! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Väzba


Série


Mumie Dummie a zlatý skarabeus


Jen si to představte. Jste obyčejný kluk. Vejdete do pokojíčku a ve své posteli spatříte mumii. Živou mumii. Gusta se svým tátou nezpanikaří. Rozhodnou se o nového spolubydlícího postarat. Postupně odkrývají neuvěřitelnou historii, která začíná ve starověkém Egyptě a zahrnuje přívěsek se skarabeem a úder blesku. A pokračuje sérií vtipných momentů, kdy se naši hrdinové snaží předstírat, že oživlá mumie je jen vzdálený bratranec z druhého kolene. A to až do okamžiku, kdy věci naberou dramatický spád…
Na stiahnutie
12,21 €

TO: Všechno o menstruaci (a ještě něco navíc)


Co je TO? TO je horor! TO je krvák! TO nahání strach. Bububu! Kdepak, řeč není o nervydrásajícím filmu podle Kinga. TO je totiž také nejčastějším krycím názvem pro menstruaci. Menstruační cyklus je nedílnou součástí holčičích životů a přestože je přirozený a dokonce životadárný, zpočátku často vyvolává smíšené pocity, obavy i stud. Holky, hoďte úzkost za hlavu a otevřete si TO. Společně s praštěnou zrzkou Mínou se dozvíte vše, co by vás o menstruaci mohlo zajímat!
Na stiahnutie
10,25 €

Šťastné a chlupaté!


Na letošní Vánoce má Quinn Cooperová jasné plány. Prodejem vlastnoručně vyrobených ozdob podpořit umisťovací akci psů a koček z místního útulku a také si vydělat peníze na letenku za svou nejlepší kamarádkou. Adopce roztomilých chlupáčů jde skvěle, jen jejího oblíbeného pejska se umístit nedaří. Jedna rodina by si ho ráda vzala, nemůže si to však finančně dovolit. Dokáže Quinn najít způsob, aby ona i domácí mazlíčci prožili šťastné a veselé Vánoce?
Na stiahnutie
9,75 €

Václav Havel očima puzuka, pižďucha a nakyslíka


Když Česká televize vyhlásila celonárodní hlasování „Největší Čech“, skončil Václav Havel na třetím místě. Hned za Karlem IV. a Tomášem Garriguem Masarykem. Zní to až neuvěřitelně, že jsme během našich životů mohli potkat jednoho ze tří největších Čechů všech dob. A když ne my, tak naši rodiče a prarodiče. Poznejte jeho životní příběh očima puzuka, pižďucha a nakyslíka – zábavných postaviček, které sám Václav Havel vymyslel. Díky nim se dozvíte, proč zrovna on zanechal v naší historii nesmazatelnou stopu.
Na stiahnutie
10,25 €

Kája a Bambuláček – Pohádky z Bambulkova


Malého kluka, který se jmenuje Bambuláček a kamarádí se s culíkatou Kájou, už jistě všichni znáte. Možná jste slyšeli i o tom, že bydlí ve vesničce Bambulkov, která leží uprostřed hlubokého lesa. Určitě ale ještě nevíte, jak to tam vypadá, a kdo tam bydlí společně s ním. Chtěli byste se tam podívat a seznámit se se všemi bambulkovými skřítky? V tom případě jste tu správně. Pohádky z Bambulkova vás zavedou přímo do vesničky, kde společně s Bambuláčkem a jeho kamarády prožijete spoustu krásných příběhů.
Na stiahnutie
8,77 €

Ostrovy bohů


Selly uvázla na pevnině, ale rozhodně tam nehodlá strávit zimu. Moře totiž volá a ona musí najít svého otce, který o sobě už dlouho nedal vědět. Plány jí však zkříží pohledný kouzelník. Ten potřebuje dokončit rituál na posvátných Ostrovech bohů, a tak postaví Selly i její posádku před složitý úkol: nepozorovaně překonat Půlměsíční moře. Plavba se vlivem zrady promění v noční můru, na jejímž konci se mohou dva nebezpeční bohové probrat ze staletého spánku… Vražedné dobrodružství na širém moři právě začíná!
Na stiahnutie
15,64 €

