! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Série


Dobrodružství v mlze a divočině


Druhé dobrodružství malých obyvatel větrného ostrova Maolisu se odehrává v hlavním městě Windhoce, v královském paláci a také… v nádherné drsné přírodě. Důležitou součástí života maoliských dětí je totiž zkouška v divočině.Tuhle zkoušku podstupují děti ve věku deset až třináct let a projíždějí při ní se svými koňmi divokou ostrovní přírodou a plní různé úkoly. Navštíví proslulý Mlžný les opředeným mnoha legendami a musejí si poradit nejen s nepřízní počasí, ale taky s tím, když někdo nechce brát ohledy na ostatní.Princezna Luna a její nejlepší kamarádka Nilla prožijí spolu se svými milovanými koňmi Měsíční září a Větrným tanečníkem úžasnou cestu divočinou, při které se toho hodně naučí. Spolu s dalšími kamarády zjistí, že se mohou spolehnout nejenom na svoje koně, ale i na sebe navzájem.Po návratu do paláce navíc narazí na tajemství vznášející se kolem Nilliných rodičů a v jejich hlavách se začnou rodit plány na další dobrodružnou výpravu. Vydejte se se svými oblíbenými hrdiny na druhou báječnou cestu plnou přátelství, větru, magie a věrné lásky mezi člověkem a koněm.
Na stiahnutie
13,68 €

A csillagok alatt - Under the Stars


Elérkezett a nyári szünet, és Mark már alig várja, hogy nagy kalandban legyen része. Amikor azonban az anyukája és az apukája bejelentik, hogy kempingezni mennek, megijed.Vajon Mark le tudja küzdeni a sötétségtől való félelmét, és képes lesz élvezni a kirándulást?
Na stiahnutie
6,93 €

A csillagok alatt


Elérkezett a nyári szünet, és Mark már alig várja, hogy nagy kalandban legyen része. Amikor azonban az anyukája és az apukája bejelentik, hogy kempingezni mennek, megijed.Vajon Mark le tudja küzdeni a sötétségtől való félelmét, és képes lesz élvezni a kirándulást?
Na stiahnutie
6,90 €

Hálás vagyok


A Hálás vagyok megmutatja, milyen könnyű hálásnak lenni az életben mindenért, még az apró dolgokért is. A reggeli ébredéstől kezdve, a meleg napsütésen át, az esti lefekvésig és a kedvenc plüssmacid megöleléséig. Mindig van valami, amiért hálásak lehetünk.
Na stiahnutie
6,90 €

Bikuci, a kakasok legjobbja


Szeretnél a részese lenni mókás kalandoknak Bikucival a kakasok legjobbikával? Pelyhes kiskakas kora óta végig kísérheted a baromfiudvarban töltött kalandozásait. Megismerkedhetsz a történetekben Röffencs malaccal , akinek kismalackái lesznek, Vali kutyával, Hópihével, Kopasznyakú Konráddal, Sunnyogóval a rókával és más érdekes lakójával a baromfiudvarnak.
Na stiahnutie
5,04 €

Váratlan ajándék


Mindig egy üres papírlappal kezdődött. Te csak ültél ott, és nem tudtad, hogy mihez kezdj magaddal. Annyi lehetőség várt rád, amelyek közül választhattál. Katherine – életében először – taktikázott csupán. Egy kiválasztott szakma, amely első hallásra tetszőlegesnek tűnik, de álmok nincsenek mögötte. Csak ő tudta, senki más, és ez volt az első, ami hidat képezett közte, és a barátai között. Katherine-re élete legnehezebb döntése várt, amiért súlyos árat kellett fizetnie. Nincs visszaút, nincs megbánás, és mégis valamit elveszít ezáltal. Valami, ami egy törött üveghez hasonlít, amit, ha bár meg fog tudni ragasztani, de soha többé nem passzolnak úgy egymáshoz a darabok, mint amikor még teljesen egész volt. Vajon kész felnőni ahhoz, ami rá vár? 
Na stiahnutie
7,01 €

