! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Pre deti a mládež - ostatné strana 3 z 80

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Život a vydří zázraky


Příjemný, laskavý a povznášející příběh o léčivé síle přírody Devatenáctiletá Phoebe a její ovdovělý otec Al se nedávno přestěhovali do Devonu, do malého domku s řekou na konci zahrady. Phoebe se potýká se svými vlastními problémy, s nimiž se nikomu nehodlá příliš svěřovat. Raději tráví čas doma, sleduje detektivky a baví se tím, že se ze zásilek pokouší vydedukovat, jaký život vedou její sousedé. Otec Al totiž pracuje jako kurýr. Když najde na břehu řeky opuštěné vydří mládě, odveze ho do místního útulku a mezi dalšími zvířaty i lidmi, kteří o ně pečují, zažívá pocit štěstí, který jí osud zatím nedopřál. Phoebe však brzy začne tušit, že v útulku není něco v pořádku – a pokud chce vydry zachránit, bude muset využít všech svých detektivních schopností…
Na stiahnutie
14,29 €

dostupné aj ako:

Grand Union


Zadie Smith sa stala jednou z najikonickejších, kritikmi najuznávanejších a najpopulárnejších spisovateliek svojej generácie. Vo svojej prvej zbierke poviedok spája svoj pozorovací talent a nenapodobiteľný hlas, aby vyťažila z krehkej a zložitej skúsenosti života v modernom svete. Vzrušujúco sa pohybuje naprieč žánrami a perspektívami – od historických cez živo aktuálne až po rafinovane dystopické. Grand Union je zbierkou poviedok o čase a mieste, identite a znovuzrodení, o dedičstve minulosti, ktoré prenasleduje našu súčasnosť, a o podivnej budúcnosti, ktorej kráčame v ústrety. Nič nie je vylúčené a všetko, čo Zadie Smith zachytáva, pôsobí sviežo a aktuálne. Zadie Smith je jedna z najtalentovanejších súčasných britských spisovateliek, napísala romány Biele zuby, O kráse, Zberateľ autogramov, Severozápad a Swing Time. V slovenčine vyšla tiež jej zbierka esejí Voľnosť a na vydanie sa pripravuje aj najnovší román Podvod.
Na stiahnutie
12,99 €

dostupné aj ako:

Mít a být


Mít a být začíná Malodotovou smrtí. Po smrtelné autonehodě se ke svému překvapení ocitá na klinice, kde se musí nejprve zbavit závislosti na životě, aby mohl být úplně mrtvý. Pokud se mu to nepodaří, musí projít celou svou existencí znovu, od začátku do konce, s úplně stejným průběhem. S pestrou skupinou spolupacientů absolvuje skupinové terapie a individuální rozhovory se záhadným vrchním terapeutem, který se ho snaží přimět, aby se zřekl té hnusné závislosti na životě. Spisovatel Dimitri Verhulst vtipně a výmluvně osvětluje naši konečnost: je to román, který nemá obdoby ani v autorově tvorbě.
Na stiahnutie
11,79 €

dostupné aj ako:

Lili Větroplaška a příliš snaživý oslík


Lili Větroplaška má báječnou superschopnost – umí mluvit se zvířaty! A tak může snadno zabránit sporu mezi svým pejskem a nabručeným, rozespalým ježkem. Budou ale její schopnosti stačit i na porozumění zdánlivě bláznivému oslíkovi? A podaří se jí to včas, aby společně zachránili kočičí dámu z nesnází?
Na stiahnutie
10,79 €

