! Doprava ZADARMO už od 20 € !

Jazyk


Veková kategória


Hodnotenie


Dostupnosť


Väzba


Stav


Rezervácia na predajni


Série


Edície


Knihy s ktorými sa dotknete Katalánska strana 2 z 2

 

Vždy 23. apríla oslavujú ľudia v celom Katalánsku ich národného patróna svätého Juraja. Ulice naprieč celým Katalánskom sa premenia na kníhkupectvá pod holým nebom, priečelia budov sa vyfarbia a obsypú kvetmi a ľudia si navzájom darúvajú knihy a ruže. Tento deň uznalo UNESCO za svetový deň knihy. S nami ste ho mohli osláviť aj na Slovensku. Počas celého apríla sme venovali špeciálnu pozornosť knihám, ktoré majú spojenie s Katalánskom a Španielskom. 

Krátke dni na zabíjanie


Tridsiate a štyridsiate roky minulého storočia boli búrlivým obdobím nielen v Španielsku, ale v celej Európe. Lorenzo Falcó je elegantný gangster, bývalý pašerák zbraní, neodolateľný zvodca žien, bezohľadný agent, chlapec z dobrej rodiny, no predovšetkým vlastenec. Na jeseň v roku 1936, počas španielskej občianskej vojny, keď sú hranice medzi priateľmi a nepriateľmi pomerne nejednoznačné, dostane Falcó ako agent tajnej služby ťažkú úlohu, ktorá by mohla zmeniť priebeh španielskych dejín. Na dobrodružnej misii svetom, kde nič nie je také, aké sa na prvý pohľad zdá, a hranica medzi priateľstvom a zradou je krehkejšia než kedykoľvek predtým, ho sprevádzajú dvaja muži a jedna žena.
Na sklade 3Ks
12,30 € 12,95 €
  • 4,8 /5

Pôvod


Harvardský ikonograf profesor Robert Langdon príde do Guggenheimovho múzea moderného umenia v Bilbau, aby sa zúčastnil na odhalení objavu, ktorý „naveky zmení tvár vedy“. Podujatie usporiadal štyridsaťročný miliardár a futurista Edmond Kirsch, ktorý sa vďaka svojim ohurujúcim ultramoderným vynálezom a odvážnym predpovediam preslávil po celom svete. Kirsch, ktorý pred dvoma desaťročiami patril k prvým Langdonovým študentom na Harvarde, sa chystá zverejniť prelomový vedecký objav, ktorý zodpovie dve zo základných otázok ľudskej existencie. Langdona a stovky hostí uchváti originálna prezentácia, oveľa kontroverznejšia, ako Langdon čakal. Dokonale zorganizovaný večer sa však v okamihu zmení na chaos a hrozí, že Kirschov vzácny objav sa navždy stratí. Langdon sa ocitne v bezprostrednom ohrození a musí z Bilbaa utiecť. Sprevádza ho Ambra Vidalová, elegantná riaditeľka múzea, ktorá Kirschovi pomohla provokatívny večer pripraviť. Vydajú sa do Barcelony, aby našli záhadné heslo, ktorým odhalia Kirschovo tajomstvo. Pri pátraní v temných vodách utajených dejín a radikálneho náboženstva sa Langdon s Vidalovou musia skrývať pred nepriateľom, ktorého všadeprítomná moc zjavne pramení v španielskom kráľovskom paláci a ktorý sa nezastaví pred ničím, aby Edmonda Kirscha umlčal. Na ceste vyznačenej moderným umením a tajuplnými symbolmi odhalia Langdon a Vidalová stopy, ktoré ich nakoniec dovedú až ku Kirschovmu nečakanému objavu... a šokujúcej pravde, čo nám tak dlho unikala.
U dodávateľa
18,91 € 19,90 €

dostupné aj ako:

  • 5 /5

Nekonečno: Zázračný kolobeh života v prírode


Svet okolo nás sa neustále mení: deň sa strieda s nocou, zima s teplom, zrod so zánikom. Hravá, vizuálne strhujúca knižka úspešných španielskych autoriek, zoznamuje mladých čitateľov s fascinujúcimi tajomstvami životných cyklov v prírode, ktoré môžeme nielen sledovať, ale ktorých sme sami neoddeliteľnou súčasťou.
Vypredané
14,16 € 14,90 €
zľavy Haba
  • 5 /5

