! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Série


Prázdniny s Pipom


Dokáže niekto pokaziť dieťaťu leto viac než vlastní rodičia? Starí rodičia! Jednoduchý príbeh o zložitých vzťahoch dospelých, o ich tvrdých hlavách a zaťatosti, ktorá všetko komplikuje až dovtedy, kým situáciu nezachráni priateľstvo s kohútom.
Na stiahnutie
8,99 €

dostupné aj ako:

The life of an expat


This book describes – in English - the author's emigration from Czechoslovakia triggered by a historical event in August 1968. All events in this book are based on recollection of the author's memories and historical photos from his archives. Only a minor part of the events was collected from friends and colleagues. There might be some discrepancies regarding the exact locations and dates. The book reflects his personal opinions and feelings, and it does open broad his private life. The book represents a complete emigration circle. It starts in Czechoslovakia in 1968 and ends after the author returns to the Czech Republic and regains his citizenship at the end of 2000. Tato anglicky psaná kniha popisuje autorovu emigraci z Československa, kterou vyvolaly historické události v srpnu 1968. Popis všech událostí v této knize je založen na autorových vzpomínkách a je doplněn fotografiemi z jeho archivu. Malá část knihy je také založena na vzpomínkách autorových přátel a kolegů. Pokud jde o přesná místa a data, mohou existovat nepatrné nesrovnalosti. Kniha odráží osobní názory a pocity autora a čtenáři předkládá pohled do autorova soukromého života. Kniha představuje uzavřený kruh emigrantského života - začíná v Československu v roce 1968 a končí poté, co se autor vrátil do České republiky a na konci roku 2000 zde znovu získal občanství.
Na stiahnutie
8,39 €

Leila a modrá liška


Byla k smrti unavená. Lehla si na zem a zabořila hebkou hlavu do měkkých pracek. Zapadající slunce jí olízlo čenich. Sníh ji přikryl jako tlustá deka. Liška se probudí a vydá se na cestu. Putuje přes led a sníh, přes hory a zamrzlé oceány, potkává lední medvědy a ptáky v záři nekonečného světla polárního dne. Bojuje o svoje místo ve světě, který je ohromný, divoký a plný překvapení.bLeila mezitím vyráží na svou vlastní pouť - hledá si cestu k matce, která ji opustila, a k jejich společné minulosti, na kterou se tolik let snažila zapomenout. Dechberoucí plavba severním ledovým oceánem pomůže Leile najít matku, o které si myslela, že ji dávno ztratila, ale především i sebe samu. A k tomu jí dopomůže jedna odhodlaná malá liška. Inspirováno skutečným příběhem polární lišky, která za pouhých 76 dní překonala vzdálenost přes 3200 kilometrů a došla z Norska do Kanady. Toto dojemné, neodolatelné a překrásně ilustrované zpracování v podání autorů Julie a žraloka je vhodné pro čtenáře od 9 let.
Na stiahnutie
14,29 €

Leila a modrastá líška


Voľné pokračovanie novej knihy úspešnej autorky Kiran Millwood Hargrave Júlia a ospalý žralok, ktorá bola vo Veľkej Británii vyhlásená za najkrajší darček roka, sa volá Leila a modrastá líška a vychádza zo skutočného príbehu o arktickej líške, ktorá prešla neuveriteľnú vzdialenosť z Nórska do Kanady iba za sedemdesiatšesť dní. Líška sa preberie a vykročí vpred. Prediera sa ľadom a snehom, zdoláva hory a zamrznuté oceány, stretáva medvede a vtáky a vo svetle neprestajne žiariaceho polnočného slnka objavuje nespútanú krajinu plnú divov. Leila sa medzitým vydáva na vlastnú púť - chce nájsť cestu k matke, ktorá ju opustila. Strhujúca cesta cez more a malá odhodlaná líška pomôžu Leile znovu objaviť samu seba a matku, o ktorej si myslela, že ju dávno stratila. Vzdialenosť nemá pre líšku vôbec žiadny význam. Význam má len to, aby dorazila, kam patrí. Kniha Leila a modrastá líška rozoberá zložité problémy migrácie, ľudských vzťahov aj zaujímavé fakty zo života zvierat zrozumiteľným, no pritom poetickým spôsobom. Je plná očarujúcich kontrastných ilustrácií autorkinho manžela Toma de Frestona, ktoré knižke dodávajú ešte tajomnejšiu snovú atmosféru. Publikáciu z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Na stiahnutie
10,49 €

dostupné aj ako:

Sedmý kříž


Sedmý kříž vyobrazuje život v nacistickém Německu před vypuknutím druhé světové války. Odhaluje nacizmus v celé jeho hrůze a zvrácenosti, jak jej na vlastní kůži okusili prostí němečtí občané. Vlastní děj románu zaujímá krátký časový úsek, pouhý jeden týden, v jehož průběhu sledujeme Georga Heislera, jednoho ze sedmi vězňů uprchnuvších z koncentračního tábora, a jeho cestu ke svobodě.
Na stiahnutie
15,39 €

dostupné aj ako:

História pre zaneprázdnených 2


V druhom pokračovaní knihy História pre zaneprázdnených s podtitulom Od klinopisu po Islamský štát vám prinášame texty od renomovaných odborníkov a odborníčok zo slovenských aj zahraničných univerzít a vedeckých inštitúcií. Aj tentokrát sme spolupracovali s portálom HistoryLab.sk, ktorý sa venuje popularizácii dejín. Začítajte sa do 59 príbehov, ktoré vás prenesú do dobrodružstiev minulosti. Pozývame vás na výpravu do starovekých záhad, stredovekých príbehov o princoch a kráľovnách po konflikty, objavy aj bizarnosti doby nedávnej. Dozviete sa napríklad, prečo západná spoločnosť predbehla tie ostatné, prečo dnes nepíšeme klinovým písmom, alebo kam sa podeli rímske légie. Pozrieme sa spolu na kľúčové i na menej známe udalosti 20. storočia, na to, ako nemecká tajná zbraň rozpútala nový druh vojny alebo ako fungovali špionážne služby. Niektoré texty vám pomôžu pochopiť aktuálne vojenské konflikty, ktorých korene siahajú hlboko do histórie. Protagonistkami našich príbehov sú aj úspešné ženy, ktoré zohrali dôležité úlohy v dejinách a mnohé z nich velili armádam alebo rozhodovali o osude mocných kráľovstiev. V knihe nájdete aj najnovšie vedecké hypotézy, o ktorých nie je dostupná literatúra v slovenčine, a nevynechali sme ani „malé“ dejiny, súvisiace so životom obyčajných ľudí. História pre zaneprázdnených je o ľuďoch, miestach a dobách, ktoré nám pomáhajú pochopiť, ako sme sa dostali až sem a kým sme sa v tomto procese stali.
Na stiahnutie
14,90 €

dostupné aj ako:

Rebel a kráľovstvo


Na prelome tisícročí bol Adrian Hong tichým študentom Yalovej univerzity, ktorý hľadal svoje miesto vo svete. Po tom, čo si prečítal desivú správu o živote v Severnej Kórei, uvedomil si, že našiel zmysel existencie, ktorý sa ohlasoval tak naliehavo, že bol rozhodnutý venovať mu aj svoj život.  To, čo sa začalo ako bezpečná cesta po vychodených chodníčkoch, sa čoskoro zmenilo na niečo nebezpečnejšie. Hong odcestoval do Číny, kde oklamal bezpečnostné služby a pomáhal Severokórejčanom žiadajúcim o azyl prejsť cez hranice. Medzitým Hongova tajná organizácia s názvom Čcheollimská občianska obrana začala sledovať aktivity severokórejskej vlády a jej nestabilného vládcu tretej generácie Kim Čong-una. Pri príprave plánov na exilovú vládu sa organizácia zamerala na severokórejských diplomatov, ktorí by sa dali presvedčiť, aby zbehli. Po šokujúcej vražde diktátorovho staršieho brata Kim Čong-nama za bieleho dňa v roku 2017 pomohol Hong spolu s veteránom americkej námornej pechoty Christopherom Ahnom dopraviť rodinu Kim Čong-nama do bezpečia. Hongova séria akcií vyvrcholila ozbrojenou raziou na severokórejskom veľvyslanectve v Madride – činom, ktorý dostal Ahna za mreže a z Honga spravil utečenca. Kniha Rebel a kráľovstvo je vzrušujúcim rozprávaním o mužovi, ktorý sa obrátil chrbtom k bezpečiu, aby mohol žiť odvážne a podľa svojich zásad. Uznávaný novinár a spisovateľ Bradley Hope, ktorý v denníku Wall Street Journal odhalil množstvo podrobností o Hongových operáciách, prináša pozoruhodný príbeh o idealizme a šialenstve, arogancii a hrdinstve, v ktorom sa odohráva tajná bitka o budúcnosť najzáhadnejšieho a najznepokojujúcejšieho národa na svete.
Na stiahnutie
14,90 €

dostupné aj ako:

Hrdina z nočného autobusu


Dobrodružný detektívny príbeh vyrozprávaný z pohľadu chlapca, ktorý neustále šikanuje spolužiakov i svoje okolie. S humorom a ľahkosťou odkrýva témy šikanovania či bezdomovectva a búra mnohé predsudky. „Preto sa stal Thomas… Veď vieš čím.“ „Myslíš človekom bez domova?“ spy´tala sa Mei-Li už bez kriku, ale jej hlas znel ešte zlostnejšie. „To slovo ťa nezašpiní!“ Chcel som odseknúť, že to slovo nie, ale Thomas určite áno, no vedel som, že by mi už nič nepovedala. „Tak… prečo zostal na ulici?“ spy´tal som sa. „Pretože niekedy ľudia neunesú svoj smútok, napríklad keď im zomrie niekto milovany´. Jednoducho sú príliš smutní.“ Hector sa odjakživa dostáva do problémov. Zvyčajne mu to až tak nevadí, pretože niektoré z jeho najlepších a najgeniálnejších nápadov pochádzajú z odpykávania si trestu „po škole“. No v poslednej dobe má pocit, že mu všetci prestávajú veriť. Dokonca aj keď hovorí pravdu. A je to ešte horšie, odkedy si vystrelil zo starého pána bez domova, ktorý žije v parku... Onjali Q. Raúf patrí medzi oceňované britské autorky, ktorej knihy sa automaticky stávajú bestsellermi. V knihe Hrdina z nočného autobusu prichádza s ďalším vzrušujúcim príbehom vyrozprávaným s humorom a nehou. Oslavuje láskavosť, priateľstvo a svet v celej svojej kráse. Každý má v sebe silu stať sa dobrým! Knihu Hrdina z nočného autobusu do slovenčiny preložila Kristína Kováčik Bartová. Je určená čitateľom a čitateľkám vo vekovej kategórii 9+.
Na stiahnutie
12,50 €

dostupné aj ako:

Lore


Hry začínajú, pôjde o životKaždých sedem rokov sa začína Agon. Ako trest za dávnu vzburu je deväť gréckych bohov prinútených chodiť po zemi v smrteľnej podobe, sú prenasledovaní potomkami dávnych rodov, ktorí bažia po smrti bohov a chcú sa zmocniť ich moci a nesmrteľnosti. Lore Perseous utiekla z tohto krutého sveta po sadistickom vyvraždení svojej rodiny konkurenčným rodom a obrátila sa lovu na slávu chrbtom. Roky zaháňala akékoľvek myšlienky na pomstu voči mužovi - teraz už bohovi - zodpovednému za ich smrť. Keď sa však v New Yorku začne konať ďalší lov, dvaja jeho účastníci ju požiadajú o pomoc: Castor, Lorein priateľ z detstva, ktorého považujú za dávno mŕtveho, a ťažko zranená Aténa, jedna z posledných pôvodných bohov. Bohyňa ponúka spojenectvo proti ich spoločnému nepriateľovi a konečne aj spôsob, ako môže Lore navždy vynechať Agon zo svojho života. Jej rozhodnutie spojiť svoj osud s Aténou a znovu sa zapojiť do lovu, však bude mať svoju cenu - a nemusí stačiť na zastavenie nového boha, ktorý má moc zraziť ľudstvo na kolená.
Na stiahnutie
14,50 €

dostupné aj ako:

Skúšky a priateľstvá zvieratiek


Sedemnásť pútavých príbehov o zvieratkách z dvora, ktoré každý deň podstupujú skúšky priateľstva. Čaro príbehov spočíva v pokore, pomoci druhým, úcte k rodine a viere vo vlastné sny. Navyše príbehy sú vo forme rýmovačiek, ktoré sú na zhltnutie a podnecujú deti ku kreatívnemu mysleniu a spádu otázok. Chcete, aby vaše dieťa verilo v seba, verilo v sny a vážilo si to, čo má? Táto magická kniha je správna voľba! Ponorte sa do zaujímavých dobrodružstiev, ktoré dodajú čaro vašim spoločne stráveným chvíľam!
Na stiahnutie
7,90 €

dostupné aj ako:

Germánske elity v dobe rímskej na Slovensku


V publikácii sú uverejnené príspevky venované historickým udalostiam, ktoré sa odohrali na stredoeurópskej hranici v 1. – 4. storočí. Tieto udalosti boli zaznamenané antickými autormi a zdokumentované archeologickými výskumami významných lokalít – sídlisk i pohrebísk – vrátane ojedinelých dôležitých nálezov zo slovenských zbierkotvorných inštitúcií. Autormi článkov sú poprední archeológovia a historici zaoberajúci sa výskumom doby rímskej a vplyvom antiky na územie ležiace severne od stredného toku Dunaja.
Na stiahnutie
17,00 €

dostupné aj ako:

Životopis Zeme


Kniha slovenského geológa a geografa prináša príbeh planéty Zem, ktorá má už štyri a pol miliardy rokov. Zhodou mnohých okolností na nej panujú výnimočné podmienky, ktoré umožnili vznik života, hoci, ako ukazuje, mnohokrát bol na pokraji vyhynutia.  Autor prináša pútavý prehľad toho, ako sa s rastúcim množstvom poznatkov menili naše predstavy o Zemi. Opakovane odkazuje na mytológiu aj svet náboženstiev, ktoré konfrontuje s vedeckým pohľadom. Venuje sa všedným dňom Zeme a opisuje púštne, trávnaté či zalesnené oblasti, ktoré sú výsledkom procesov trvajúcich tisícky rokov, ale aj obdobia náhlych zmien, keď vyčíňajú živly a ohrozujú nás prírodné katastrofy ako ničivé vetry, búrky, ale aj zemetrasenia či výbuchy sopiek sprevádzané tsunami.   Geológia aj geografia spolu úzko súvisia, autor prerozprával celé dejiny planéty od jej praveku, trvajúceho v geologickom svete štyri miliardy rokov, cez starovek, stredovek a novovek Zeme, ktoré na rozdiel od podobných termínov spájaných s ľudskou spoločnosťou opisujú čas meraný v miliónoch rokov.
Na stiahnutie
11,90 €

dostupné aj ako:

Případ zlomeného meče


Josef Hromádko se rozhodl na svém pozemku ve Znojmě-Hradišti přistavět dům pro svého syna. Když ovšem bagr začal hloubit díru v zemi pro základy, narazil na lidské kosti a zlomený meč. Bylo jasné, že tento nález nebude zajímat policii, nýbrž archeology, kteří nedaleko odkryli velkomoravské pohřebiště… Když si velkomoravský velmož Slavomír o skoro 1170 let dříve otíral na tomto místě svůj zkrvavený meč, netušil, jak jednou zkomplikuje Josefu Hromádkovi život…
Na stiahnutie
7,95 €

dostupné aj ako:

Nevyřešené záhady Egypta


Mohlo by se zdát, že o starém Egyptě víme vše. Stále ale existuje spousta otázek, na které nemáme odpověď. Víme třeba, zda byly pyramidy postaveny před potopou světa? Jak stará je vůbec Velká sfinga a postihlo skutečně objevitele Tutanchamonovy hrobky smrtící prokletí? Egypt ještě zdaleka nevydal všechna svá tajemství a je načase některá alespoň poodhalit. počet stran: 216 + 8 stran barevná příloha
Na stiahnutie
8,79 €

dostupné aj ako:

Disney – Čarodějův učeň


Prozkoumejte všechna zákoutí tajuplného hradu a vyzkoušejte si s Mickeym jeden den ve službách mocného kouzelníka! Oblíbeného myšáka čeká plno podivuhodných dobrodružství s magickou knihou, ale musí ji vrátit do knihovny dřív, než se čaroděj vrátí domů! Přečtěte si, jaké neuvěřitelné příhody malý učeň zažil a jak objevoval kouzlo levitace a zmenšování. Nádherně ilustrované pohádkové vyprávění potěší všechny milovníky dobrých příběhů, než půjdou na kutě.
Na stiahnutie
10,25 €

O království Na konci světa – 1. díl


Humorný pohádkový příběh o rozmazlené princezně Elišce, kterou dají rodiče na převýchovu do pekla. Než se však Eliška z pekla vrátí, na zámku proběhnou změny. Král doplatí na svoji důvěřivost a velitel stráže se bude snažit dostat na jeho místo pomocí intrik, lží a lstí. Moudrý drak, bojovná princezna, naivní lidé, příliš důvěřivý král, ošklivý čert a Lucifer s bodrou povahou, anděl a hlavně královští velitelé Defenes a Haléř vás vtáhnou do děje, ze kterého nebudete chtít jít ven.
Na stiahnutie
15,64 €