Prsteň mojej (starej) mamy


Najlepší dar, ktorým môžete obdarovať svojich starých rodičov, sú spomienky na mladosť, ktoré môžu obohatiť aj súčasného čitateľa. Prozaické dielo Gabriely Spustovej Izakovičovej Prsteň mojej (starej) mamy sa takýmto darom môže stať. Autorka využila spomienky svojej mamy na jej detstvo a detstvo svojho manžela v čase druhej svetovej vojny a po nej. Na základe spomienkového sujetu vystavala dielo, ktoré sa pohybuje na rozhraní životopisného románu a literatúry faktu. Čitateľa dovedie do malebných podkarpadských dediniek Suchá nad Parnou, Košolná a Dlhá, či do neďalekej Trnavy. Cez zorné pole detí a ich rodičov sa ponoríme do príbehov obyčajných dedinských ľudí. Cez zážitky hlavných hrdinov Martušky a Vincka sa ponoríme do celkom iného sveta než aký máme možnosť zažiť dnes, keď boli ešte potoky plné rýb, lúky plné kvetov, nebo plné hviezd. No prežijeme s nimi aj mnoho nedostatku, ohrozenia života a povojnových zmien. Do stránok tejto knihy sa už začítalo množstvo ľudí, prečítali ju vraj „na jeden hlt“...
Na stiahnutie
5,00 €

dostupné aj ako:

Floriánek z květinové louky


Byla jedna louka, která nekvetla. Byla jedna malířka, která louce věnovala květinového skřítka. A tento květinový skřítek, jmenoval se Floriánek, louce pomohl, aby zase vykvetla do krásy. Jak se mu to povedlo? Co za kytičky začalo na louce kvést? Jaká další dobrodružství malý skřítek ještě prožil? To všechno vám prozradí toto pohádkové vyprávění, se kterým poznáte ty nejúžasnější zázraky přírody.
Na stiahnutie
10,25 €

Ako sa (ne)buduje sen


Keď sa v roku 1945 skončila vojna, celý svet bol presvedčený, že ľudstvo sa počas šiestich rokov veľmi veľa naučilo a nastáva obdobie, keď sa štáty budú rešpektovať, politici budú konflikty riešiť dohodami a ľudia budú k sebe lepší. Aká bola realita? Vojaci sa ešte nestačili ani vrátiť domov a politici už rozdelil svet na dva tábory – socialistický a kapitalistický, medzi ktorými sa začala takzvaná studená vojna. Vojna síce bez bojových frontov, no plná nenávisti, hrozieb a strachu... A pretože súčasťou sveta je i Slovensko, v tejto časti našej hrôzyplnej histórie okrem toho, že si priblížime všetko dôležité, čo sa udialo na našom území v druhej polovici 20. storočia, zároveň zistíme, ako sa skončil jeden sen. Sen o lepšej, spravodlivejšej spoločnosti, v ktorej sú si všetci rovní.
Na stiahnutie
6,99 €

dostupné aj ako:

Fantastický pan Lišák


Divoké zvíře se nezapře a být jiný je přece úžasné! Kdykoli pan Lišák ukradne další baculatou slepičku, farmáři Soudek, Suk a Stýblo můžou vzteky vyletět z kůže. Jsou to ti nejprotivnější protivové v celém údolí a zrovna vymysleli podlý plán, jak pana Lišáka dostat jednou provždy z jeho nory i s celou rodinou. Netuší však, že pan Lišák je mnohem, mnohem rafinovanější než oni a že už má připravený fantastický plán! Již klasický příběh o prohnaném panu Lišákovi a jeho rodině, kterého se tři zlí venkované snaží mermomocí vyrýt rypadly z jeho doupěte a který se jim za pomoci dalších zvířecích kamarádů dostane na kobylku, vyšel po celém světě v mnoha vydáních a posloužil jako námět k animovanému filmu. Vypravěčské umění Roalda Dahla, jeho jemná ironie a cit pro detail, jistě potěší všechny jeho příznivce.
Na stiahnutie
10,29 €

