný a duchovný rozvoj, rodina a partnerské vzťahy.
Na stiahnutie
13,90 €

dostupné aj ako:

Vášeň v zajatí


Dá sa aj v dlhodobom vzťahu udržať erotické napätie? Je možné zladiť našu túžbu po bezpečnej láske s túžbou po vášni a vzrušení? Prečo je také ťažké túžiť po niekom, koho už máme? Prečo sa z toľkých dlhoročných partnerských vzťahov vytráca vášeň a erotický náboj? Esther Perel na pozadí príbehov zo svojej vyše dvadsaťročnej praxe psychoterapeutky vysvetľuje zákonitosti, ktorými sa riadia láska a túžba. Na príklade svojich klientov ukazuje, prečo niektoré vlastnosti dobrého partnerského vzťahu (ako rovnostárstvo, bezpečie, otvorenosť) môžu byť v konflikte s erotickou túžbou a vzrušením a čo sa s tým dá robiť. Napriek všetkému verí, že je možné si udržať erotický záujem a vášeň aj v dlhodobom vzťahu. Kľúčom je erotická inteligencia umenie, ktoré je možné pochopiť a naučiť sa vyžaduje si však zámer a čas. Ak sa preň rozhodnete, môže transformovať váš pohľad na život, lásku a sex.
Na stiahnutie
9,60 €

dostupné aj ako:

5 jazykov lásky pre muža


V srdci muža sa ukrýva túžba zvládať všetko, čo sa mu zdá dôležité. Je skvelé byť užitočným v práci alebo na ihrisku, ale nič sa nevyrovná tomu, keď vám manželka povie: „Vďaka tebe sa cítim milovaná.“ Ak ste tieto slová od nej ešte nepočuli alebo máte pocit, že nie ste špičkovým hráčom v oblasti vzťahov, je táto kniha určená práve vám. Séria kníh Päť jazykov lásky je bestsellerom, pretože princípy, ktoré obsahuje, sú jednoduché, praktické a efektívne. V tejto knihe autori hovoria priamo k mužom o tom, čo to znamená naučiť sa hovoriť jazykom lásky ich manželiek. Kniha je plná humoru a užitočných ilustrácií, ktoré vám pomôžu zvládnuť umenie milovať.
Na stiahnutie
7,90 €

dostupné aj ako:


Naučme sa nielen milovať knihy, ale aj byť skvelým rodičom a obetavým partnerom. Staňte sa mamou, ktorá má čas a varí najlepšie, ako sa dá. Ukážeme vám 5 jazykov lásky a predstavíme psychológiu milujúcich rodičov. Deti a rodičia, rodičia a deti sú spojený navždy. Ako sa k tomu postaviť, či triky lenivej mamy nájdete práve tu. 

Táto kategória je určená pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o budovanie zdravých vzťahov, partnerského spolužitia a rodičovstva. Nájdete tu knihy, ktoré vám ponúkajú rady, odborné názory a inšpiráciu na ceste k vyváženému a naplnenému rodinnému životu.

Kategória "Partnerstvo a rodičovstvo" sa zameriava na poskytovanie informácií, návodov a podpory pre všetkých, ktorí chcú budovať zdravé a šťastné partnerské vzťahy a aktívne sa podieľať na rodičovstve. Nájdete tu knihy, ktoré vám poskytnú rady na zlepšenie komunikácie, budovanie intímneho vzťahu, riešenie konfliktov a rozvíjanie spoločných hodnôt.

Narazíte tu na knihy, ktoré sa zaoberajú témami ako rodičovské schopnosti, vývoj dieťaťa, výchova, zvládanie stresu, podpora v partnerskom vzťahu, plánovanie rodiny, rovnosť v partnerskom spolužití a mnoho ďalších dôležitých aspektov rodičovstva a partnerstva.

Nájdete tu knihy o partnerstve a sexe ale aj o rodičovstve a výchove.