! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Série


Divukrásné příběhy Slečny Duhy


Příběh Slečny Duhy zavede dětské čtenáře mezi Tvorečky, jejichž vesnici najdeme na samém okraji Střapaté louky. Tvorečků zde žije jedenáct a každý z nich je něčím jedinečný. Jedno však mají přece jen společné – dobré a laskavé srdce, díky kterému se zatoulaná duhová dívenka může cítit v jejich společnosti jako doma. Postupně poznává své nové přátele, se kterými se vydává na dobrodružnou cestu. Nechte se vtáhnout do milého příběhu zalitého letním sluncem, deštěm i stříbrným měsíčním svitem.
Na stiahnutie
13,19 €

Aldo a Zeldo


Môžu sa deti stať skutočnými hrdinami tejto doby? Aldo je malý zvedavý chlapček, ktorý má najradšej prechádzky so svojím kamarátom, psíkom Zeldom. Keď nájdu na lúke za domom vysilenú včielku Lilienku, v Aldovi sa prebudí silná túžba včielku zachrániť. Ako načerpá včielka dostatok síl na odlet? Dokáže Aldo nájsť spôsob, ako pomôcť všetkým Lilienkám na svete ? Kniha Aldo a Zeldo zaručene prinesie množstvo otázok, pričom chce všetky deti prizvať do napínavého dobrodružstva a nebáť sa robiť veľké veci.
Na stiahnutie
7,00 €

Kázali mír a mysleli válku


Německojazyční čtenáři, kteří jsou téměř všichni přesvědčeni o samojediné vině svých rodičů a prarodičů na dvou světových válkách 20. století, a Japonci, jimž je připisována výhradní vina za válku v Pacifiku, nebudou nad některými místy této brizantní knihy věřit vlastním očím. Vnitřní vědomí nás Němců o vlastní vině na vypuknutí 2. světové války v Evropě mění náš pohled na to, co bylo kolem Německa a Japonska v oné době způsobeno a spácháno. John V. Denson, právník a okresní soudce v USA, v této studii popisuje metody, jimiž vlády USA své války od roku 1846 deklarovaly jako tažení za mír, svobodu, humanitu a demokracii, a přesto je často inscenovaly jako intrikánské hry. Odhaluje příčiny válek, válečné motivy a válečné cíle USA, které se stále více podobaly spíše rozšiřování americké nadvlády a ekonomických výhod než angažovanosti za lidská práva, demokracii a mír. Stěží přitom šlo o ideály. Šlo téměř vždy o zájmy.
Na stiahnutie
7,45 €

dostupné aj ako:

O kočkách a kocourech


Kočka je zvíře přímo legendární. Dokonce i v české literatuře. Hloubání nad její duší se věnoval Jan Neruda i Jaroslav Hašek, veselé i smutné historky zažívá jako přítel člověka v textech Josefa Škvoreckého či Michaely Klevisové, podlehli jí spisovatel Karel Čapek nebo Bohumil Hrabal. Konečně je zde antologie, kde kočka hraje jedinou roli, kterou si zaslouží – tu hlavní.
Na stiahnutie
12,21 €

Beskydský bundáš


Beskydský bundáš přináší střípek dávné historie Valašska. Všestranný spisovatel Jozef Šurkovský (*1979) v této knize nejenom že zachytil někdejší život bačů na salaších v Beskydech a na Valašsku, ale hlavně zde oživil téma beskydského bundáše, pasteveckého psa, který bohužel již vyhynul. Tento pastevecký pes o výjimečných vlastnostech, který se proháněl po pastvinách a loukách Beskyd, byl ještě v minulém století nenahraditelným pomocníkem zdejších pastevců. Jeho jedinečnost přiměla také kynology, aby jej zařadili do seznamu „Česká národní plemena psů“ (pozn. dříve „Československá národní plemena psů“). V průběhu času se však na beskydského bundáše malinko zapomnělo, což je velká škoda. A kdo ví? Možná tato kniha přispěje jednou také tomu, aby se beskydský bundáš znovu objevil na rozlehlých, krásných, voňavých pastvinách našeho Valašska.
Na stiahnutie
3,50 €