Rozprávky z priečinka


Elo Šándor o neradostnej situácii počas II. svetovej vojny v úvode knihy hovorí: „Rozprávky z priečinka“ rodili sa od roku 1937 až do roku 1944. Niektoré z nich, najmä do roku 1938, ešte uzreli svetlo sveta v tlači, väčšina z nich potom zostávala už len v stolovom priečinku ležať, čakajúc na prípadný policajný záber, alebo dakedy - v oslobodenej vlasti aj na vydanie v knižnej zbierke. Našinec po mnohých skúsenostiach musí vždy rátať s tým, že si ho zbalí UŠB alebo Gestapo…” Napriek tomu vznikla výnimočná zbierka, ktorá horko-smiešnym spôsobom priblížila situáciu na Slovensku počas týchto pohnutých časov. Kniha bola digitalizovaná z pôvodného vydania z roku 1946 a boli v nej vykonané iba minimálne úpravy.
Na stiahnutie
2,00 €

Svěřený čas


Nezapomenutelný příběh dívky Šeherezády a starobylého tureckého města Jednoho podzimního večera roku 1905 se v prastaré Smyrně narodí holčička, která vyrůstá v řecké rodině obklopená vůní fíků a siluetami minaretů. Idylu však přeruší pád osmanské říše, po němž se ze sousedů žijících pokojně vedle sebe náhle stanou nepřátelé. Město pustoší požár a tři rodiny — jedna řecká, jedna turecká a jedna levantská — se snaží zachránit to, co je jejich srdcím nejbližší. Tajemná vypravěčka, tichá Šeherezáda, skrze vyprávění o Smyrně postupně odhaluje svůj životní příběh — o probuzení v zahradě tureckého plukovníka, o životě v nové rodině i o neobvyklém citu, který se postupem času mezi ní a plukovníkem probudil.
Na stiahnutie
17,69 €

dostupné aj ako:

Super ségry


Dve sestry + veľký havo + malý domček = jedno veľké dobrodružstvo Osemročná Lucy a šesťročná Zoe sa s rodičmi presťahovali do nového mestečka. Rozhodli sa šetriť miesto i prírodu a teraz bývajú v úžasnom, ale veľmi malom dome. Ako sa ale do tohto minidomčeka zmestí ich veľký psí kamarát?
Na stiahnutie
7,70 €

Primavera romana


Ya en la cincuentena y establecida en Roma, la senora Stone, una rica viuda estadounidense que fue una bellísima actriz en su juventud, percibe lentamente y de forma cruel los estragos del paso del tiempo. Su relación sentimental con un joven gigoló sin escrúpulos pondrá de manifiesto su decadencia física y personal, y la llevará a tomar una decisión brutal. Una novela ácida y turbadora con la que Bruguera recupera la obra narrativa del conocido dramaturgo estadounidense. Argentina Marta Graciela Gregorutti hizo en 2024 la primera dramatización de esta novela corta en cooperación con editor Arno Decaduto que financió el proyecto para su primero estreno en Teatro Rural en Roquetas de Mar, Espana.
Na stiahnutie
13,00 €

Pravidla hry


Stačil jeden úder na fotbalovém hřišti, aby se Ashtonův život dočista proměnil. Najednou nic nevypadá tak, jak si to pamatuje, protože ač se to zdá nemožné, Ash se ocitl v jiné dimenzi. Od té chvíle se pohybuje po světech, které jsou téměř jako ten jeho – ale ne tak docela. Začalo to drobnými změnami, které se ale rychle vymkly kontrole, a Ash sklouznul do vesmírů, kde může mít všechno, co si kdy přál... Do vesmírů, které ho pomalu učí dívat se na svůj život úplně jinýma očima. Pokud si však nedá pozor, mohl by mu jeho skutečný svět proklouznout mezi prsty a navždy zmizet...
Na stiahnutie
15,69 €

dostupné aj ako:

Ako sa vyrába ďalší majstrovský veľkofilm


Superromán o superhrdinoch od oscarového herca Toma Hanksa! Od oscarového herca a autora bestsellerov: román o vzniku hviezdneho, multimiliónového akčného filmu o superhrdinoch... a o skromných komiksoch, ktoré ho inšpirovali. Vtipný, dojímavý a úžasne podnetný román, ktorý zachytáva aj zmeny v Amerike a americkej kultúre od druhej svetovej vojny. Prvá časť príbehu sa odohráva v roku 1947. Problémový vojak sa po návrate z vojny zoznamuje so svojím talentovaným päťročným synovcom, v ktorom zanechá nezmazateľný dojem, a potom na dvadsaťtri rokov zmizne. Prestrih do roku 1970: Synovec, ktorý teraz kreslí undergroundové komiksy v Oaklande v Kalifornii, sa znovu stretáva so svojím strýkom, spomína si na komiks, ktorý čítal, keď mal päť rokov, a kreslí novú verziu so strýkom ako hrdinom bojujúcim počas druhej svetovej vojny. Strih do súčasnosti: Úspešný režisér objaví komiks z roku 1970 a rozhodne sa z neho vytvoriť súčasný film o superhrdinovi. Na scénu prichádza herecké obsadenie: Zoznámime sa s mužskou hviezdou filmu s mimoriadne komplikovanou povahou, jeho úžasnou hlavnou predstaviteľkou, excentrickým scenáristom/režisérom, producentkou, asistentkou produkcie a všetkými ostatnými na oboch stranách kamery. Bonusový materiál: tri komiksy, ktoré napísal sám Tom Hanks.
Na stiahnutie
17,50 €

Sisi: Túžba a zrada


"Takto si Sisi svoj život po boku milovaného muža nepredstavovala. Cisárske sídlo sa stalo jej väzením, prísna dvorská etiketa dusí jej sny a radosť zo života. Sisi sa namiesto vysnívaného raja ocitá na bojisku, po boku muža, ktorý musí pod ohromným tlakom panovníckych povinností rozhodovať o životoch tisícov a o budúcnosti monarchie. František Jozef prepadá svojim vnútorným démonom, ktorí ho vzďaľujú od manželky a od lásky... "
Na stiahnutie
13,30 €

Záchranná stanica: Veverička Nina


Ďalší skutočný príbeh zo Záchrannej stanice v Zázrivej vás chytí za srdce!„Zistil som, že hore na kopci sa nám zabývala veverička. Prvá, ktorú som tam kedy videl! S Lulou sme jej vyrobili kŕmidlo a pred pár dňami asi porodila mláďatká,“ vysypal zo seba Tomi najdôležitejšie informácie. „Určite má teraz mladé?“ zachmúrila sa mama. Bola špecialistka na zvieracie bábätká a považovala za nebezpečné, keď sa narodili takto neskoro. „Zanedlho sa skončí pekné počasie. Veveričia mama bude mať pred zimou veľmi málo času na to, aby vykŕmila seba a mladé zároveň.“ Nový príbeh zo Záchrannej stanice v Zázrivej, ktorý vás chytí za srdce! Zachráňte spolu s Lulou a Tomim veveričku a jej mláďatká. Nielenže zažijete dobrodružstvo, aké v skutočnosti zažili záchranári v Zázrivej, ale navyše sa dozviete, čo ste o týchto milých zvieratách doteraz nevedeli.
Na stiahnutie
7,00 €

