! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Série


Sluníčko maluje


Naučte se dobře číst s obrázky – se sluníčkovou knížkou to budete umět raz dva! Velká písmenka a malé barevné obrázky k čtení jen vybízejí. A ti nejmenší zatím budou umět věci, rostliny a zvířátka podle kreseb pěkně pojmenovat. Malé příběhy a hádanky jsou nejen zábava!
Na stiahnutie
10,25 €

U Jedné náušnice


Některé věci jsou vyrobené tak, aby jejich dokonalost vynikla v páru. Tahle myšlenka stála za zrodem kavárny U Jedné náušnice, kde si zákazníci kromě kávy mohou dopřát i prohlídku stovek lichých náušnic, které někdo našel a vyvěsil na nástěnku. Na svůj protějšek tu kromě nich čekají i Matylda, Karolína a Sára, které zrovna odmaturovaly. Jejich poslední společně strávené léto začíná a ponese se ve znamení hledání. Naleznou lásku, sebepřijetí i novou životní vášeň? Zůstanou jedna pro druhou oporou?
Na stiahnutie
10,25 €

Beladona


Osiřelou Signu vychovávala řada pěstounů, z nichž se každý zajímal spíš o její bohatství než o blahobyt – a všichni ji časem opustili. Jediní příbuzní, kteří zbývají, jsou výstřední Hawthornovi žijící v krásném, ale ponurém panství Thorn Grove. Pán domu se ze zármutku nad smrtí své ženy dostává večírky, zatímco jeho syn bojuje za záchranu rodinné reputace a dcera trpí záhadnou nemocí. Když se objeví duch jejich matky a tvrdí, že byla otrávena, Signa si uvědomí, že rodina by mohla být ve vážném nebezpečí a začne pátrat po vrahovi. V tom jí nejvíce pomáhá spojenectví se samotnou Smrtí, fascinujícím a nebezpečným stínem, který ji doprovází celý život. A ukáže Signě, že jejich spojení je důležitější, než si dokázala představit.
Na stiahnutie
17,59 €

Osamelé srdce


Neznesie jediný dotyk. A potom stretne ju... Rosie pripadá neuveriteľné, že skupina Scarlet Luck konečne súhlasila s rozhovorom v jej internetovom rádiu. Nielenže chalanov celé roky sleduje, ale ich piesne jej pomohli prekonať najťažšie obdobie života. Očaril ju najmä záhadný bubeník Adam prezývaný Beast, o ktorom sa vie len toľko, že neznesie dotyk. Od nikoho. Skupina nakoniec prichádza do štúdia, ale nakrúcanie dopadne hrozne. Rozhovor sa skončí predčasne a na Rosie sa na internete valia vlny nenávisti. Keď ju fanúšičky napadnú dokonca aj na ulici, Scarlet Luck ju bez okolkov pozvú na svoj koncert ako znamenie, že chcú záležitosť hodiť za hlavu. Rosie odrazu stojí pred Adamom druhý raz. Vidí mu v očiach skutočnú bolesť, no nesmie sa k nemu priblížiť…
Na stiahnutie
10,40 €

dostupné aj ako:

Loki: zlý bůh se snaží polepšit


Loki, bůh lži a klamu, byl potrestán samotným Ódinem za další ze svých vydařených kousků. Tentokrát ale veškerá legrace končí. Musí přebývat na Zemi v těle kluka a má měsíc na to, aby dokázal, že se polepšil. Jinak ho čeká věčnost v přítomnosti hadů. Musí páchat dobré skutky (nuda!). Musí chodit do školy (krutost sama!). A hlavně musí snášet falešného bratra, samotného Thora (a ten smrdí!). Držte mu palce! Nebo vlastně nemusíte. Smrtelníci jsou mu stejně ukradení…
Na stiahnutie
12,21 €

