! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Hodnotenie


Väzba


E-knihy - Zdravie, životný štýl - ostatné strana 6 z 20

Stovky e-kníh v slovenčine a cudzích jazykoch vo formátoch EPUB, MOBI a PDF.

Zachovajte si bystrosť


Úžasný vedecky podložený návod, ako si natrvalo udržať zdravú a mladú myseľ.Pravdepodobne robíte všetko možné, aby ste boli fit a udržali si zdravé telo, ale čo robíte pre svoj mozog? Je vôbec možné zachovať si v každom veku mladú a bystrú myseľ? Donedávna si dokonca aj odborníci mysleli, že ľudský mozog sa vyvíja len istý čas. Ale to nie je pravda. Čoraz viac vedeckých dôkazov svedčí o tom, že bystrú myseľ si možno užívať po celý život. V knihe Zachovajte si bystrosť vychádza autor z výsledkov najmodernejšieho výskumu, za ktorými precestoval celý svet, aby skúmal tajomstvá kognitívnej dlhovekosti. Poukazuje na škodlivé mýty o fungovaní mozgu a ponúka päť pilierov pre zdravú myseľ: hýbte sa, objavujte, oddychujte, vyživujte a socializujte sa. Či už ide o oblasť ideálnej stravy, fyzickej aktivity, výživových doplnkov alebo nastavenia mysle, Dr. Gupta nám ukazuje, čo v tomto smere funguje a prečo je to tak. Dokonca každému, kto chce už dnes začať pracovať na zlepšení svojich kognitívnych schopností, ponúka inovatívny dvanásťtýždňový program. Skôr než sa u nás prejavia problémy s pamäťou, máme možnosť posilniť odolnosť svojho mozgu proti chorobám – a to aj v prípade, že sa u nás vyskytujú genetické rizikové faktory. Ľuďom, ktorí už zažívajú kognitívny úpadok alebo sa starajú o blízkeho s demenciou, ponúka Dr. Gupta usmernenia a rady pre produktívnejší a pozitívnejší zajtrajšok. Nečakajte a začnite si posilňovať mozog! Kniha Zachovajte si bystrosť je presne ten návod, ktorý potrebujete, aby ste si zachovali zdravý mozog po celý život.
Na stiahnutie
10,95 €

dostupné aj ako:

A tudatosság gyakorlása


Csendesítsd el elmédet, és találj rá a békére a tudatos meditáció segítségével! A mindfulness (tudatos meditáció) a stressz csökkentésének, az ellenálló képesség növelésének és a mentális jóllét fenntartásának tudományos bizonyítékokon alapuló módja. Már egy rövid meditáció is képes egy rosszabb napot felderíteni, és segíthet, hogy a jelen pillanatban állapodhass meg. Matthew Sockolov, a könyvében található 75 alapvető gyakorlattal nyújt útmutatást mindazoknak, akik a tudatos meditáció előnyeiben akarnak részesülni – így többek között szakértői tanácsot ad arra, hogyan lehet a csapongó gondolatainkkal megbirkózni, vagy miként kezeljük a mentális blokkokat. A tudatosság gyakorlása oldalain fellelhető első gyakorlatok csupán öt percet vesznek igénybe, és könnyen kivitelezhetők. Ahogy haladsz előre a könyvben, a meditációk egyre összetettebbé válnak, és veled egy ütemben teljesednek ki. A már elsajátított leckékre épülve fejlesztenek tovább a tudatosság terén. A különféle konkrét helyzetekre és érzelmekre tervezett meditációkkal még a legtapasztaltabb meditálók is praktikus gyakorlati képzést kapnak a kötetből tudatosságuk fejlesztéséhez. A könyvben a következő témákban is találsz gyakorlatokat: – A szorongás és a stressz csökkentésére – A harag lehűtésére – A depresszió kezelésére – A fájdalom uralására Lépj a béke, a kiegyensúlyozottság és a türelem útjára a tudatosság gyakorlásával. Egy kis iránymutatással te is meglelheted magadban azt a potenciált, amivel könnyedebbé válik az életed. A kezedben tartott könyv gyakorlatai most feltárják a te életedben is a szabadság ösvényét!
Na stiahnutie
9,44 €

