! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Rozprávky strana 40 z 47

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Kamaráti zo Snehuliakova


Rozprávka roku 2013! Kuko a Puki sú snehuliačikovia. Ale nie hocijakí. Pochádzajú z planéty Snehuliakovo a dokonca navštevujú 4. A. Kuko má rád prvouku a spolužiačku Getku, zatiaľ čo Puki nadovšetko miluje svoje desiaty. Dvojicu nerozlučných kamarátov čaká počas školského roka nejedno šibalstvo, z ktorého plynie ponaučenie. Nielenže v dobe obrátených hodnôt vychádza text pre deti, ktorý je poučný, ale kniha je naviac doplnená prenádhernými ilustráciami nádejného autora Mareka Rakučáka.
Na stiahnutie
6,90 €

dostupné aj ako:

Úžasná cesta Barnabyho Brocketa okolo sveta


Na rodine Brocketovcov nie je nič neobyčajné. Sú nudní, vážení a sú na to hrdí, ohŕňajú nos nad všetkým nezvyčajným a odlišným. Až do okamihu, keď prišiel na svet Barnaby Brocket, ktorý sa odmietal podriadiť zákonom gravitácie – on jednoducho lietal. Zúfalo chcel potešiť svojich rodičov, snažil sa zo všetkých síl ostať nohami na zemi, ale jednoducho to nešlo. Jeden osudný deň sa Brocketovci rozhodli, že toho majú dosť a nechajú svojho syna odletieť. Vystrašený, zúfalý a najmä osamelý Barnaby vletel do cesty jednému veľmi špeciálnemu teplovzdušnému balónu a tam sa začala jeho zázračná cesta okolo sveta. Veková kategória 8+
Na stiahnutie
6,99 €

dostupné aj ako:

Pán Smraďoch


Chloe je osamelé dievča bez priateľov a navyše žije v tieni neznesiteľne talentovanej sestry. Zoznámi sa s pánom Smraďochom, miestnym bezdomovcom. Síce trošku smrdí, ale je to jediný človek, ktorý sa k nej správa milo. Dokonca ešte milšie ako mama – snobka od kosti. Mama kandiduje do Parlamentu a sľubuje voličom, že z mestečka zmiznú bezdomovci, a tak všetko nasvedčuje tomu, že Chloe príde o jediného priateľa. Až kým nenájde miesto, kde by ho mohla skryť. Niektoré tajomstvá môžu dopadnúť všelijako. A pokiaľ ide o tajomstvá, pán Smraďoch ich má zrejme viac, ako sa na prvý pohľad zdá...
Na stiahnutie
8,39 €

dostupné aj ako:

Tri rozprávky


„Milé deti! Tu Vám prinášam tri rozprávky, ktoré som kedysi s veľkou úľubou počúvala a preto myslím, že sa aj Vám budú páčiť. — Tie, ktoré mi ich rozprávaly a to prvú a tretiu moja mamička, druhú jedna známa pani, ležia už dávno v chladnej zemi a preto sa ich nemôžem opýtať, kde ony tie rozprávky vzaly. Poneváč som ich ja ale ešte nikde a nikdy nečítala, myslím, že ich vymyslely ony samé, ako čo o tretej viem istotne, že ju vymyslela moja mama. No odkiaľkoľvek by pochodily, budú Vám iste milé, ako čo nám je milý, príjemný jarný vetrík, keď aj nevieme iste, kde sa vzal. Pozdravuje Vás Oľga Textorisová. V Blatnici, v deň Slobody 1924.“
Na stiahnutie
2,95 €

Macko


Anton Emanuel Timko je známy ako autor humoristických, cestopisných, dobrodružných i sentimentálnych historiek, skutočných i neskutočných príbehov, anekdot i populárno-náučných spisov. Jeho tatranský medveď Macko prevedie čitateľa pôvabnou prírodou, vyrozpráva mu o pokojných a blažených dňoch svojej mladosti, o svojich putovaniach i hrdinských skutkoch. Rozprávkový príbeh.
Na stiahnutie
1,95 €

Rozprávka o chorom kráľovi a zlatom vtáčikovi


Majetok, bohatstvo, peniaze nedokážu kráľovi vrátiť zdravie. Nájdu traja kráľovskí synovia zlatého vtáčika, ktorý jediný môže vyliečiť chorého kráľa?
Na stiahnutie
1,95 €

Devatero pohádek


Devatero pohádek patří mezi nejoblíbenější klasické české pohádkové knihy. Kouzlo pohádek o psech, kočkách, ptácích, vodnících, pošťácích, doktorech, loupežnících, tulácích i policistech dotvářejí ilustrace Josefa Čapka.
Na stiahnutie
5,70 €

dostupné aj ako:

Ovečka Olívia


Na salaši baču Jakuba sa narodí malá ovečka Olívia. Nehoda však neočakávane zmení jej život a už nikdy nebude môcť byť taká ako predtým. Olívia sa napriek nepriaznivému osudu nevzdáva. Vďaka svojej milej a priateľskej povahe, dokáže si získať priazeň baču Jakuba a aj celého ovčinca. Kniha je venovaná rodičom, ktorých dieťa je trochu iné ako ostatné deti.
Na stiahnutie
2,95 €

Bonifác


Počuli ste už o škriatkovi Bonifácovi? Lesný škriatok Bonifác je vlastne malinký mužíček. Keby ste ho stretli v lese, ani by ste si ho nevšimli. Nie je oveľa väčší ako vrabec, navyše je ešte zelený a niekedy aj hnedý alebo žltý, v lese alebo na lúke sa stratí ako nič. Lenže o čo je menší, o to je, namojveru, silnejší! V lese, na poli či na čistinke nie je nik, kto by mal väčšiu moc a silu jako on. Moc a silu má ukrytú vo svojej špicatej čiapočke, ktorú zdedil po kúzelnom pradedkovi čarodejníkovi. Keď napríklad povie - nech tá studnička vyschne – a stiahne si čiapočku, stane sa. Studnička sa stratí, akoby v nej nikdy nebola voda. Zväčša pomáha, kde môže, je to dobráčisko. Ale ak má zlú náladu, alebo ak ho niekto nahnevá , ó, je zle - nedobre. Preto sa ho všetci boja a dávajú si dobrý pozor, aby si ho nerozhnevali. Niekedy býva trošku zlomyseľný a vystrája huncútstva len tak, pre zábavu. Určite to poznáte, keď ste trebárs v lese na prechádzke. Sadnete si pohodlne do tieňa borovice, odpočívate a zrazu vám spadne na hlavu šiška ako dom! Bác! To bol úder! Vyskočíte na rovné nohy a rozhliadate sa, čo to je, odkiaľ to prišlo, ale nikde ani vtáčika-letáčika. To bol škriatok Bonifác Áno, áno, občas je to riadny samopašník. V 23 príbehoch z jeho života sa dozviete, čo všetko urobil a spôsobil, keď ho lesné zvieratká naozaj veľmi, ale veľmi nahnevali.
Na stiahnutie
6,60 €

dostupné aj ako:

Broučci na kolotoči


Nedaleko rybníčku s hladinou jako zrcadlo se rozkládá louka, království malých broučků Hopsíka a Nezbedy a jejich rodin i kamarádů, které vede až k tajemnému lesu… Brouččí kluci stále něco provádějí, pořádají závody, o kterých se píše i v Lučním zpravodaji, naslouchají vyprávění nebo se jen tak vozí na tetě stonožce jako na kolotoči. To ale jen do té doby, než jim začne škola… Příběhy lučních broučků vtáhnou do svého děje malé i větší děti s touhou po dobrodružství nezbedných hrdinů a rozverných příběhů s dobrým koncem.
Na stiahnutie
1,55 €

Kačenka, Vítek a jejich pohádkové dobrodružství


Příběh začíná na louce, kde si hrají dvě děti – Kačenka a Vítek. Ti se rozhodnou, že se ve vedlejším lese porozhlédnou po nějakých zvířátkách. Při této výpravě si Kačenka s Vítkem všimnou starých vrátek schovaných za velikým keřem. Za nimi najdou temnou chodbu a tou se obě děti dostanou do pohádkového světa, kde se seznamují se stařečkem Ignácem, králem celé pohádkové říše, čarodějkou Hedvikou a ostatními pohádkovými bytostmi. Jenomže kdesi v Temných skalách je uvězněný zlý, chamtivý černokněžník Bubřina, jenž chce všechny pohádkové bytosti uvěznit ve zlatých dolech, aby pro něj těžili zlato a drahé kameny. Z toho důvodu musí zničit královu korunu. Ta totiž dohlíží na to, aby celé pohádkové říši vládl hodný král. Proto čarodějka Hedvika a stařeček Ignác vyšlou Kačenku s Vítkem na dobrodružnou výpravu pohádkovým světem, aby černokněžníka Bubřenu zničili. Obě děti během svého putování zažívají spoustu napínavých chvil mezi loupežníky, draky či piráty. Také se seznámí s hodným oslíkem Matýskem, který jim pomáhá, a dalšími zvířátky a skřítky. Kačenka s Vítkem doputují k úkrytu kouzelníka Bubřiny v Temných skalách a snaží se ho přemoci. Povede se jim to však nakonec? Samozřejmě, že ano. Ale nechte se, děti, překvapit jak.
Na stiahnutie
1,95 €

