! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Dobrodružstvo, napätie, western strana 3 z 36

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

A konkrét hiúz                        


A tizenkét éves Marci okos, de kissé szétszórt fiú, pót-, majd beugró tagja iskolájuk természetismereti és természetvédelmi versenyre készülő kis csapatának, mely egészen az országos döntőig jutott. A döntőt Márianosztrán rendezik, és a dolgok úgy alakulnak, hogy Marci ötéves öccsét, Jancsit is magukkal kell vinniük, aki nagyon szeretne végre egy saját háziállatot. Egyenesen a természetből… Ez a történet során okoz némi bonyodalmat – miként az is, hogy a csapat egy sajnálatos félreértés következtében egy rozzant kölcsönfurgonnal kénytelen útnak indulni. Nem is jutnak messzire, egy sötét erdőben töltik az éjszakát, és bolondnál bolondabb, izgalmasabbnál izgalmasabb kalandok várnak rájuk – no, meg egy váratlan találkozás a "konkrét hiúzzal"… A szórakoztató regény – a Regényes természet irodalmi pályázat díjazott műve – a szerző első kötete a Móra Kiadónál.
Na stiahnutie
5,67 €

Olgica és a drága nagyapa


Napjaink egyik legsikeresebb román ifjúsági írójának a regénye! Vajon mi a nagyobb kihívás? Kalandorként, folyton trükközve menekülni lerázhatatlan fogdmegek elől, vagy szembenézni a családi titkokkal?Olgica egy tizenkét éves kamaszlány, olyan, mint bármelyik másik kamaszlány. Vagyis nem igazán. Szuperokos, szemtelen, ügyetlen, és nem szereti a meglepetéseket. Nem túl lelkes tehát, mikor kiderül, hogy a számára addig ismeretlen nagynénjével kell töltenie a hétvégét. Mi több, Constantin, a drága nagyapa is alig várja, hogy láthassa őt.És nagyapa nem szereti, ha ellentmondanak neki.
Na stiahnutie
10,07 €

Rosszfiúból lakótárs


Lia Hammingway szülei folyton üzleti úton vannak, ahogy most is, de most hosszabb ideig, mint általában. De ezzel nem csak ők vannak így, az üzlettársuk is ugyanúgy hosszú időre utaznak el. Ezért fiát szervezik be lányuk lakótársaként. Történetesen ez a fiú Dean Lockwood, akivel nem felhőtlen a viszonya a főszereplőnek. Beköltözés után megkezdődnek a veszekedések, amik feszültséget hoznak a házba. Közben az iskolában nem nézik jó szemmel a kibontakozó „kapcsolatukat”, hiszen ott vannak a barátok, exek, akik nem támogatják őket. Eleinte minden rendben megy, de ahogy a viszony kezd köztük elmélyülni, úgy jönnek az újabb és újabb megpróbáltatások és izgalmak. A két főszereplő egyre jobban számíthat egymásra, de az eddigi bizalmasukban, barátaikban kezd megjelenni a féltékenység, irigység, szeretet vagy éppen utálat. Egyre több konfliktus, elfojtott érzelem tör fel, amivel szembe kell nézniük. Vajon a kapcsolatuk megmarad, ha át kell élniük baleseteket, másoknak a bosszúvágyát, a múltból megjelenő barátokat vagy ellenségeket? 
Na stiahnutie
5,02 €

Kufor z neba


Všetko sa to začalo, keď z neba záhadne spadol kufor A tento prípad rozlúskne len prešibaná študentka Elisa! Teda, to si myslí ona, ale kto by už len ju mohol v pátraní zastaviť? Keď sa však naoko neškodná hádanka zmení na vyšetrovanie vraždy, nebezpečie sa stupňuje. Elisa sa zapletie do úkladov chamtivej londýnskej smotánky. A navyše sa nevie na nič poriadne sústrediť, pretože jej myšlienky neustále smerujú k nedostupnému pánovi Greenovi, ktorý jej vždy rozbúši srdce.
Na stiahnutie
15,40 €

