Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Pre deti a mládež - ostatné strana 71 z 82

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Psíček Tom a ako to začalo - obrázkové čítanie


V tejto veselej knižke o šteniatku Tomovi sa dozviete, čo všetko čaká na malého psíka v novom domove a ako si s nástrahami poradí. Knižka je určená pre najmenších čitateľov a čitateľky - predškolákov a začínajúcich školákov. Niektoré podstatné mená sú znázornené ako obrázky, ktoré má malý čitateľ správne pomenovať a doplniť tak mamičku či otecka pri čítaní príbehov. Publikácia je vhodná pre deti od 6 rokov.
Na stiahnutie
3,00 €

Dobrodružství kočky Mindi a jejích kamarádů


Dobrodružná knížka pro děti ze života kočky Mindi, která žije v domku se zahradou u své paničky. O velkém přátelství se psem Filípkem, s pudlem Maxíkem a s dalšími zvířátky okolo svého bydliště. Nezapomenutelné je pro ni přátelství s kocourkem Zrzánkem, od něhož se dozvídá spoustu zajímavých věcí z cest, které podnikl se svými páníčky. Kniha je určená pro děti od 6 do 10 let.
Na stiahnutie
3,50 €

Třináct


Viki Perryová má konečně úžasných třináct! A v tomto zásadním roce svého života zažije opravdu pozoruhodné věci — mimo jiné okusí první pořádný polibek, nechá si růst vlasy kvůli dobročinnosti, uvědomí si, jak je důležité mít kamarádky na život a na smrt, a v okamžiku, kdy si její kluk až podezřele hodně všímá jisté dívky s kroužkem v nose, všem ukáže, že má zdravé sebevědomí a ví, co chce. A ani doma u Perryů není nouze o vzrušení, neboť sestra Sandra končí studia, šestiletý bráška se rozkoukává po „velkém“ světě, máma čeká neplánované miminko a je neustále v jednom kole, zatímco táta se snaží svými tradičními vtípky vzbudit úsměv na rtech každého člena Perryovic rodinky.
Na stiahnutie
5,40 €

dostupné aj ako:

Dvanáct


Ještě větší vzrůšo než mít jedenáct, je mít DVANÁCT! Viki, veselá, milá a vtipná hrdinka populární knihy Jedenáct, je zase o rok starší a dospělejší. Ovšem její někdy spíše úsměvné, jindy vážnější trable a nedorozumění s rodiči, sourozenci, ale hlavně kamarádkami současnými i bývalými a těmi, s nimiž se nikdy přátelit nehodlá, jí život rozhodně neulehčují. Viki zjišťuje, jak hořce chutná zrada ze strany blízkého člověka, ale zakouší i stud nad svým chováním, když i ona dokáže ublížit. A navíc si musí zvyknout na spoustu novinek, jako jsou například lesky na rty, noví spolužáci, letní tábory, ženské prádlo a hlavně KLUCI!
Na stiahnutie
5,40 €

dostupné aj ako:

Csak a te hangodat hallom


April nem fog csak úgy, minden harc nélkül lemondani Jonah-ról, aki a fiúja, egyben a legjobb barátja is. Bármit megtenne, hogy biztonságban tudhassa. Ám ahogy Jonah egyre mélyebbre süpped sötét depressziójába, hogy így szabaduljon múltja gyötrelmes megrázkódtatásaitól, a lány vívódni kezd. Megpróbálhatja megóvni szerelmét, de ezzel azt kockáztatja, hogy elveszít minden mást: a családját, a barátait, a lehetőséget, hogy egy komoly hírnévnek örvendő művészeti iskolában tanuljon zenét. Vajon mekkora áldozatot kell hoznia? Végül elég erős lesz ahhoz, hogy elhallgattassa a döntésével egyet nem értőket… És azokat a hangokat, amiket egyedül Jonah hall?
Na stiahnutie
5,61 €

Emmike nem semmike


Az ötéves Emmike szeretne jó kislány lenni. De nem sikerül neki. Világgá megy, barátkozik egy betörővel, szemetet önt egy dühös bácsi autójába, hazahoz az utcáról egy kutyát, aztán egy gyereket, sőt még egy unatkozó nagymamát is szerez valahonnan. Emmike apukája próbál nyugodt maradni. Ő a felnőtt, ő az okos. De úgy látszik, Emmike még nála is okosabb. Mert ez az Emmike, ez nem semmike!
Na stiahnutie
4,76 €

dostupné aj ako:

Kösz, hogy…


Parker Santé ajkát már öt éve egyetlen szó sem hagyta el. Miközben osztálytársai fényes jövőjüket tervezgetik, ő csak sodródik, szállodákban bámészkodva üti el az idejét, a vendégeket figyeli. Amikor azonban megismerkedik Zelda Tothtal, egy ezüsthajú lánnyal, aki állítása szerint jóval idősebb, mint amennyinek kinéz, a fiú ráébred arra, hogy talán mégis van a világban néhány dolog, amiért érdemes élni.
Na stiahnutie
5,61 €

Brunó, a kedves véreb


Újabban ?kutyás könyveket olvasunk,kutyás falinaptárak közt válogatunk,és természetesen leszóljuk kutyás szomszédunkrosszul nevelt, beszédhibás kutyáit,mármint olyan értelemben beszédhibások,hogy Brunóhoz képestrendkívül csúnyán ugatnak,teljesen fölöslegesen,hiszen szerintünk az égvilágonsemmit nem akarnak mondani,ennyit már mi is tudunk kutyanyelven,jobb lenne, ha befognák a szájukat,az a semmirekellő szomszéd valószínűlegnem ad nekik rendesen enni,ráadásul meg sem simogatja őket,legalábbis mi ilyesmit sohasem láttunk,holott az utóbbi időben, mint említettem,több kutyás könyvet is elolvastunk.
Na stiahnutie
3,63 €

dostupné aj ako:

Frankie Landau-Banks dicstelen tetteinek krónikája


Frankie Landau-Banks 14 évesen:Vitaklub.Apukájának Nyuszifül.Egy mérsékelten kocka-hajlamú lány egy nagyon elit bentlakásos iskolában. Frankie Landau-Banks 15 évesen:Az alakja észbontó.A nyelve felvágva.A harci kedve feltüzelve.És az új fiúja a végzős, lenyűgözően lökött, szavakért bolonduló Matthew Livingston. Frankie Landau-Banks 16 évesen:Már nem olyan lány, akinek nemet lehet mondani.Különösen nem akkor, ha ez a nem azt jelenti, hogy kizárják a barátja szigorúan fiúknak fenntartott titkos társaságából.Nem akkor, ha a volt pasija itt is, ott is váratlanul felbukkan.Nem akkor, ha tudja, mindegyiküknél okosabb.Nem akkor, ha tudja, hogy Matthew hazudik neki.És nem akkor, amikor annyi akciót végre lehet hajtani.Frankie Landau-Banks valószínűleg egy bűnöző lángelme.Ez a történet azt meséli el, hogyan vált azzá.
Na stiahnutie
7,01 €

Arte Mízia titokzatos eltűnése


Turbócs és Murmuc vidáman éli a termésmanók átlagos,hétköznapi életét: állatokat riogatnak, felzavarják az Öreg Tölgyerdő csendjét, és mindenféle huncutságot talának ki.Ám egy nap rejtélyes kastélyra bukkannak az erdő közepén, ahol éppen áll a bál, mert eltűnt a lakók legféltettebb kincse: Arte Mízia, a Fehér Fény Virága.De ki, vagy mi Arte Mízia? Ki fogja megtalálni? Miért keresik őt anyian?Hogyan keveredik Turbócs és Murmuc olyan kalamajkába, ami még számukra sem mindennapi? Mi közük van az Arte Mízia utáni hajszához, és hogyan állnak helyt a legváratlanabb helyzetekben?Miközben kénytelenek ők is Arte Mízia után kutatni, megismerik az erdő eddig rejtett arcát, barátságról, régen kötött szövetségekről tanulnak, és nagyobb szükségük lesz a bátorságukra és leleményességükre, mint valaha.
Na stiahnutie
3,75 €

