Jazyk


Hodnotenie


Väzba


Série


E-knihy - Rozprávky strana 36 z 48

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Máša a Lili


Aj vy máte psíka, alebo po ňom veľmi túžite? A viete vôbec, ako sa o takého psíka treba starať? Počuli ste už o tom, že psíky ľuďom pomáhajú a dokonca im dokážu zachrániť život? Určite ste už stretli ľudí ktorí nevidia, a preto potrebujú pomocníka - slepeckého psa. Ale sú tiež psíky, ktoré sa starajú o niekoho, kto stratil sluch. Ako to robia? Čo všetko sa musia naučiť?Videli ste už psíka, ktorý sa vozí na motorke? Veríte tomu, že psíky vedia rozprávať? Odpovede na otázky nájdete práve v tejto knihe. Ale nemusíte sa báť, že pri čítaní zaspíte od nudy. S Mášou, Lili a ich rodinami je naozaj dobrá zábava. Prichádzajú vás rozosmiať, zabaviť a trošku, ale naozaj iba trošičku, aj niečo naučiť. Ak chcete spoznať dve veselé rodiny a ich, ešte veselších psíkov, ak sa chcete dozvedieť, aké je zábavné mať doma psieho priateľa, táto knižka je napísaná práve pre vás. Tak poďme na to. Máša a Lili sa už nemôžu dočkať, kedy vám o tom porozprávajú.
Na stiahnutie
8,90 €

dostupné aj ako:

Slovanské pohádky


Přes padesát ilustrovaných klasických pohádek Karla Jaromíra Erbena. Prvních pět pohádek je ve verších a padesát dva jen v minimální úpravě. Obrázky malovala dvanáctiletá Tereza podle zajímavých ilustrací Václava Fialy.
Na stiahnutie
3,50 €

Myšacie rozprávky na dobrú noc


Príbehy malých myšiek o zvieratkách, ktoré stretli na svojich potulkách. Ilustrovaná knižka je určená malým zvedavcom, ktorí majú radi hádanky a radi sa učia nové veci. Pomocou jednoduchých nápovied môžu detičky hádať, aké zvieratko sa ukrýva v príbehu. Každý príbeh učí deti o zvieratkách niečo nové, vďaka ľahko zapamätateľným zaujímavostiam na konci príbehu. Knižka je vhodná do kolektívu na vyplnenie voľného času, alebo do postieľky na dobrú noc.
Na stiahnutie
2,90 €

Ježko a líška na cestách


V knižke si prečítate dobrodružné príbehy plyšového ježka a líšky, ktoré zažili na cestách spoločne s ockom maléj dcérky, ktorá mu ich pribalila do kufra aby pri jeho častých cestách po svete dávali na neho pozor. Ide o dramatické ale i veselé príbehy týchto dvoch malých plyšových nespratníkov, ako napokon vlastne i celej rodiny nášho cestovateľa.
Na stiahnutie
5,75 €

Stalo se na Seči


Barvitý, napůl pohádkový, ve skutečnosti reálný příběh dvou dětí. Romantický vztah děvčete a chlapce, ve věku deset a dvanáct let, sestavený ze sedmnácti do sebe zapadajících epizod. Děj pojednává o křehké mladické lásce, ve kterém jako samozřejmost vystupuje mluvící velryba grónská, zvaná Kamilka. Dětská revolta z předlistopadového období je vyvrcholena parafrází listopadové revoluce, pojaté jako jakési majáles.
Na stiahnutie
1,90 €

Dobrodužné príbehy Budulienka a Pinocchia


Ide o náhodné stretnutie dvoch detských hrdinov Budulienka a Pinocchia a ich spoločné veselé i dramatické príbehy, ktoré zažili u Budulienkovej babičky. Ich príbehy sú vlastne skutočné autorove zážitky z jeho detstva. Kniha je určená pre deti vo veku 7 - 10 rokov. Kniha je ilustrovaná pätnástimi ilustráciami z ktorých niektoré reprezentovali slovenskú tvorbu na medzinárodnej Bienále Ilustrácií Bratislava v roku 2017.
Na stiahnutie
3,75 €

Zlaté srdiečko z Kráľovstva drahokamov


Rodinke dúhového čarodejníka pána Zafíra ukradli vzácne zvieratká. Ukryť sa stihol len papagáj Orino. Za všetkým stojí strýko Platinus a chce ich moc využiť na šírenie zla a získanie bohatstva. To predsa nemôžu dopustiť. Vydajte sa teda spolu s nimi do všetkých kútov sveta, objavte nezvyčajné kráľovstvá, zažite napätie i dobrodružstvo a zachráňte zvieratká z rúk zlého Platinusa.
Na stiahnutie
4,00 €