Hálás vagyok - I am Thankful


A Hálás vagyok megmutatja, milyen könnyű hálásnak lenni az életben mindenért, még az apró dolgokért is. A reggeli ébredéstől kezdve, a meleg napsütésen át, az esti lefekvésig és a kedvenc plüssmacid megöleléséig. Mindig van valami, amiért hálásak lehetünk.
Na stiahnutie
6,93 €

Amilyen akkor voltam


Eden legszívesebben visszamenne az időben. Arra a bizonyos napra. Hogy mindent másképp csináljon: ne nevessen a srác poénjain, kerülje a pillantásait az este folyamán, és mindenképpen zárja be a hálószobája ajtaját. A szóban forgó éjszakán ugyanis Edent a bátyja legjobb barátja megerőszakolta, a lány világa pedig összeomlott. Ami egykor egyszerű volt, most komplikálttá válik. Amit Eden egykor szeretett – akit egykor szeretett –, most gyűlöli. Amit egykor igaznak vélt, abból most hazugság lett. Már semminek sincs értelme, és bár Eden tudja, hogy el kellene mondania valakinek a történteket, nem képes rá. Ezért inkább eltemeti. Azzal az emberrel együtt, aki valaha volt. Amber Smith provokatív bemutatkozó regénye feltárja a trauma által ejtett mély sebeket, és megmutatja egy fiatal lány erejét, aki megküzd a kamaszkor csalódásaival és elviselhetetlen fájdalmaival, az első szerelemmel és az első szívfájdalommal, a megszakadt és újraélesztett barátságokkal, miközben megtanulja elfogadni a túlélés erejét, amelyről nem is tudta, hogy ott rejtőzik a szívében.
Na stiahnutie
9,80 €

Jeripusz


Kosánc egy igazi mesebeli kis falu, ahol jóravaló emberek élik derűs mindennapjaikat. Azonban a legenda szerint a Kosánc felett magasodó Jeripusz hegy szívében alvó gonosz százévente felébred, és elragadja a falu legszebb lányát.Történetünk épp egy ilyen időszakra esik - ám mikor a szépséges Virág Eszter eltűnik, többen is megmentésére indulnak, köztük Balambér, a falu legkedvesebb fiatalembere, és a belé reménytelenül szerelmes Anna. Kalandos útjuk tele van furcsa lényekkel, véletlen találkozásokkal, rejtélyekkel és meglepetésekkel. Vajon Balambér kiállja a próbákat? Anna áldozatai megmenthetik a fiút és a küldetést? S mit csinál eközben a Jeripusz hegy szívében Eszter?Magyar Katalin magával ragadóan izgalmas története először 1987-ben jelent meg a Móra Könyvkiadónál, most új köntösben, Nemes Anita illusztrációival fedezhetik fel az olvasók ezt a rejtett kincset.
Na stiahnutie
5,91 €

Petya, Matyi és a duliánok


A kamaszodó ikrek már régóta nem hisznek a mesékben. Aztán váratlanul mégis belecsöppennek egybe, melyről hamarosan kiderül, hogy nem egy édes, habkönnyű tündérmese, hanem egy rémesen komoly kaland. A duliánok világába még két kópé kölyök lép be, de ott olyan felelősségteljes küldetés vár rájuk, ami az egész emberiség sorsát érinti, és végül még őket is megváltoztatja. A melegszívű, bölcs duliánok segítségével Petya és Matyi harcba indul a felelőtlenség szörnye ellen, és mindent megtesz a győzelemért. 
Na stiahnutie
7,01 €

Under the Stars A csillagok alatt (English Hungarian Bilingual Collection)