Úžasná Jane: Pýcha a predsudok


Nové prerozprávanie slávneho románu Jane Austenovej s úsmevnými ilustráciami. Elizabeta Bennetová je druhá najstaršia z piatich sestier. Matka rodiny veľmi túži vydať všetky svoje dcéry čo najlepšie, no Elizabeta je odhodlaná vydať sa iba z čistej lásky, nie pre peniaze. Na plese sa zoznámi s pánom Darcym, ktorého spočiatku považuje za pyšného a nadutého – tomu veľmi nepomôže ani jeho pohŕdavá poznámka o Elizabetinej sestre Jane. Časom sa však ukáže, že prvý dojem neraz klame... Katherine Woodfine je od mladosti veľkou fanúšičkou Jane Austenovej, preto má výborné predpoklady na to, aby sestry Bennetové priblížila novému mladšiemu publiku. Églantine Ceulemans zachytáva Austenovej satiru a vtip a oživuje živelnosť jej prepracovaných postáv vo vtipných čiernobielych ilustráciách.
Na stiahnutie
9,00 €

dostupné aj ako:

Sporťákovy pohádky o zvířátkách


Jak dopadne ragbyová kariéra tvrdohlavého berana Milana? Poradí si želví bratranci Louda Pomalson a Cajda Klidník s nástrahami maratonu? Může se liška Eliška stát kapitánkou týmu tuleních akvabel? To všechno zjistíte v občas potrhlých, občas edukativních, ale vždy zábavných pohádkách se zvířátky v hlavní roli. A protože je jejich autorem známý sportovní moderátor Vojtěch Bernatský, dozvíte se, jak to skutečně chodí ve světě sportu. Tohle zkrátka bude úžasná pohádková jízda, kterou si užijí děti i rodiče!
Na stiahnutie
12,21 €

Z ohně a písku


I Jizerské hory jsou plné strašidel! Bráškové Ondra a Vítek se tentokrát vydávají na prázdniny do Jizerských hor, kraje sklářů a jedné protržené přehrady. A právě tam beze stopy mizí místní strašidla: felsové a kvítenky. Kluci se spolu s kamarádkou Háňou rozhodnou odhalit tajemství tohoto záhadného místa. Dozví se tak o jeho dramatické minulosti a proniknou také do tajů výroby skla. Cestu jim ale zkříží jedno opravdu mocné strašidlo...
Na stiahnutie
13,68 €

Pád všech neřádů


Brutální vyvrcholení krvavého turnaje je tady! Sedm nejstarších rodin v Ilvernathu mezi sebou kdysi válčilo o skrytý pramen vysoké mágie, dokud nedospěly k brutálnímu kompromisu — ke kletbě, již na sebe rodiny samy seslaly. Každou generaci pak jednotlivé rodiny posílaly svého šampiona do turnaje na život a na smrt. Vítěz své rodině zajistil výlučné právo používat ilvernathskou vysokou mágii po příštích dvacet let — dokud na oblohu nevyjde další Krvavý měsíc značící, že předchozí cyklus skončil a turnaj začíná nanovo. Před dvěma týdny kletba znovu započala. Hranice mezi městem Ilvernath a arénou padly. Na historickém bojišti se to hemží reportéry. Mrtvý chlapec nyní znovu ožívá. A do boje vstoupil nový šampion, který se snaží zlomit kletbu nadobro… bez ohledu na to, kolik životů při tom padne za oběť. Každý z přeživších šampionů stojí před volbou: rozebrat turnaj kousek po kousku, nebo bojovat na život a na smrt. Pád všech neřádů je závěrečným dílem dvoudílné mágické série.
Na stiahnutie
18,09 €

dostupné aj ako:

Doris píše dopis


Někdy se všechny průšvihy sesypou na jednu hromadu! Musíš se přestěhovat do města, kde neznáš živou duši, v nové třídě tě ignorují, táta ti nechce dovolit chytrý mobil a workoholická máma pořád někde lítá. Přesně tohle řeší dvanáctiletá Doris. Svoje zážitky a pocity píše do úplně staromódních dopisů své nejlepší kamarádce. To už se moc nevidí, co? Ale všechno ostatní, co Doris prožívá doma, ve škole i za školou ti určitě bude povědomé. Fakt!
Na stiahnutie
10,25 €

