! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Encyklopédie pre deti a mládež strana 15 z 31

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

História pre zaneprázdnených


Historické texty sú často nadčasové a ukazujú, že naši predkovia riešili rovnaké dilemy ako my dnes. Kresťanskí svätci mohli napríklad vykonávať interrupcie a stredovekí mnísi si adoptovali deti. Začiatok novoveku sa spája s upaľovaním bosoriek. Najnovšie výskumy však tvrdia, že za touto krutou činnosťou môže byť len obyčajné „marketingové" súperenie cirkví. Jedinečná kniha zachytáva veľké a malé historické príbehy od praveku do 20. storočia. História pre zaneprázdnených prináša najnovšie informácie z bádania historikov a archeológov. Hrdinami knihy sú mnohé dejinné osobnosti – megalomanský Adolf Hitler, húževnatý Winston Churchill, ambiciózny „Červený barón", výnimočný Marcus Aurelius alebo záchranca Ján III. Sobieski. Jednotlivé časti knihy, ktorej autormi sú prispievatelia Historywebu, dokážete prečítať aj pri krátkej pracovnej prestávke v tablete či pri vychutnávaní rannej kávy. Vašim obľúbeným príbehom sa však môžete venovať aj dlhšie. Vedeli ste, že pravekí lovci napriek zaužívanej predstave nekopali mamutom pasce? „Ropou" staroveku bolo drevo. Táto surovina ovplyvňovala históriu tisícky rokov. Dlho existovala aj Rímska ríša, za jej diskutovaným koncom však nemusia byť len vpády barbarov, ale napríklad aj epidémia „bratranca" eboly. A mŕtvi vojaci v napoleonských vojnách sa často stávali zdrojom veľmi žiadaných zubných protéz. Podľa najnovších vedeckých poznatkov boli v tomto ohľade populárne „zuby od Waterloo".
Na stiahnutie
9,90 €

dostupné aj ako:

Z Prešporku do Soľnohradu


Prepracované a doplnené slovenské vydanie pôvodne rakúskej publikácie slovenských autorov Dr. Roberta Hofrichtera a Petra Janovičeka približuje čitateľsky príťažlivou formou dejiny Bratislavy a oblasti bývalého Rakúsko-Uhorska na území medzi Bratislavou a Salzburgom. Autori chcú prispieť k lepšiemu spoznaniu nášho západného suseda a zároveň zdôrazňujú nezmyselnosť nacionalizmu ako prekonanej ideológie, ktorá v minulosti strednej Európe nepriniesla nič dobré. Text bohato ilustrovanej knihy s úvodom Magdy Vášáryovej dopĺňajú rozhovory s osobnosťami regiónu strednej Európy Karlom Schwarzenbergom, Barbarou Coudenhove-Kalergi, Milanom Lasicom, Fedorom Gálom a prof. Friedrichom Gottasom. Formáty EPUB a MOBI neobsahujú fotografie.
Na stiahnutie
13,99 €

dostupné aj ako:

Ženy, co se nedaly


Osobnosti se nemají napodobovat... jsou důkazem toho, že si každý musí najít vlastní cestu K čemu jsou holky a ženy na světě? Přece k tomu, aby si šly za svým! Pětadvacet portrétů významných českých žen přináší svědectví o tom, že odvaha se vyplácí. Hrdinkám českých dějin stál v cestě nespočet překážek: politický režim, společenská omezení i lidé, co jim prostě nepřáli. Přesto se všechny dokázaly prosadit a jejich osudy jsou inspirativní skutečně po všech stránkách!
Na stiahnutie
10,25 €