English Hungarian Bilingual children's book. Perfect for kids learning English or Hungarian as their second language.It’s the summer holidays, and Mark is looking forward to having a big adventure!But when his Mom and Dad announce that the family is going on a camping trip he becomes scared. Will Mark overcome his fear of the dark and be able to enjoy the trip?
Na stiahnutie
2,91 €

Erdőn-mezőn, égen-földön


Vajon kinek adja Tavasztündér Panka a kincseit? Milyen lehet egy nyári csigabuli? Hogyan jutott haza barátaival Makk Mici az őszi kavalkádban? Miként alakult a télen itthon maradt gólya sorsa? Négy elbűvölő történet a barátságról és izgalmas kalandokról négy évszakon át Haraszti Judit első könyvében. A szívet melengető mesék mellett érdemes megfigyelnünk a szerző illusztrációit is. Vegyük elő gyorsan saját ceruzáinkat, zsírkrétáinkat és festékeinket és alkossunk mi is gyermekünkkel, gyermekszívvel: mert a mese bennünk és általunk él.
Na stiahnutie
8,42 €

Vidám hónapok


Harminchat vers található ebben a kis könyvecskében, melyből tizenkettő haiku versformában van megjelenítve a hónapokról, januártól decemberig, az ünnepekről és évszakokról, kicsiknek és nagyobbaknak, a gyermekek mellett felnőtteknek is, mindez illusztrációkkal kísérve.
Na stiahnutie
4,48 €

Szilaj - Zord tél a vadnyugaton


Ha hinni lehet a város időjós malacának, Fortuna Esperanza Navarro Prescott - vagyis egyszerűen Lucky - első miraderói tele szokatlanul zordnak ígérkezik. Lucky és barátai, Pru és Abigail kezdetben lelkesen várják a téli kalandokat, de az izgalom hamarosan aggodalommá változik.Vajon mi lesz a város lakóival, akik nem tudnak elég élelmet félretenni az emberpróbáló zimankóra? És hogyan vészelik át a fagyokat a vadállatok Szilaj és ménese?Nemcsak hideg, de új szelek is fújnak Lucky otthonában, hiszen úgy tűnik, mindenki feleséget szeretne találni a város legjobb partijának számító Jim Prescottnak, Lucky apukájának. A lány még nem áll készen egy ilyen változásra. De mi lesz, ha az édesapja már igen?Akárhogy is, az biztos, hogy Lucky első vadnyugati tele a három barátnő és Szilaj számára is felejthetetlennek ígérkezik
Na stiahnutie
4,93 €

Csivi-Csirri mesék


Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy… Na, várjunk csak! Az biztos, hogy volt, és nem csak volt, hanem van is, hiszen Pigniczki Ágnes történetei valós személyekről is szólnak. Illetve szólhatnak. Ezt minden kedves olvasó döntse el maga! Merthogy Ágnes ebben a könyvében többek között ír a tündérekről, akikről kiderül, hogy bizony ők sem tévedhetetlenek, és olvashatunk a Boldog királyságról és Ulururól. Hogy pontosan mik ezek? Nos, a Boldog királyság az egy olyan hely, ahol… De neeeem… Nem fogjuk most elárulni a mese lényegét! Aztán van még itt erdőlakó kisállatokról és egy bizonyos Folti cicáról szóló történet, ja, és még mielőtt elfelejtjük: egy szerencsét hozó pókról is olvashatunk. Nem kell megijedni, mert ez a pók valóban nem csípős, hanem kifejezetten barátságos, segítőkész! Ó, és ott van még Csivi és Csirri, aki két hangos, picike, aranyos kis… De tudjátok mit? Ezt sem áruljuk el, hogy kik ők! Pigniczki Ágnes tizenöt meséjét szívből ajánljuk kicsiknek és nagyoknak egyaránt! 
Na stiahnutie
4,76 €