Kouzelné štěňátko - Školní slavnost


Plachá Kelsey žila až donedávna jen se svým tatínkem. Teď si ale musí zvykat na jeho novou přítelkyni, a hlavně na její dcery – ztřeštěná dvojčata, která jí dávají pořádně zabrat. Všechno nabere trochu jiný směr, když se v zahradním altánku objeví malé chundelaté štěně jménem Hrom. S jeho pomocí získá sebedůvěru, která jí tolik chybí, ale i dobré kamarády!
Na stiahnutie
7,30 €

Kuba a Verunka na ostrově pokladů


Jakubij Storejnok je světoznámý mořeplavec, který brázdí vody moří a oceánů s věrnou kočkou na rameni. Každou zimu ale tráví na souši se svou neteří Verunkou a vypráví jí zážitky ze svých cest. Verunka už nechce o dalekých plavbách jen poslouchat, a tak se proplíží na Kubovu loď a vydá se za dobrodružstvím spolu s ním. Jak dopadne hledání pokladu na tajuplném ostrově, který je plný nástrah a překážek?
Na stiahnutie
9,75 €

Dráček Mráček


Dráček Mráček se nedopatřením dostane do lidského světa, kde musí zůstat po celý rok, než se bude smět vrátit zpátky domů. Pomáhá mu lidský kamarád, chlapec Míša, který maličkého dráčka ubytuje u sebe doma v teráriu poté, co rodiče přesvědčí, že dráček je ještěrka. Společně zažijí napínavé, trochu poučné a hlavně veselé příhody.
Na stiahnutie
10,25 €

Hvězdy fotbalového hřiště - Ronaldo


Cristiano Ronaldo je díky své brilantní technice a neutuchající vášni pro hru zbožňován miliony fotbalových fanoušků. Získal trofeje jako útočník Manchesteru United i jako kapitán portugalské reprezentace a je považován za jednoho z nejlepších hráčů všech dob. Jeho cesta na vrchol však nebyla snadná. Potýkal se se zraněními, vysokými nároky i s nelítostným britským bulvárem. Nech se jím inspirovat a třeba se dostaneš také tak daleko jako on!
Na stiahnutie
8,28 €

Do lesů


Boj o život v krutých podmínkách Bělověžského lesa ve válečném Polsku. V létě roku 1942 se rodině Rabinowitzových podařilo uniknout z nacistického ghetta v rodném polském městečku a ukrýt se v děsivém Bělověžském pralese. Jako zázrakem v lesích přežili dva roky až do osvobození Rudou armádou v roce 1944. Byly to roky poznamenané krutou zimou, epidemiemi tyfu a nemilosrdnými nacistickými nájezdy. Po válce se Rabinowitzovi vydali na strastiplnou pouť Evropou a pomocí převaděčů doputovali přes Alpy do Itálie, kde se usadili mezi ostatními běženci, dokud se nerozhodli vystěhovat do Spojených států amerických. Během vyvražďování v ghettu provedla Miriam Rabinowitzová selekcí cizího chlapce coby svého syna. Po téměř deseti letech se Philipovi, někdejšímu zachráněnému chlapci, díky náhodnému setkání na svatbě v Brooklynu podařilo najít ženu, která mu pomohla přežít - a v její dceři objevil lásku na celý život. "Rebecca Frankelová lehkou rukou líčí osudy židovské rodiny a na hrůzách, jimiž si za holokaustu prošla, ukazuje nezdolnost lidského ducha i ve chvílích, kdy se všechno zdá ztracené." Peter Bergen, autor knihy Vzestup a pád Usámy bin Ládina
Na stiahnutie
12,49 €

dostupné aj ako:

Ríša chirurgov


Prežite na vlastnej koži prerod chirurgie z krvavého strašiaka na modernú a bezbolestnú medicínsku disciplínu. Pokračovanie obľúbenej knihy Storočie chirurgov od Jürgena Thorwalda ponúka ďalšie príbehy pozoruhodných dejín medicíny. Pripravte sa, hviezdne hodiny chirurgie práve začínajú! Šestnásteho októbra 1846 sa v Massachusetts General Hospital v Bostone podarilo uskutočniť prvú bezbolestnú operáciu pod narkózou. Začína sa tak bezprecedentný vývoj modernej chirurgie. Jürgen Thorwald opisuje jej rozhodujúce etapy prostredníctvom pôsobivých príhod, ktoré stáli na počiatku nových medicínskych poznatkov a metód. Rozpráva o boji za uznanie, o víťazstvách, ale aj o porážkach priekopníkov chirurgie. Knihy Jürgena Thorwalda predstavujú populárno-vedeckú literatúru v tej najlepšej podobe. S veľkým rozprávačským majstrovstvom nám predstavuje svety medicíny či kriminalistiky z tých najnezvyčajnejších uhlov pohľadu. Ríša chirurgov, ktorá pôvodne vyšla v roku 1958, predstavuje pokračovanie obľúbenej knihy Storočie chirurgov. Thorwald sa v nej venuje boju chirurgov o „biele miesta“ ľudského tela – srdce, pľúca, štítnu žľazu, miechu a mozog. Dejiny chirurgie v knihe Ríša chirurgov siahajú až do najmodernejších čias a atraktívne sú aj vďaka pohnutým ľudským osudom odohrávajúcim sa na ich pozadí a dramatickým životným príbehom, ktoré stoja za každým novátorským chirurgickým činom. Narkóza pomocou éteru, antisepsa či asepsa položili základy chirurgie, akú poznáme dnes. Ak politici hovoria o ríšach, ktoré tvorí vojenská a hospodárska moc, Thorwald hovorí o ríši, ktorá vznikla z boja o život človeka. Jej hrdinami sú lekári a lekárky. Ríša chirurgov Jürgena Thorwalda vychádza v preklade Dany Petrigáčovej.
Na stiahnutie
20,90 €

dostupné aj ako:

Veselé Vánoce, morčátko


Vojta a Viky jsou dvojčata. Viky už dlouho touží po morčeti, Vojta by chtěl zase křečka. Jejich přání se jim jednoho dne vyplní, jenže tím všechno teprve začne. Zdrhač křeček a tajuplná morčecí holka nenechají svou novou lidskou rodinu chvilku v klidu a to ani na Vánoce!
Na stiahnutie
10,25 €

Poslední medvěd


Představte si, že se skamarádíte s ledním medvědem. Zdá se vám to nemožné? Tak si přečtěte Posledního medvěda. Na Medvědím ostrově v souostroví Špicberky už dnes kvůli měnícímu se klimatu žádný lední medvěd nežije. To aspoň tvrdí malé April její ovdovělý tatínek, klimatolog, kterého výzkum i s dcerou zavede na odlehlou vědeckou stanici daleko za polárním kruhem. Jenže April tam jednoho ledního medvěda přece jen zahlédne. Je vyhublý, zraněný a jeho medvědí rodinazůstala na jiném ostrově. Holčička se rozhodne, že medvědovi pomůže. Začíná tak největší dobrodružství a nejnebezpečnější výprava jejího života… Dojemný příběh ukazuje, že každý bez ohledu na věk a sílu může vykonat velké činy a přispět k záchraně života na naší planetě. Kniha získala Blue Peter Book Award a Waterstones Children’s Book Prize. Dostala se také do užší nominace na dětskou knihu roku v soutěži o British Book Awards a o Indie Book Awards. Ilustrátor Levi Pinfold je držitelem prestižní Kate Greenaway Medal.
Na stiahnutie
11,72 €