Olvass az emberekben, mint a könyvben


OLVASS ?AZ EMBEREKBEN, FEJTSD MEG A TESTBESZÉDÜKET, ISMERD FEL, AMIKOR NEM ŐSZINTÉK HOZZÁD, ÉS LÉGY AZ EMBERI TERMÉSZET SZAKÉRTŐJE! Lehetséges úgy elemezni másokat, hogy nekik még megszólalniuk sem kell hozzá? Igen, lehetséges! Tanuld meg, hogyan válhatsz „gondolatolvasóvá”, és hogyan alakíthatsz ki mélyebb kapcsolatokat az életedben. Az Olvass az emberekben, mint a könyvben nem egy átlagos, arckifejezésekről és testbeszédről szóló könyv. Ezekről is olvashatsz benne, új technikákat megismerve, de ez a kötet inkább az emberi pszichológia és természet valódi megértésről szól. Tapasztalataink és múltunk tesznek azzá, akik vagyunk, és ezek vezérlik szokásainkat és viselkedésünket is. Nyerj betekintést önmagadba és másokba! Vedd észre az apró jeleket, amelyeket másoknak közvetítesz, és növeld az érzelmi intelligenciádat. Patrick King nemzetközi bestsellerszerző és szociális készségfejlesztő szakember. Írásai számos forrásból, tudományos kutatásból, tudományos tapasztalatból, coaching munkásságából és a való életben szerzett tapasztalataiból merítenek. Tudd meg, hogyan láthatsz át az embereken, hogyan kerülheted el, hogy manipuláljanak, és hogyan veheted kezedbe az irányítást. Amire válaszokat kapsz a könyvből: – Mit árul el az emberek testbeszéde az érzelmeikről. – Hogyan tudod megbízhatóan észrevenni, ha mások nem őszinték veled. – A személyiségtípusok meghatározása mint a motiváció megértésének eszköze. – Hogyan szűrhetjük le a legtöbbet akár kevés információból is. – A szemkontaktus milyen típusait érdemes alkalmazni és kerülni. – Ismerd meg annak a kulcsát, hogyan alakíthatsz ki könnyen, közvetlenebb kapcsolatot új emberekkel. Az emberekben való olvasás és elemzésük kétségtelenül értékes készségek. Folyamatosan találkozunk és érintkezünk más emberekkel, és együtt kell dolgoznunk velük, ha sikeres, harmonikus életet szeretnénk élni. Ha tudjuk, hogyan kell gyorsan és pontosan elemezni valakinek a jellemét, viselkedését és ki nem mondott szándékait, akkor hatékonyabban tudunk majd kommunikálni, hogy elérhessük, amit szeretnénk.
Na stiahnutie
9,89 €

Az önuralom hatalma


HAGYJ ?FEL AZ ÖNPUSZTÍTÓ VISELKEDÉSSEL, ÉS CSELEKEDJ TUDATOSAN! Azt, hogy mit érsz el az életben, legfőképpen az önfegyelmed határozza meg, mert minél erősebb, annál sikeresebb leszel. Az Önuralom hatalma nem egy tankönyv az önfegyelemről, és nem is egy hosszadalmas értekezés, hanem eszköztár, amely megadja a lendületet céljaid eléréséhez! Az önfegyelem a gyakorlatban nem arról szól, hogy reggeltől estig szenvedsz, hanem segít abban, hogyan szervezd meg a munkád okosabban és miként légy hatékonyabb kisebb erőfeszítéssel! Olyan eszközöket kapsz a kezedbe, amelyek segítségével könnyedén elkezdheted a munkát, és kitartással legyőzheted a zavaró tényezőket, hogy minden egyes alkalommal be is tudd fejezni a feladataidat. – Tudd meg, melyek a legfőbb érzelmi, pszichológiai és biológiai akadályok, amelyeket le kell küzdened. – Ismerd meg és törd meg a lustaság 5 lépésből álló körét, amely tétlenségbe taszít és boldogtalanabbá tesz. – Konfrontálódj önmagaddal közvetlen kérdések által, amelyek önismeretre és cselekvésre sarkallnak. – Pontos útmutatást kapsz az akaraterő befolyásolásához, maximalizálásához és megfelelő használatához. Peter Hollins bestsellerszerző tíz éve tanulmányozza a pszichológiát és az emberi csúcsteljesítményt. Számos emberrel dolgozott már együtt, hogy felszabadítsa a bennük rejlő potenciált, és a siker felé vezető útra terelje őket. Írásaiban tudományos, coaching és kutatási tapasztalataira támaszkodik. Ismerd meg önmagad, erősítsd meg elszántságod és kitartásod. Az azonnali cselekvés mostantól számodra is egyszerű lesz!  
Na stiahnutie
9,89 €

Fordítsd vissza a cukorbetegséged         


Küzdd le véglegesen a cukorbetegségedet és szövődményeit Dr. Neal Barnard korszakalkotó programjával! Ez a könyv egy forradalmi módszert mutat be a cukorbetegség megelőzésére, ellenőrzésére és visszafordítására, fontos kutatások alapján, amelyek drámaian megváltoztatták ennek az állapotnak a megértését. Dr. Barnard tudományos, áttörő kutatásai előtt a legtöbb egészségügyi szakember úgy gondolta, hogy ha egyszer cukorbetegség alakult ki nálad, akkor kénytelen vagy együtt élni vele életed végéig, a hozzá kapcsolódó egészségügyi problémákkal a látásromlástól és idegi tüneteken át a szív- és veseproblémákig egyaránt. Ez a teória napjainkban megdőlt. Dr. Barnard tudományos kutatásaival kimutatta, hogy az inzulinérzékenység gyakran javítható és a 2-es típusú cukorbetegség is leküzdhető. Tervének lépésről lépésre való követésével te is visszafordíthatod cukorbetegségedet! Amit a könyv nyújt neked: Egészséges étrend, rengeteg recepttel az induláshozTanácsok a táplálékkiegészítők szedéséhezHibaelhárítási tippek a korábbi hibás életmódod kapcsán„Dr. Barnard szilárd tudományos munkája fontos fordulópontot jelent a cukorbetegség kezelésében és kimenetelében. Következményeit tekintve forradalmi és egyértelműségében látványos, ez a könyv – egyszerű, biztonságos étrendi megközelítésével – millióknak fog reményt adni. Hans Diehl, DrHSc, MPH, FACN,  a kaliforniai Lifestyle Medicine Institute (Életmód Orvostudományi Intézet) elnöke és az International Nutrition Research Foundation (Nemzetközi Táplálkozáskutatási Alapítvány) igazgatója
Na stiahnutie
10,12 €