Posledný človek


Apokalyptická vízia budúcnosti od autorky románu Frankenstein. Mary Shelleyová (1797 – 1851) si v máji 1824 napísala do denníka: „Posledný človek! Presne tak, pocity tejto osamelej ľudskej bytosti viem opísať veľmi dobre. Sama si totiž pripadám ako posledný pozostatok milovanej rasy, keďže sa moji spoločníci do jedného pominuli ešte predo mnou.“ Autorka slávneho Frankensteina sa po smrti manžela P. B. Shelleyho vrátila do Anglicka, rozhodla sa spravovať jeho literárnu pozostalosť, no popritom nezabúdala ani na vlastné spisovateľské aktivity, ktorými si nepochybne kompenzovala všetky osobné straty. Okrem manžela jej totiž umreli aj deti (spolu tri – Clara, Clara Everina a William), ostal jej len syn Percy Florence. Autorka v priebehu desiatich rokov z romantického ošiaľu, ktorý sa niesol aj v znamení (nielen) jej osobnej sexuálnej revolúcie, zdá sa, celkom vytriezvela. Už to nebola len neplnoletá intelektuálka, dcéra známych spisovateľov W. Godwina a M. Wollstonecraftovej, plachá kráska s knihou v ruke, ktorej počaruje ženatý básnik pochybnej povesti. Rozhodla sa bojovať s nepriazňou osudu a postarať sa o posledného člena novej rodiny, aký jej ešte zostal, úplne sama. Pocit opustenosti položila na papier v knihe Posledný človek (The Last Man, 1826), v ktorom vzdáva hold ľudskosti v jej neuveriteľnej krehkosti. O svojom diele sa vyjadrila slovami: „Musím povedať, že Posledného človeka mám spomedzi svojich literárnych počinov najradšej, no chyby rozhodne neprehliadam.“ Román je príbehom priateľstva, je to filozofická úvaha o ľudskej náture, o zmysle života v spoločnosti, o duchovnom i intelektuálnom vyzrievaní v čase prevratných spoločenských zmien na pozadí katastrofy globálnych rozmerov. Dielo pôsobí v pandemickej ére priam prorocky. Po prvom vydaní v roku 1826 kniha zapadla prachom, vo svete ju vylovili z archívu až v roku 2008 a konečne si ju môžeme prečítať aj v prvom slovenskom preklade.
Na stiahnutie
17,49 €

dostupné aj ako:

Neprebudený / Keď báčik z Chochoľova umrie / Vianočné oblátky


Tri poviedky – tri sfilmované príbehy, ktoré majú čo povedať aj súčasným čitateľom. Zachytávajú rôzne spoločenské vrstvy s problémami aktuálnymi aj dnes. V Neprebudenom zistíme názor spoločnosti na postihnutých ľudí. Keď báčik z Chochoľova umrie je typickým príkladom nezodpovednosti a zneužívania druhých. Vo Vianočných oblátkach si pripomenieme vianočné zvyky a tradície očami učiteľa a žiakov.
Na stiahnutie
8,50 €

dostupné aj ako:

V jablku


Jedného dňa prišla na svet pohotová Myš a vynaliezavá Lienka – čo takto napísať knižku, kde sa čitateľ i spisovateľ dozvedia, ako by to dopadlo, keby mali všetci na výber... Patríš skôr k tým opatrným, ktorí si každý krok dopredu premyslia, alebo sa radšej vrháš rovnými nohami do Dobrodružstiev? Je tu kopec Možností pre jedných aj pre druhých. Tak neváhaj a čítaj! Ty rozhoduješ, ako to s hlavnými hrdinkami dopadne. Prajem ti šťastnú ruku pri voľbe, kadiaľ sa vydáš ďalej.
Na stiahnutie
10,60 €

dostupné aj ako:


V našom kníhkupectve si veľmi dobre uvedomujeme, akou dôležitou súčasťou detstva a dospievania je čítanie. Preto u nás nájdete veľa kvalitných kníh práve pre túto vekovú kategóriu.

Kategória kníh pre deti a mládež je plná vzrušujúcich príbehov, dobrodružstiev a vzdelávacích materiálov, ktoré pomôžu deťom objavovať radosť a význam čítania.

Nájdete tu široký výber kníh pre deti od najlepších autorov z celého sveta. Od klasických rozprávok a dobrodružných príbehov až po vzdelávacie knihy, encyklopédie a knihy o vede. S knihami pre deti a mládež je rozvíjanie lásky k čítaniu a vzdelávaniu jednoduché a príjemné.

Naše knihy pre deti a mládež sú starostlivo vybrané, aby poskytovali zábavu a vzdelávanie zároveň. Sme presvedčení, že čítanie je skvelý spôsob, ako rozvíjať fantáziu, kreativitu a jazykové schopnosti vašich detí. Preto sa zameriavame na knihy, ktoré sú súčasné, inšpiratívne a relevantné pre dnešnú mladú generáciu.