Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Rozprávky strana 39 z 48

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Az élet csillag keringője


Ime, elérkeztünk ennek a csodálatos mese sorozatnak a harmadik kötetéhez, melyek egymásutan erednek egyik a másikába, mint egy modern változata az Ezer egy ejszaka ciklusának. Haladjunk, vagyis, az olvasmányban, tegyük meg a harmadik lépést. Csakhogy, itt, a Kis Béka ciklusában, nem csak egy Seherezádéval van dolgunk, henem többel. Az elbeszélő, amiben én szeretem látni az iró álteregóját, elmeséli, hogy a Bolha és a Selyem Hernyó, mesélnek. A Bolha többet, mivel az ő élettapasztalata hosszabb és gazdagabb, a Hernyó kevesebbet, mert még nagyon fiatal és tapasztalata szegényebb. Csepp Anyó is mesél, de ebben a kötetben, kevesebbet, mert visszavonult egy javitó alvásba vagy egy mély meditálásba. A Bolha meséi zseniálisak és csodálatosak, és a Selyem Hernyo kiváncsisága nagyon meglepő, mintha benne egy emberi csemetét vélnél felfedezni aki sosem fejezi be kérdéseit:,,mi?“,,,hogy?“ és igy tovább, a sztár,,miért?“ minden gyermeknek a nagy világban és minden korban, hacsak nem minden élőlény csemetéinek melyek tovább viszik az életet. És el ne felejtsem- mint mindig, csodálatosak a meséi a Bolha Nagyapának, mindegy ha le visz a lenti életbe, a földalattiba, a Rosszéba, vagy, ellenkezőleg, felemel minket a kozmosz magasságába, Isten hatalmas Királyságába. A mesék ragyogó rügyeiben melyek kicserélődnek a Bolháról a Selyem Hernyó felé, a mitológiai természet két epizódja, melyek mintha a népies kereszténység útján érkezett, de szépen át voltak dolgozva, egy sui generis alapján, világitva mint valami úri szőlő szemek, ha nincsenek is leszakitva és szétpermetezve az egész köteten át. Ennek a bevezető kis szövegnek a végén, nem tudok csak kellemes olvasást kivánni és nagyobb erőt a koncentráláshoz, mivel ez a kötet sokkal több oldalt tartalmaz mint az előző kettő amit eddig olvastatok. És a szerzőnek sok egészséget kivánok, további gazdag fantáziálást és hasznot az irásban, hogy még tudjon nekünk továbbra is ilyen ékszer kollekciokat késziteni szavakból és képekből. Ha megszoktuk meséinek izét, úgy kell neki! Ahogy, nekünk is kell más olvasnivaló kötet, melyet a kályha melegénél olvashatunk vagy a nyári esték világánál. – 16 március 2011, Iasiban, Liviu Antonesei
Na stiahnutie
8,08 €

Az első lépések az érettség felé


Könyvet olvasni, oldalról oldalra végigpásztázni egy képregény oldalait, akár egy filmet követni, nagyon sokban hasonlít egy utazás kalandjaihoz. Amikor egy könyvnek több kötete is van, amikor egy sor mellékmese találkozik a főmese vonalaival, ez az út viszontagságokkal teli, mert hosszú út áll a hátad mögött, csodálatos tájakkal, meglepő kitérőkkel, hidakon és viaduktokon át. Ezek a gondolatok az „Egy kis béka szíve“ köteteire is érvényesek, amely engem egyre inkább meggyőz, hogy minden korosztály számára íródtak, vagyis nemcsak unokáim részére, hanem hozzám hasonló nagymamáknak is. Ebben a kötetben, a Vércsepp, akivel megismerkedtünk az első kötet oldalain, fáradtnak tűnik és elvonul. Ezzel ellentétben a Bolha és a Selyemhernyó nem kipihentek, hanem inkább annyira kíváncsiak és beszédesek, hogy egy percig sem áll be a szájuk majd háromszáz oldalon keresztül. Az idősebb és tapasztaltabb Bolha, csodás meséket mond a Selyemhernyónak és arra kéri, hogy ne szakítsa félbe! De emberedre akadtál! Gondolod lehetséges, hogy egy ilyen parányi és élénk élőlény ne tegyen fel több száz akár ezernyi kérdést? Mint akármelyik gyermek a Selyemhernyó tele van „miért“ kérdésekkel, a Bolha pedig mesterkélt elégedetlensége ellenére, igyekszik minden kérdésre válaszolni. Így tudunk meg a Selyemhernyóval együtt mi is számtalan dolgot az álmokról és azok értelmezéséről, a Bolhák bölcsességéről, vagy az emlékek erejéről. Felejthetetlen marad egy hosszabb lélegzetvételű mese, a Bolha gazdájának, az Öreg Patkánynak temetésének meséje. Megható a mód ebben a könyvben is, akárcsak a ciklus többi köteteiben, ahogyan a mitológiai elemek- egyrészről a primitív kereszténység, a folklór, másrészről a pogányság elemei bevezetésre kerülnek, ebben a valóságos mesében, még ha a fantasztikum és csoda eszközeivel is kerülnek bemutatásra. Életkortól függetlenül, az olvasó számára ezen kötetek elolvasása a gyönyörűség pillanatait adják. A fiatal, a nagyon fiatal olvasók számára, aki még nem olvas, hanem felolvasnak számára, ez egy tanulságos könyv, amelynek segítségével létünk erkölcstani dimenziójával kapcsolatba léphet. Elismerésem fejezem ki a szerzőnek, kellemes olvasást kívánok bármilyen korú olvasóközönségnek, és ami engem illet… várakozom. A többi kötetre. – 2011 június 9, Ia?i, Liviu Antonesei
Na stiahnutie
7,18 €