Egészséges ?hormonrendszer


A ?hormonrendszer betegségei egyre több embert érintenek világszerte, ahhoz azonban, hogy megfelelően tudjuk ezeket kezelni, az okokat fel tudjuk deríteni és nem csupán a tüneteket elnyomni, fontos ismernünk a rendszer működését. Ez a könyv a hormonrendszer működését, az összefüggéseket, az élettani, a kórélettani alapokat mutatja be, számtalan ábrával segítve a megértést. Megtaláljuk ebben a szövevényes rendszerben a lényeges kapcsolatokat, ezáltal a megelőzés és a terápia is egészen más megvilágításba kerül. Néhány kérdés, amire választ ad a könyv: – Milyen összefüggés van az alváshiány és az elhízás között? – Hogyan befolyásolja a stressz a koleszterinszintet? – Milyen kapcsolat van a stressz és a meddőség között? – Miért járnak egyes betegségek kéz a kézben, mint például a PCOS, az inzulinrezisztencia és a Hashimoto? – Milyen ásványi anyagok szükségesek a hormonok termelődéséhez és működéséhez? – Miért nem tudunk aludni, ha stresszesek vagyunk? – Melyek a vércukorszint eltérésének okai? – Melyek a kalciumháztartásra és a csontépítésre ható hormonok? – Mit mutatnak a különböző laborvizsgálatok? A kóros állapotok és a betegségek akkor előzhetők meg és fordíthatók vissza, ha a hormonrendszerre egész egységként tekintünk, nem külön-külön próbáljuk kezelni a tüneteket. Dr. Csomai Zita orvos-természetgyógyász, életmód-tanácsadó és terapeuta, alternatív mozgás- és masszázsterapeuta, fitoterapeuta, BLS-AED instruktor. Munkája során a legfontosabbnak a megelőzést tartja, az egészség megőrzését az életmód átalakításával, a stressz megfelelő kezelésével. A gyógyításban mindig holisztikus szemléletet alkalmaz, a testi, a lelki és a szellemi, energetikai egységet, egészséget igyekszik helyreállítani.
Na stiahnutie
10,79 €

Immun


Pazarul illusztrált, felejthetetlen utazás immunrendszerünk csodálatos világábaMár kora reggel fura kaparást érzünk a torkunkban, fáj a fejünk, és kissé ingerülten indítjuk a gyerekeket az iskolába. A testünkben éppen ádáz háború zajlik. Milliók halnak hősi halált azért, hogy a reggeli készülődés közben nyugodtan panaszkodhassunk. A legtöbben mégsem tesszük fel soha a kérdést: mégis hogyan működik az immunrendszerünk. Pedig az immunrendszernél csak az emberi agy összetettebb. Ez a földi élet egyik legrégebbi és legfontosabb alkotása. Nélküle néhány nap alatt meghalnánk. Philipp Dettmer, a YouTube legnépszerűbb tudományos csatornájának alapítója, az emberi test erődjébe, a védelmi vonalakon túli csodálatos világba vezeti el olvasóit. Odabent állandó és kíméletlen harc dúl, telis-tele végeláthatatlan inváziók, bámulatos stratégiák, bravúros győzelmek és a nemes önfeláldozás emlékezetes történeteivel. Miközben ezt olvassuk, az immunrendszerünk valószínűleg sikeresen azonosított és pusztított el egy tumorsejtet, amely éppen csak osztódásnak indult a szervezetünkben. A könyv elénk tárja immunrendszerünk egy-egy elemét, például az antitestek és a gyulladás alkotta védelmi vonalakat, de kitér a baktériumok, az allergia és a rák fenyegető veszélyeire is. A szerző lerombolja az immunrendszer erősítésének mítoszát, bemutatja a paraziták leleményességét, a vírusok működését, vagy épp azt, hogy mi történik a sebben, miután megvágtuk magunkat.
Na stiahnutie
14,65 €

Růže pro Plúta


Kniha Růže pro Plúta je o proměně. O té, která se vkrádá do našeho vědomí a mění je, o té, kterou sdílíme s přáteli a se všemi lidmi, s nimiž se setkáváme a kterých je stále víc. O proměně, která zrychluje naše učení, prohlubuje naši schopnost přijmout to, co je, která nás vede za hranice donedávna nepředstavitelného a nemyslitelného. Začínáme tušit, že bez této proměny pro nás není budoucnost. Jsme jako housenky, které se buď probudí do motýlího života, nebo se neprobudí vůbec.
Na stiahnutie
8,09 €