České pověsti A1/A2


Pojďte se s námi seznámit s nejznámějšími českými pověstmi. V knize zjistíte, jak Čechy získaly svůj název, kdo to byla kněžna Libuše, jak se stavěl Karlův most nebo proč se lidé báli bydlet ve Faustově domě. Kniha České pověsti obsahuje nejznámější a nejpůvabnější české pověsti. Příběhy jsou napsány zjednodušenou češtinou i ukrajinštinou tak, aby vyhovovaly potřebám začínajícího čtenáře. Na každé stránce naleznete ukrajinský text a jeho český zrcadlový překlad. Kniha obsahuje také cvičení vhodná pro ověření získaných znalostí. Audionahrávku ve formátu MP3, na které příběh vypráví rodilá mluvčí, naleznete na adrese www.albatrosmedia.cz, kde do vyhledávacího pole zadáte název této knihy, rozkliknete ji a nahrávky naleznete v sekci Ke stažení.
Na stiahnutie
8,77 €

A Du Barry-gyémántok


Ördögien kitervelt, szórakoztató krimivígjáték őfelsége, a rettenthetetlen királyné szolgálatábanNégy évvel ezelőtt Du Barry grófné ékszerei eltűntek, a holttestek száma pedig egyre nő. Marie-Antoinette királyné egy lehetetlen nyomozópárost, Rose-t és Léonard-t bízza meg az üggyel, akik állandó civakodás közepette, „a teljes diszkréció betartása mellett” ügyködnek Párizstól Versailles-ig. Frédéric Lenormand történelmi intrikáit mindig csípős humorral fűszerezi. A Ti bíró legújabb esetei szerzője elnyerte az Arsene Lupin-díjat és a Történelmi krimi Historia díját a Voltaire nyomoz sorozatáért.  
Na stiahnutie
6,28 €

Fehér hunok nyomában Ázsia szívében


A szerző 2001-ben több hónapos etnológiai kutatást végzett a Himalájában, Hindukusban, a Karakorum-hegységben és a Taklamakán-sivatagban. Ez a világ etnikailag, nyelvileg egyik legsokszínűbb, elzárt világa, ami jelenleg Kasmírnak a Pakisztán által megszállt területéhez és a Kína területén lévő Ujgurisztánhoz (Xinjiang) tartozik. A szerző útja a kínai–afgán–pakisztáni határvidéktől az Ujgurisztánban (Kelet-Turkesztánban) található Taklamakán sivatagán át egészen a Tiensan-hegységig vezetett. Az izgalmas útleírás nemcsak a térség útikönyvszerű ismertetését tűzi ki célul. A feltárt történeti, régészeti és néprajzi adatok részletgazdag ismertetésén túl érzékletesen, naplószerűen tartalmazza a szerző élményeit, viszontagságait is, hiszen át kellett kelnie a világ legnagyobb hegységein, gyatra utakon, majd hegyi ösvényeken, gleccsereken és sivatagokon. Ajánljuk e kötetet mindazoknak, akiket érdekel ennek az alig ismert térségnek az ókorig visszavezethető, ezerszálú múltja és sokszínű jelenlegi kultúrája; továbbá azoknak is, akik kíváncsiak arra, hogy a hunoknak a Közép-Ázsiába, majd Indiába vonuló ágának (hjúnok, majd varhunok, fehér hunok, heftaliták) utóélete, hatása felfedezhető-e és miképpen e vidéken, ahol Közép-Ázsia, Belső-Ázsia és az Indiai szubkontinens találkozik. Az olvasó bepillantást nyer az ujgurok, szarakolok, hunzakutok, sinák, kovárok, kalasok és más, alig ismert hegyi népek világába.A Fehér hunok nyomában Ázsia szívében a szerző Tündérek kihalófélben című háromkötetes művének első része. A teljes e-könyv egyben is megvásárolható.
Na stiahnutie
7,06 €

A másik Malody lány


A másik Malody lány a varázslatos angol reneszánsz idején, egy képzeletbeli városban játszódó történelmi kalandregény, tele megoldásra váró rejtélyekkel, szerelemmel, nem várt fordulatokkal. Smallhall olyan hely, ahol mindenkinek vannak titkai és mindenkinek a neve összefüggésbe hozható valamilyen botránnyal.Egy ködös reggelen egy fiatal lány holttestére bukkannak a kisvárosban élők. A helyszínen összesereglők azt suttogják, hogy az egyik Malody lány az áldozat. Hogy megtudjuk, melyikük, illetve hogy valóban így van-e, vissza kell fejtenünk az idő fonalát – ez az időutazás pedig nem akármilyen kalandokkal lepi meg olvasóját. A kötet a Smallhalli mesék második része, amely lazán kapcsolódik az elsőhöz, a Gázlámpához, de önállóan is élvezetes olvasmány. Ez a könyv ugyanis sokkal régebbi időkbe, 1555-be, I. Mária királynő uralkodása idejére repít vissza bennünket.
Na stiahnutie
6,28 €