Harisnyás Pippi a Déltengeren


A sorozat utolsó kötetében Pippi és barátai, Tomi és Annika hajóra szállnak: elkísérik Pippit és Harisnyás kapitányt a Kurrekurredutt-szigetre. A nagy kaland remekül sikerül, a gyerekek hamar összebarátkoznak a bennszülött csemetékkel, Pippi megleckéztet pár éhenkórász cápát és pénzéhes gonosztevőt. A sok fürdés és játék közepett e gyorsan múlik az idő, közeledik a karácsony, egyre égetőbb a gyerekekben a honvágy. Vajon hazaérnek karácsonyra?
Na stiahnutie
3,57 €

dostupné aj ako:

A felnőtté vállás keresztelője


Az érett keresztelő – „Egy kis béka szíve” negyedik kötetje, dedikált himnusz a nagyszülők részére. A kép az tökéletes, de ő nem ismerte soha a nagyszüleit, de úgy ahogy már megszoktuk a szerzőt, George Vârtosu, meglepi az olvasóit! Habár tragikus a helyzet, hogy nem ismerte meg a nagyszüleit, ez a realitás egy felbecsülhetetlen ajándékkal jött: a falú összes öregeiből kiválasztotta a legbölcsebbeket, a legszorgalmasabbakat, a legszebbeket. Felhasználva a legjobbat mindenkiből képzelő erejével körül rajzolta a tökéletes nagyszülőket. Ez a kötet egy műalkotás, amely megtalálja csodálóit és amelyben az olvasó megtalálja önmagát benne és rátalál a szentelt univerzál nagyszülőkre, az ők tanitásaikra, az ők határtalan szeretetjükre az unokák iránt. Mikor tudod hogy elérted a felnőtt kort? Két bolha testvér közt egy fogadás révén átalakul egy igazi tragédiába ami az egész családot érint és egy igazi érett keresztelője lesz a történet hősének. Hogy hogyan fogják megoldani a konfliktust a két testvér és mit lehet tanulni a váratlan maratoni eseményekből, megtudhatják ‚‚A kisbéka sz?ve’’ negyedik kötetjéből – Az érett keresztelő.
Na stiahnutie
5,39 €

Bosszantöpp és más furcsaságok


Rebeka egy tökéletesen átlagos kislány, aki bátor és kíváncsi természete miatt hajlamos mindenféle zűrbe keveredni - ezekben a mesékben az ő kalandjait követhetjük nyomon. A kötekedős Bosszantöpptől (akinek feltett szándéka bajba sodorni Rebit) a jószívű Csíkoshátú Bőröndös Sompolykáig (aki segít Rebinek visszanyerni a számítógép elé kövült apuka figyelmét) egy mágikus világmindenség kel életre minden történetben, titokzatossággal és képzelettel színezve az egyébként hétköznapi élethelyzeteket.   A Rebimesék kedvesen eredeti és szórakoztató történetek gyűjteménye, melyeket nemcsak a gyermekek, de a szülők is élvezni fognak esti meseolvasáskor – de legyetek óvatosak, mert ha legközelebb valami különös történik az otthonotokban, ti is hajlamosak lesztek benézni a sötét sarkokba, nem lakik-e ott valaki… Ajánlott életkor: 5-10 éveseknek
Na stiahnutie
2,51 €