Návod na obsluhu rodičov


Humorné zážitky a rady dievčatka Laury, ako vychádzať nielen s rodičmi Ahoj, volám sa Laura a mám dvoch rodičov a jednu mladšiu sestričku Lili. Budem úprimná hneď v úvode a poviem vám to priamo: spôsobili mi už niekoľko vrások (aj rodičia, aj Lili). Asi sami dobre viete, že s rodičmi a so súrodencami to niekedy vôbec nie je jednoduché. A ak so mnou náhodou nesúhlasíte, rada vám porozprávam naše zážitky a dobrodružstvá, a potom ma skúste presvedčiť o opaku! Ste pripravení? Tak poďme na to! Vtipné a milé svedectvo dievčatka Laury, ktoré čitateľom predstaví rôzne každodenné situácie v ich rodinnom živote v dvadsiatich dvoch kapitolách, a zároveň ponúkne rady, ako s rodičmi (a so súrodencami) vychádzať. Zažili ste už nákupnú horúčku, náhlu túžbu stať sa kaderníčkou (aby ste to mohli okamžite oľutovať), spoločnú dovolenku či prvý školský deň? Napriek ustavičnému hundraniu na mamine či otcove príkazy a zákazy si však Laura dostatočne uvedomuje dôležitosť vzťahov v rodine a lásku, ktorá je nielen pre deti kľúčová. Knižka je vhodná aj na prvé samostatné čítanie a o hravé ilustrácie ju obohatila talentovaná Petra Lukovicsová.
Na stiahnutie
9,00 €

dostupné aj ako:

Můžou superhrdinové nosit brýle?


„Můžou superhrdinové nosit brýle?“ ptá se hlavní hrdina Míša své maminky krátce poté, co prožije den s chlapcem na invalidním vozíku. Míša je k němu zprvu nedůvěřivý, brzy se s ním však spřátelí a zjistí, že ačkoli chlapec vypadá jinak, je mu v mnohém podobný. A superhrdinou může být přece kdokoli – jak chlapec na vozíku, tak Míša, který nosí brýle.
Na stiahnutie
12,21 €

ANKA klub rebelek


Když se Karolína přestěhuje a v pololetí nastoupí do nové školy, ještě vůbec netuší, jaká dobrodružství na ni čekají. Funguje tam totiž ANKA klub rebelek, nejlepší gang na světě! Tyhle holky jsou opravdové rebelky, protože jdou neohroženě za tím, co jim přijde důležité, zastávají se slabších a nebojí se zasáhnout tam, kde je to zrovna potřeba. Karolína doufá, že ji vezmou do party, ale podle pravidel klubu to rozhodně nebude jednoduché.
Na stiahnutie
10,25 €

Zabudnutá legenda: Proroctvo


„Dni plynú v mieri, hviezdy bdejú nad nami, no čoskoro sa rozpúta boj medzi ríšami. Luna sa opäť zrodí a vystúpi z šera, tma zloží masku z tváre, strachom ľudí zviera....“ Na osamotenom ostrove Sadealaria sa v priebehu vekov sformovali nezávislé ríše, v ktorých ľudia v súlade s magickými bytosťami deň za dňom píšu svoju vlastnú, jedinečnú históriu. Väčšina ostrovanov ani netuší, že dvanásť kráľovstiev spája temné tajomstvo, dôvod zániku trinástej, Mesačnej ríše. V knihe proroctiev je však zapísaná legenda, podľa ktorej raz príde nositeľ nevídane silnej mágie a zabudnutú ríšu obnoví. Život šestnásťročnej Averil, zlodejky z Holtahu, sa od základov zmení, keď nečakane dostane pozvánku na štúdium v Honeyskej akadémii. Škola pre vyvolených, ktorí smú byť zasvätení do tajov mágie, sa rýchlo stáva domovom, po akom dievčina túžila, a miestom, ktoré jej dáva omnoho viac, než vôbec čakala. Nielenže môže konečne uhasiť svoj smäd po vedomostiach, získava si aj skutočných priateľov, učí sa dôverovať im, pomáhať si navzájom v ťažkostiach i tešiť sa z úspechov. Zdanlivo pokojné dni však čoskoro vystrieda sled podivuhodných udalostí, ktoré priamo zasiahnu do Averilinho života a zmenia ho miestami na boj o prežitie. Prvá časť trojdielnej série je popretkávaná neznámymi symbolmi, žiari tajuplným svitom nočnej oblohy a ozýva sa volaním záhadného hlasu. Podarí sa Averil prečítať nenápadné znamenia, ktoré ju majú doviesť k pravde o tom, aký osud jej bol predurčený?
Na stiahnutie
10,49 €