Rozvrat


Nejnovější kniha Jareda Diamonda, nositele Pulitzerovy ceny, kterého znáte například díky knize Svět, který skončil včera. Proč se některé národy vyrovnávají s rozvratem lépe než jiné? Můžeme spletité národní krize pochopit díky paralelám s krizovou terapií jednotlivce? A leží právě tady klíč k úspěšnému řešení palčivých problémů dnešního světa? Polyhistor a držitel Pulitzerovy ceny Jared Diamond dokazuje, že ano. Jako příklady mu slouží moderní historie Japonska, Německa, Chile, Finska, USA, Indonésie a Austrálie, které prošly rozmanitými politickými i válečnými zvraty. Autor pak identifikuje dvanáct „terapeutických“ kroků a podmínek – od přijetí vlastní odpovědnosti až po opuštění dysfunkčních zásad a institucí – které těmto národům pomohly jejich existenční krize úspěšně překonat. Diamond knihu komponuje jako pestrou fresku složenou z líčení velkých dramat i z detailních postřehů o sedmi zemích, které měl možnost důkladně poznat. Nabízí přitom odpovědi na řadu komplikovaných otázek týkajících se historie i naší současnosti. - Jakou lekci si mohou odnést malé státy z pohnutých dějin Finska, ohroženého rozpínavým ruským obrem? - Dá se exaktně určit, nakolik se do dějin národů a států promítá vliv jejich vůdců? - Jak zvládlo Japonsko během padesáti let dohnat západní svět? A jak naopak neochota učit se od jiných zemí škodí USA? - Kam dokázal státy vehnat nedostatek přírodních zdrojů a jak se s tímto problémem vypořádat v globalizovaném světě? - Proč se Němci, Indonésané či Japonci vyrovnávají s temnými kapitolami své minulosti tak rozdílně a jaký to má na ně dopad? - Proč jsou i zdánlivě stabilní demokracie křehké a jejich konec může přijít stejně nenadále a brutálně jako v Pinochetově Chile?
Na stiahnutie
11,95 €

dostupné aj ako:

Jóga pro děti s hravou angličtinou


Hravá jóga s angličtinou! Vydejte se s námi na vesmírné dobrodružství. Poletíme na létacím koberci i v raketě a poznáme spoustu nových světů. Seznámíme se s kamarádskými zvířátky, která nás s pomocí názorných obrázků a jednoduchých básniček naučí cvičit jógu. A to není všechno! Básničky jsou v češtině a v angličtině, takže si nejen protáhneme tělo, ale ještě se hravou formou naučíme anglická slovíčka. Poletíte s námi?
Na stiahnutie
9,26 €

České pohádky pro malé děti / Czech Fairy Tales for Small Children


V knize najdete nejznámější české pohádky ve dvou jazykových verzích, v češtině a v angličtině. Bohatě ilustrované příběhy jsou převyprávěny dnešním jazykem, ale pořád mají v sobě kouzlo a důvtip klasických pohádek, které nás doprovází od dětství. O perníkové chaloupce O neposlušných kůzlátkách O Palečkovi O dvanácti měsíčkách Červená karkulka Sůl nad zlato Jak dědeček měnil, až vyměnil a další
Na stiahnutie
13,68 €

České pohádky pro malé děti / Tschechisch Märchen für kleine Kinder


V knize najdete nejznámější české pohádky ve dvou jazykových verzích, v češtině a v němčině. Bohatě ilustrované příběhy jsou převyprávěny dnešním jazykem, ale pořád mají v sobě kouzlo a důvtip klasických pohádek, které nás doprovází od dětství. O perníkové chaloupce O neposlušných kůzlátkách O Palečkovi O dvanácti měsíčkách Červená karkulka Sůl nad zlato Jak dědeček měnil, až vyměnil a další
Na stiahnutie
13,68 €

Velký vánoční sešit


Těšíte se na Vánoce? Rádi kreslíte, vystřihujete, lepíte a zdobíte? Tak to si s Velkým vánočním sešitem užijete spoustu zábavy a navíc vám ukrátí čekání na Ježíška! Podle jednoduchých návodů výtvarnice Aleny Schulz si můžete sami, s kamarády nebo s rodiči vyrobit například adventní hodiny, krásné sněžítko, kolotoč se soby, svítící domeček nebo ptačí krmítko... A uvidíte, že s takovou Vánoce přijdou cobydup!
Na stiahnutie
9,26 €

Pytlík a flaška


Pytlík a Flaška se potkají na dětské oslavě. Padnou si do oka, ale krutý osud je náhle rozdělí. Následující dobrdružství Pytlíka i dlouhé putování Flašky mohou čtenáři sledovat prostřednictvím výjimečného formátu oboustranné knížky. Jeden uvízne na stromě, druhého spolkne velryba... Myslíte, že se ti dva nakonec zase shledají? A kde to asi bude? Oboustranná knížka s důležitým poselstvím...
Na stiahnutie
9,26 €