Slávna päťka na Záhadnej planine


Pätica kamarátov, súrodenci Julian, Dick a Anna, ich sesternica George a pes Timmy, zažije opäť nové dobrodružstvo. V odhaľovaní tajomných udalostí, čo sa odohrali na Záhadnej planine, prečo sa planina tak volá a čo sa na nej stalo, im pomôžu aj noví kamaráti Henry, William a Sopľoš. No napriek tomu to nebudú mať ľahké. Pátranie im skomplikuje hrozivá hmla aj na všetko odhodlaní tajomní kočovníci. Pri objasňovaní záhad minulosti narazia na ešte väčšie tajomstvo súčasnosti a ak chcú uspieť, opäť budú musieť zapojiť všetky svoje schopnosti.
Na stiahnutie
6,29 €

dostupné aj ako:

Ahoj, vlky!


Sú prázdniny a Filip sa doma totálne nudí. Rád sa bicykluje po rušnom sídlisku Rozkvet, pochutnáva si na tetiných koláčoch a túla sa po okolí so psíkom Bodkom. Najradšej zo všetkého si však vymýšľa príbehy. Čo ak ho však doma nikto neberie vážne a v jeho izbe sa zabývajú dve nesmierne otravné potvory, ktoré mu nedajú pokoj ani v noci? A k tomu všetkému ho prenasledujú vlky! Filip sa preto s pomocou neobyčajnej tety Agáty vydá na ďalekú dobrodružnú cestu menom písanie, na neznámu planétu Ďalej a Ďalej. A možno ešte ďalej... Kniha Ahoj, vlky! je plná slovných hier, radosti z jazyka, nehy a múdrosti. Dorota Kassjanowicz v tomto dobrodružnom príbehu dokazuje, akú obrovskú silu má detská fantázia a ako pomáha deťom prekonávať chvíle, ktoré považujú vo svojom živote za náročné. Nie nadarmo získala táto kniha v roku 2014 poľské ocenenie IBBY za najlepšiu detskú knihu a v roku 2015 bola zaradená do prestížneho katalógu White Ravens, v ktorom sa každoročne objavujú výnimočné knihy z celého sveta. Táto kniha vás presvedčí, aby ste nikdy neprestali snívať. Knihu Ahoj, vlky! do slovenčiny preložil Ján Púček a ilustrovala Zuzana Bartová. Je to tretia kniha Vydavateľstva Absynt, ktorá je určená mladším čitateľom a čitateľkám. Poteší všetkých vo vekovej kategórii 9+. Tituly pre deti a mládež z Vydavateľstva Absynt sú označené naším upraveným logom.
Na stiahnutie
11,30 €

dostupné aj ako:

Enola Holmesová - Případ zlověstných kytic


Každý ví, že doktor Watson je pravou rukou Sherlocka Holmese, takže když se ztratí, je to šok. Dokonce ani sám Sherlock netuší, kde by mohl být. Enola by tomu ráda přišla na kloub, stále se ale skrývá před svými bratry a zapojení do pátrání by pro ni bylo více než riskantní. Když se však dozví, že do domu Watsonových byla doručena poněkud podivná kytice, hodí obavy za hlavu. Je potřeba najít odesílatele – a to co nejrychleji. Jen ona totiž ví, že obsahuje květiny, které symbolizují smrt!
Na stiahnutie
7,79 €

Sherlock Holmes vyšetruje: Štúdia v červenej


Prvý prípad Sherlocka Holmesa!„Včera večer bolo v prázdnom londýnskom dome objavené telo, patriace pravdepodobne E. J. Drebberovi. Príčina smrti nejasná. Adresa uvedená v Clevelande, Ohio. Budeme vďační za akékoľvek informácie.“ Keď si polícia nevie dať rady so záhadnou vraždou, o pomoc s vyšetrovaním požiada najlepšieho amatérskeho detektíva. S doktorom Watsonom po boku sa Sherlock Holmes púšťa do odhaľovania cesty za pomstou, ktorej korene siahajú hlbšie, než sa zdá. Vyriešiť tajomné záhady, nájsť ukradnuté poklady a brániť česť kráľovnej a krajiny – to všetko je pre svetoznámeho detektíva Sherlocka Holmesa a jeho verného spoločníka doktora Watsona každodennou prácou.
Na stiahnutie
6,30 €