Čo robila Zorka v utorok


Rozkošné príbehy neposedného dievčatka na každý deň. Zorka býva s mamičkou a babičkou Rózou v malom domčeku na Bumerangovej ulici. Babička pletie šál, no Zorke sa zdá akýsi deravý. Čo keby sa skamarátila s babičkou od susedov? Možno by jej pomohla a podarilo by sa im spoločne vytvoriť pletací krúžok.
Na stiahnutie
7,00 €

Neverím vlastným očiam


Kto sú Tarzanky? A ako to, že sa Zozo zjavili práve teraz? To ony zariadili, že sa nemusí ísť do školy? Tento príbeh sa skutočne stal. Druháčka Zozo jedného dňa zbadá v záhrade skutočnú Tarzanku – zvláštnu a tajomnú dievčinku s mačacími ušami a mačacím chvostom. Začne si s ňou vymieňať odkazy a márne sa snaží prísť na to, čo jej chce drobná lúčna bytôstka povedať. Zozo spolu s bratom, piatakom Fifom, prežijú s Tarzankami, škriatkami a jednorožcami dobrodružstvo, na ktoré nikdy nezabudnú...
Na stiahnutie
9,80 €

Jestli tohle čteš


Když byla Brie malá, hrávaly si s mámou na hledání pokladu. Máma jí schovávala poklady po celém městečku a Brie vyrážela na výpravy a pátrala po nich. Jsou to tři roky, co máma zemřela. Největším pokladem se pro Brie staly právě tyto vzpomínky. V den Briiných dvanáctých narozenin se však ukáže, že pro ni máma přichystala ještě jedno překvapení: sérii dopisů, které mají Brie zavést na její poslední cestu za pokladem. První dopis přivede Brie na zvláštní místo. Druhý ji vybídne, aby odhalila tajemství. A ten poslední jí změní život k nepoznání...
Na stiahnutie
11,79 €

dostupné aj ako:

Ako Francúzi vymysleli lásku


Všetci vieme, čo je francúzsky bozk aj francúzska galantnosť, ani ménage a trois či rendezvous iste netreba prekladať – a už vôbec nie amour. Francúzi milujú lásku! Láska je súčasťou ich národnej identity rovnako ako dobré víno, syry a móda. Majú ju jednoducho v krvi. Uznávaná autorka Marilyn Yalom ide vo svojej knihe Ako Francúzi vymysleli lásku po stopách lásky od stredoveku až po dnešok a skúma našu posadnutosť týmto romantickým citom prostredníctvom najvýznamnejších literárnych diel – od trubadúrskych vyznaní cez Molierovu komiku, slávneho Cyrana z Bergeracu, existenciálne prežívanie v podaní Jeana-Paula Sartra a Simone de Beauvoir, škandalóznu Marguerite Durasovú až po súčasné provokatívne romány. Ak aj Francúzi lásku priamo nevynašli, Marilyn Yalom fundovane a s humorom dokazuje, že literatúrou a kultúrou výrazne ovplyvnili jej dnešnú podobu.
Na stiahnutie
13,90 €

dostupné aj ako:

Enola Holmesová – Prípad zlovestných kytíc


Každý vie, že doktor Watson je priateľom a pravou rukou slávneho detektíva Sherlocka Holmesa, takže keď sa stratí, je to pre všetkých šok. Aj Enola by tomu rada prišla na kĺb, i keď sa stále ukrýva pred svojimi bratmi a zapojenie do pátrania by pre ňu mohlo byť viac než riskantné. No len čo zistí, že do domu Watsonovcov bola doručená veľmi podivná a zlovestná kytica, hodí obavy za hlavu. Musí nájsť jej odosielateľa, a to čo najrýchlejšie! Iba ona totiž vie, že kytica obsahuje kvety, ktoré symbolizujú smrť!
Na stiahnutie
9,80 €

Totálne šialený týždeň - Utorok


Kocúr sa stále nenašiel, zrejme ho uniesli mimozemšťania. Jeho oco je trápnejší než kedykoľvek predtým. Na internete sa stal nečakane virálne známym tým najhorším spôsobom. A keď sa termín školského fotenia prekrýva so Super veľkolepou vedou, všetko je odsúdené vybuchnúť do katastrofy obludných rozmerov, z ktorej vlasy vstávajú dupkom a zuby hlasno drkocú!
Na stiahnutie
8,40 €

