Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Série


Poštár slimák Oliver


Oliver od malička túži stať sa poštárom. Keď sa jedného dňa dozvie, že sa otvára poštárska škola, neváha a vydá sa na cestu, rozhodnutý splniť si svoj sen. Nielenže sa bude musieť naučiť rozpoznávať poštové listy, ale najmä presvedčiť všetkých, že ich dokáže aj načas rozniesť. A práve v tom je ten najväčší háčik - Oliver je totiž slimák. Po Príhodách strašiaka Fešáka prichádza Ľuboš Bohunický s novým rozprávkovým príbehom, ktorý si získa čitateľov každého veku. Originálne, svieže a humorné rozprávanie, ktoré vás presvedčí, že rozprávky nemusia byť určené výhradne deťom. Veselé ilustrácie Viktora Csibu nádherne znázorňujú slimákove dobrodružstvá.
Na stiahnutie
5,50 €

dostupné aj ako:

Zaľúbená esemeska


Ľahučké, jemné a rýmované básne pre všetky deti. Knižku dopĺňajú nádherné výtvarné práce znevýhodnených detí zo súťaže Mesiac detskej tvorby.
Na stiahnutie
3,20 €

dostupné aj ako:

Ako skrotiť Drzú Soňu


Všetko bolo u nás v Žabykláčove úplne v poriadku, kým k nám neprišla Drzá Soňa. Sme malé mestečko a naša babka hovorieva, že tu vidí do taniera každý každému. Máme jedno námestie, radnicu, na vŕšku hrad a našu slávnu školu. Práve tam chodím ja, Čalabúnová, Žuvačková, Vreteno alebo slabinger Vášnivý a všetci sme žiakmi piatej triedy. Nie je nás veľa, asi pätnásť, pretože ako hovorím, Žabykláčov je malé mestečko medzi kopcami a lesmi, a je dosť možné, e ste o ňom nikdy nepočuli. Učitelia nás veľmi radi nemajú, vraj všetci skončíme v polepšovni, ale my si to nemyslíme. Možno trošku hneváme, ale kto nie? A tak vlastne viete všetko potrebné – v Žabykláčove sa jednoducho rozpútala vojna piatakov proti prísnej pani učiteľke. Aj keď to občas vyzerá, že je to úplne naopak. V každom prípade príhody detí, rodičov aj učiteľského zboru, ktoré sa stali počas druhého polroka v jednej malej základnej škole, vám prinesú veľa zábavy a inšpiráciu pre vaše vlastné huncútstva. Knihu ilustroval vynikajúci slovenský ilustrátor Juraj Martiška.
Na stiahnutie
4,60 €

dostupné aj ako:

Veľké dobrodružstvá malého havkáča


Túžiš po malom psíkovi a chceš s ním prežiť veselé dobrodružstvá? S Martinom, s jeho kamarátmi a s čokoládovým kokeršpanielom Mackom prežiješ krásny rok v horárni pri lese. Spoznáš zvieratká, zoznámiš sa s prácou horára i zverolekára. Môžeš pátrať po stratenom psíkovi... a zažiješ ešte rôzne šibalstvá. Príbeh dopĺňajú nádherné fotografie. Kniha poteší všetkých chlapcov i dievčatá a pochádza z pera skúsenej chovateľky psov.
Na stiahnutie
5,90 €

dostupné aj ako:

Bontón pre deti


Je Bontón nuda? Vôbec nemusí byť. Keby som bol napríklad ja mamou, určite by ma viac potešilo čerstvé a navoňané ospravedlnenie ako zvädnutá stonka najdrahšej orchidey. Kvet je krásny darček, ale ak niekoho viac potešia pravé domáce klobásy, môžeš mu namiesto kvetov podarovať klobásy. Iného možno viac poteší obyčajná tehla, pretože dlhšie vydrží, a aj preto, lebo ju v tej chvíli viac potrebuje. Teda všetko závisí od príležitosti, vkusu a možností. Úlohou tejto knihy je aj to, aby ti priniesla dobrú náladu, aby ťa pobavila a rozosmiala. Pretože ten, komu chýba dobrá nálada a je večne zachmúrený, nemôže byť šťastný. Ak autor tejto knihy čítajúcich aspoň trochu rozosmeje, bude úplne spokojný.
Na stiahnutie
5,70 €

dostupné aj ako:

O prírode veselo i vážne


Živé, vzrušujúce príbehy zo života zvierat i rastlín. Knižka sprevádza mladého čitateľa všetkými ročnými obdobiami od januára do decembra. Je to netradičný, zábavný pohľad na prírodu. V knihe nájdu deti i dospelí skutočné veselé príbehy, pranostiky, rekordy, kalendárium i zaujímavosti z ríše zvierat, vtákov, motýľov i stromov. Ambíciou knižky je priviesť čitateľa k tomu, aby prírodu viac spoznal a chránil ju. Text sprevádzajú fotografie Miroslava Sanigu a vtipné ilustrácie výtvarníka Juraja Martišku.
Na stiahnutie
5,50 €

dostupné aj ako:

Jazmínové nebo


Kniha Jazmínové nebo je ďalším rozprávaním zo života štrnásťročnej Londýnčanky Miry Levensonovej, s ktorou sa mohli slovenskí čitatelia zoznámiť v románe Artičokové srdcia. Po smrti starého otca Bimala ide Mira do Indie navštíviť indickú vetvu rodiny, ktorú doteraz vôbec nepoznala. Nielenže sa stretáva s celkom inou kultúrou, ale vidí aj pochmúrne stránky života v indickom veľkomeste Kalkate a chudobu, akú si doma ani nevedela predstaviť. Navyše sa pokúša odhaliť rodinné tajomstvo, o ktorom jej nikto nepovedal, no stále ho cíti niekde v pozadí. Cesta do Indie je pre ňu nielen veľkým dobrodružstvom, no aj bránou do dospelosti. A rovnako ako v Artičokových srdciach, ani v Jazmínovom nebi sa čitatelia neubránia pocitu, že dospievajú spolu s ňou.
Na stiahnutie
6,99 €

dostupné aj ako:

Taktne o tráviacom trakte


Črevá zohrávajú v našom tele dôležitú úlohu, no neprávom ich podceňujeme. Mladá nemecká lekárka Giulia Enders v tejto knihe vysvetľuje, ako fungujú a aké majú súvislosti s inými orgánmi či našou celkovou pohodou. Nečakajte však nudné traktáty. Autorka zhrnula najnovšie vedecké poznatky a ponúka ich príťažlivou formou. O tráviacom trakte rozpráva zrozumiteľne, uvoľnene a veľmi nonšalantne. Vysvetľuje napríklad, prečo nám škvŕka v žalúdku, ako správne sedieť na záchode, čo pre nás robia črevné baktérie a veľa iných faktov, na ktoré sa často hanbíme opýtať. Text dopĺňajú vtipné ilustrácie. Giulia Enders pôsobí na Ústave mikrobiológie na Univerzite Johanna Wolfganga Goetheho vo Frankfurte na Mohanom, venuje sa výskumu a pracuje na svojej doktorandskej práci. V roku 2012 zvíťazila vo vedeckej súťaži Science Slam vo Freiburgu.
Na stiahnutie
8,99 €

dostupné aj ako:

U hrochů


Zážitky této zvláštní party složené z hrochů, lidí a ptáků nabízí spousty veselých a napínavých příběhů. Všichni mají krásný dar. Rozumí si! I když pochází každý z jiného světa, drží při sobě za všech okolností. Pochopitelně se špičkují, škádlí a provokují, koneckonců tak jak to v každé správné bandě bývá. Samozřejmě nechybí napětí, kouzla a neuvěřitelná dobrodružství. Kniha je doplněna krásnými ilustracemi, takže nejenom o hlavních hrdinech čtete, ale též si je můžete prohlédnout, jak vypadají.
Na stiahnutie
3,15 €

A hazudósok


Egy gyönyörű és előkelő család. Egy magánsziget. Egy ragyogó lány, akinek baja esett; egy szenvedélyes fiú, aki a társadalmi igazságot keresi. Egy négyfős baráti kör - a Hazudósok, akiknek a barátsága pusztító fordulatot vesz. Egy gyönyörű és előkelő család.Egy magánsziget.Egy ragyogó lány, akinek baja esett; egy szenvedélyes fiú, aki a társadalmi igazságot keresi.Egy négyfős baráti kör – a Hazudósok, akiknek a barátsága pusztító fordulatot vesz.Egy forradalom. Egy baleset. Egy titok.Hazugságok hazugságok hátán.Igaz szerelem.Az igazság.
Na stiahnutie
7,01 €

dostupné aj ako:

Alice Csodaországban


Ennek a furcsa ötletektől hemzsegő, kalandos, vidám mesekönyvnek a szerzője, Lewis Carroll a múlt században élt, matematikaprofesszor volt az oxfordi egyetemen. Világhírűvé vált könyve első ízben 1865-ben jelent meg. Azóta – immár a világ gyermekirodalmának klasszikusaként – szinte valamennyi nemzet nyelvén napvilágot látott. Az angolszász humor e sajátos alkotása Alice oldalán elvezeti az olvasót Csodaországba – amely valójában álomvilág, a Viktória királynő korabeli Anglia torzképe. Aki ismeri az angol történelmet, az a Szív Királynőben könnyen felismerheti a hirtelen haragú Viktóriát, s férjében, a pipogya Szív Királyban a jelentéktelen Albert herceget. De megtalálhatjuk e könyvben az angol igazságszolgáltatás, iskolarendszer vagy éppen sportszenvedély végletekig vitt, humoros torzképét is.
Na stiahnutie
1,79 €

Half Bad – Fogság


A tizenhét éves Nathan félig Fehér Boszorkány, félig pedig Fekete, a Fehérek irányította világban így gyakorlatilag kívülálló. A helyzetét csak súlyosbítja, hogy ráadásul minden idők egyik leggonoszabb boszorkánya az apja, Marcus, akit még mindig nem sikerült foglyul ejteni. Nathannek ezzel a rengeteg teherrel kell végigküzdenie magát az életen, ami tele van gyűlölettel, előítéletekkel, kérdőjelekkel. És még ő maga sem tudhatja, hogy most akkor ő jó-e vagy nem.  nem tudsz írni, olvasni de a sebeid gyorsan gyógyulnak, még egy boszorkányhoz képest is nem bírod ki naplemente után a négy fal között gyűlölöd a Fehér Boszorkányokat, de Annalise-t szereted, pedig ő is az tizennégy éves korod óta ketrecben tartottak csak meg kell szöknöd és megtalálnod Mercuryt, a Fekete Boszorkányt, aki fiúkat eszik és mindezt még a tizenhetedik születésnapod előtt nem nagy cucc
Na stiahnutie
5,61 €

dostupné aj ako:

Half Wild – Vadság


Miután végre találkozott rejtőzködő apjával, Marcusszal, és megkapta három ajándékát, melyek teljes jogú, felnőtt boszorkánnyá teszik, Nathan még mindig menekül. Meg kell találnia barátját Gabrielt, és meg kell mentenie Annalise-t, aki most egy nagyhatalmú fekete boszorkány, Mercury foglya. De legfőképpen meg kell tanulnia kézben tartani képességét, ezt a furcsa, vad, új erőt, ami félő, hogy legyőzi őt. Nathan Byrn Szökésben van A Fehér boszorkányok vadásznak rá A Fekete boszorkányok gyűlölik Vérengző apjától kapott képessége Vad, új erő, amit képtelen kézben tartani Meg kell találnia a lányt, akit szeret Akit talán elárulta A Fekete és Fehér boszorkányok közötti harcban, Amikor mindkét félhez hűségesnek kell lennie A legnagyobb veszély, amivel Nathan szembesül, Talán ő maga. A sorozat első része, a Half Bad lenyűgöző folytatása.
Na stiahnutie
5,61 €

dostupné aj ako:

A 44. gyermek


Amikor ?a félelem egy egész népet elhallgattat, egy embernek kell kimondania az igazat! A Szovjetunió, 1953-ban… Sztálin még él, vasmarkában tartja az országot, s ezt a vasmarkot az Állambiztonsági Minisztérium, az MGB vagyis a titkosrendőrség testesíti meg, amelynek éppen csak a brutalitása nem titkos, s ha azt mondja, a szovjet társadalomban bűnözés nem létezik, akkor az úgy is van. Vagy talán mégsem. Amikor Moszkvában, a vasúti sínek mellett megtalálják egy kisfiú borzalmasan megcsonkított hulláját, Lev Gyemidov, korábbi háborús hős, most az MGB nyomozója csodálkozva hallja, hogy a család szerint nem gázolás, hanem gyilkosság történt. Eleinte engedelmeskedik feletteseinek, eltussolná az ügyet, de addig növekszik benne a kétely, míg végül feleségével együtt egy uráli koszfészekbe száműzik, egyszerű közrendőrnek. És ráébred, hogy az a fajta bűntény, amelyet a fővárosban segített eltitkolni, itt is megismétlődött: Újabb gyermeket gyilkoltak és csonkítottak meg. Lev és felesége, Raisza mindent kockára tesz, hogy a vérengző fenevadat megállítsa – még ha ezzel az Állam ellenségeivé válnak is. És a holtak száma egyre szaporodik… A 44. gyermek valós eseményekre alapozott, hátborzongató thriller – és megrázó irodalmi mű arról, hogyan terrorizálhatja egy kormány a saját népét, hogyan lehet túlélni egy diktatúrát, és mi történik, ha egy magányos ember elhatározza, hogy visszavág.
Na stiahnutie
6,17 €