Petronela Jabĺčková 6: Húska gagotačka a čarodejnícka sesternica


Petronela Jabĺčková je čarodejnica. No nie obyčajná! Má na starosti jablone, a ako sa v takomto prípade sluší a patrí, býva v jablku.Na začiatku letných prázdnin čaká dvojčatá prekvapenie: dovolenka s rodičmi na gazdovskom dvore. Pred odchodom im Petronela ešte stihne vtisnúť do rúk vrecúško s hviezdičkami z Mliečnej cesty, ktoré im v prípade núdze majú pomôcť vyhľadať čarovnú pomoc.Olívii a Oliverovi sa u sedliaka Zemana ohromne páči, zaľúbia sa najmä do husí. Onedlho im totiž Gréta a Gabo doslova zobú z ruky. Lenže gazda má v pláne húsky predať. Majú nebodaj skončiť v rúre? Husi treba bezpodmienečne zachrániť, rozhodnú sa deti. Ako dobre, že im Petronela dala čarovné kamienky…
Na stiahnutie
6,90 €

dostupné aj ako:

Petronela Jabĺčková 5: Kniha čarov a špehúň


Petronela Jabĺčková je čarodejnica. No nie obyčajná! Má na starosti jablone, a ako sa v takomto prípade sluší a patrí, býva v jablku. Jeseň je vhodný čas na všakovaké ručné práce. Aj v Petronelinom jablkovom domci je rušno. Dvojčatá, roháč Lucius aj jablkoví škriatkovia sa pustia do vyrezávania tekvíc. No na druhý deň akoby sa po Uhorkáčovi a jeho druhoch zľahla zem. Čo sa im prihodilo? Vďaka Oliverovi a jeho detektívnym pomôckam a schopnostiam kamaráti rýchlo zistia, že jablkových škriatkov niekto uniesol. Ako dobre, že sa do hľadania zapojí aj psík Hafi, ktorý je v mlyne na prázdninách. Jeho dobrý nos privedie malú čarodejnicu a jej kamarátov rýchlo na správnu stopu. Hlboko v lese za Petronelinou záhradou... Sabine Städingová sa narodila roku 1965 v Hamburgu. Od detstva veľmi rada vymýšľala všakovaké príbehy. Po troch knihách o čarodejnici Magnólii vymyslela pre mladších čitateľov novú postavičku, čarodejnicu Petronelu Jabĺčkovú. Toto je už piaty príbeh o malej čarodejnici a jej priateľoch a ďalšie dobrodružstvá pripravuje. SaBine Büchnerová sa narodila roku 1964 vo Wuppertali a pred štúdiom komunikačného dizajnu vo Wuppertali a animácie na filmovo-televíznej vysokej škole v Babelsbergu pracovala ako sociálna pedagogička v detskom domove. Ilustrovala celý rad kníh a vydala aj vlastné obrázkové knihy. Jej práce už získali celý rad ocenení.
Na stiahnutie
6,20 €

dostupné aj ako:

Únikovka: Minecraft – pekelná škola


JSTE UVEZNENI, MALI HRACI! Váš kamarád Adrien je génius. Díky němu jste neporazitelní v Minecraftu. Nic ale nejde podle plánu a Adrienova manipulace s hrou má katastrofální následky. Jste zaseknutí v počítačové hře… a škola je plná nebezpečných mobů! Budete potřebovat chladnou hlavu a zdravý rozum při řešení hádanek, abyste se mohli vrátit zpět do reálného světa. JSTE PRIPRAVENI PRIJMOUT TUTO VÝZVU?
Na stiahnutie
7,30 €

Maxi Einsteinová: Zachráňme planétu!