Uzlík a Nitka


Kde sa vzali - tam sa vzali, cez okno neskočili, cez dvere neprišli. Keby nebolo pršalo, neboli by tu možno vôbec. Dobrodružstvá Uzlíka a Nitky sa začali jedného krásneho dňa u mačky Pletušky, keď vonku lialo ako z krhly.
Na stiahnutie
7,20 €

dostupné aj ako:

Zlodej hudby


Je zvláštne, ako rýchlo a jednoducho sa dokáže ľudský život otočiť o stoosemdesiat stupňov. Stačí na to aj celkom obyčajný letný deň, keď rozpálené slnko ponára neveľké mestečko do teplého svetla. Vždy usmiata Magdaléna sa počas neho poneviera po blšom trhu, kde ponúkajú tovar od výmyslu sveta. A práve vtedy sa to stane – prvý raz zbadá majestátny starý gramofón. Bez váhania si ho kúpi a prinesie domov. Netuší, že za jeho zlatým leskom sa môže skrývať niečo čarovné. Zanedlho Magdaléna odhaľuje tajomstvá vryté do útrob tejto starožitnosti a zisťuje, že pod vrstvou vinylu na každej platni sa skrýva nový, záhadný svet. Magdaléna sa ponára do týchto čarovných svetov, spoznáva nových priateľov a zažíva nevšedné dobrodružstvá. Čo sa stane, ak zvedavé dievča natrafí na nezvyčajnú platňu, ktorá ju záhadne priťahuje? Odkiaľ sa vôbec zobrala? A ako bude Magdaléna čeliť problémom a nebezpečenstvám, ktoré táto platňa vnesie do života jej priateľov?
Na stiahnutie
9,90 €

dostupné aj ako:

Kráľovná času


Očarujúca zimná rozprávka z pera Natalje Ščerbovej, autorky svetoznámej knižnej série Časodejovia. Deti z časodejného sveta majú obrovské šťastie – v predposledný deň v roku oslavujú Deň darčeka pod vankúšom a dostávajú dary od samotného Času. Félix, Ollie a Tom sú presvedčení, že Čas sa pomýlil a nepriniesol im darčeky, ktoré si zaslúžia. Rozhodnú sa teda vziať veci do vlastných rúk. Deti sa zmietajú vo víre zázrakov i temných čarov, plnia sa im najtajnejšie sny, len aby vzápätí prišli o poslednú iskierku nádeje... Podarí sa im dosiahnuť svoj cieľ a vrátiť sa domov pred posledným úderom hodín?
Na stiahnutie
10,50 €

Dusty je najlepší


Paul s Dustym sú zaneprázdnení hľadaním Alexinej fenky Belly, ktorá utiekla a zatiaľ sa nevrátila. Situácia je vážna, pretože Belle sa majú každú chvíľu narodiť šteniatka. Paul s Dustym pátrajú v neďalekých močiaroch, kde na nich striehnu nebezpečenstvá – starý čudný muž s puškou, banda výtržníkov aj nečakane silná búrka. Nájdu Bellu a dostanú sa bezpečne z močiarov?
Na stiahnutie
9,10 €

Kreslení postav v manga stylu


Když zvládnete techniku, dokážete zachytit pohyb těla, mimiku tvářena, kontrast stínu, dokonalou barevnost… Ale abyste tohle všechno zvládlii, musíte začít krok za krokem! Předlohy uvedené v této knížce vám umožní dosáhnout dvou základních cílů: bezprostřední radosti z kreslení a dobrých základů. V každé lekci si osvojíte nové techniky. Tím postupně rozšíříte základnu svých dovedností, získáte jistotu, a nakonec budete kreslit jako opravdový mangaka šódžo!
Na stiahnutie
9,75 €

Alchymistova šifra – Havranova pomsta


Tajuplný Havran nastražil na Christophera strašlivou past a on teď sedí zavřený ve vězení v Toweru. Tento hrůzný čin je první z řady her, které Havran hodlá s Christopherem hrát... her, které jsou výzvou i rizikem zároveň. Po propuštění z vězení se Christopher, Tom a Sally pustí s Havranem do hry na kočku a myš, která je zavede do všech koutů Londýna. Dokáže Christopher Havrana přelstít a konečně ho odhalit? A jakou cenu za to bude muset zaplatit?
Na stiahnutie
15,64 €