dostupné aj ako:

Attila


A könyv a korai középkortól napjainkig fogja át az Attilával és a hunokkal kapcsolatos történeti tényeket, legendákat és tévképzeteket. Bemutatja, hogyan jelenik meg a hun király a középkori krónikákban, legendákban, hőskölteményekben, majd az újkori történetírók és tudós történészek műveiben, valamint szépírói és képzőművészeti alkotásokban, operákban, filmekben, sőt politikai megnyilvánulásokban. A szerző fényt derít arra, hogy Attila és a hunok ábrázolásában milyen rész jut a történeti valóságnak s milyen a legendáknak. A könyv választ keres arra a kérdésre is, hogy a késői római kor megannyi barbár népe közül miért Attiláé maradt meg mindmáig az erőszak, a pusztítás, az állati vadság legfőbb megtestesítőjének – miközben a germán eposzokban barátságos, nemes, nagylelkű fejedelemként jelenik meg a hun király, Magyarországon pedig a nemzet dicsőséges őseinek sorába emelték.
Na stiahnutie
5,04 €

dostupné aj ako:

Szólj vissza a Facebooknak


Ez az átfogó, lényegre törő útmutató nemcsak a Facebookhoz, hanem a teljes online világhoz, a médiához és a mobiltelefonokhoz is tanácsokat ad. Ajánlott minden szülő és pedagógus számára, aki a mai digitális korban gyerekneveléssel foglalkozik.
Na stiahnutie
5,61 €

dostupné aj ako:

Tom Sawyer Kalandjai


„…az életből lestem el, mégsem egy bizonyos fiúról mintáztam – három jól ismert gyerek vonásait egyesítettem benne, a regényszerkesztés szabályai szerint” – így ír a szerző e történet egyik főszereplőjéről, ám jóval többet tett ennél. Mindenkiről szól, tehát mindenkinek szól, ezért örök életmű a Tom Sawyer kalandjai, amely már megírása (1884) idején hatalmas sikert aratott. Az ifjúsági irodalom sok szép alkotása között egyike a legkiválóbbaknak. Mark Twain, Amerika nagy klasszikus írója 1910-ben halt meg, halála óta sok kiadást megértek páratlan humorú, érdekes művei, legnagyobb sikere mégis ifjúsági regényeinek van. Nincs olyan felnőtt, aki gyerekkorában legalább egyszer ne olvasta volna a Tom Sawyer kalandjait, a Huckleberry Finnt vagy a Koldus és királyfit.
Na stiahnutie
1,79 €

Zűrös hétvége


Harmati Vera gondolatait a gimi utolsó évében főként a szerelem köti le, kölcsönösen odáig vannak egymásért Balázzsal. Az összes szabadidejüket együtt töltenék, ha… Ha Veronika anyja nem vigyázná továbbra is lánya minden lépését, ha nem lenne a jogsitanfolyam, a közelgő érettségi, a pingpongbajnokság, na meg Liza és Laura, akik igyekeznek rémálommá változtatni a lány minden egyes percét. Ám mindez eltörpül egy véletlenül felfedett, hatalmas titok mellett, aminek mindenképpen a végére kell járni. Vera meg akarja ismerni édesanyja sötét múltjának minden egyes részletét, még akkor is, ha ezzel ő maga is titkolózásra kényszerül. Balázs és a gimis barátok természetesen segítenek, de Verának így is kihívás a szerelem, a suli  és a nyomozás között egyensúlyozni.  A Zűrös társaság nem pihent sokat, a nagy sikerű e-könyv után immár nyomtatott könyv lapjain kerülnek újabb zűrös helyzetekbe a fiatalok. Ezúttal viszont Vera már pontosan tudja, hogy mit szeretne, a rossz döntésektől még a józan ész sem tántoríthatja el.     A Zűrös hétvége bár tinikről szól, mégsem korhatáros regény. Biztos vagyok benne, hogy minden tizenéves olvasó kedvence lesz ez a kis csapat, jó velük együtt nevetni, izgulni, lógni, dolgozatra készülni, bulizni, átélni az első (második, harmadik) szerelmet. A felnőttek is nosztalgiázhatnak: az imádott-utált, pokolra kívánt és azóta is visszasírt kamaszkorukat újra átélhetik Tolnai Panka szereplőit kísérve. Fejős Éva
Na stiahnutie
5,89 €