Skvelá séria kníh pre deti od svetoznámeho amerického spisovateľa Jamesa Pattersona o geniálnej sirote Maxi Einsteinovej pokračuje. Maxi s kamošmi z Inštitútu pre zmenu už majú za sebou viacero úspešných projektov. Elektrifikovali vzdialenú africkú dedinu, pomohli pri čistení pitnej vody v Indii i v boji proti svetovému hladu. Jasné, že sa im všetko vyšlo. Sú to predsa géniovia! V štvrtej časti ich dobrodružstiev však musia naši mladí géniovia zdolať ešte väčšiu hrozbu – klimatickú zmenu, ktorá sa týka všetkých tvorov i rastlín na Zemi. Navyše Maxi a jej kamošom zas, ako inak, ktosi hádže polená pod nohy. Kto to je? Podarí sa tímu IPZ zvíťaziť nad ním a zabrániť katastrofe, čo hrozí celej našej planéte? Toto všetko a ešte oveľa viac sa dočítate v napínavej knihe o záchrane sveta a odvážnych deťoch Maxi Einsteinová: Zachráňme planétu!
Na stiahnutie
8,39 €

Chapadla ohně


Je léto, šest kamarádů z Gangu odvážných čeká prázdninové dobrodružství na jednom z Kanárských ostrovů. Mariana má první noc na Tenerife zlý sen, a ohrožující pocit ji neopouští ani po probuzení. Proč má takový strach z ohně? Po báječné plavbě lodí se parta vydá pirátskou stezkou na výlet. Už se zdá, že zvládnou všechny nástrahy, když v dálce spatří dým. Pochopí, že je čas pospíšit si do bezpečí, než vysušená oblast vzplane. Snad se nevyplní Marianiny předtuchy a ohnivá chapadla ji, Alfu, Betu, Tima, Jonáše a Hardyho nepolapí!
Na stiahnutie
10,25 €

Frigiel a Fluffy - dobrodruzi z Minecraftu: hon za pokladem


Vydej se s Frigielem a Fluffym na dobrodružnou cestu světem Minecraftu! Frigiel z vesnice Lanniel právě oslavil 10. narozeniny, cítí se ale dost osamoceně, protože jeho děda Ernald bývá často pryč. Většina dětí z vesnice v čele s Erikhem a Broghem si udržuje od Frigiela odstup. Jediná Ophélie, budoucí architektka, a Fluffy, starý vlčák, jsou jeho věrnými přáteli.  Během jednoho velkého honu za pokladem, v němž soupeří všechny děti z Lannielu, se snaží Frigiel, Ophélie a Fluffy porazit Erikha a jeho tým. Jakmile se ale ztratí Jenna, Erikhova sestra, všichni spojí síly, aby ji našli.
Na stiahnutie
8,28 €

Mágia splnu


Mirka dostane do daru dve mačiatka a už hneď sa medzi nimi vytvorí silné puto. Zamiluje si ich a s láskou sa o ne stará. To, že si s nimi rozumie, jej vôbec nepripadá čudné. Ale fakt, že s nimi zdieľa pocity a vlastnosti, jej už príde trochu zvláštny. Aj kamarátky si všímajú výrazné zmeny v jej správaní. Čo sa s Mirkou deje? Autorka túto knihu písala ako 13-ročná – vo veku hlavných hrdiniek príbehu. Je preto písaný autentickým jazykom.
Na stiahnutie
6,99 €

dostupné aj ako:


V kategórii Dobrodružstvo, Napätie, Western nájdete knihy plné vzrušujúcich príbehov, dobrodružstva a adrenalínu. Tieto knihy vás zavedú do sveta nekonečných dobrodružstiev, nebezpečných situácií a fascinujúcich prostredí.

Knihy v kategórii dobrodružstvo a napätie ponúkajú príbehy plné akcie, dobrodružstva a napätia. Budete sledovať hrdinov, ktorí čelia rôznym výzvam a nebezpečenstvám. Od tajomných ostrovov a stratených pokladov až po nebezpečné expedície a súboje so zlom.

Sledujte špiónov, detektívov a hrdinov, ktorí riešia záhadné vraždy, odkrývajú tajomstvá a čelia nebezpečným zločineckým organizáciám. Všetko je postavené na hrane a vy budete neustále hádať, čo sa stane ďalej. Budete v napätí až do poslednej stránky.

Milovníci westernov budú nadšení našou ponukou kníh v kategórii Western. Prejdite sa po nehostinnom Divokom Západe a zažite dobrodružstvá s dobyvateľmi, pištolníkmi a lovcami odmien. Tieto knihy vám prinesú autentickú atmosféru Divokého Západu, konflikty medzi dobrými a zlými a príbehy o hľadaní spravodlivosti a dobrodružstva. 

Nechajte sa strhnúť príbehmi od Astrid Lindgrenovej, Jeffa Kinneyho, Jorna Liera Horsta, Enid Blyton, či Cressidy Cowell.