Nejsem Nikdo


Představte si, že se ráno probudíte a nikdo vás nepoznává. Ani váš vlastní otec neví, kdo jste. Jste nikým. Probudili jste se v alternativní dimenzi, ve které jste se nikdy nenarodili. Nejsem Nikdo je deník bezejmenného hrdiny, který se potýká přesně s tímhle problémem. Ztratil rodinu, kamarády i přítelkyni a teď se musí smířit s realitou, ve které se objevil.
Na stiahnutie
11,23 €

Elena: Mračna nad turnajem


Elena se s Timem vznáší v sedmém nebi. Jejich láska konečně zvítězila nad starým nepřátelstvím mezi oběma rodinami a na Kosím dvoře se všechno obrací k lepšímu. Jenže potom se začnou stahovat mračna. Tim ji zklame na velkém jezdeckém plese, na který se tolik těšila, a na velkém halovém turnaji si jí skoro nevšímá. Elena tam potká pohledného jezdce Niklase, se kterým koketuje arogantní Ariana. Najednou začne kolovat ošklivá pomluva a Eleně už nevěří ani její nejlepší kamarádka Melike.
Na stiahnutie
10,25 €

Spomínate si na svoju prvú knihu? Na knihu, ktorú vám rodičia čítali ako úplne prvú? Spomínate si na prvú knihu, ktorú ste zvládli prečítať úplne sami? Pamätáte si ešte na prvú knihu od vášho obľúbeného autora, ktorú ste chytili do rúk? Sme si istí, že pamätáte. Musia to byť nádherné spomienky. Tak prečo niečo také nesprostredkovať aj vaším deťom?

Tlačená kniha má v súčasnosti veľkú konkurenciu. Napriek tomu si môžete všimnúť, že knihy veľmi priťahujú deti už od mala. Akokeby mali okolo seba nejakú čarovnú moc. Keď sú deti už staršie, majú čoraz viac iných záujmov, ale knihy čítajú stále. V predpubertálnej fáze deti už začínajú obľubovať nejakého konkrétneho spisovateľa a to, čo (a koľko) v tomto období prečítajú, má vplyv na ich uvažovanie a konanie v budúcnosti. V puberte má dieťa už veľmi veľa rôznych podnetov, preto je ťažké niečím ho zaujať, no pokiaľ mu ponúknete dostatočne kvalitné a pútavé knihy, môžete si byť istý, že sa čítanie dostane na pomyselný zoznam jeho záujmov.

Medzi najvýznamnejších ľudí, ktorí boli v detstve ovplyvnení knihami, patria napríklad Ronald Reagan, Mark Zuckenberg alebo Albert Einstein. Knihy, ktoré v detstve prečítali, im veľmi pomohli, motivovali ich a inšpirovali k tomu, čo robili v dospelosti.

V našom kníhkupectve si veľmi dobre uvedomujeme, akou dôležitou súčasťou detstva a dospievania je čítanie. Preto u nás nájdete veľa kvalitných kníh práve pre túto vekovú kategóriu.

Kategória kníh pre deti a mládež je plná vzrušujúcich príbehov, dobrodružstiev a vzdelávacích materiálov, ktoré pomôžu deťom objavovať radosť a význam čítania.

Nájdete tu široký výber kníh pre deti od najlepších autorov z celého sveta. Od klasických rozprávok a dobrodružných príbehov až po vzdelávacie knihy, encyklopédie a knihy o vede. S knihami pre deti a mládež je rozvíjanie lásky k čítaniu a vzdelávaniu jednoduché a príjemné.

Naše knihy pre deti a mládež sú starostlivo vybrané, aby poskytovali zábavu a vzdelávanie zároveň. Sme presvedčení, že čítanie je skvelý spôsob, ako rozvíjať fantáziu, kreativitu a jazykové schopnosti vašich detí. Preto sa zameriavame na knihy, ktoré sú súčasné, inšpiratívne a relevantné pre dnešnú mladú generáciu.

V kategórii kníh pre deti a mládeš nájdete knihy pre najmenších, rozprávky, knihy o dobrodružstve, napätie, western, knihy pre young adults, fantasy knihy a knihy o upíroch , príprava do školy, pracovné zošity, encyklopédie pre deti a mládež, knihy v cudzom jazyku, knihy pre dievčatá, aj pre chlapcov, knihy o dospievaní, bájky a povesti, náboženskú literatúru pre deti.