Veselé príbehy mačičky Bielej Labky


Kniha Veselé príbehy mačičky Bielej Labky obsahuje 50 básní o mačičke Bielej Labke a aj iných mačičkách. Biela Labka navštívi zámok a viaceré miesta na Slovensku, v ktorých si vždy niečo kúpi. Ďalšie mačičky sa vyberú na rybačku či mestský trh, stratia sa v lese, navštívia galériu a nakoniec sa v Benátkach povozia na gondole. Každá báseň je doplnená ilustráciou. V ukážke, ktorá je dostupná na stiahnutie, nájdete okrem obsahu aj niektoré básne knihy.
Na stiahnutie
2,40 €

Malý Beany cestuje


Tento príbeh je o malej, statočnej fazuľke, ktorá poletí do vesmíru, na sladkú planétu. Pritom zažíva rôzne dobrodružstvá a spoznáva veľa rôznych kamarátov.
Na stiahnutie
1,00 €

Veršované pohádky


Publikace nabízí 14 zveršovaných pohádek ze Špalíčku pohádek od Františka Hrubína z roku 1968 a je určena pro děti předškolního a mladšího školního věku. Děti v tomto věku upřednostňují texty pohádek, které jsou rytmické a tím pro ně lehce zapamatovatelné, dítě se tak rozvíjí zejména v oblasti poznávacích procesů, jako jsou myšlení, představivost, vnímání a paměť. Malý čtenář se zde také setkává s novými slovy, osvojuje si jejich význam a rozšiřuje tím slovní zásobu, což přispívá k rozvoji čtenářských kompetencí.
Na stiahnutie
3,90 €

The Sabi Sabi Wedding - Svadba v Sabi Sabi


Billingual Book. This enchanting illustrated children's story set in the African wilderness contains in essence a moral, not unlike those found in the fables of Aesop.  Here what begins with the childlike misgivings at the frightening sounds of the animal kingdom are allayed by a shift in perspective -- to that of the lions who were also curious at the scent of a wedding feast. The lions are surprisingly creative in the disguises they envision in the hope to join in, yet unable to execute due to their lack of skill. One senses in their endeavor the kinship of man and animal. Dvojjazyčná kniha. Tento čarovný ilustrovaný príbeh pre deti, ktorý sa odohráva v africkej púšti, obsahuje i mravné ponaučenie nápodobné tým, ktoré nájdeme v Ezopových bájkach. Tu to, čo začína detskou obavou z desivých zvukov z ríše zvierat, je rozptýlené posunom v perspective, kde sú levy, zaujaté vôňou svadobnej hostiny. Levy sú prekvapivo kreatívne v prevlekoch, ktoré si predstavujú v nádeji pripojiť sa k hostine, napriek tomu to nedokážu z dôvodu ich nedostatku zručností. V ich snahe cítime príbuzenstvo človeka a zvieraťa.
Na stiahnutie
6,95 €

Mały wodnik Żoużelka


Trzy Bajki czeskie. Mają romantyczną wizję świata i stosunkach między ludźmi. Ilustrowane przez Pavel Čech.
Na stiahnutie
3,00 €

Přádénka pohádek předeme


Osmnáct klasických pohádek a pověstí o předení. Zkrácené pohádky a pověsti částečně zveršované podle B. Němcové, K. J. Erbena, V. Říhy, B. Indry, bratří Grimmů, N. Rajnova a I. V. Karnauchovové.
Na stiahnutie
1,90 €

Je tam, je tam, je tam čert!


Tahle dvě dítka nejsou žádní andílci. Když provedou tátovi další neplechu, táta se neudrží a zvolá „Zatrápení uličníci! Aby vás čert vzal!“ A čert opravdu přijde. Všechno ale dopadne úplně jinak, než si kdokoliv z přítomných - včetně pana čerta - představuje. Veselá pohádka z pera Evy Brindové rozesměje vás i vaše děti.
Na stiahnutie
3,50 €

Slovenské povesti 4


Deväť rozprávok predstavujeme tak, ako ich zozbierali a vydali ešte v roku 1859 August Horislav Škultéty spolu s Pavlom Dobšinským pod názvom Povesti prastarých báječných časov. Klasika zo Zlatého fondu SME.
Na stiahnutie
2,50 €