Feministky nenosí růžovou a jiné lži


Inspirativní sbírka esejí známých žen, pro které feminismus něco znamená  Feminismus. Dnes hodně diskutované téma. Co ale vlastně toto slovo na F znamená? Známé ženy ukazují svoji vlastní cestu k osobnímu chápání feminismu. Úvahy, životní příběhy, básně, zážitky a názory spojené s ženským hnutím i s každodenním životem chtějí překlenout propast mezi akademickými esejemi a feministickými hashtagy. Svými myšlenkami přispěly Emma Watsonová, Keira Knightleyová, Bridget Jonesová a za české feministky Lucie Zelinková.
Na stiahnutie
13,68 €

České dějiny očima Psa


Máte rádi dějepis, zajímá vás, co se u nás v běhu času přihodilo? A chcete se o tom dozvědět trochu jinak? Pak sáhněte po knížce České dějiny očima Psa. Pes žil totiž s lidmi odjakživa, doprovázel rytíře i sedláky, procházel dějinami. Se zaujetím sledoval českou historii od praotce Čecha přes Přemyslovce, Lucemburky až k Janu Husovi. Někdy do dění přímo zasahoval, někdy ho pouze trefně komentoval. Vtipný a originální průvodce naší historií vám osvěží to, co už znáte a třeba jste trochu pozapomněli, a prozradí to, co vám zatím zůstalo utajeno. S psím kamarádem je to přece jen větší zábava!
Na stiahnutie
7,79 €

Atentát na nežnú revolúciu


Po prvý raz vyšla kniha Atentát na nežnú revolúciu vo vydavateľstve IKAR v roku 2009. Vyvolala pozornosť medzi historikmi a politológmi i pamätníkmi udalostí. Po desiatich rokoch vychádza kniha v revidovanom vydaní s niekoľkými opravami technických nedostatkov. „Sedemnásty november nám pripomínal medové týždne s ľudským snom, po nich prišlo manželstvo s realitou,“ charakterizoval dobu básnik Milan Rúfus. Po páde totality sa rozpútal zápas o moc a majetky. Jedným z nástrojov tohto boja sa stali dokumenty z archívov Štátnej bezpečnosti (ŠtB). A práve o fenoméne nášho „vyrovnávania sa s minulosťou“ je táto kniha. Lustračný ošiaľ sa zrodil krátko po nežnej revolúcii. Významne urýchlil pohyb spoločnosti na ceste „od nežnosti k realite“. Hoci bol autor priamym účastníkom a svedkom mnohých závažných udalostí tých čias, mnohé mu vtedy zostalo skryté. Až po rokoch sa začali vynárať dokumenty a svedectvá, ktoré nám odhaľujú pravdu o revolučnej a porevolučnej dobe. Pomocou nich môžeme nazrieť za oponu a sledovať, ako sa uskutočnil atentát na nežnú revolúciu. Po rokoch môžeme hľadať súvislosti a spoznávať ľudské chyby, ktoré sa na neuverenie podobajú chybám našich predchodcov z nedávnej i dávnejšej minulosti. Atentát na nežnú revolúciu je knihou spomienok, hľadania súvislostí i pátrania po pravde o revolučnej i porevolučnej dobe. Podrobne, s analytickým odstupom, faktografickou nasýtenosťou aj s bezprostredným svedectvom človeka, ktorý bol priamo pri tom, hovorí o tomto dramatickom období.
Na stiahnutie
8,30 €

dostupné aj ako:

Speculum exilii Bohemici


Základním tématem myslitelského díla Rio Preisnera je historický konflikt s totalitarismem a speciálně pak postavení české existence v tomto konfliktu, a ještě podrobněji pak, opět v historické dimenzi, ztráta identity české existence ve střední Evropě po roce 1945. Rukopis Speculum exilii Bohemici s podtitulem Exil a naše nynější politická filosofie dokončil Rio Preisner v roce 1980 a nyní vychází knižně v celku poprvé. Je nejen pronikavým rozborem vyhnanství jako takového (tedy nejen československého), ale rovněž analýzou soudobého politického myšlení s důrazem na myslitele české (Jan Patočka, Václav Bělohradský, Miroslav Novák, Pavel Tigrid, Václav Havel a další), ale i západní (Leszek Kołakowski, Eric Voegelin aj.). Kniha také reaguje na vznik Charty 77 a situaci v Československu po jejím zveřejnění i na následující novou vlnu politické emigrace na Západ.
Na stiahnutie
7,39 €

Otrasy


Jared Diamond ako autor bestsellerov Osudy ľudských spoločností a Kolaps zmenil naše chápanie vzostupov a pádov ľudskej spoločnosti. Svoju monumentálnu trilógiu zakončuje dielom Otrasy: Ako národy riešia svoje krízy, v ktorom vysvetľuje, akým spôsobom sa niektoré národy dokázali vyrovnať s krízami a prečo dokázali prijať selektívne zmeny. Diamond porovnáva, ako sa podarilo šiestim krajinám prekonať krízy, pričom sa oblúk jeho výkladu klenie od vynúteného otvorenia krajiny, ako to bolo v prípade Japonska, cez útok Sovietskeho zväzu proti Fínsku, krvavé puče v Čile a v Indonézii, až po spoločenské transformácie v Austrálii a v Nemecku po druhej svetovej vojne. Pretože Diamond žil v piatich z týchto krajín, pričom hovorí aj piatimi jazykmi, predkladá čitateľovi svoje skúsenosti z prvej ruky. Analyzuje, akým spôsobom jednotlivé krajiny dokázali identifikovať svoju krízovú situáciu, ako si ju dokázali uvedomiť, akým spôsobom prijímali bolestné opatrenia na ich prekonanie, ako dokázali byť voči sebe úprimné a ako sa dokázali poučiť z príkladov iných krajín. K tomu skúma aktuálnu situáciu v Spojených štátoch a širšie v celom svete zoči-voči aktuálnym hrozbám. Dokážeme sa z toho všetkého ponaučiť? Diamondova kniha je zasvätenou sondou do histórie, geografie i antropológie, odhaľuje nám faktory, ovplyvňujúce akým spôsobom sa národy i jednotlivci dokážu vyrovnať s veľkými výzvami. Je to veľké epické dielo v kombinácii s dôvernou úvahou človeka o sebe samom.
Na stiahnutie
12,90 €

dostupné aj ako:

Češi pod německým protektorátem


Zásadní monografická práce o dějinách Protektorátu vyšla poprvé česky v roce 1999. Pro současné vydání ji autor podstatně přepracoval, doplnil o cca sto rukopisných stránek, v nichž zohlednil vývoj poznání dané problematiky až do současnosti a v některých dílčích aspektech korigoval své závěry. Profesor Detlef Brandes, známý a všeobecně uznávaný německý historik specializující se mj. na česko-německé vztahy ve 20. století, zachycuje ve své práci kompletní dějiny tzv. Protektorátu Čechy a Morava. Na základě podrobného studia jak českých, tak německých pramenů podává faktograficky bohatou syntézu německé okupační politiky, české kolaborace a odboje, jakož i všech stránek veřejného života v Čechách a na Moravě v letech 1939–1945. Oč zdrženlivější je ve svých explicitních hodnoceních, o to více promlouvají uváděná fakta. Monografický charakter práce, jakož i šíře a hloubka zpracování dané tematiky nemá obdoby v české ani německé literatuře. Pro svou mimořádnou objektivitu je ceněna německými i českými historiky a jako základní dílo zůstává nepřekonána. Tento její význam podtrhuje i autorův mimořádný přínos pro současné, tj. třetí české vydání díla.
Na stiahnutie
19,19 €

dostupné aj ako:

Kapky na kameni


50 neobyčejných příběhů neobyčejných žen Příběhy padesáti žen a dívek z Čech a Slovenska, které posouvaly hranice. Nenápadné ale vytrvalé rebelky bojovaly za práva žen, snažily se uplatnit v umění, sportu nebo ve vědě. Některé z nich používaly i opravdové zbraně, ale většina z nich jen svůj hlas, um, vytrvalost a lásku ke své zemi. Některé známé, jiné zapomenuté, ale všechny si zaslouží naši pozornost, protože jako kapky na kameni, krůček po krůčku, prošlapaly cestičku těm dalším.
Na stiahnutie
13,68 €

Rozjeď to!