Búrka a tajomná jazdkyňa


Súťaž klubu poníkov sa zmení na katastrofu. Podarí sa im obrátiť šťastenu na svoju stranu? Blíži sa najväčšia súťaž klubov poníkov v roku – Medziklubová zlatá plaketa. Issie a jej priatelia sú na ceste za slávou, no nastane pohroma. Niekto im úmyselne poškodzuje výstroj! Aby Issie odhalila pravdu, privolá si na pomoc svojho poníka Mystika. Spolu musia tohto nespratníka zastaviť, skôr než bude neskoro...
Na stiahnutie
8,40 €

Pieseň sirény


Princezná Lira patrí do kráľovskej rodiny sirén a v svojej zbierke má srdcia sedemnástich princov. Kráľovná morí ju za trest premení na človeka, Lira stratí čaro svojej piesne a musí kráľovnej priniesť srdce princa Eliana. Ten považuje lov sirén za svoje poslanie. Jedného dňa z oceána zachráni dievča, ktoré mu sľúbi, že mu pomôže nájsť kľúč k zničeniu všetkých sirén. Môže jej skutočne dôverovať?
Na stiahnutie
11,20 €

Len pokoj, Keiko Carterová


Život na strednej škole je náročnejší, ako sa môže zdať! Keiko Carterovú čaká začiatok nového školského roka a nové výzvy. Verí, že všetko zvládne po boku Audrey a Jenny. Trojica najlepších kamarátok je pripravená vyriešiť každý problém tak ako vždy – spolu. Keď Audrey rozhodne, že si na ples musia nájsť chlapcov, kamarátstvo sa razom zmení. Jennu už nebaví prispôsobovať sa Audreyiným požiadavkám a čoskoro sa Keikine najlepšie priateľky takmer nerozprávajú. Zatiaľ čo Keiko sníva o trojitom rande, prvých bozkoch a chlapcovi, ktorý by sa jej vôbec nemal páčiť, silné priateľstvo troch kamarátok sa začína rúcať. Keiko sa musí rozhodnúť. Má pomôcť kamarátkam, hoci riskuje, že jednu z nich stratí, alebo nasledovať svoje srdce?
Na stiahnutie
9,80 €

Mega komplikované lásky Lottie Brooksovej


Najvtipnejší, najuletenejší a najtrápnejší život Lottie Brooksovej pokračuje! Konečne príde leto a Lottie má VEĽKÉ plány – chystá sa surfovať po instagrame, snívať o svojej MEGALÁSKE Danielovi a chytať bronz pri bazéne na rodinnej dovolenke vo Francúzsku. Tam sa Lottie zoznámi s KRÁSAVCOM Antoinom. Keďže nevie až tak dobre po francúzsky, s debatovaním je trocha problém, ale čo na tom, keď tak dobre vyzerá?
Na stiahnutie
11,90 €

Sestra morskej víly


Mia odmieta veriť v mágiu, hoci jej sesternica, princezná Olivia je najmocnejšia vládkyňa, akú kedy Benátky poznali. Keď však Mia stretne morskú vílu menom Ara, je pre ňu nemožné naďalej popierať svoj osud. Obe priateľky musia spolupracovať, aby zachránili svoj domov. Bude však ich spoločná mágia stačiť na odrazenie armády a nakoniec aj na samotnú porážku talisanských útočníkov?
Na stiahnutie
9,10 €

Záchranná akce na želví pláži


Život v Hvězdné zátoce poklidně plyne, ale pak přiletí zvláštní racek. Nohu má zamotanou do vlasce, a když se za ním Max se Sofií vydají, aby ho vysvobodili, zavede je do mangrovového lesa… A tam ve kryté zátoce děti objeví starou, opuštěnou plachetnici. Vyškrábou se na palubu, ale než se nadějí, loď se dá do pohybu a jako kouzlem s nimi odsviští na Havaj. Tam naleznou želví hnízda, v nichž se zrovna začínají líhnout mořské želvičky! Jenže hned vedle září velký penzion a hrozí, že světelné znečištění svede malinké tvorečky z cesty. Dokážou Max se Sofií nasměrovat želvičky bezpečně do oceánu?
Na stiahnutie
10,39 €