Hry o dedičstvo


Avery Grambsová verí v lepšiu budúcnosť – stačí, ak prežije strednú školu, získa štipendium a vypadne niekam ďaleko. Tieto plány však neruší nečakaná udalosť. Tobias Hawthorne jej po smrti odkáže takmer celý svoj majetok. Avery netuší, prečo to urobil, a kto Tobias Hawthorne vlastne je. Ak chce získať, čo jej patrí, musí sa presťahovať do rozľahlého a tajuplného sídla Hawthornovcov. V sídle však stále býva rodina, ktorú Tobias vydedil. Do nej patria i jeho štyria vnuci – nebezpeční, príťažliví a nadaní mladíci, ktorí vyrastali s vedomím, že jedného dňa zdedia miliardy. Právoplatný dedič Grayson Hawthorne považuje Avery za podvodníčku a jeho brat Jameson ju vníma ako rébus, ktorý treba rozlúštiť. Avery uviazne vo svete bohatstva a privilégií, kde nebezpečenstvo striehne za každým rohom. Je to hra, v ktorej musí zvíťaziť, aby prežila.
Na stiahnutie
11,80 €

dostupné aj ako:


Spomínate si na svoju prvú knihu? Na knihu, ktorú vám rodičia čítali ako úplne prvú? Spomínate si na prvú knihu, ktorú ste zvládli prečítať úplne sami? Pamätáte si ešte na prvú knihu od vášho obľúbeného autora, ktorú ste chytili do rúk? Sme si istí, že pamätáte. Musia to byť nádherné spomienky. Tak prečo niečo také nesprostredkovať aj vaším deťom?

Tlačená kniha má v súčasnosti veľkú konkurenciu. Napriek tomu si môžete všimnúť, že knihy veľmi priťahujú deti už od mala. Akokeby mali okolo seba nejakú čarovnú moc. Keď sú deti už staršie, majú čoraz viac iných záujmov, ale knihy čítajú stále. V predpubertálnej fáze deti už začínajú obľubovať nejakého konkrétneho spisovateľa a to, čo (a koľko) v tomto období prečítajú, má vplyv na ich uvažovanie a konanie v budúcnosti. V puberte má dieťa už veľmi veľa rôznych podnetov, preto je ťažké niečím ho zaujať, no pokiaľ mu ponúknete dostatočne kvalitné a pútavé knihy, môžete si byť istý, že sa čítanie dostane na pomyselný zoznam jeho záujmov.

Medzi najvýznamnejších ľudí, ktorí boli v detstve ovplyvnení knihami, patria napríklad Ronald Reagan, Mark Zuckenberg alebo Albert Einstein. Knihy, ktoré v detstve prečítali, im veľmi pomohli, motivovali ich a inšpirovali k tomu, čo robili v dospelosti.

V našom kníhkupectve si veľmi dobre uvedomujeme, akou dôležitou súčasťou detstva a dospievania je čítanie. Preto u nás nájdete veľa kvalitných kníh práve pre túto vekovú kategóriu.

Kategória kníh pre deti a mládež je plná vzrušujúcich príbehov, dobrodružstiev a vzdelávacích materiálov, ktoré pomôžu deťom objavovať radosť a význam čítania.

Nájdete tu široký výber kníh pre deti od najlepších autorov z celého sveta. Od klasických rozprávok a dobrodružných príbehov až po vzdelávacie knihy, encyklopédie a knihy o vede. S knihami pre deti a mládež je rozvíjanie lásky k čítaniu a vzdelávaniu jednoduché a príjemné.

Naše knihy pre deti a mládež sú starostlivo vybrané, aby poskytovali zábavu a vzdelávanie zároveň. Sme presvedčení, že čítanie je skvelý spôsob, ako rozvíjať fantáziu, kreativitu a jazykové schopnosti vašich detí. Preto sa zameriavame na knihy, ktoré sú súčasné, inšpiratívne a relevantné pre dnešnú mladú generáciu.

V kategórii kníh pre deti a mládeš nájdete knihy pre najmenších, rozprávky, knihy o dobrodružstve, napätie, western, knihy pre young adults, fantasy knihy a knihy o upíroch , príprava do školy, pracovné zošity, encyklopédie pre deti a mládež, knihy v cudzom jazyku, knihy pre dievčatá, aj pre chlapcov, knihy o dospievaní, bájky a povesti, náboženskú literatúru pre deti.