Legenda prokletí


Život hlavního hrdiny je ovlivněn „7“ - narodil se v roce 1797, sedmý den v měsíci, sedmým rokem žije v útulku. Jonathan přišel o matku ve svých dvou letech a otce ztratil o rok později při požáru domu. Byl odnesen do městského útulku, kde je vychováván a kde na něho mají spadeno dva bratři - Roland a Gregor. Jednu noc se mu zjeví ve snu záhadný muž, ukáže mu jakousi knihu a prohlásí, že ji musí najít a zlomit tak kletbu, kterou je jejich rod od raného středověku stižen. V knize jsou vepsané tragické osudy jeho předků a on - Jonathan musí zabránit Osudu popsat další stránku. O jeho desátých narozeninách přijde panu řídícímu a také rodině Kramerových dopis, dle kterého se od této chvíle stávají Jonathanovými poručníky a správci majetku teta Hilda a strýc Irvin. Teta i strýc jsou velmi překvapeni, vůbec netuší, že nějaký synovec existuje. Irvin nic nenamítá, Hilda zuří, už předem ho nesnáší a obzvláště poté, co se kolem jeho osoby a v jejich domě začnou dít podivné věci. Jonathan se spřátelí s knězem, na faře se setkává s duchem muže, který se mu zjevil ve snu a jenž enormně trvá na tom, aby hledal onu starou knihu. Do jeho života opět vstupují Roland a Gregor. Unesou ho, přepadnou sestřenici Irmu, snaží se provádět další lumpárny, jen aby získali výkupné, ale duchové, kteří na příkaz záhadného muže začali u Kramerů hlídat, jim to vždycky překazí. Jonathanovi se podaří Knihu osudů najít, vrací se na místo, kde stával jeho rodný dům, vzpomínkami se přenese do jiné časové dimenze a tentokrát ho Osud povede úplně jinou cestou. (Jonathan -vyslovuj česky)
Na stiahnutie
4,50 €

Jedenáct


Viki je vtipná, citlivá, svébytná a hlavně v březnu oslavila JEDENÁCT! A právě v den jedenáctých narozenin se pro nás otevírají stránky poutavého Viktorčina deníku, ve kterém si hrdinka měsíc po měsíci s vtipem a břitkými postřehy zaznamenává své potíže s pubertální, náladovou starší sestrou, legrácky s mladším bráškou, nedorozumění s někdy nedůvtipnými rodiči, trable s novou, namyšlenou rivalkou Gábinou či narůstající odcizení mezi ní a nejlepší kamarádkou Amandou.
Na stiahnutie
5,40 €

Kocúr Findus – Hurhaj v záhrade


Veselý príbeh nerozlučnej dvojice starého pána Petsona a jeho kocúra Findusa z dielne švédskeho autora potešil deti i dospelých v mnohých krajinách. Bolo krásne ráno. Lístky pučali, tráva rástla, vtáčiky si pospevovali. Všetky malé stvorenia neúnavne liezli a poletovali, čo im sily stačili. Kocúr Findus pobehoval a svojím nemotorným poskakovaním hore-dolu strašil chrobáky, ktoré sa s námahou uhýbali jeho labkám. „Už je čas. Dnes môžeme konečne zasadiť zeleninu a zemiaky,“ tešil sa Petson. Findus však mal na to vlastný názor… A svoje do toho chceli povedať, samozrejme, aj sliepky a kravy… A tak to nakoniec dopadlo celkom neobyčajne
Na stiahnutie
4,60 €

dostupné aj ako:

Poštár slimák Oliver


Oliver od malička túži stať sa poštárom. Keď sa jedného dňa dozvie, že sa otvára poštárska škola, neváha a vydá sa na cestu, rozhodnutý splniť si svoj sen. Nielenže sa bude musieť naučiť rozpoznávať poštové listy, ale najmä presvedčiť všetkých, že ich dokáže aj načas rozniesť. A práve v tom je ten najväčší háčik - Oliver je totiž slimák. Po Príhodách strašiaka Fešáka prichádza Ľuboš Bohunický s novým rozprávkovým príbehom, ktorý si získa čitateľov každého veku. Originálne, svieže a humorné rozprávanie, ktoré vás presvedčí, že rozprávky nemusia byť určené výhradne deťom. Veselé ilustrácie Viktora Csibu nádherne znázorňujú slimákove dobrodružstvá.
Na stiahnutie
5,50 €

dostupné aj ako:

Zaľúbená esemeska


Ľahučké, jemné a rýmované básne pre všetky deti. Knižku dopĺňajú nádherné výtvarné práce znevýhodnených detí zo súťaže Mesiac detskej tvorby.
Na stiahnutie
3,20 €

dostupné aj ako:

Ako skrotiť Drzú Soňu


Všetko bolo u nás v Žabykláčove úplne v poriadku, kým k nám neprišla Drzá Soňa. Sme malé mestečko a naša babka hovorieva, že tu vidí do taniera každý každému. Máme jedno námestie, radnicu, na vŕšku hrad a našu slávnu školu. Práve tam chodím ja, Čalabúnová, Žuvačková, Vreteno alebo slabinger Vášnivý a všetci sme žiakmi piatej triedy. Nie je nás veľa, asi pätnásť, pretože ako hovorím, Žabykláčov je malé mestečko medzi kopcami a lesmi, a je dosť možné, e ste o ňom nikdy nepočuli. Učitelia nás veľmi radi nemajú, vraj všetci skončíme v polepšovni, ale my si to nemyslíme. Možno trošku hneváme, ale kto nie? A tak vlastne viete všetko potrebné – v Žabykláčove sa jednoducho rozpútala vojna piatakov proti prísnej pani učiteľke. Aj keď to občas vyzerá, že je to úplne naopak. V každom prípade príhody detí, rodičov aj učiteľského zboru, ktoré sa stali počas druhého polroka v jednej malej základnej škole, vám prinesú veľa zábavy a inšpiráciu pre vaše vlastné huncútstva. Knihu ilustroval vynikajúci slovenský ilustrátor Juraj Martiška.
Na stiahnutie
4,60 €

dostupné aj ako:

Veľké dobrodružstvá malého havkáča


Túžiš po malom psíkovi a chceš s ním prežiť veselé dobrodružstvá? S Martinom, s jeho kamarátmi a s čokoládovým kokeršpanielom Mackom prežiješ krásny rok v horárni pri lese. Spoznáš zvieratká, zoznámiš sa s prácou horára i zverolekára. Môžeš pátrať po stratenom psíkovi... a zažiješ ešte rôzne šibalstvá. Príbeh dopĺňajú nádherné fotografie. Kniha poteší všetkých chlapcov i dievčatá a pochádza z pera skúsenej chovateľky psov.
Na stiahnutie
5,90 €

dostupné aj ako:

Bontón pre deti


Je Bontón nuda? Vôbec nemusí byť. Keby som bol napríklad ja mamou, určite by ma viac potešilo čerstvé a navoňané ospravedlnenie ako zvädnutá stonka najdrahšej orchidey. Kvet je krásny darček, ale ak niekoho viac potešia pravé domáce klobásy, môžeš mu namiesto kvetov podarovať klobásy. Iného možno viac poteší obyčajná tehla, pretože dlhšie vydrží, a aj preto, lebo ju v tej chvíli viac potrebuje. Teda všetko závisí od príležitosti, vkusu a možností. Úlohou tejto knihy je aj to, aby ti priniesla dobrú náladu, aby ťa pobavila a rozosmiala. Pretože ten, komu chýba dobrá nálada a je večne zachmúrený, nemôže byť šťastný. Ak autor tejto knihy čítajúcich aspoň trochu rozosmeje, bude úplne spokojný.
Na stiahnutie
5,70 €

dostupné aj ako:

O prírode veselo i vážne


Živé, vzrušujúce príbehy zo života zvierat i rastlín. Knižka sprevádza mladého čitateľa všetkými ročnými obdobiami od januára do decembra. Je to netradičný, zábavný pohľad na prírodu. V knihe nájdu deti i dospelí skutočné veselé príbehy, pranostiky, rekordy, kalendárium i zaujímavosti z ríše zvierat, vtákov, motýľov i stromov. Ambíciou knižky je priviesť čitateľa k tomu, aby prírodu viac spoznal a chránil ju. Text sprevádzajú fotografie Miroslava Sanigu a vtipné ilustrácie výtvarníka Juraja Martišku.
Na stiahnutie
5,50 €

dostupné aj ako:


V našom kníhkupectve si veľmi dobre uvedomujeme, akou dôležitou súčasťou detstva a dospievania je čítanie. Preto u nás nájdete veľa kvalitných kníh práve pre túto vekovú kategóriu.

Kategória kníh pre deti a mládež je plná vzrušujúcich príbehov, dobrodružstiev a vzdelávacích materiálov, ktoré pomôžu deťom objavovať radosť a význam čítania.

Nájdete tu široký výber kníh pre deti od najlepších autorov z celého sveta. Od klasických rozprávok a dobrodružných príbehov až po vzdelávacie knihy, encyklopédie a knihy o vede. S knihami pre deti a mládež je rozvíjanie lásky k čítaniu a vzdelávaniu jednoduché a príjemné.

Naše knihy pre deti a mládež sú starostlivo vybrané, aby poskytovali zábavu a vzdelávanie zároveň. Sme presvedčení, že čítanie je skvelý spôsob, ako rozvíjať fantáziu, kreativitu a jazykové schopnosti vašich detí. Preto sa zameriavame na knihy, ktoré sú súčasné, inšpiratívne a relevantné pre dnešnú mladú generáciu.