Holka, která zachránila Vánoce


Jestliže měla kouzla svůj začátek, mohlo by se stát, že jednou taky skončí? Amélie ví, že pokud má přání, stačí říct Otci Vánoce a on všechna splní. Kouzlo, v něž Amélie věří, se však pozvolna vytrácí, a Otec Vánoce má najednou víc starostí než jen nesplnitelná přání. Elfové jsou znepokojení, létající sobi padají z nebe, trollové zuří a Vánocům hrozí zrušení. Jenže Amélie není jen tak obyčejná holka a Otec Vánoce možná nebude na záchranu Vánoc sám…
Na stiahnutie
12,16 €

Sny


V této veselé ilustrované knize naleznete spoustu postaviček, zvířátek, rostlinek i věcí, které sní o tom, co by chtěly, aby bylo, některé však o tom, co by chtěly, aby nebylo. Dozvíte se, proč rybka sní o zlatém rybáři, zda sní sklenice, a pokud ano, tak o čem. Proč si dům přeje, aby Martinka přestala hrát na bicí nebo kam chce dolézt šneček ze strany 2. Také zjistíte, odkud se sny berou a mnoho dalších zajímavých postřehů. Jedno je ale jisté. Tahle knížka sní o tom, aby si ji přečetla celá vaše rodina!
Na stiahnutie
13,68 €

Tlapková patrola ve velkofilmu - Příběh podle filmu


Tým statečných štěňat z Tlapkové patroly spěchá na další zásah v napínavém příběhu na motivy animovaného filmu. Zažijte nezapomenutelné dobrodužství s neohroženými tlapkami!
Na stiahnutie
8,77 €

Spomínate si na svoju prvú knihu? Na knihu, ktorú vám rodičia čítali ako úplne prvú? Spomínate si na prvú knihu, ktorú ste zvládli prečítať úplne sami? Pamätáte si ešte na prvú knihu od vášho obľúbeného autora, ktorú ste chytili do rúk? Sme si istí, že pamätáte. Musia to byť nádherné spomienky. Tak prečo niečo také nesprostredkovať aj vaším deťom?

Tlačená kniha má v súčasnosti veľkú konkurenciu. Napriek tomu si môžete všimnúť, že knihy veľmi priťahujú deti už od mala. Akokeby mali okolo seba nejakú čarovnú moc. Keď sú deti už staršie, majú čoraz viac iných záujmov, ale knihy čítajú stále. V predpubertálnej fáze deti už začínajú obľubovať nejakého konkrétneho spisovateľa a to, čo (a koľko) v tomto období prečítajú, má vplyv na ich uvažovanie a konanie v budúcnosti. V puberte má dieťa už veľmi veľa rôznych podnetov, preto je ťažké niečím ho zaujať, no pokiaľ mu ponúknete dostatočne kvalitné a pútavé knihy, môžete si byť istý, že sa čítanie dostane na pomyselný zoznam jeho záujmov.

Medzi najvýznamnejších ľudí, ktorí boli v detstve ovplyvnení knihami, patria napríklad Ronald Reagan, Mark Zuckenberg alebo Albert Einstein. Knihy, ktoré v detstve prečítali, im veľmi pomohli, motivovali ich a inšpirovali k tomu, čo robili v dospelosti.

V našom kníhkupectve si veľmi dobre uvedomujeme, akou dôležitou súčasťou detstva a dospievania je čítanie. Preto u nás nájdete veľa kvalitných kníh práve pre túto vekovú kategóriu.

Kategória kníh pre deti a mládež je plná vzrušujúcich príbehov, dobrodružstiev a vzdelávacích materiálov, ktoré pomôžu deťom objavovať radosť a význam čítania.

Nájdete tu široký výber kníh pre deti od najlepších autorov z celého sveta. Od klasických rozprávok a dobrodružných príbehov až po vzdelávacie knihy, encyklopédie a knihy o vede. S knihami pre deti a mládež je rozvíjanie lásky k čítaniu a vzdelávaniu jednoduché a príjemné.

Naše knihy pre deti a mládež sú starostlivo vybrané, aby poskytovali zábavu a vzdelávanie zároveň. Sme presvedčení, že čítanie je skvelý spôsob, ako rozvíjať fantáziu, kreativitu a jazykové schopnosti vašich detí. Preto sa zameriavame na knihy, ktoré sú súčasné, inšpiratívne a relevantné pre dnešnú mladú generáciu.

V kategórii kníh pre deti a mládeš nájdete knihy pre najmenších, rozprávky, knihy o dobrodružstve, napätie, western, knihy pre young adults, fantasy knihy a knihy o upíroch , príprava do školy, pracovné zošity, encyklopédie pre deti a mládež, knihy v cudzom jazyku, knihy pre dievčatá, aj pre chlapcov, knihy o dospievaní, bájky a povesti, náboženskú literatúru pre deti.