Kniha Rozjeď to! přináší 50 spolehlivých a zábavných projektů na téma pohybu. Vyrobíte si skvělé samohyby převážně z odpadního materiálu, jako jsou PET lahve a prázdné krabice. Budete postupovat od nejjednodušších modelů až po náročnější výrobky, k nimž se řadí model turbíny či elektromobil. Publikace je rozdělena na sedm kapitol podle zaměření jednotlivých výrobků: 1. Elektřina a magnetismus, 2. Klasické motory, 3. Turbíny, 4. Rychlé stroje, 5. Síla vzduchu, 6. Technické lahůdky, 7. Perpetuum mobile. Kromě návodů na výrobu obsahuje každá kapitola i technické zajímavosti a vědecká fakta. Dozvíte se například: * jak fungují různé druhy motorů * jaké výhody a omezení mají turbíny * která jsou nejrychlejší vozidla na světě * jak je možné jet po jediném kole * jak se vznést na vzduchovém polštáři * Jak sestrojit model perpetua mobile Radek Chajda pracoval osm let jako učitel fyziky a matematiky a díky této praxi ví, jak děti zaujmout a jak vysvětlovat fyzikální jevy názorně a zábavně. V našem nakladatelství mu vyšly například tyto knihy: Fyzika na dvoře, Hravá matematika, Poznej své smysly, Věda hrou, Senzační výbušné experimenty, Dobrodružství vzduchoplavby, Velká kniha mladého technika a další. Věnuje se překladatelské činnosti a navštěvuje školy se svým programem „Hravá věda“.
Na stiahnutie
7,30 €

Príroda pre deti, 1. časť


V knihe je vyše 90 fotiek krásnych slovenských motýľov, ktoré boli odfotografované z bezprostrednej blízkosti kvalitným mobilom, preto sú fotografie veľmi ostré a kvalitné.
Na stiahnutie
5,00 €

10 odvážných expedic


Poznej objevitele moderní doby, kteří změřili síly s přírodou i s neznámem. Neil Armstrong stanul jako první člověk na Měsíci. Ellen MacArthurová obeplula bez cizí pomoci celou zeměkouli. A nikdo nesestoupal tak hluboko pod zem jako Gennadij Samochin. Co v těchto lidech vyvolává touhu objevovat místa, kam se dosud nikdo neodvážil, a riskovat svůj život i zdraví? 10 odvážných expedic tě seznámí s objeviteli moderní doby, kteří změřili síly s přírodou i s neznámem. Někteří se domů nevrátili, jiní přepsali historii.
Na stiahnutie
7,30 €

V knižnej kategórii encyklopédií pre deti a mládež nájdete nekonečné množstvo poznatkov a objavovania, ktoré posilnia zvedavosť detí a podnietia ich záujem o svet okolo nich.

Naša zbierka encyklopédií pre deti a mládež je plná farebných stránok a fascinujúcich faktov, ktoré príťažlivým spôsobom oživujú vzdelávanie. Tieto knihy sú navrhnuté tak, aby oslovili rôzne vekové skupiny a prispeli k rozvoju poznatkov, schopností a záujmov detí.

S pomocou týchto encyklopédií  deti objavia nové svety, odkryjú tajomstvá prírody, spoznajú históriu, objavia rôzne kultúry a zoznámia sa so životom našej planéty. S bohatými ilustráciami, zaujímavými faktami a jednoduchým jazykom sa knihy stávajú živým sprievodcom do sveta vedomostí.

Nájdete tu encyklopédie zamerané na rôzne témy vrátane prírody, vesmíru, zvierat, histórie, technológií, vedy a mnoho ďalších. Všetky knihy sú prispôsobené veku a záujmom detí, aby boli čitateľsky prístupné a zábavné.

Nájdete tu encyklopédie o prírode, histórii, ľudskom tele, geografii a svete, vede a technike, aj o vesmíre.