Sedm darů menopauzy


Menopauza je dramatické, ale značně přehlížené vývojové okno vedoucí do druhé poloviny života. I když si dnešní ženy cestu menopauzy více uvědomují a aktivněji se podílejí na jejím mapování než předchozí generace, mnohé z nich stále ještě menopauzu nepovažují za období důležité psychologické a duchovní transformace.   Tato kniha směřuje dál než jen k návalům horka a dostává se k samému srdci cesty středního věku. Pomáhá ženám najít jedinečný hlas a říkat pravdu v období hnutí #MeToo a #ChurchToo. Cheryl Bridges Johnsová coby moudrá duchovní průvodkyně, farářka a teoložka rozlišuje sedm zásadních vývojových úkolů a dává ženám praktické návody, jak se jich mohou chopit. Povzbuzuje je, aby na úkoly nahlížely jako na dary tohoto životního období, kdy zažívají mimořádnou fyzickou, emocionální a duchovní transformaci.   Vřelým a konverzačním tónem pomáhá Cheryl ženám načrtnout směr do budoucnosti a vede je k obnovení pocitu vlastní identity, k jasněji směřující životní vizi a hlubší spiritualitě. Každá kapitola obsahuje otázky navádějící k osobní reflexi i otázky k zamyšlení pro reflexi skupinovou.
Na stiahnutie
12,01 €

A Norbi titok


„Lapozz bele ebbe a könyvbe, s ha megtudod, mit mikor ehetsz, mennyit mozogj, hogy soha ne hízz többé, akkor már segítettem Neked is.” Schobert Norbi Ha te is küzdesz azzal, hogy szeretnél lefogyni, de nem tudod, hogyan kezdj neki… ha túl vagy már számtalan sikertelen diétán, és mégis mindig visszakúsznak a kilók… ha jól akarsz lenni, és jókat akarsz enni… akkor a legjobb könyvet tartod a kezedben! A Norbi titok egy olyan módszertant ismertet meg veled, amely az egész életedet képes megváltoztatni. A könyv segítségével olyan tudás kerül a birtokodba, mellyel végre kezedbe veheted a saját sorsodat, és hosszú távú eredményeket fogsz elérni. Az átdolgozott, korábban több százezres példányszámban eladott kötetben a sikertörténeteken túl recepteket, mindennapi útmutatásokat olvashatunk, amelyeket szakmai ajánlások támasztanak alá. A közérthető és mindenki számára beépíthető tanácsok megfogadásával a mindennapi rutin része lesz a testmozgás és az egészséges táplálkozás.   „Hasznos, érthető olvasmány, ajánlom Mindenkinek!” dr. Csapó János professor emeritus, az MTA doktora    
Na stiahnutie
9,50 €

dostupné aj ako:

Hogyan éheztessük ki a rákot saját testünk kiéheztetése nélkül


Orvosai szerint Jane McLellandnek már csak hetei voltak hátra 1999-ben, amikor méhnyakrákja áttétet képzett a tüdején. Az élethez makacsul ragaszkodó 35 éves gyógytornász azonban nem adta fel: egészségügyi tudásával felvértezve belevetette magát a rákkal kapcsolatos kutatásokba. A konvencionális kezelési módszerekkel szemben nem a daganatok elpusztításával, hanem megállításával próbálkozott: úgy megvonni a táplálékot a rosszindulatú sejtektől, hogy ő maga nem éhezik. A „rákéheztető diéta", az étrendkiegészítők és az újszerű módon használt régebbi gyógyszerek kombinációja bevált: Jane kigyógyult a betegségéből, a mai napig tünetmentes, a rák kiéheztetésének forradalmi módszerét pedig egyre több klinika és orvos használja.A Hogyan éheztessük ki a rákot nem csupán egy óriási akaraterővel rendelkező nő inspiráló története, hanem oknyomozás és útmutató is. Feltárja, hogy milyen érdekek és előítéletek állnak a daganatos betegségek sok esetben hatástalan kezelési protokolljai mögött, megismerteti a rákos sejtek anyagcseréjét, és lépésről lépésre világítja meg, mit tehetünk a rák elleni sikeres küzdelem érdekében: hogyan és mennyit mozogjunk, mit együnk, és milyen étrendkiegészítőket és gyógyszereket szedjünk. Jane Mclelland komplex módszere már világszerte számos életet mentett meg, hatásosságáról onkológusok és gyógyult rákbetegek tanúskodnak.
Na stiahnutie
13,73 €