Knihovníčka z Auschwitzu


V jednom z najtemnejších období v histórii ľudstva sa zrodil jedinečný príbeh mladého dievčaťa z Prahy, ktoré prejavilo obrovskú odvahu, keď sa rozhodlo vlastným životom chrániť cenné židovské knihy priamo v jednom z najbrutálnejších koncentračných táborov. Písal sa rok 1939, keď Ditu Krausovú s rodinou zajali nacisti a uväznili ich najprv v Terezíne a neskôr v koncentračnom tábore Auschwitz. Dita sa zo všetkých síl snažila prispôsobiť svojmu novému životu v brutálnych podmienkach a dokonca aj uprostred všetkých hrôz prejavovala neskonalú ľudskú silu a húževnatosť. Aj preto ju židovský vodca Fredy Hirsch požiadal, aby u seba uschovala vzácne knižné zväzky, ktoré sa väzňom podarilo prepašovať do tábora. Dita sa tejto úlohy chopila celým svojím srdcom a stala sa tajnou knihovníčkou Auschwitzu. Dnes je len ťažko uveriteľné, že vďaka štrnásťročnému dievčaťu existovala v tábore plnom krutostí maličká tajná knižnica, ktorá obsahovala len osem zväzkov kníh. Napriek všetkému však dokázala zapáliť plameň vedomia a nádeje v dušiach tých najmenších a najzraniteľnejších – detí uväznených v Auschwitzi.
Vypredané
15,19 € 15,99 €

Stín větru - 5.vydání


Stín větru, literární thriller s prvky historického, gotického i detektivního románu, se stal kultovním knižním fenoménem a celosvětovým bestsellerem vydaným ve 45 zemích. Carlos Ruiz Zafón v něm poprvé uvedl čtenáře do magického světa Pohřebiště zapomenutých knih – a k jejich radosti tak učinil ještě třikrát, v prózách Andělská hra, Nebeský vězeň a Labyrint duchů. Ukryté hluboko v srdci starobylé Barcelony leží pohřebiště tisíců ztracených či odložených svazků. Sem je jednoho chladného rána roku 1945 přiveden desetiletý Daniel Sempere, aby si vybral jeden titul. Daniel zvolí román Stín větru záhadného autora Juliána Caraxe – a nastoupí spletitou a nebezpečnou cestu iniciace do světa literatury i dospívání. Životní osudy Daniela a Juliána se začnou protínat, až nakonec vytvoří složitý mnohavrstevný propletenec…
Vypredané
17,81 € 18,75 €

dostupné aj ako:

  • 5 /5

Tajný život Salvadora Dalího


Salvador Dalí (1904 – 1989) bol vskutku všestranný umelec – maliar, sochár, grafik, ilustrátor, fotograf, filmár a spisovateľ – a zároveň najznámejší predstaviteľ surrealizmu. Vďaka svojmu experimentovaniu a excentrickosti v tvorbe i v živote sa stal jedným z najslávnejších umelcov 20. storočia. Na Dalího tvorbu mala značný vplyv jeho životná láka Gala, ktorá bola jeho múzou a spolupracovníčkou neuveriteľných päťdesiat rokov. Som génius? Pre Salvadora Dalího je odpoveď jasná: o svojej genialite nikdy nepochyboval. Kniha Tajný život Salvadora Dalího je svojrázny monument, ktorý si vystaval na vlastnú počesť. Ak mu aj chýba falošná skromnosť, jeho úprimnosť je nesmierna. Dalí odhaľuje svoje tajomstvá takmer bezohľadným spôsobom. Je to vášnivá a zveličená autobiografia geniálneho umelca.
Vypredané
13,21 € 13,90 €

Jediný príbeh


Chceli by ste radšej viac ľúbiť a viac aj trpieť, alebo menej ľúbiť a o to menej trpieť? Touto dilemou začína štrnásty román anglického spisovateľa Juliana Barnesa, držiteľa Man Bookerovej ceny za titul Pocit konca. V prvej, druhej aj tretej osobe rozpráva o láske medzi devätnásťročným mladým mužom a štyridsaťosemročnou ženou. Jediný príbeh vychádza v edícii -klad, ktorá je zameraná na kvalitnú súčasnú prekladovú beletriu.
Vypredané
11,40 € 12,00 €

dostupné aj ako:

Nebeský vězeň


Barcelona, 1957. Daniel Sempere a jeho přítel Fermín, hrdinové románu Stín větru, se vracejí, aby čelili největší osudové výzvě. Právě když se zdá, že život rodiny Sempereových nabírá poklidný směr, navštíví jejich knihkupectví neznámý muž, jenž svým znepokojivým chováním předznamená odhalení tajemství ukrývaného dvě desetiletí v temné paměti města. Dozvědět se pravdu znamená pro Daniela vypořádat se s vlastním nejniternějším přízrakem. V Nebeském vězni, mistrovském románu plném intrik a emocí, se opět dokonale prolínají dějové linky předchozích knih, Stínu větru a Andělské hry: okouzlení literaturou a záhady, jež skrývá pohřebiště zapomenutých knih.
Vypredané
15,58 € 16,40 €

Katedrála moře


Děj úspěšného historického románu je zasazen do Barcelony 14. století. Arnau Estanyol, syn uprchlého nevolníka, který ve městě získal svobodu, prožívá ve vzkvétající Barceloně záviděníhodný společenský vzestup. Při pogromu zachrání děti Chasdaje Crescase, význačné židovské osobnosti tehdejšího Katalánska, a ten mu pomůže stát se zámožným finančníkem. Arnau získá i šlechtický titul, ale závist nepřátel na sebe nedá čekat a na scénu vstupuje inkvizice. To vše se odehrává na pozadí barvité mozaiky tehdejšího Katalánska, kde mají své místo prosperující měšťané, nevolníci, opovrhovaní Židé i muslimové potají vyznávající svou víru. A v neposlední řadě upřímně věřící křesťané ze všech společenských vrstev, kteří se pustí do stavby impozantního chrámu zasvěceného Panně Marii. Kniha Katedrála moře zaznamenala miliony prodaných výtisků a zaujala přední místa v žebříčcích prodejnosti po celém světě.
Vypredané
20,80 € 21,89 €

Fikcie


Poviedková zbierka Fikcie patrí k najslávnejším dielam argentínskeho spisovateľa a básnika Borgesa. Ide o prvé ucelené samostatné slovenské vydanie v kvalitnom preklade Barbary Ďurčovej. Borges v týchto poviedkach dáva dôraz na silu fikcie. Snahu o realistické písanie vnímal ako zradu podstaty spisovateľského umenia. V jeho majstrovských poviedkach sa môžeme teda tešiť na únik z reality, ktorý ocenil aj časopis Le Monde, ktorý zbierku zaradil do svojho výberu 100 najvýznamnejších kníh 20. storočia. Zbierka je zložená z dvoch častí, ktoré autor písal samostatne, čo je priznané aj v grafickom návrhu z dielne Mareka Kianičku.
Vypredané
13,30 € 14,00 €

dostupné aj ako:

Dumasov klub


Najčítanejší a najprekladanejší španielsky prozaik súčasnosti Arturo Pérez-Reverte, (v Slovarte Flámsky obraz a Templárova posledná výprava) v knihe Dumasov klub rozohráva dômyselnú intelektuálnu partiu, stierajúcu hranice medzi literatúrou, hrou a realitou, medzi okultizmom a skutočnosťou. Padlí anjeli, satanské praktiky a očarenie dielami Raphaela Sabatiniho a Alexandra Dumasa sa stali inšpiráciou príbehu zo sveta antikvárnikov a kníhkupcov, zberateľov a reštaurátorov starých kníh. Na počiatku príbehu plného tajomstva, démonizmu a kabalistických praktík je samovražda zberateľa kníh Enriqua Taillefera, originálny rukopis jednej kapitoly z Troch mušketierov a návod na vyvolávanie diabla
Vypredané
11,35 € 11,95 €

Hold Katalánsku


V prosinci 1936 se vydal George Orwell do Španělska, aby zde na republikánské straně bojoval proti Frankovým nacionalistům. Přestože ho Henry Miller v Paříži od úmyslu jít do války zrazoval, Orwell se připojil k milicím POUM na aragonské frontě. V bojích utrpěl vážné zranění, když mu nepřátelský ostřelovač prostřelil krk, a po uzdravení byl donucen za zhoršující se politické situace ze Španělska uprchnout. Ve své reportážní knize Hold Katalánsku autor s odzbrojující upřímností popisuje bezprostřední průběh války, revoluční euforii, hrůzy bombardování, vlastní zranění na frontě, ale i přátelství a zradu mezi stoupenci svobodného Španělska.
Vypredané
15,11 € 15,90 €