Kleopátra, a Nílus királynője


A Kalandozások a történelemben sorozat kötetei múltunk egy-egy korszakának eseményeit mutatják be, valós szereplők lélegzetelállító és olykor hátborzongató kalandjain keresztül. Alig hinnéd, hogy a történelem ilyen kalandos és izgalmas is lehet! Az ifjú Kleopátra a világ leggazdagabb dinasztiájának sarjaként egész életében dicsőségről és hódításról álmodott. Amikor sikeresen legyőzi testvéreit az egyiptomi fáraó címéért vívott harcban, biztos benne, hogy az isteneknek nagy tervei vannak vele. Otthona, Alexandria a tudomány fellegvára, ő pedig kiemelkedik környezetéből eleganciájával, páratlan nyelvtudásával, világszerte irigyelt függetlenségével. Ekkor azonban a főváros kikötőjébe bevitorlázik Julius Caesar hadiflottája, és Egyiptom sorsa hirtelen kiszámíthatatlan fordulatokat vesz... Dominic Sandbrook minden idők leghíresebb királynőjét követi a nyüzsgő Rómába, majd Antonius oldalán a Földközi-tengerre, porfelhős sivatagi hadjáratokba - egészen egy kígyómarásig, ami megváltoztatta a történelem menetét. A Kalandozások a történelemben sorozat a 21. századi gyerekek számára eleveníti meg a múltat. A történetek minden részletükben legalább olyan rettenetesen izgalmasak, mint Harry Potter kalandjai. A különbség csak annyi, hogy ezek az események valóban megtörténtek...
Na stiahnutie
11,26 €

Visszafelé szaladó fák


  A történet 1986-ban játszódik, az alcímben szereplő Tolna megyei községben; Bogyiszlón.„Ebben a kedves regényben nem a vidéki gyerek csodálkozik rá a nagyvárosra, hanem fordítva. A sokáig Pesten élt kislány kerül falura, ahol minden annyira más.Ez egy átélt regény. A szerző a saját élete egy részét meséli el, a gyermek érzései átütnek a könyvön. Ifjúsági regény, fordulatos, de el is gondolkoztat. A falusi, gyermeki, iskolai lét összes izgalma, félelme és öröme itt van benne. És persze akad szerelem is: tétova, tiszta, vágyakozó, sokat sejtető.Ez egy őszinte könyv. Nemcsak a fiataloknak, de még a felnőtteknek is sok örömet szerezhet.Én már kétszer is elolvastam megjelenése előtt, és csak ajánlani tudom minden – az igazi életet és olvasást szerető – kicsinek és nagynak.Nemere István”
Na stiahnutie
7,01 €

Akit keresnek: Jesua


Az evangéliumokban utalást sem találunk arra, mit csinált Jézus (Jesua) tizenhárom és harminc éves kora között. Nógrádi Gábor regénye a kamasz Messiás és a vele élők elképzelt életének néhány napját meséli el. A feszült-feszes történetben ismét megjelenik az a bizonyos fényes csillag Betlehem felett.Ebből tudja meg Heródes Antipász galileai fejedelem, hogy egy gyermek megmenekült, amikor az apja által egykor elrendelt irtózatos betlehemi vérengzésben a többi csecsemőt megölték. A megjövendölt Messiás él? A "zsidó királytól" rettegő Heródes Antipász parancsot ad testőreinek és a római katonáknak, hogy keressék meg az öldöklést túlélő ifjút. Keressék meg és hozzák elé élve vagy halva. 
Na stiahnutie
5,91 €

Szilaj - Kalandra fel!