Sorsátíró életmód


4 évesen kezdtem el sportolni, annak különböző változatait hobbi és verseny szinten űztem. A közel 40 évig tartó gyakorlással és tapasztalatgyűjtéssel képes lettem megtanítani másoknak a helyes testtartást, mozgást, ezáltal az életmódjuk és egészségi állapotuk megjavítását is. Három évtizede vegetáriánus, húsmentes életmódot folytatok. Ez a folyamat egészen 2019-ig tartott. Ekkor egy súlyos fertőzés szövődményeként agyhártyagyulladást, agyvérzést szenvedtem el, három hónapra kómába estem, majd a kómából felébredve azzal kellett szembesülnöm, hogy lebénultam.  Ez gyökeres változást hozott, az életemben. A családom, a munkám, a táplálkozásom, a szemléletem és a tudatosságom terén is. Mivel egy csapásra megváltozott az összes életterületem, így arra reagálva, kénytelen voltam külön-külön minden részre a legjobb megoldást megkeresni. Az új helyzethez alkalmazkodva, ezeknek a megoldásoknak, a TEST-LÉLEK-TUDAT szintjeit is érinteniük kellett. Ez a komplex folyamat, magával hozta az összes életterület magasabb szintre való emelését is. A könyveim, a gyógyulási folyamat során tapasztalt megoldásokat kínálja egészen az alapoktól, ezzel is segítséget nyújtva a változtatni, gyógyulni es a hasonló problémákat megelőzni vágyóknak egyaránt. Ma sem vagyok a betegségem előtti önmagam annál, több vagyok! Újra mozgok, újra sportolok. Újra jógát oktatok. Vannak céljaim, vannak terveim! Ismét teljes életet élek!
Na stiahnutie
1,97 €

Vaginabiblia


Valóban gombafertőzést okoz a cukorfogyasztás?Van bármi haszna a fanszőrzetnek?Fontos-e vulvovaginális étrendet folytatnunk?Valóban kiszárad a vaginánk szex hiányában? Mi az igazság a HPV-vakcina kapcsán?Rengeteg kérdés, ezernyi meggyőzőnek tűnő, zavaros, ellentmondásos tévhit! Az áltudomány, kattintásvadász címek és a celebek által ránk tukmált termékek korszakában könnyű összezavarodni, és bedőlni a divatos hiedelmeknek. Hiánypótló könyvében az óriási népszerűségnek és közbizalomnak örvendő Jen Gunter szülész-nőgyógyász eloszlatja a kártékony mítoszokat, és a nők kezébe adja nemi szervük egészségét. A szerző tényeken alapuló, játékos utazásra invitál a gyerekvállalással kapcsolatos egészségügyi kérdésektől kezdve az antibiotikumok és probiotikumok hatásán át egészen az olyan friss trendekig, mint a vaginagőzölés vagy a jádetojások. Utunk során többek között az alábbi témákról tudhatjuk meg az igazságot: A hüvelyi mikrobiomaNemi szervi higiénia, síkosítók, hormonmítoszok és tévhitekAz étrend és a vaginális egészség kapcsolataA terhesség és szülés által okozott változásokA menopauza okozta változásokHogyan hagyja cserben az orvostudomány a nőket vaginájuk egészségét illetőenA legjobb alsóneműk vaginánk egészségéhezA csikló teljes dicsőségében, és a G-pont mítoszaA Vaginabiblia nélkülözhetetlen olvasmány mind a fiatal lányok, mind az idősebb nők számára vaginájuk egészségéről és gondozásáról!
Na stiahnutie
10,56 €

dostupné aj ako:

Tanítások a súlycsökkentéshez


„Halld meg a suttogást, mielőtt üvöltés lesz belőle.”Oprah Winfrey Mi a kapcsolat a spiritualitás és a fogyás között? Marianne Williamson új könyvében 21 spirituális leckén keresztül adja meg a választ, hogy azokat követve a tudatos fogyással örökre lemondhass súlyfeleslegedről. A csodák tanítása szerint minden gondolat formát ölt valamilyen szinten. Ha az evéskényszereddel kapcsolatos gondolatminták nem változnak meg, akkor, még ha fogysz is, megmarad a tudat alatti késztetés, hogy visszaszedd. Nem az a lényeg, hogy milyen gyors, hanem hogy holisztikus, azaz mindenre kiterjedő legyen a súlycsökkenésed. Valóban azt akarod, hogy az elméd, az érzelmeid és a tested egyaránt lefogyjon? Az a súly, ami csak a testedről tűnik el, a lelkedről azonban nem, nagy valószínűséggel visszatér. Ezért értelmetlen azon fáradozni, hogy megszabadulj a súlyfeleslegtől, ha nem állsz készen arra is, hogy megválj a megfelelő gondolatformáktól, melyek eredetileg életre hívták és most a helyén tartják túlsúlyodat. Az ítélkezés és a hibáztatás a létező legsúlyosabb gondolatok, mivel hiányzik belőlük a szeretet. A félelem-elme termékei, és a legsűrűbb energiát fejezik ki az univerzumban – annak érzékelését, hogy valaki bűnös. Ha megtanulod, miként bocsáss meg magadnak és másoknak, az a legnagyobb ajándék, amit csak adhatsz magadnak a tudatos súlycsökkenéshez vezető utadon. A kényszeres evés elválaszt téged másoktól, a megbocsátás pedig meggyógyítja az elkülönülést. A könyv 21 leckéje mély utazásra visz téged, lépésről lépésre megtanulod, hogyan változtasd meg az önmagaddal, a testeddel való kapcsolatodat. Amint az elméd megtanulja elengedni a félelmet, a tested szélnek ereszti felesleges kilóit. Ez a kurzus nem az étellel való kapcsolatodról, hanem a szeretethez fűződő viszonyodról szól. Az igazi gyógyítód ugyanis a szeretet.
Na stiahnutie
6,29 €

dostupné aj ako:

Egészséges agyműködés


Fedezd fel te is, mie´rt bi´znak millio´k a Gyo´gyi´to´ Me´dium New York Times sikerlista´s ko¨nyve´ben, amikor olyan ege´szse´ggel kapcsolatos va´laszokat keresnek, amikre sehol ma´sol nem tala´ltak eddig va´laszt! Agyad olyan gyo´gyi´to´ ke´pesse´gekkel rendelkezik, amelyek messze meghaladja´k az orvostudoma´ny e´s a tudoma´ny mai ismereteit. Az agy e´s az idegrendszer tova´bbra is rejte´ly az orvostudoma´ny sza´ma´ra, amikor kro´nikus betegse´gekro?l e´s az aggyal kapcsolatos panaszokro´l van szo´. Az agy gyengese´geinek felte´rke´peze´se nem egyenlo? azzal, hogy tudjuk, mi a valo´di proble´ma, vagy hogy mit kellene tennu¨nk ellene. Mi lenne, ha olyan gyo´gyula´si leheto?se´gekhez fe´rne´l hozza´, amelyekro?l eddig senki nem gondolta, hogy lehetse´gesek? Az Ege´szse´ges agymu?ko¨de´s ci´mu? u´j ko¨nyve´ben Anthony William az agyunkat e´s az idegrendszert vizsga´lja meg. A ko¨tet ku¨lo¨nleges, szu¨kse´gleteinkre szabhato´ gyakorlati le´pe´seket e´s az ala´bbi te´ma´kat ki´na´lja:• Az agyat vesze´lyezteto? hagyoma´nyos e´lelmiszerek, e´trend-kiege´szi´to?k e´s adale´kanyagok re´szletes lei´ra´sa • A´tfogo´ u´tmutata´s azokro´l a ta´pla´le´kkiege´szi´to?kro?l, amik ta´mogatja´k a gyo´gyula´s folyamata´t – e´s pontos alkalmaza´si mo´djuk adagola´si u´tmutato´val to¨bb mint 300 panasz e´s betegse´g kezele´se´re • To¨bb mint 100, az agy ege´szse´ge´t ta´mogato´ i´zletes e´tel receptje • Me´lyrehato´, hate´kony agyi medita´cio´k e´s egye´b gyo´gyi´to´ technika´k • Tiszti´to´ku´ra´k, nehe´zfe´m-me´regteleni´te´si u´tmutato´k e´s u´j Gyo´gyi´to´ Me´dium agytera´pia receptek – vadonatu´j folye´kony a´lla- gu´ gyo´gyszerek olyan o¨sszetevo?kkel kombina´lva, amelyek azonnali megko¨nnyebbu¨le´st hoznak, amikor az agy stressznek van kite´ve. Anthony William szeme´lyre szabhato´ protokollokat, u´j recepteket, nehe´zfe´m-me´regteleni´te´si u´tmutato´kat, tiszti´to´ku´- ra´kat e´s forradalmi informa´cio´kat ki´na´l neked, amelyekkel megve´dheted magad to¨bb mint 300 kellemetlen tu¨netto?l e´s zavarto´l.
Na stiahnutie
16,20 €

Éltető rostok    


Nem kérdés, hogy a bélrendszer egészsége azzal a táplálékkal kezdődik, amit megeszel. Az Éltető rostok nem egy gyors gyógyír vagy diéta, hanem egy hasznos életmódterv, ami gyógyít és egészségesen tart. A könyv célja, hogy elindítson téged egy olyan egészséges úton, ami megváltoztatja az életed.A korlátozó diéták előnyeit több mint egy évtizede népszerűsítik világszerte, de a mikrobiomról szóló számos tanulmány már nyilvánvalóvá teszi, hogy a kizáró diéták valójában veszélyesek is lehetnek az egészségünkre, mert megvonják a bélrendszertől a fontos rostokat. Dr. Will Bulsiewicz kutatásai is világos eredményeket mutatnak – amit a betegei példáival is szemléltet –, hogy a bélrendszer egészsége a kulcs metabolizmusaink, hormonális egyensúlyunk fokozásához és a betegségeket okozó gyulladások enyhítéséhez. Bélrendszerünk táplálásának tudományosan bizonyított módja a színes növények változatos fogyasztásával és a belőlük származó élelmi rostok bevitelével történik.A rostok energetizálják a bélbaktériumokat, hogy posztbiotikum-bombákat termeljenek, melyek alapvetőek az egészségünk számára. Ezek tudományosan bizonyítottan elősegítik a fogyást, meggyógyítják a szivárgó bél szindrómát, erősítik a mikrobiomot, optimalizálják az immunrendszert, mérséklik az ételérzékenységeket, csökkentik a koleszterinszintet, visszafordítják a 2-es típusú diabéteszt, javítják az agyi funkciókat, és még a rákot is megelőzhetik.A jó hír, hogy bélrendszerünket lehet formálni. A rostban gazdag, valódi ételek – gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű gabonák, magvak és hüvelyesek – gyorsan munkához látnak és hosszú távon fenntartják egészségedet, elősegítik a fogyásod és lehetővé teszik, hogy kívül-belül jól érezd magad!Az Éltető rostok egy 28-napos étrenddel ellátott kezdőprogrammal és több mint 65 recepttel segít téged az egészséges étkezés útján, alacsony FODMAP-összetevőkkel. Ezenkívül ételérzékenységekre vonatkozó tanácsokkal is segít, hogy még ma elkezdhesd felturbózni bélrendszeredet az élethosszig tartó egészségedért!A New York Times, az USA Today, és a Publisher's Weekly bestsellere
Na stiahnutie
10,79 €