Denníky


George Orwell patril k tomu typu ľudí, ktorým sa zvykne hovoriť homo scribens – človek píšuci. Dokladom toho sú aj jeho denníky, ktoré sú predovšetkým náčrtmi úvah, nápadov, postrehov, pozorovaní, dojmov či myšlienok, ktoré neskôr spracovával vo svojej esejistike, literárnej kritike, recenziách a samozrejme v románoch. V tomto zmysle sú nielen reflexiou jeho osobného, či emocionálneho života, ale aj jeho života ako človeka spoločenského, angažovaného, kritického, sociálne cítiaceho a poznávajúceho. Kniha predstavuje vnútorný život spisovateľa, ktorý definoval politické myslenie dvadsiateho storočia. Denníky zaznamenávajú Orwellove mladícke cesty medzi baníkmi a kočovnými robotníkmi, desivý vzostup totalitarizmu, hroznú drámu druhej svetovej vojny, ale aj jeho zdravotné problémy a pozorovania prírody. Výber z Orwellových denníkov sa zameriava hlavne na predvojnové a vojnové obdobie, t.j. roky 1936 až cca 1946, pretože ide o ich nosnú časť. Práve v nich sa najvýraznejšie prejavujú Orwellove osobné, politické a spoločenské postoje, vďaka ktorým prekročil svoju dobu. Denníky rozširujú intelektuálne a čitateľské poznanie diela tohto autora na Slovensku. Sú komplementárnou súčasťou výberu z Orwellovho publicisticko-esejistického diela Tak to vidím ja a pripravovaného výberu z jeho korešpondencie.
Na stiahnutie
9,90 €

dostupné aj ako:

Irgur


Jedna dcéra kráča v ústrety osudu, druhá proti nemu bojuje. Tretia nevie, že jej cesta sa už začala. Čoskoro sa stretnú a naplnia osud predpovedaný na začiatku vekov. Hrdinkou úvodnej knihy štvordielnej série je zlodejka Inuq. Má pätnásť rokov, je sirota a žije v presvedčení, že jediné, na čo dokáže využiť svoju Silu, je otváranie zámok. Nemá nijaké ambície, túži len po tom, aby jej bohovia vďaka poslednej, mimoriadne riskantnej krádeži, dopriali možnosť opustiť rodný Irgur a začať odznovu na mieste, kde ju nik nepozná. Osud má však pre ňu nachystané úplne iné karty. Zločincov trestajú deportáciou a popravou, no Inuq dostáva nečakanú šancu vykúpiť sa. Hoci s odporom a pochybnosťami, ponuku prijíma a v sprievode rytierov sa ako zajatkyňa vydáva na nebezpečnú výpravu k starobylej veži uprostred lesa posadnutého démonmi, aby získala vzácny predmet v nej ukrytý. Akú cenu však bude ochotná zaň zaplatiť? Čo všetko bude treba obetovať, aby sa dostala až do cieľa? A pre koho by to všetko mala vôbec podstúpiť? Putovanie k veži sa pre Inuq postupne stáva cestou k pochopeniu vlastnej podstaty. Pomohlo by jej, keby prijala to, čo jej iní naznačujú a čo sa ona sama tak urputne snaží poprieť. Je jedna z troch. Je mocná. Je Vyvolená. Zatiaľ však o tom ešte nevie.
Na stiahnutie
7,89 €

Spaceboy (slovenský jazyk)