Reflektorfényben


A tizennégy éves Mia Thermopolis még mindig nem barátkozott meg azzal a ténnyel, hogy igaziból hercegnő és Genovia trónörököse. Amikor egy országos tévéadásban bejelenti, hogy a mamája terhes a matektanárától és hozzá akar menni feleségül, nemcsak a médiában, de a hercegi udvarban is óriási cirkusz kerekedik.
Na stiahnutie
4,20 €

dostupné aj ako:


Spomínate si na svoju prvú knihu? Na knihu, ktorú vám rodičia čítali ako úplne prvú? Spomínate si na prvú knihu, ktorú ste zvládli prečítať úplne sami? Pamätáte si ešte na prvú knihu od vášho obľúbeného autora, ktorú ste chytili do rúk? Sme si istí, že pamätáte. Musia to byť nádherné spomienky. Tak prečo niečo také nesprostredkovať aj vaším deťom?

Tlačená kniha má v súčasnosti veľkú konkurenciu. Napriek tomu si môžete všimnúť, že knihy veľmi priťahujú deti už od mala. Akokeby mali okolo seba nejakú čarovnú moc. Keď sú deti už staršie, majú čoraz viac iných záujmov, ale knihy čítajú stále. V predpubertálnej fáze deti už začínajú obľubovať nejakého konkrétneho spisovateľa a to, čo (a koľko) v tomto období prečítajú, má vplyv na ich uvažovanie a konanie v budúcnosti. V puberte má dieťa už veľmi veľa rôznych podnetov, preto je ťažké niečím ho zaujať, no pokiaľ mu ponúknete dostatočne kvalitné a pútavé knihy, môžete si byť istý, že sa čítanie dostane na pomyselný zoznam jeho záujmov.

Medzi najvýznamnejších ľudí, ktorí boli v detstve ovplyvnení knihami, patria napríklad Ronald Reagan, Mark Zuckenberg alebo Albert Einstein. Knihy, ktoré v detstve prečítali, im veľmi pomohli, motivovali ich a inšpirovali k tomu, čo robili v dospelosti.

V našom kníhkupectve si veľmi dobre uvedomujeme, akou dôležitou súčasťou detstva a dospievania je čítanie. Preto u nás nájdete veľa kvalitných kníh práve pre túto vekovú kategóriu.

Kategória kníh pre deti a mládež je plná vzrušujúcich príbehov, dobrodružstiev a vzdelávacích materiálov, ktoré pomôžu deťom objavovať radosť a význam čítania.

Nájdete tu široký výber kníh pre deti od najlepších autorov z celého sveta. Od klasických rozprávok a dobrodružných príbehov až po vzdelávacie knihy, encyklopédie a knihy o vede. S knihami pre deti a mládež je rozvíjanie lásky k čítaniu a vzdelávaniu jednoduché a príjemné.

Naše knihy pre deti a mládež sú starostlivo vybrané, aby poskytovali zábavu a vzdelávanie zároveň. Sme presvedčení, že čítanie je skvelý spôsob, ako rozvíjať fantáziu, kreativitu a jazykové schopnosti vašich detí. Preto sa zameriavame na knihy, ktoré sú súčasné, inšpiratívne a relevantné pre dnešnú mladú generáciu.

V kategórii kníh pre deti a mládeš nájdete knihy pre najmenších, rozprávky, knihy o dobrodružstve, napätie, western, knihy pre young adults, fantasy knihy a knihy o upíroch , príprava do školy, pracovné zošity, encyklopédie pre deti a mládež, knihy v cudzom jazyku, knihy pre dievčatá, aj pre chlapcov, knihy o dospievaní, bájky a povesti, náboženskú literatúru pre deti.