Glükóz forradalom


FOGYJ LESTOP A DIÉTÁNAKNYERD VISSZA AZ ENERGIÁD A vércukorszint egyensúlyban tartásának életünket megváltoztató hatalma Az étrend tudománya a fejlődés útjára lépett. Az emberek évtizedeken keresztül helytelenül arra összpontosítottak, hogy csökkentsék a bevitt zsírt és kalóriákat, holott ma már tudjuk az igazi károkozók azok az élelmiszerek, amik felborítják a vércukorszint szabályozását. Jessie Inshauspé biokémikus az egyszerre tisztán érthető és empatikus írásával elmagyarázza, hogy a kiugró vércukorszint miért rossz számunkra és hogy tudnánk ezek a kiugró görbéket ellaposítani, hogy forradalmi változást idézzünk elő az egészségünkben. Több évtizednyi kutatás elemzésével és az önmagán végzett sokezer eredeti kísérlet után, melynek során állandóan glükóz ellenőrző készüléket viselt, Jessie Inshauspénak sikerült 10 egyszerű és meglepő módszert kikristályosítania, amelyeket könnyen beépíthetünk a hétköznapjainkba. A könyv végére már tudni fogjuk, hogy az ételek hogyan hatnak a biológiánkra. Tudjuk majd, hogy a reggelire fogyasztott ételek melyike okoz éhségérzetet, hogy a tányérunkon lévő ételeket milyen sorrendben együk, mit tehetünk meg üres gyomorral, milyen ételek okoznak hangulatingadozást, és hogyan kerülhetjük el a délután 3-kor ránk törő alváskényszert. Fejleszteni fogjuk az étkezésünket, urai leszünk az egészségünknek és virágzásnak indul az életünk. Nemzetközi bestseller, minden országban a sikerlistán,ahol megjelent! "Jessie szórakoztató és tanulságos utazásra visz minket, hogy megértsük, miként befolyásolja az étel a kiugró vércukorszintet és az egészségünket." - Tim Spector professzor, az Étrend Mítosza és a Kanállal Etetett szerzője, a londoni King's College genetika epidemiológia professzora "A Glükóz forradalom segít, hogy jobban érezzük magunkat, elnyomjuk az étvágyunkat, megtaláljuk az utat önmagunkhoz, egyensúlyba hozzuk a hormonháztartásunkat, tovább éljünk és közben boldogan mosolyogjunk. Ez a könyv az egyik útbaigazító mű az életemben. Olvassák el mielőbb" - Davinia Taylor, brit színésznő és a Sunday Times "Ez nem diéta" című nagysikerű könyvének szerzője
Na stiahnutie
7,37 €

Urald az érzelmeidet


Gondolkodtál ?már … … a saját gondolataidon? Hajlamos vagy a negatív gondolkodásra? Kihívást jelent számodra, hogy saját érzelmeidet urald? Itt az idő, hogy kezedbe vedd saját érzelmeid irányítását, hiszen ahogyan érzed magad, meghatározza az életminőségedet! Az érzelmeink felismerése az első lépés az irányításuk felé. Bár az életben szinte mindenhez jár használati útmutató, sajnálatos módon sem tanáraink, sem szüleink nem tanították meg nekünk, hogyan működnek az érzelmek, és hogy irányítsuk azokat. Ebben a könyvben a szerző megoszt mindent, amit az érzelmekről tudnod kell, hogy legyőzhesd esetleges félelmeidet és korlátaidat, és olyan emberré válj, amilyen lenni szeretnél! A könyv a következőkben fog segíteni: – Megérteni, hogy mik az érzelmek, és hogyan befolyásolják az életedet. – Megismerni, hogy hogyan alakulnak ki az érzelmek, és hogyan alkalmazhatod őket a személyes fejlődésed érdekében. – Beazonosítani az életedet irányító negatív érzelmeket, és megtanulni legyőzni őket. – Átprogramozni az elméd, hogy több pozitív érzelmet élhess át. – Feldolgozni a negatív érzelmeket, és arra kondicionálni az elméd, hogy pozitívabb érzelmeket hozzon létre. – Elsajátítani az összes szükséges eszközt ahhoz, hogy felismerhesd és irányíthasd az érzelmeidet. Ha követed a könyv által kínált elméleti és gyakorlati lépéseket, lehetséges lesz számodra egy kiegyensúlyozottabb, boldogabb élet. Te is imádni fogod ezt a praktikus, sallangmentes programot, mert az eredmények könnyen elérhetők, ha már elhatároztad, hogy uralni fogod az érzelmeidet.
Na stiahnutie
8,99 €