Návrat do Kráľovstva drahokamov


Zaujali vás príbehy dúhového čarodejníka Zafíra a jeho rodiny? Nenechajte si ujsť pokračovanie knihy Zlaté srdiečko z Kráľovstva drahokamov. Ste zvedaví, čo sa stalo s Platinusom a ostatnými malými i veľkými hrdinami? Nájdu svoje šťastie? Ja sama som im pri písaní knižky držala palce a veru nebudú to mať vždy ľahké. Tak sa spokojne začítajte a vyrastiete spolu s nimi...a tí veľkí sa opäť stanú deťmi.
Na stiahnutie
4,00 €

Jakub a čarovná kolobežka


Jakub býva často sám. Žije len s otcom, nemá brata ani sestru a priateľov si hľadá ťažko. Všetko sa však zmení, keď jedného dňa nájde pri smetiakoch pohodenú starú červenú kolobežku. Vezme si ju domov, opraví a – div divúci! Kolobežka k nemu prehovorí. A nielen to. Stanú sa úžasné veci a Jakub zažije neuveriteľné dobrodružstvá. Veď ktorý chlapec sa môže v noci tajne vykradnúť z domu, vybrať sa do Indie, Francúzska či Anglicka a ráno opäť s úsmevom raňajkovať doma v kuchyni?
Na stiahnutie
6,70 €

Studánková víla


V krásném prostředí lužního lesa nad Ohří, kde je skutečná studánka, která se opravdu jmenuje Točánek. Studánka je malá, proto i víla musela být malinká. Na potůčku, který ze studánky vytéká, někdo postavil dětem mlýn i s mlýnským kolem, které se zdálky ozývalo klapáním. Tam najdete vodníka Klapetku . Studánka Točánek existuje stále, i když změnila podobu, z mlýnu zbyla jen část. Ale víla Tonička má své čtenáře – a snad je bude mít ještě pár let. Víme o ní, že je zvědavá a taky někdy neposlouchá, ale má ráda studánku i své přátele. V tůni na Ohři si najde kamarádku vílu, prožije krásné léto a na zimu odejde do skalního království ke královně vil. Tam se naučí všemu, co víly musí umět, a proto ji královna promění z holčičky víly ve velkou vílu a přijme ji do své družiny. A na jaře se Tonička zase vrátí do své studánky a ke svým přátelům.
Na stiahnutie
5,59 €

Lumprlik a Pamprlik


Co jeden vymyslí, druhý hned provede. Tihle dva kluci, kamarádi a bratři zároveň, se spolu nikdy nenudí. Výborně se s nimi budou bavit i všichni čtenáři od šesti let. Knížka, ve které je všechno, co by ve správné knize mělo být: zábavný, dobrodružný i poučný příběh, s barevnými obrázky se nešetří a na konci dostanou všichni odměnu. Jste zvědaví jakou? Líbí se vám medaile?
Na stiahnutie
3,90 €

Slovenské ľudové rozprávky


38 najkrajších slovenských rozprávok Pavla Dobšinského v pôvodnom textovom podaní. Táto kniha určite nesklame čitateľov, ktorý obľubujú pôvodne neupravené texty Dobšinského rozprávok.
Na stiahnutie
4,99 €

Já, tučňák Maxík


Tučňáček Maxík žije v Antarktidě, nejchladnějším území naší planety, které tučňáci nazývají Bělozemí. Zde se seznámí s výzkumníkem Vojtou, který mu zachrání život. Stanou se velkými přáteli. Maxík vypráví svoje příhody od svého narození až po svatbu s kamarádkou Lilinkou. Proto nejen Vojta, ale i čtenáři, se dozvědí mnoho zajímavého o životě tučňáků císařských. Pro děti od 4 let.
Na stiahnutie
2,90 €

Ja som tu len pes


Tento titul je dostupný aj v kolekcii za výhodnú cenu! To, ako vidia psy svet sa môžete dozvedieť od ovčiarskeho psa osobne. Anton, ktorého zachránili ochrancovia zvierat, si našiel domov v jednej nemeckej rodine v Münsterlande. Anton hovorí o strastiach svojho života, vysvetľuje, prečo mačka nepatrí na pohovku a, naopak, pes áno! Veselo rozpráva tiež o tom, ako ho dali do psej školy, aby na rozkaz urobil všetko to, čo od neho jeho páni žiadajú. Prečo doteraz neutiekol? No predsa preto, že ho pravidelne kŕmia. A čo je dôležitejšie ako jedlo? Príbeh Antona je zachytený v desiatich krátkych kapitolách, ktoré ilustrovala čiernobielymi portrétmi Hildegard Müller. Kniha je určená čitateľom od desať rokov. Text však osloví aj dospelú čitateľskú obec, potešia sa jej milovníci psov a domácich zvierat, ale aj všetci milovníci dobrej literatúry.
Na stiahnutie
4,60 €

dostupné aj ako:

Kúzelníkov slon


Začítajte sa do ďalšieho magického príbehu obľúbenej autorky Kate DiCamillo. Keď sa na trhovom námestí v meste Balteza náhle objaví červený stan veštice, Peter vie, akú otázku jej položí: Žije jeho sestra? A ak áno, ako ju nájde? Záhadná odpoveď veštice (Slon! Slon ťa k nej zavedie!) spustí reťaz pozoruhodných, ťažko uveriteľných udalostí a Petra čakajú stretnutia s rozličnými takmer rozprávkovými postavami. A napokon sa presvedčí, že pravda sa ustavične mení. Čo bola pravda na začiatku, nie je pravda na konci. Pútavá klasická rozprávka s výstižnými snovými ilustráciami výtvarníčky Yoko Tanaka. Komu sa kniha môže páčiť: Iniciačná kniha pre budúcich milovníkov magického realizmu.
Na stiahnutie
8,99 €

dostupné aj ako:

A három csodamag


A három varázsmag története egy apáról szól, aki mind a három fiának egy-egy magot ad ajándékba. A legidősebb fiú egy szilva magot, a középső fiú egy alma magot, a legkisebb fiú pedig egy barack magot kap. Mindhárom fiúnak ugyanazt mondja: Viseld gondját ennek a magnak, beszélj hozzá minden nap, cserébe szeretetet, bőséget, és boldogságot fogsz kapni. Mindhárom fiúnak másként alakult az élete, ahogy felnőttek, és máshogy viselték gondját az apjuktól kapott magoknak. Kíváncsi vagy a történet folytatására? Ismerd meg a varázslatot!
Na stiahnutie
3,58 €

A kolduskirály


Élt egyszer egy király, régen, s nagyon messzi,Bús volt ő és csendes, nem látták nevetni.Gazdag volt és bölcs ő, helyén volt a szíve,S változatatni akart, elmenni ízibe.Koldusnak öltözött, hogy elhagyhassa trónját,S eljusson, hol meghallgatják mondanivalóját.Először mindenki nagy ívben elkerülte,Nem hitték, hogy király, nem nézték ki belőle.Ám egy nap egy kisfiú telepedett melléje,Kinek tetszett amit mond; s nem kételkedett benne.Ő volt csupán ki a király minden szavát hitte,S annak nem rongyos ruhája számított, csak lelke.
Na stiahnutie
3,58 €

Úsmev na dobrú noc


Milí rodičia, poznáte to? ,,Nechcem! Nezjem! Nepoviem! Neurobím!“ Zdá sa vám, že vás vaše ratolesti neposlúchajú? Dáva vám okolie taktne najavo, že vás váš drobček nerešpektuje a vy skáčete tak, ako vaše dieťa „píska“? Často sa ocitáte v situácii, keď správanie svojej ratolesti ospravedlňujete slovami: „dnes ešte nespal/a, preto je nervózny/a“ alebo „asi je hladný/a, preto je taký/a podráždený/á“. Čo spôsobuje negativistické správanie dieťaťa, aj napriek toľkej láske, ktorú mu dávate? Skúste vaše dieťatko zoznámiť s kamarátom Čudovačikom, ktorý vám pomôže ľahko vysvetliť niektoré situácie, ktoré my dospelí vnímame ako samozrejmé. Prostredníctvom krátkych príbehov zajačika Čudovačika navedieme dieťa na pravidlá láskavého, ľudského, úctivého a slušného správania, aby jeho reakcie na každodenné situácie boli prirodzené a primerané. Pravdaže, nemožno očakávať, že trojročné dieťa bude reagovať v tej istej situácii rovnako ako päťročné. Dôležité je, že bude vedieť, ako sa v podobnej situácii správajú ostatní. Keď sa dieťa stretáva so situáciou, ktorú pozná, cíti sa bezpečne a vtedy sa mení aj jeho celkové sociálne správanie a postoj.
Na stiahnutie
8,90 €

Farebné rozprávky


Knižka pôvabných rozprávok s hravými básničkami, ktoré dopĺňajú veselé obrázky známeho ilustrátora Ivana Popoviča. Nájdete tu príbehy o odvážnom balóniku, Terezkiných narodeninách, uplakaných zúbkoch, sídliskovej víle, spievajúcej bábike či podnikateľke Klementíne.
Na stiahnutie
4,80 €

dostupné aj ako:


V kategórii rozprávky nájdete bohatú ponuku rozprávkových kníh pre deti, ktoré prinášajú kúzlo a fantáziu do ich života. Rozprávkové knihy poskytujú deťom aj dospelým nekonečné dobrodružstvá a učia ich dôležité hodnoty.

Kategória rozprávkových kníh obsahuje klasické príbehy ako Červená čiapočka, Popoluška, Snehulienka a mnoho ďalších. nájdete tu tiež moderné a autorské rozprávky, ktoré oslovujú dnešnú generáciu detí. 

Rozprávkové knihy sú bohaté na farebné ilustrácie, ktoré oživujú príbeh a pomáhajú detom vizualizovať si scenérie a postavy. Autori sa snažia zapojiť čitateľa prostredníctvom interaktívnych prvkov, ako sú zvukové efekty a otázky, čo vytvára zábavné a vzrušujúce čítanie.