Slovenské ľudové rozprávky II


Tieto príbehy počúvali od svojich prarodičov naši predkovia a tvoria skrytý poklad slovenských ľudových rozprávok. Významný slovenský jazykovedec Samo Czambel ich spísal najmä na strednom a východnom Slovensku, na prelome 19. a 20. storočia. Ponúkame vám 2. diel výberu tých najkrajších.
Na stiahnutie
2,95 €

Slovenské ľudové rozprávky


Tieto príbehy počúvali od svojich prarodičov vaši predkovia a tvoria skrytý poklad slovenských ľudoých rozprávok. Významný slovenský jazykovedec Samo Czambel ich spísal najmä na strednom a východnom Slovensku, na prelome 19. a 20. storočia. Ponúkame vám výber tých najkrajších.
Na stiahnutie
2,95 €

Prostonárodné slovenské povesti. Tretí zväzok


Tretí zväzok kompletizuje zbierku rozprávok a povestí vydanú Pavlom Dobšinským, ale obsahuje i texty ďalších zberateľov ľudových rozprávok: Jána Francisciho, Boženy Němcovej, bratov Reussovcov, Jonatána Čipku, či Augusta Horislava Škultétyho. Klasické rozprávky pre deti.
Na stiahnutie
4,95 €

Prostonárodné slovenské povesti II


O troch grošoch, Janko Hraško, O dvanástich mesiačikoch, Plavčík a Vratko, Laktibrada, Zlatý kľúč. Až 51 klasických slovenských rozprávok v jednej knihe vytvorí vám a vašim ratolestiam zo spoločných chvíľ pred spaním nezabudnuteľné zážitky. Slovenskí rodičia tieto rozprávky čítajú svojim deťom už od roku 1880. Obálku knihy navrhol grafik Martin Melicherčík.
Na stiahnutie
4,95 €

Prostonárodné slovenské povesti


Zlatovláska, Laktibrada, Mahuliena či Jelenček. Až 36 klasických slovenských rozprávok v jednej knihe vytvorí vám a vašim ratolestiam zo spoločných chvíľ pred spaním nezabudnuteľné zážitky. Slovenskí rodičia tieto rozprávky čítajú svojim deťom už od roku 1880. Obálku knihy navrhol grafik Martin Melicherčík.
Na stiahnutie
4,95 €

Hastrmánek Žouželka


Tři moderní, autorské pohádky o lidských vlastnostech, vztazích mezi lidmi i pohádkových bytostech z kraje lesů a rybníků. Pohádky folkového písničkáře, v nichž autor nezapře svoji romantičnost, touhu po idylickém prostředí a upřímných mezilidských vztazích. I ony – stejně jako veškeré Žalmanovo tvoření – nesou znaky lidového naivního umění. Ilustroval Pavel Čech.
Na stiahnutie
1,95 €

Nevšedné rozprávky


V tejto CD knižke sa malému i väčšiemu čitateľovi predstavujú postavy, ktoré som vymyslela. Chcem aby ste sa zoznámili milé deti s olejovou fľašou, ktorá presvedčila že môže byť stále užitočná a že sa vie dokonca aj zamilovať. Hrnčeky na poličke Vás presvedčia o dobrom spoločnom nažívaní a o kráse starožitností. Snežurik a Ľadulik dokážu, že sú pre deti potrebné tak sneh ako aj ľad. Omylná princezná sa zase naučí nerobiť omyly, ktoré jej strpčovali život a v každej mojej ďalšej rozprávke zistíte, že vždy dobro v živote má tú najväčšiu cenu a oplatí sa pomôcť slabším, ktorí na to nikdy v živote nezabudnú.
Na stiahnutie
4,00 €

Z ríše rozprávok


aždý chce zažiť niečo príjemné, ak už to nemôže zažiť v reálnom živote, tak aspoň môže utiecť do ríše rozprávok.
Na stiahnutie
5,20 €

V kategórii rozprávky nájdete bohatú ponuku rozprávkových kníh pre deti, ktoré prinášajú kúzlo a fantáziu do ich života. Rozprávkové knihy poskytujú deťom aj dospelým nekonečné dobrodružstvá a učia ich dôležité hodnoty.

Kategória rozprávkových kníh obsahuje klasické príbehy ako Červená čiapočka, Popoluška, Snehulienka a mnoho ďalších. nájdete tu tiež moderné a autorské rozprávky, ktoré oslovujú dnešnú generáciu detí. 

Rozprávkové knihy sú bohaté na farebné ilustrácie, ktoré oživujú príbeh a pomáhajú detom vizualizovať si scenérie a postavy. Autori sa snažia zapojiť čitateľa prostredníctvom interaktívnych prvkov, ako sú zvukové efekty a otázky, čo vytvára zábavné a vzrušujúce čítanie.