Cukoragykúra


Mitől függ agyunk egészsége? A válasz egyszerűbb, mint gondolná! Elsősorban a cukorfüggőség a felelős a rossz egészségi állapotért és az olyan olyan krónikus betegségekért, mint a szívbetegség, a stroke, a rák vagy az elhízás. Dr. Mike Dow forradalmian új könyve ötvözi a tudomány élvonalába tartozó kutatásokat és a könnyen megvalósítható életvezetési stratégiákat. Alaposan megvizsgálja, hogyan befolyásolja a cukor az agy kémiáját. A cukor az agyban felszabadítja a szerotonint, egy "jó érzést" kiváltó vegyületet, amely arra késztet bennünket, hogy még többet együnk. A legújabb tanulmányok azonban kimutatták, hogy a cukor ténylegesen zsugorítja az agyat, ez pedig a hippokampusz méretének csökkenéséhez és egy sor más problémához vezet: többek között memóriaproblémákhoz, depresszióhoz és súlygyarapodáshoz. Idővel cukorfüggővé válunk, és máris benne is vagyunk egy ördögi körben. Dr. Dow a legújabb kutatások alapján rengeteg adatot gyűjtött össze arról, hogyan károsítja agyunkat és testünket a felesleges, káros szénhidrátokban és rossz zsírokban gazdag étrend – és azt is pontosan leírja, hogy mit tehetünk ellene! A 28 napos Cukoragykúra szénhidrátszegény, gyógyító zsírokban gazdag, mediterrán étrenden alapul, amely lehetővé teszi a fokozatos méregtelenítést. A könyvben található tesztek kitöltésével megtudhatjuk, hogy szerotonin- vagy dopaminhiányban (esetleg mindkettőben) szenvedünk-e. Részletes útmutatást találunk arról is, hogyan küzdhetjük le a cukor és a rossz zsírok utáni sóvárgást a káros ételek egészségesekre cserélésével, finom receptekkel, hasznos táplálékkiegészítőkkel, és új, segítő tevékenységek beiktatásával. A módszer egyéb technikákat is javasol agyunk egészségének megőrzésére, többek között a kognitív viselkedésterápiát és az önhipnózist. A Cukoragykúra sikeres módszer agyunk egészségének megőrzéséhez és a hasi zsírtól való megszabaduláshoz, fokozatosan és tervszerűen segít leküzdeni az életveszélyes cukorfüggőséget. „Nagy részben a cukorfüggőség felelős a civilizált országokban egyre gyakrabban előforduló krónikus betegségekért és az emberek rossz egészségi állapotáért. Dr. Mike Dow forradalmian új könyve ötvözi a tudomány élvonalába tartozó kutatásokat és a könnyen megvalósítható életvezetési stratégiákat. Az itt leírtak segítenek abban, hogy ön a lehető legjobban nézzen ki, és a lehető legjobban érezze magát. Kötelező olvasmány mind az orvosok, mind a betegek számára."  –     Dr. Anthony Youn, a The Age Fix című sikerkönyv szerzője „A cukor egy agyzsugorító, hízlaló molekula, amelynek semmi köze nincs a teljes értékű táplálékforrásokhoz. Gyakran telített zsírokkal párosulva (helló, fánk!) a tápértéket nélkülöző, gyilkos élelmiszerektől való függőséghez vezet, és ez végül szívbetegséget, stroke-ot, rákot, elhízást és cukorbetegséget okozhat. Elismerésemet fejezem ki dr. Mike Dow-nak, amiért a cukor szerelmeseinek egy valóban működő programot kínál."  –     Dr. Kristi Funk sebész, mellrák-specialista, a Breast: The Owner's Manual című sikerkönyv szerzője
Na stiahnutie
6,74 €

V kategórii zdravie, životný štýl nájdete širokú paletu kníh, ktoré sa zaoberajú rôznymi aspektmi zdravia, wellnessu a zlepšovania životného štýlu. Tieto knihy ponúkajú cenné informácie, prístupy a rady, ktoré vám pomôžu dosiahnuť fyzickú a duševnú pohodu.

V našej knižnej ponuke nájdete diela, ktoré sa zameriavajú na rôzne témy, ako je stravovanie, cvičenie, duševné zdravie, sebapoznanie, liečebné metódy a mnoho ďalších oblastí súvisiacich so zdravím a životným štýlom. Tieto knihy vám poskytnú informácie o vplyve životného štýlu na vaše zdravie a praktické návody na to, ako dosiahnuť vyvážený a zdravý spôsob života.