A tizenkét éves Lucky Prescott kalandokról álmodik, de előkelő fiatal hölgy lévén ezeket csak könyvekben élheti át. Egészen addig, míg egy nap kényelmes, takaros és szabályokkal teli városi életét hátrahagyva, édesapjával és nagynénjével együtt vidékre kell költöznie. Vad vidékre, nyugatra. A vadnyugatra.Lucky izgatottan, mégis aggodalmakkal telve indul útnak. Mi lesz, ha nem találja majd a helyét? Hiszen még nyeregbe szállni sem engedték soha… Pedig a vonatból pompás vadlovakat lát, az egyik csődör szinte megbabonázza. A musztángot később egy karám fogságában látja újra, és a szíve szakad meg érte: szabad, vad szellemét kiölve be akarják törni a lovászok.A lány és a vadló barátságának története ez. Mindketten idegenek különös, új világukban, de elég szilajak és bátrak is ahhoz, hogy helyet kérjenek benne maguknak. Összefogva, egymásban bízva pedig szabadon szárnyalnak, bárhová veti őket a sors.
Na stiahnutie
5,04 €

Spomínate si na svoju prvú knihu? Na knihu, ktorú vám rodičia čítali ako úplne prvú? Spomínate si na prvú knihu, ktorú ste zvládli prečítať úplne sami? Pamätáte si ešte na prvú knihu od vášho obľúbeného autora, ktorú ste chytili do rúk? Sme si istí, že pamätáte. Musia to byť nádherné spomienky. Tak prečo niečo také nesprostredkovať aj vaším deťom?

Tlačená kniha má v súčasnosti veľkú konkurenciu. Napriek tomu si môžete všimnúť, že knihy veľmi priťahujú deti už od mala. Akokeby mali okolo seba nejakú čarovnú moc. Keď sú deti už staršie, majú čoraz viac iných záujmov, ale knihy čítajú stále. V predpubertálnej fáze deti už začínajú obľubovať nejakého konkrétneho spisovateľa a to, čo (a koľko) v tomto období prečítajú, má vplyv na ich uvažovanie a konanie v budúcnosti. V puberte má dieťa už veľmi veľa rôznych podnetov, preto je ťažké niečím ho zaujať, no pokiaľ mu ponúknete dostatočne kvalitné a pútavé knihy, môžete si byť istý, že sa čítanie dostane na pomyselný zoznam jeho záujmov.

Medzi najvýznamnejších ľudí, ktorí boli v detstve ovplyvnení knihami, patria napríklad Ronald Reagan, Mark Zuckenberg alebo Albert Einstein. Knihy, ktoré v detstve prečítali, im veľmi pomohli, motivovali ich a inšpirovali k tomu, čo robili v dospelosti.

V našom kníhkupectve si veľmi dobre uvedomujeme, akou dôležitou súčasťou detstva a dospievania je čítanie. Preto u nás nájdete veľa kvalitných kníh práve pre túto vekovú kategóriu.

Kategória kníh pre deti a mládež je plná vzrušujúcich príbehov, dobrodružstiev a vzdelávacích materiálov, ktoré pomôžu deťom objavovať radosť a význam čítania.

Nájdete tu široký výber kníh pre deti od najlepších autorov z celého sveta. Od klasických rozprávok a dobrodružných príbehov až po vzdelávacie knihy, encyklopédie a knihy o vede. S knihami pre deti a mládež je rozvíjanie lásky k čítaniu a vzdelávaniu jednoduché a príjemné.

Naše knihy pre deti a mládež sú starostlivo vybrané, aby poskytovali zábavu a vzdelávanie zároveň. Sme presvedčení, že čítanie je skvelý spôsob, ako rozvíjať fantáziu, kreativitu a jazykové schopnosti vašich detí. Preto sa zameriavame na knihy, ktoré sú súčasné, inšpiratívne a relevantné pre dnešnú mladú generáciu.

V kategórii kníh pre deti a mládeš nájdete knihy pre najmenších, rozprávky, knihy o dobrodružstve, napätie, western, knihy pre young adults, fantasy knihy a knihy o upíroch , príprava do školy, pracovné zošity, encyklopédie pre deti a mládež, knihy v cudzom jazyku, knihy pre dievčatá, aj pre chlapcov, knihy o dospievaní, bájky a povesti, náboženskú literatúru pre deti.