Pavlík na prázdninách na Valašsku


Pavlíkův tatínek odjíždí na letní stáž do Říma a jede s ním taky maminka. Pavlíkovi se podaří prosadit, že bude letní prázdniny trávit na Valašsku u dědečka a babičky. Dědeček seznamuje Pavlíka s krásnou valašskou přírodou, její flórou a faunou a babička umí tak báječně vařit. Pavlík si na Valašsku taky najde nové kamarády a zažije nejedno dobrodružství. Pavlík tak na Valašsku prožije své nejlepší a nejkrásnější letní prázdniny.
Na stiahnutie
1,50 €

Tři nebeští bratři, do pohádek patří


Pět klasických pohádek o třech nebeských bratřích, kteří pomáhají hlavním hrdinům. Zkrácené veršované pohádky podle paní Boženy Němcové, pana Karla Jaromíra Erbena a podle Iriny Valeriovny Karnauchové.
Na stiahnutie
2,50 €

Paddington, pomocník na pohľadanie


Medvedík Paddington k nám prišiel z Čiernočierneho Peru a teraz sa musí naučiť, ako sa medzi nami ľuďmi žije. Paddington je slušne vychovaný medveď, ale svet ľudí je taký komplikovaný, taký odlišný, že aj pri najlepšej vôli to takmer vždy vypáli opačne. Jednoducho, keď je Paddington nablízku, o zábavu a dobrodružstvo je postarané. Čarovný príbeh medvedieho návštevníka si od prvej časti podmanil celé generácie čitateľov a zaradil sa do zlatého fondu tvorby pre všetky deti aj mnohých rodičov. Producenti filmového Harryho Pottera pripravili na Vianoce 2014 aj jeho filmovú podobu.
Na stiahnutie
6,99 €

dostupné aj ako:

Môj anjel sa vie biť


Jedenásťročný Oskar, chudý dengľavý chlapec v okuliaroch, je neprestajne terčom šikanovania zo strany dvoch spolužiakov. Keďže zo zásady nežaluje, musí túto situáciu riešiť vlastným dôvtipom. Napriek závažnosti témy je príbeh popretkávaný humornými situáciami zo školského prostredia a vyznieva optimisticky.
Na stiahnutie
4,80 €

Aj kone sa hrajú


Nie je kôň ako kôň – tak sa začína príbeh o mladej kobylke Viktórii. Narodila sa na Muránskej planine, kde si voľne žila, kým si ju nevyhliadol kaskadér Tuarég. Priviedol ju na kaskadérsky ranč Pegas, kde sa cvičia a trénujú kone pre film. Keďže je nováčik a nič neznamená, ostatné kone sa k nej nesprávajú dobre. Postupne sa však skamaráti so psom Frčkom a krásnou mačkou Izabelou, ktorí jej rozprávajú, kto sú kaskadéri a čo sa deje pri filmovačke. Spozná dve konské superhviezdy El Diabla a Imperátora, ktorí sa pripravujú na filmový konkurz. Po tom, čo sa na dvore ukážu zloduchovia – muži v čiernom, začnú sa nad majerom sťahovať mračná. Ak kone neuspejú, stratia svoj domov.
Na stiahnutie
4,80 €

Několik pohádek o hadech


Sedm klasických veršovaných pohádek a pověstí o hadech. Zkrácené pohádky a pověsti podle paní Boženy Němcové, pana Karla Jaromíra Erbena, Bohuslava Indry a jedna pohádka podle bratří Grimmů ve verších.
Na stiahnutie
1,90 €

V kategórii rozprávky nájdete bohatú ponuku rozprávkových kníh pre deti, ktoré prinášajú kúzlo a fantáziu do ich života. Rozprávkové knihy poskytujú deťom aj dospelým nekonečné dobrodružstvá a učia ich dôležité hodnoty.

Kategória rozprávkových kníh obsahuje klasické príbehy ako Červená čiapočka, Popoluška, Snehulienka a mnoho ďalších. nájdete tu tiež moderné a autorské rozprávky, ktoré oslovujú dnešnú generáciu detí. 

Rozprávkové knihy sú bohaté na farebné ilustrácie, ktoré oživujú príbeh a pomáhajú detom vizualizovať si scenérie a postavy. Autori sa snažia zapojiť čitateľa prostredníctvom interaktívnych prvkov, ako sú zvukové efekty a otázky, čo vytvára zábavné a vzrušujúce čítanie.