Svetoznámy britský komik a autor detských bestsellerov David Walliams už napísal len príbeh o kráľovnej, čo si ukradne vlastné korunovačné klenoty, najhorších deťoch na svete aj chalanovi v sukni. Tentoraz však prichádza s niečím úplne novým. V 60. rokoch 20. storočia sa Spojené štáty a Rusko pretekajú v dobýjaní vesmíru. Dvanásťročná sirota Frida žije na starej farme so svojou príšernou tetou, každú noc sleduje hviezdy a túži po dobrodružstve.Jedného dňa zbadá, ako oblohou prefrčí lietajúci tanier... a vzápätí spadne do kukuričného poľa. Z rozbitej vesmírnej lode vystúpi záhadný votrelec a všetky Fridine sny sa splnia.Čo však robiť v prípade, ak má návštevník z cudzej planéty obrovské tajomstvo? Čo s tým má spoločné americký prezident a čo vedec z druhej svetovej vojny? Len čítajte, dozviete sa veľa o tom, kto letel prvý do vesmíru, na Mesiac či ako sa dá obletieť okolo Zeme, a pritom sa zabavíte tak, ako sa to dá len s knihami Davida Walliamsa.
Na stiahnutie
10,49 €

Spomínate si na svoju prvú knihu? Na knihu, ktorú vám rodičia čítali ako úplne prvú? Spomínate si na prvú knihu, ktorú ste zvládli prečítať úplne sami? Pamätáte si ešte na prvú knihu od vášho obľúbeného autora, ktorú ste chytili do rúk? Sme si istí, že pamätáte. Musia to byť nádherné spomienky. Tak prečo niečo také nesprostredkovať aj vaším deťom?

Tlačená kniha má v súčasnosti veľkú konkurenciu. Napriek tomu si môžete všimnúť, že knihy veľmi priťahujú deti už od mala. Akokeby mali okolo seba nejakú čarovnú moc. Keď sú deti už staršie, majú čoraz viac iných záujmov, ale knihy čítajú stále. V predpubertálnej fáze deti už začínajú obľubovať nejakého konkrétneho spisovateľa a to, čo (a koľko) v tomto období prečítajú, má vplyv na ich uvažovanie a konanie v budúcnosti. V puberte má dieťa už veľmi veľa rôznych podnetov, preto je ťažké niečím ho zaujať, no pokiaľ mu ponúknete dostatočne kvalitné a pútavé knihy, môžete si byť istý, že sa čítanie dostane na pomyselný zoznam jeho záujmov.

Medzi najvýznamnejších ľudí, ktorí boli v detstve ovplyvnení knihami, patria napríklad Ronald Reagan, Mark Zuckenberg alebo Albert Einstein. Knihy, ktoré v detstve prečítali, im veľmi pomohli, motivovali ich a inšpirovali k tomu, čo robili v dospelosti.

V našom kníhkupectve si veľmi dobre uvedomujeme, akou dôležitou súčasťou detstva a dospievania je čítanie. Preto u nás nájdete veľa kvalitných kníh práve pre túto vekovú kategóriu.

Kategória kníh pre deti a mládež je plná vzrušujúcich príbehov, dobrodružstiev a vzdelávacích materiálov, ktoré pomôžu deťom objavovať radosť a význam čítania.

Nájdete tu široký výber kníh pre deti od najlepších autorov z celého sveta. Od klasických rozprávok a dobrodružných príbehov až po vzdelávacie knihy, encyklopédie a knihy o vede. S knihami pre deti a mládež je rozvíjanie lásky k čítaniu a vzdelávaniu jednoduché a príjemné.

Naše knihy pre deti a mládež sú starostlivo vybrané, aby poskytovali zábavu a vzdelávanie zároveň. Sme presvedčení, že čítanie je skvelý spôsob, ako rozvíjať fantáziu, kreativitu a jazykové schopnosti vašich detí. Preto sa zameriavame na knihy, ktoré sú súčasné, inšpiratívne a relevantné pre dnešnú mladú generáciu.

V kategórii kníh pre deti a mládeš nájdete knihy pre najmenších, rozprávky, knihy o dobrodružstve, napätie, western, knihy pre young adults, fantasy knihy a knihy o upíroch , príprava do školy, pracovné zošity, encyklopédie pre deti a mládež, knihy v cudzom jazyku, knihy pre dievčatá, aj pre chlapcov, knihy o dospievaní, bájky a povesti, náboženskú literatúru pre deti.